Dodaj do ulubionych

Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekarza?

07.06.12, 17:29
Witajcie

Poprzednie wątki zostały zarchiwizowane, a ja chciałabym zobaczyć czy oprócz mnie są jeszcze jakieś osoby chodzące do tego lekarza w sprawie trądziku. Ja leczę się od września, jeszcze niestety nie widać poprawy, ale postanowiłam być cierpliwa. A jak u was?
Obserwuj wątek
    • frida7 Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 11.06.12, 16:45
      czesc,
      ja bylam u dr Wasylyszyna zima-wiosna. Wczesniej leczylam sie u niego jakies 2(?) lata temu. jesienia 2011 mialam wysyp krost i poszlam znow. dostalam plyn i paste, na poczatku nie poskutkowalo, wiec po ok miesiacu troche zmieniony sklad (nie zaplacilam za wizyte) i do wiosny cera baardzo gladka i zero krostek. skorzystalam tez 2 razy z zabiegu u kosmetyczki, ktora z nim wspolpracuje.
      Ja szczerze polecam to miejsce, ich obydwoje.
      A jak u Ciebie?
      pozdrawiam
      • shava Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 26.08.12, 19:35
        Dziewczyny, po jakim czasie W. wyleczył was z trądziku?
        • blue.berry Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 27.08.12, 12:31
          mnie nie wyleczył. maści i płyny przepisywane przez niego trochę zaleczyła sytuację ale problem wracał jak bumerang. ogólnie leczyłam sie 2 lata i efekty były mizerne. wyleczył mnie inny dermatolog.
          • lady_agrest blueberry 27.08.12, 13:05
            A który dermatolog cię wyleczył?

I jeśli chodzi o kuracje... ja postanowiłam dać mu jeszcze jeden rok, bo podobno jego proces trwa własnie 2 lata, aczkolwiek boje sie że za rok będę w tym samym miejscu co przed pierwszą wizytą u niego. Masakra. Jak w ogóle odnosił się do tego stanu przy ostatnich wizytach,widząc że jego leczenie nie daje efektów?
            • blue.berry Re: blueberry 27.08.12, 15:11
              taki który podjął męską decyzję i przepisał mi izotretioninę. na podstawie wywiadu, opisu efektów i braku tychże po leczeniu zarówno zewnętrznym (maście, płyny, przykazy i zakazy) i wewnętrznym (antybiotyki) umiał mi wytłumaczyć i przekonać do tej kuracji. oraz przeprowadzić ją tak że poza wysuszonymi mocno ustami nie miałam żadnych innych skutków ubocznych. i po dwóch latach (czyli po dwóch kuracjach, jednej bodajże 4 miesięcznej, drugiej krótszej). naprawdę nie mam na co narzekać.
              • lady_agrest Re: blueberry 27.08.12, 15:54
                Czuje, że ze mną będzie to samo... myśle że jak 2 lata cudowania u Wasyłyszyna nie pomagają to już tylko Izotek. Ja walcze z trądzikiem już jakieś 8-9 lat więc z dziką rozkoszą poprosze o ten lek kiedy za rok okaże się, że W nie był w stanie mi ani troche pomóc.

A tak na marginesie to przez pół roku dostałam retinoidy, który okropnie pogorszyły mój stan. Wcześniej miałam uporczywy trądzik , ale nie było go aż tak dużo na twarzy, natomiast od pierwszego retinoidu zaczęły mi sie robić wielkie, głębokie wysypy, np 20 pryszczy wyskakuje w kilka dni i wszysttkie są na tyle głębokie, że czasami miesiąc nie wystarczy żeby zniknęły...Wasyłyszyn ciągle sie upiera przy retinoidach i chce od kolejnej wizyty znowu zacząć kolejną serię...Mówi , że to najskuteczniejsze leki na trądzik...Wypracowałam sobie mechanizm ufania mu, ale odkąd przepisał mi pierszy retinoid moja twarz zmieniła sie diametralnie , takiego trądzika nie miałam jeszcze NIGDY.
                • rikol Re: blueberry 28.08.12, 01:19
                  No to nie uzywaj. JA tez mam pogorszenie od retinoidow. Sprobuj kwasow. U mnie dobrze dzialaja.a do mycia mydlo siarkowe, odkaza i wysusza skore.
    • eiza.rrasay Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 27.08.12, 12:20
      Jeżeli leczysz się od września, no to już prawie rok czasu. Dziwne, że nie widać poprawy - powinna być po dwóch, góra trzech miesiącach, jeżeli leki są dobrze dobrane do przyczyny.
      Co mówi lekarz na tak długi brak poprawy?
      • lady_agrest Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 27.08.12, 13:03
        Słyszałam, że jego kuracja trwa około 2 lat średnio więc póki, co jeszcze nie portestuję...Ale nie widzę też efektów, a chciałabym jednak móc się przekonać , że warto męczyć się kolejny rok :/
        • lady_agrest Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 27.08.12, 13:07
          A tak prawdę mówiąc to mam coraz potężniejsze wysypy i jest coraz gorzej.
          • rikol Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 28.08.12, 01:25
            Na ropne krosty stosuje sie antybiotyk. Czy stosowalas? Mozesz stosowac tez masc ichtiolowa, tormentiol, benzacne, aknederm. Jest kilka specyfikow na tradzik, jak nie jeden, to drugi sie stosuje. Hormony tez trzeba sprawdzic i w razie czego wyregulowac.

Sprobuj tez ziololecznictwa, bratek czy inne herbatki ziolowe.

Rezorcyna - dobrze odkaza, ale jest silnym alergenem, nie dla kazdego.

masc cynkowa- wysusza, dziala przeciwzapalnie i odkazajaco; dziala slabo,,ale mozesz sprobowac

posmaruj wieczorem czosnkiem - to odkaza i wyciaga rope; mozna robic tez oklady z gotowanej cebuli (to jest na czyraki)

zastanawiam sie czy to jest tradzik czy po prostu gronkowiec - dobrze by bylo okreslicc gatunek bakterii

wazny jest tez szampon, bo splywa na twarz - najlepiej kup jakis apteczny
            • nneko Re: Wasyłyszyn - kto jeszcze chodzi do tego lekar 05.03.13, 17:30
              up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka