Dodaj do ulubionych

Najlżejszy podkład

31.08.12, 14:19
Pisałam już kiedyś o moich problemach. Skóra wrażliwa, ze śladami po trądziku różowatym. Szukam podkładu dla siebie, żeby zatuszować różne niedoskonałości cery.
Może to się skończyć porażką, jak w wypadku kremów z filtrem (wszystkie podrażniły mi cerę) ale chcę spróbować.
Czy możecie doradzić jakiś lekki podkład z krótkim składem, w miarę przyjazny dla wrażliwej skóry i bez glikoli (jestem na nie uczulona) ?
Obserwuj wątek
    • carusiamysia Re: Najlżejszy podkład 05.09.12, 17:07
      Dużo wymagasz. Lekkie podkłady posiada firma Clinique , warto sparawdzic. Ale najelspza opcja kjest firma lancom... tak tak maja drogie podkłady ale taki podkład spelni wsyztskie Twoje wymagania. Nie jestem pewna cz jest przeznaczony do skóry wrazliwej aczkolwiek ja stosuje go w lecie , a mam dosc duze problemy ze skórą. Sprawdza sie rewelacyjnie poneiwaz niczym szlaik otula Twoja twarz. Warto abys zwróciła uwage na kosmetyki mineralne ponieważ idealnie nadają się do cery problematycznej, wrażliwej.
      • rikol Re: Najlżejszy podkład 05.09.12, 17:30
        w ogole najlepsze podklady ma MAC - tylko ze one raczej maja dlugie sklady. Na stronie MAC mozesz sobie zrobic taki test, ktory ci pokaze, ktory podklad jest najlepszy dla twoich potrzeb.

Do skory wrazliwej najlepszy jest la roche posay toleriane - dobrze kryje, a jednoczesnie skora ladnie wyglada.
        Dobry jest tez vichy.
        Pharmaceris tez podklady, niedrogie, mozesz wyprobowac. Maja jasne kolory i testery w aptekach.

Wszystko zalezy od tego, jaki masz kolor skory, jesli jestes ruda, to chyba tylko bobbi brown ci pozostaje lub dior - ale musisz sprawdzac sklady i to nie sa najlepsze podklady dla skory wrazliwej.

Zamiast podkladu mozesz tez nalozyc korektor collistar, w tubce. Jest doskonaly i jakims cudem leczy skore.
        www.collistar.com/index.asp
        Sklady musisz sama sprawdzic, bo kazdy jednak reaguje inaczej na kosmetyki.
    • salon_kosmetyczny_n25_warszawa Re: Najlżejszy podkład 05.09.12, 22:38
      Bardzo dobrze kryjącym podkładem jest Vischy Dermablend,idealnie kryje blizny ,naczynka itp.Zas bardziej lekki,ale tez kryjący Este Lauder Daber Weater light. Te podkłady są godne polecenia.
      • konwalia55 Re: Najlżejszy podkład 05.09.12, 23:25
        Vichy, Dermablend Corrective Foundation i Estee Lauder, Double Wear Light - litosci, Pani z Salonu Kosmetycznego ;-)
        • anais_pl Re: Najlżejszy podkład 06.09.12, 12:32
          Dzięki :) Niestety w obu jest Glycol, na który jestem uczulona. To paskudztwo jest prawie wszędzie, nawet w kremach-lekach.
          • kasha77 Re: Najlżejszy podkład 06.09.12, 17:57
            moim zdaniem najlepsze dla Ciebie będą podkłady mineralne,sprawdz sobie w sephorze bare minerals są naprawde dobrei pielęgnują skórę.MAC też ma mineralne podkłady i dużo odcieni,no i jeszcze mogę polecic moje ostatnio ulubione Bourjois Detox albo HealthyMix ale nie wiem jak u nich ze składem.
    • natkajezewska Re: Najlżejszy podkład 06.09.12, 12:57
      Najlepiej żeby farmaceuta Ci jakiś dobrał :)
    • lady_devil Re: Najlżejszy podkład 06.09.12, 14:18
      Używałaś podkładów mineralnych?
      Może warto wypróbować... (EDM, Lumiere, Lily lolo... sporo tego jest)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka