lee_na 26.12.12, 00:56 zamierzam kupić Neostrata Ultra-Smoothing Cream lub SesDerma - Retises 0.25 czy podczas stosowania mogę raz na tydzień skorzystać z solarium? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-b1 Re: krem z kwasami a solarium 26.12.12, 10:07 Możesz-pod warunkiem że wyłączysz lampy na twarz(dodatkowo można twarz czymś przykryć)-inaczej przebarwienia gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_na Re: krem z kwasami a solarium 26.12.12, 13:32 dziękuję no to nie dobrze, bo mam ziemisty kolor cery i by nie straszyć otoczenia chorobą chodzę raz na tydzień/półtorej. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem z kwasami a solarium 26.12.12, 22:37 lee_na napisała: > dziękuję > > no to nie dobrze, bo mam ziemisty kolor cery i by nie straszyć otoczenia chorob > ą chodzę raz na tydzień/półtorej. wyłącznie lamp nie pomoże, bo te którymi opalasz ciało mają szeroki zasięg. Stosować te środki możesz podczas uczęszczania na solarium - to czy przebarwienia będziesz miała to kwestia dyskusyjna. Krem z filtrem spf 50+/ppd uva w dużej ilości nałożony 30 minut przed wejściem na solarium zawsze Ciebie zabezpieczy, ale nie w 100%, więc nigdy nie masz 100% pewności, że nie będzie przebarwień. Najlepiej zamiast solarium wybierz samoopalacz lub krem brązujący. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_na Re: krem z kwasami a solarium 27.12.12, 00:23 wiem, że krem czy samoopalacz jest bezpieczny. Jednak nie posmaruję się nim równomiernie. używałam CLARENA Mandelic&PHA Acid Cream nie zaszkodził ani nie pomógł jednak nie wyszły mi żadne przebarwienia potrzebuję jednak czegoś mocniejszego bo skóra na buzi nie jest już tak napięta jak chciałabym ... issey_miyake na podstawie tego co piszesz wytypowałam te dwa kremy. jednak waham się który kupić. mam 35l. i pracuję w pomieszczeniu klimatyzowanym, mało przebywam na świeżym powietrzu, rano po umyciu skóra się na twarzy ściąga, w dzień na policzkach normalna, w T była dawniej tłusta aktualnie już zmierza do normalnej. Skóra nie jest delikatnie cienka, raczej grubsza. wyczarujesz dla mnie zestaw od A do Z ? :) dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: krem z kwasami a solarium 27.12.12, 08:39 O kremie z filtrem nie napisałam, bo to jakby drugi nieodzowny człon przy stosowaniu kwasów na twarz-wydawało mi się, że wiadomo, że musi być :D Ja mam przebarwienia- kiedy jestem na pełnym słońcu na wakacjach, mimo, że wcieram w twarz co chwilę krem, jednak po solarium przebarwień nie mam. Bywam tylko wiosna, kilka (naście) razy, aby nie świecić bladym ciałem. Wyłączam lampy na twarz, nakładam ręcznik i oczywiście jestem wysmarowana filtrem 50. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem z kwasami a solarium 27.12.12, 13:30 lee_na napisała: . > issey_miyake na podstawie tego co piszesz wytypowałam te dwa kremy. jednak waha > m się który kupić. mam 35l. i pracuję w pomieszczeniu klimatyzowanym, mało prze > bywam na świeżym powietrzu, rano po umyciu skóra się na twarzy ściąga, w dzień > na policzkach normalna, w T była dawniej tłusta aktualnie już zmierza do normal > nej. Skóra nie jest delikatnie cienka, raczej grubsza. > > wyczarujesz dla mnie zestaw od A do Z ? :) Napisz na e-mail issey_miyake@gazeta.pl to poinformuję Ciebie o wszystkich szczegółach mojej bytności na forum :). Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: krem z kwasami a solarium 30.12.12, 23:05 > potrzebuję jednak czegoś mocniejszego bo skóra na buzi nie jest już tak napięta > jak chciałabym ... więc postanowiłaś pogorszyć jeszcze stan skóry cotygodniowymi wizytami w solarium? to zabrzmi brutalnie, ale skoro się opalasz, to żaden krem przeciwzmarszczkowy nie pomoże. szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
42andzia Re: krem z kwasami a solarium 29.12.12, 19:44 To może w ten dzień co na solarium nie używaj tego kremu. Odpowiedz Link Zgłoś