Dodaj do ulubionych

cavi-lipo- brak efektow

17.02.13, 14:13
jestem trochę zmartwiona, jestem tydzien po 4 (z 6) zabiegow cavi-lipo ktory mial/ma byc rewolucją w wyszczuplaniu i nadal nie ma u mnie efektow, choc powinny juz byc spektakularne-niby po kazdym zabiegu spada 2-3cm w obwodzie, ja mam robione uda i poki co zero efektow..........kto mail cavi-lipo jak bylo u Was??
Obserwuj wątek
    • shakina Re: cavi-lipo- brak efektow 17.02.13, 21:47
      czy ja wiem czy nabrac?....w skandynawii jest to jedna z metod refundowanych w zwalczaniu otylosci, wszedzie pelno informacji ze rzeczywiscie są rewelacyjne efekty dlatego się decydowalam....czyzbym ja pierwsza miala ta teorie obalic?? gwarancji nikt nie daje, zawsze najpierw zgoda na zabieg a potem....;/
      • enith Re: cavi-lipo- brak efektow 18.02.13, 04:25
        Bądźmy realistami: otyłość zwalcza się dietą i ćwiczeniami, a w przypadku otyłości zagrażającej życiu - dodatkowo zabiegiem zminiejszania żołądka. Masaż, ultradźwięki czy nawet liposukcja NIE SĄ metodami odchudzania, nie służą zrzucaniu wagi, służą jego modelowaniu i to też w bardzo ograniczonym zakresie. Przykro mi, że się wykosztowałaś na te zabiegi i nie przyniosły one spodziewanego efektu, ale raczej można się było tego spodziewać. Szukaj innych alternatyw.
        • shakina Re: cavi-lipo- brak efektow 18.02.13, 10:12
          otylosc ok, ale ja waże 48kg..cala jestem drobna niska i szczupla, tylko uda w 1 miejscu maja nieciekawie zlokalizowany tluszczyk, bo to nawet tluszczem nazwac nie idzie.....cwieczenia nic nie zmienily, stad poszukwania nieinwazyjnych metod, bo isc pod noz z tak malym (acz istotnym dla mnie) fragmentem ciala wydaje się ciut przesadzone.
          • enith Re: cavi-lipo- brak efektow 18.02.13, 17:02
            Bynajmniej nie sugerowałam, że jesteś otyła. Odniosłam się do twoich słów o tym, że "w Skandynawii jest to refundowana metoda leczenia otyłości". Nie wiem, jakie zasady panują w Skandynawii, ale cavi lipo na pewno nikogo nie wyleczy z nadwagi, o otyłości nie wspominając.

> ja waże 48kg..cala jestem drobna niska i szczupla, tylko uda w
            > 1 miejscu maja nieciekawie zlokalizowany tluszczyk, bo to nawet tluszczem nazwa
            > c nie idzie.....cwieczenia nic nie zmienily...

Jesteś modelową pacjentką do zabiegu liposukcji: osoba o odpowiedniej wadze ciała, stosunkowo młoda (jędra skóra szybciej obkurcza się po zabiegu), aktywna fizycznie, z niewielkimi depozytami tłuszczu, które nie poddają się diecie i ćwiczeniom. Nie wiem, skąd bierze się to powszechne przekonanie, że liposukcja jest dla ludzi otyłych/z nadwagą. To bzdura. Powtarzam, lipo to metoda MODELOWANIA, a nie odchudzania ciała i polecana jest właśnie osobom z takim, jak twój problemem. Mały obszar zabiegu obniża jego koszty, ryzyko komplikacji (im więcej odessanego tłuszczu, tym większe ich ryzyko) oraz oznacza krótszą rehabilitację. Oczywiście jeśli boisz się operacji, to nie ma o czym mówić. A tak na przyszłość: jednak radzę zaoszczędzić kasę, czas i nerwy i nie decydować się na "nieinwazyjne metody usuwania tłuszczu". W końcu gdyby na świecie istniała choć JEDNA SKUTECZNA NIEINWAZYJNA metoda PERMANENTNEGO usuwania tłuszczu, nikt, absolutnie nikt nie ryzykowałby operacji, komplikacji i wysokich kosztów, a kliniki lipo poszłyby z torbami.
          • rikol Re: cavi-lipo- brak efektow 28.08.13, 17:30
            Podejrzewam, ze to raczej skora tak ci sie uklada i miesnie, a wtedy usuwanie tluszczu nie pomoze. Biale kobiety nie maja takich posladkow jak Murzynki, bo po prostu maja inna budowe. To tak, jakbys oczekiwala, ze za pomoca liposukcji zmienisz krzywe nogi w proste. zreszta przy 48 kg to raczej nie masz tluszczu, a moze obrzeki.
      • doctor432 Re: cavi-lipo- brak efektow 11.01.14, 21:35
        Jestem lekarzem, testowałem sprzęt. Nie dajcie się nabierać, on nie działa.
    • shakina Re: cavi-lipo- jest niezłe 10.03.13, 13:51
      tak tak o brzuchu tez mo mowil doktor ze taka rewelacja, ale u mne klapa. skonczylam serie mozna powidziec ze mialam nawet 7 a nic nie drgnelo...moze brzuch ktory jest miekki rusza ale taka sztywna sprezysta tkanka tluszczowa jak na udach nie zareagowala. jestem stratna 2500 ;/ zaluję jak cho........... ze w ogole uwierzylam w takie cuda na kiju. a skoro dziala tylko na miekki tluszcz to powinni odsylac pacjentow z innymi czesciami ciala.
      • rigo57 Re: cavi-lipo- jest niezłe 10.03.13, 19:55
        Cavi lipo to metoda kurczenia pęcherzyków tłuszczowych a nie wyniszczenia ich. Inne zabiegi kosmetyczne rozbijają pęcherzyki tłuszczowe i tak powodują zmniejszenie obwodu ciała, które nawet po jednym zabiegu jest wymierne. Niestety nie każdy ma jednakową strukturę ciała i tkanka tłuszczowa zgromadzona w tkance mięśniowej jest bardzo trudna do rozbicia i usunięcia. Osoba przed wykonaniem zabiegu powinna określić w przybliżeniu możliwości i po pierwszym zabiegu jest ewidentne jakich efektów można się spodziewać. Pozdrawiam
        • rigo57 Re: cavi-lipo- jest niezłe 12.03.13, 08:34
          oj, pokręciłam zabieg z crio-lipo sorry
      • frytkownica12 Re: cavi-lipo- jest niezłe 20.03.13, 11:14
        no coś ty? a co ci na to doktor powiedział? ja robiłam sobie u dr Bliżanowskiej w Warszawie 6 zabiegów na uda i efektem jest 5 cm mniej w obwodzie...
    • soldier-girl Re: cavi-lipo- brak efektow 15.03.13, 10:02
      Ja robiłam Cavi-Lipo w klinice dr Urszula Brumer Medycyna Urody i miałam całkiem fajne efekty. Choć przyznaję, że zabiegi miałam połączone z lipolizą iniekcyjną i masażem limfatycznym
      • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 21.03.13, 07:46
        czytam sobie wypowiedzi na temat zabiegów kawitacji ultradźwiękowej (nie tylko na tym forum) i jestem zdziwiona. Sama równieź mam klinikę odchudzania(zabiegi wykonuję sama) i efekty zmniejszenia obwodu mam po 1-nym zabiegu. I to nie małe, bo w granicach 3-5 cm (w zależności od tkanki którą odchudzam). W niektórych przypadkach było 6 cm, ale to rzadziej To prawda, że jeśli tkanka jest bardzo umięśniona to widoczne efekty są po 5-6 zabiegu, ale są. Zabieg kawitacji łączę z innymi zabiegami i cały seans trwa 2-2,5 godziny, ale efekty są bardzo widoczne nawet bez mierzenia ciała centymetrem. Przykre, że wydałaś pieniądze i nie otrzymałaś za nie oczekiwanego efektu.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: cavi-lipo- brak efektow 26.03.13, 09:42
          taaa 5-6 cm. szkoda, ze nie ma to potwierdzenia w zdjeciach przed i po. kazdy gabinet, ktory wykonuje cavi lipo wrzuca zdjecia ze strony producenta...hehehe
          • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 27.03.13, 06:14
            przepraszam nie powiedzialam, że ja nie pracuję na cavi lipo, tylko na aparacie do kawitacji ultradźwiękowej włoskiego producenta a zdjęcia wykonuję sama aparatem z komórki. Nie jest to profesjonalne zdjęcie, ale co trzeba pokazać, to jest dobrze widoczne.
            • japanunieprzerywalempanieposle Re: cavi-lipo- brak efektow 03.04.13, 01:11
              jak sie nazywa ten aparat?
              • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 03.04.13, 10:28
                REFORM i ma 2 głowice do kawitacji ultradźwiękowej (płytka i głęboka). Jest niezrównany w porównaniu z innymi aparatami i efekty są piorunujące :)))
                • japanunieprzerywalempanieposle Re: cavi-lipo- brak efektow 04.04.13, 02:26
                  nie widze, zadnych informacji o tym sprzecie poza licznymi ofertami sprzedazy. mozesz mi podac jakies linki do galerii?
                  • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 07.04.13, 19:46
                    wysłałam Ci e-maila tylko nie wiem czy otrzymałaś, innej możliwości nie było. jesli nie otrzymałaś proszę podaj swój adres e-mailowy, jeśli pod dobry wysłałam proszę Cię potwierdź czy wszystko ok i czy o to Ci chodziło
    • kamillaa1 Re: cavi-lipo- brak efektow 04.04.13, 05:26
      A czym jest tak właściwie cavi-lipo. Nie znam się za bardzo na takich rzeczach. Sama chciałabym stracić tu i ówdzie.
      • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 04.04.13, 10:40
        Cavi lipo to jeden z wielu aparatów do kawitacji ultradźwiękowej tzn. do rozbijania tkanki tłuszczowej. Niestety nie wiem z jakimi efektami po zabiegach, bo nigdy na nim nie pracowałam. Sam aparat jest z południowej Korei. Tyle co mogę o nim powiedzieć ja ale w internecie otrzymasz z pewnością więcej informacji.
        • kamillaa1 Re: cavi-lipo- brak efektow 04.04.13, 14:53
          Dzięki wielkie za informacje :) Wcześniej tego nie wiedziałam, a warto się orientować w tym temacie.
          • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 04.04.13, 17:45
            Nie ma za co jak się zdecydujesz na jakiś zabieg to napisz jaki i co w nim dają, chętnie Ci odpowiem, czy warto :)) jeśli będę wiedziała
            • kasha77 Re: cavi-lipo- brak efektow 06.04.13, 11:38
              ponieważ wklejasz link do gabinetu kosmetycznego,a takie informacje przekazujemy sobie na privach.
              • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 06.04.13, 13:34
                ja tego jeszcze nie praktykowałam, może podpowiesz ja to trzeba robić
                • kasha77 Re: cavi-lipo- brak efektow 06.04.13, 15:01
                  wysłac komuś maila:)

• rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 06.04.13, 19:25
                    no tak ale jak, jeśli nie znam danej osoby adresu e-mailowego
                    • kasha77 Re: cavi-lipo- brak efektow 06.04.13, 20:33

1.można zapytac.
                      2.z reguły adres mailowy to nik forumowy + @gazeta.pl
                      • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 06.04.13, 22:22
                        dzięki serdeczne całe życie człowiek się uczy.
        • serafin71 Re: cavi-lipo- brak efektow 08.04.13, 10:55
          no to sobie panienka salon rozreklamowała i jakis stary już sprzęt kosmetyczny ultradzwięki które były dobre jakies 4lata temu, wystarczy porównac cene sprzętu ringo a cavi-lipo różnica jest kolosalna prawie 3krotnie wyższa cena cavi-lipo - pracują na nim najlepsze kliniki odchudzania w Polsce, zresztą wystarczy wpisać w google 1 nazwe i idrugą i porównać zdjęcia i wtedy wszystko jasne, Który sprzęt wygląda profesjoanlnie i porównać parametry. Jeżeli paramtry cavi-lipo nie zadziałały to napewno nie zadziałają inne ultradżwięki - te kosmetyczne w małych puszeczkach, bo wszystkie na rynku są słąbsze a już napewno te sprzed kilku lat. Babki pomyślcie tylko
          • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 08.04.13, 21:28
            Czy Ty o mnie piszesz mówiąc o panience, która sobie rozreklamowała salon?????
            • rigo57 Re: cavi-lipo- brak efektow 11.04.13, 19:22
              Ponieważ nie ma od poprzedniczki żadnej reakcji tak więc odpowiadam na tą wypowiedź wszystkim zainteserowanym w temacie. A więc po pierwsze już mi daleko do panienki a po drugie salon można reklamować w każdy sposób jeśli się go ma. Ja mam Klinikę Odchudzania ale w Budapeszcie. Co prawda przyjeżdżają do mnie osoby otyłe z problemami nadwagi, ale na 15 dniowe wczasy odchudzające. Na zabiegi przyjeżdża do mnie z zagranicy tylko jeden mężczyzna z Monachium. A zabiegi m.in. kawitacji ultradźwiękowej i inne dają super efekty bo inaczej nie byłoby chętnych. Nigdy nie mówiłam, że Cavi-lipo jest lepsze lub gorsze, ja cieszę się z moich efektów i zadowolenie pacjentów jest dla mnie najważniejsze. Mówić o innym aparacie coś o czym się nie ma pojęcia, to tylko potwierdza zasadę, że milczenie jest złotem. Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów w osiągnięciu celu.
    • margii76 Re: cavi-lipo- brak efektow 05.05.13, 00:29
      Jestem po serii zabiegów w Poznaniu . Po pierwszym minus 4 cm z brzucha . teraz 6 zabieg12 cm zniknęło!!!!!!!!!!!!Rewelacja! Polecam !
    • margii76 Re: cavi-lipo- brak efektow 29.05.13, 23:02
      jak to nie działa? działa ! mam rozmiar mniej po 5 zabiegach . Robiłam w lutym w Poznaniu. wg mnie najlepsze urządzenie na jakim byłam! i wszystko się trzyma !POLECAM !!!!!!!!!!
      • rikol Re: cavi-lipo- brak efektow 28.08.13, 17:35
        Jesli ktos o wadze 48 kg robi to sobie, to pewnie nie dziala, bo tam nie ma tluszczu do usuniecia. co najwyzej luzna skora, z powodu utraty wagi. Na to sie stosuje fale radiowe.
    • blue9090 Re: cavi-lipo- brak efektow 27.08.13, 12:33
      ja zrobilam serie cavi lipo na uda i mam 8 cm mniej, bylam w szoku bo na poczatku centymetry staly, ale po 3 zabiegu poszlo blyskawicznie i skura jest piekna bez cellulitu. Ja polecam!!! Robilam w warszawie w corpo fit
    • rikol Re: cavi-lipo- jest niezłe 28.08.13, 17:32
      Jesli ty przy 48 kg chcesz sobie tluszcz usuwac, to odpowiedzialny lekarz powinien wyslac cie do psychiatry.
    • panna_cotta_s Re: cavi-lipo- brak efektow 13.06.14, 16:43
      to zawsze jest sprawa indywidualna. ja np. potrzebowałam aż 8 zabiegów, bo niestety warstwa tłuszczu była spora... ale najważniejsze, że byłam wytrwała. zaparłam się i już! dzięki temu moge już śmiało mówić o efektach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka