Dodaj do ulubionych

szampon za ok.30 zlotych - jaki?

03.08.04, 20:41
Mam obsesje na punkcie swoich wlosow;) i chce zaopatrzyc sie w szampon w
sklepie fryzjerskim. Mam normalne wlosy, lekko falowane, zalezy mi na ich
nawilzeniu i wygladzeniu... co mozecie mi polecic?
Obserwuj wątek
    • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 03.08.04, 21:03
      up
    • Gość: balbina_alexandra Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 21:21
      Hmm, osobiście bardzo lubię szampony z serii Schwarzkopf Bonacure - polecam
      zwłaszcza ten z serii Repair, jest swietny. Jest tez nawilżający, moisture
      shampoo. Uzywałam też Volume, oraz oczyszczającego. NIe wiem czy jest
      wygładzający, ale warto sprawdzić bo ta linia jest dość bogata. Nie wiem ile
      kosztuja dokładnie, ale w okolicy 30 - 35 zł. Kupowałam ostatnio Bonacure Blond
      w sklepie i zapłaciłam 35 zł /250 ml, ale mam wrażenie ze seria Blond jest
      ciutkę droższa od pozostałych.
      Loreal Professional - wygładzający Liss Control, regenerujący Intense Repair.
      Moim zdaniem Schwarzkopf jest lepszy, ostatnio odczuwam jakiś nawrót niechęci
      do Loreala :)))

W ramach wspomożenia włosów i odsapnięcia od chemii nieodmiennie polecam polski
      szampon Fitomed za 10 zł. W pełni naturalny, o mało groźnie brzmiacym składzie,
      bez żadnych sulfate itp, bazą myjacą jest wygiąg z mydlnicy lekarskiej.
      Zaprzyjaźniłam się z nim jakiś czas temu, bo skóra głowy źle mi reagowała na
      zwykłe, nadziane chemią szampony. PO tym nic nie swędzi, a i włosy są w
      swietnej kondycji. Po wielu latach kupowania szamponów tylko u fryzjera
      uzależniłam się od tego małego, niepozornie wyglądającego szamponiku. Polecam
      ten do włosów suchych.
      • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 03.08.04, 21:33
        Balbina, czy Fitomed kupie w aptece?
        • balbina_alexandra Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 03.08.04, 21:39
          Ja kupuję Fitomed w sklepie zielarskim, ale nie wykluczam że w aptekach też są.

Absolutnie nie polecam Ci Back to Basics - tandentna, naszpikowana chemia,
          tansza wersja Welli SP, o nieznośnych sztucznych zapachach. Mnie wysuszała i
          kołtuniła włosy. Nie jest warta swej ceny, absolutnie nie.
          • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 03.08.04, 21:47
            dziekuje za opinie...
            sprobuje tego Fitomedu...
            jeszcze 2 szampony mi sie przypomnialy: jest w aptekach cala seria (chyba
            francuskich) szamponow Klorane - warto?
            i jeszcze jeden: Pregaine... sama juz nie wiem....
      • Gość: katinka Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 03.08.04, 21:59
        Balbina, a czy po szamponie Fitomed latwo rozczesze farbowane wlosy? jakie
        wlasciwosci ma ten szamponik? z gory dziekuje :))
        • balbina_alexandra Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 04.08.04, 11:11
          Katinko, ja widziałam dwa rodzaje tych szamponów - do suchych/zniszczonych (ten
          mam) oraz przetłuszczających się. Nie wykluczam że jest ich więcej. Ten do
          suchych jest bardzo łagodny, dobrze wpływa na skórę głowy, nie podrażnia,
          delikatnie pielęgnuje włosy, wzmacnia cebulki, lekko nawilża. Co do
          rozczesywania się nie wypowiadam, bo ja tak czy siak zawsze po myciu nakładam
          jakąś odżywkę (kazdy szampon mi bardzo plącze włosy, a uzywałam już róznych
          cudów). Po odżywce rozczesują się bardzo łatwo.

Szamponów Klorane nie używałam nigdy, a Pregaine miałam kiedyś - taki
          bezbarwny, krystaliczny, chyab poleca się go do osłabionych i wypadających
          włosów. Bardzo łagodny i na tym kończą się jego właściwosci, raczej nie ma
          właściwosci odżywczych itp.

Wella Lifetex - miałam parę rzeczy. Ogólnie uważa się że jest oczko niżej od
          Welli SP, i zgadzam się z tym absolutnie.
          • Gość: katinka Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 04.08.04, 16:13
            dziekuje Ci serdecznie za odpowiedz :) postanowilam kupic ten szampon, bo
            ostatnio doszlam do wniosku, ze zbyt duzo chemii pakuje na glowe, chcialabym
            sprobowac czegos innego, wlasnie bardzo lagodnego :)
    • Gość: 123 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 03.08.04, 21:28
      Spróbuj Vichy żółty do włosów suchych izniszczonych. Mnie pomaga.
      Pozdrawiam
    • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 03.08.04, 21:34
      a czy polecacie szampony Wella Back to basics?
    • Gość: 123 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.08.04, 08:44
      A co sadzicie o Wella Lifetex?
    • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 04.08.04, 11:18
      up, zalezy mi jeszcze na Waszej opinii o Klorane: szampony i odzywki do wlosow,
      chyba francuskie, do kupienia w aptece..
      • Gość: monia Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.u.mcnet.pl 04.08.04, 11:43
        klorane nie polecam. mnie bardzo wysuszyl i skoltunil delikatne i malo
        problemowe wlosy.
      • Gość: AgaU klorane IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 07.08.04, 22:36
        hej! nie czytalam calego watku, ale powiem ze:
        dobry regenerujacy to zolty vichy (po basenie czy wakacjach na sloncu),
        pregain strasznie placze wlosy (a myslalam ze moich gladziutkich nie da sie
        poplatac),

a co do klorane, to mialam teraz szampon i odzywke z rumiankiem (w odzywce
        sklad to wlasciwie tylko rumianek..) i jestem zadowolona, tzn. ladne gladkie
        wlosy i nadspodziewanie rozjasnione (chociaz tez musze dodac greckie slonce..),
        ogolnie te produkty maja bardzo malo skladnikow (baza + jakies jedno ziolo),
        wiec na rewelacje nie mozna liczyc.

pozdrawiam
        aga
    • Gość: loczki Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:58
      ja uzywam keuna szarego (do wlosow zniszczonych). moge go polecic. odzywka tez
      jest super:)
      • Gość: aga Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.chello.pl 04.08.04, 22:45
        do suchych, farbowanych(szczególnie rozjaśnianych i puszących)włosów polecam
        salonowego L`oreala intense repair(żółty)szampon i maskę(baaaardzo wydajna mam
        od zimy jeszcze pół pudełka a nie oszczędzam;)Teraz są mini zestawy (kosztują
        chyba 40pln)do różnych rodzajów wlosów- ja właśnie tak po raz pierwszy
        wypróbowałam Loreala jest mini maska, mini szampon i mini lakier do włosów,
        więc dobra okazja na wypróbowanie i szamponu i odżywki;)Polecam także, ale to
        niestety droższa seria oleo-relax i serię z cementem Kerastase(czasami salony
        mają próbki z tych serii także trzeba pytać)
        Tak jak koleżanka wcześniej pisała dobre są szampony Schwarzkopfa do włosów
        suchych(były jeszcze takie fajne odżywki w batonikach na 2razy, teraz są w
        małych tubkach też wygładzają włoski) Wella SP. Wella lifetex, klorane, keune,
        paul michel, bilboa piekielnie drogi lazartique u mnie się nie sprawdziły, a
        najgorszy był właśnie miodowy black to basic Welli(strasznie kołtunił mi włosy
        wyglądały jak siano)Pozdrawiam
        • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 05.08.04, 00:44
          Schwarzkopf jak rozumiem mogę kupic w sklepie fryzjerskim??? czy chodzi wam
          moze o ten zwykly dostepny w kazdym sklepie?
          • Gość: aga Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:28
            ja miałam na myśli z salonu(albo hurtowni fryz.;)
            • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 05.08.04, 10:50
              dzięki!!!
    • myshen82 Re: szampon za ok.30 zlotych - jaki? 06.08.04, 12:14
      jeszcze jedno pytanie do mieszkanek Poznania:w jakiej aptece kupię Fitomed?
      byłam już w trzech które wydawały się dobrze zaopatrzone, ale nigdzie nie ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka