Dodaj do ulubionych

Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:12
Przeczytałam na forum o perfumach (chyba dobrze pamiętam), że zapachy C. Kleina i E. Arden to w Niemczech średniopółkowe wody, które kupuje się w Rossmannie. Otóż widziałam dziś w naszym polskim Rossmannie Green Tea 100 ml, Spice Green Tea ( w czerwonym kartoniku), Ardenbeauty 50 ml po 99 zł. Była także woda Cerutti 1881 za ok. 150 - niestety, tylko męska. Nie miałam zwidów ani omamów. Sprzedawczyni powiedziała mi, że ta sieć właśnie rozpoczyna sprzedaż zapachów, za które w "normalnych" perfumeriach płacimy 2 razy drożej. Idzie ku lepszemu? :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Free widzialam je w gazetce rossmanna IP: *.tele2.pl 24.08.04, 16:19
      i stwierdzilam ze to jakies podbróbki ;)
      ale green tea sie zainteresowalam ale to chyba tylko woda toaletowa byla. jesli
      mama tego uzywa wlasnie wody uzywa to mysle ze sie ucieszy.
      • Gość: calineczka Re: widzialam je w gazetce rossmanna IP: *.ARMnet.Torun.PL 24.08.04, 16:38
        Ardenbeauty - 50 ml za 99 zl?! Powaznie? :) Chyba musze sie wybrac do Rossmanna.
      • Gość: Mango Re: widzialam je w gazetce rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:00
        I ja tak przypuszczam. Chociaż skoro są w sieci Rossmann w Niemczech, to może i u nas też? Nie wiem, co o tym myśleć.
        • Gość: calineczka Re: widzialam je w gazetce rossmanna IP: *.ARMnet.Torun.PL 24.08.04, 17:16
          Ale podrobki w takim sklepie? Nie sadze, zeby taka siec sobie na to pozwolila.
    • klaudia01 Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 25.08.04, 01:21
      Mieszkam przy granicy niemieckiej, czasem ide tam na zakupy, w rossmanie byłam
      jakieś 4 miesiące temu.. nie przyglądałam się zbytnio perfumą albo pamietam, że
      po jednej stronie były takie za 5euro zapachy a po drugiej troche droższe tzn.
      dokładnie zapamietałam noe cacharel, hugo bossa deep red itp. ale na ceny nie
      patrzałam, bo szłam po odżywki do włosów :)
      • klaudia01 Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 25.08.04, 01:23
        nie wiem skąd mi do głowy przyszła taka myśl, ale czasie na allegro sprzedawcy
        piszą, że perfumy są oryginalne bo przywiezione z Niemiec (zapakowane itd)..
        hmm może dlatego skoro są tam atrakcyjne ceny oni dają troche wyższe i
        sprzedają nam ? a w oyginalność w sklepie w rossmanie w niemczech to ja nie
        wątpie :) moja kuzynka kupuje ale nigdy nie pytałam o ceny :)
        • Gość: fi Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.04, 09:51
          Nie dziwcie się, że za granicą perfumy są o wieeele tańsze. U nas ogromny
          procent ceny perfum to akcyza, którą państwo nasze kochane nam dowaliło -
          chcecie luksusu - to płaćcie :(
          • calineczka1 Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 25.08.04, 13:48
            Ja sie nie dziwie, ze za granica sa tansze perfumy, tylko zastanawiam sie, skad
            takie niskie ceny w naszym Rossmannie - patrz pierwszy post autorstwa Mango.
            • calineczka1 Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 25.08.04, 19:15
              Bylam dzis w Rossmannie i rzeczywiscie sa takie ceny. Tylko testerow brak. :)
              Pewien pan pytal, czy moze powachac jakies damskie perfumy, ale pani odrzekla,
              ze nie, bo nie dostali testerow. Pan spytal, czy ma kupowac w ciemno, a
              sprzedawczyni na to, ze to dla tych, ktorzy znaja te zapachy. Troche
              przegiecie, nie sadzicie?
          • Gość: sabna Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.08.04, 19:33
            Akcyza na kosmetyki z 1 maja spadla z 25 na 10 % a cena kosmetykow nie zmienila
            sie ani o grosz.
            • Gość: fi Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.04, 19:36
              Akcyza nie spadła!!! To cła nie ma.
              Akcyza wzrosła.
              • Gość: sabna Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.08.04, 19:39
                www.prywatni.pl/index.php?ID=show_article&article=2156746&lang=900
                • Gość: fi Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.04, 19:53
                  Ale planowane zmiejszenie akcyzy nie nastąpiło. Mam koleżankę, kierowniczkę
                  perfumerii - twierdziła: nie rób zakupów kosmetycznych, poczekaj do 1 maja,
                  wtedy cena będzie niższa o cło i akcyzę ( lub część akcyzy). Co się okazało, to
                  był pic na wodę, akcyza jest i to większa. Nadal jesteśmy jedynym krajem w
                  Europie...

• Gość: ola Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.proxy.astra-net.com 25.08.04, 19:38
      rok temu bylam w Francji, i zwykłym markecie wody Chanson, w przeliczeniu na zł
      niecałe 17 zł i byly tez perfumy celline dion(!) za niecałe 40 zł.Przyjechalam
      do Polski a tu cena grubo ponad 100 zl.
      • ziereal Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 25.08.04, 20:10
        Arden Green i Spie tea oraz Sunflowers to jedne z najtanszych perfum ;),
        lansowanych zreszta na wyoskopolkowe:).
        • calineczka1 moje watpliwosci 25.08.04, 21:31
          Sorry, ze odzywam sie po raz kolejny, ale niech mi ktos wytlumaczy, skad taka
          niska cena chociazby Ardenbeauty - one nawet na allegro kosztuja wiecej,
          pomijam zwykle perfumerie. Prosze o odpowiedz, bo zastanawiam sie nad kupnem. :)
          • Gość: ziereal Re: moje watpliwosci IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 25.08.04, 22:33
            Na allegro kosztuja wiecej, bo sprzedawcy chca zarobic:). Akurat moim zdaniem,
            na zapachach Arden zarabiaja najwiecej ;), bo to naprawde nie jest mistrzostwo
            perfumeryjne;), i tylko u nas, przez to, ze to niby"wysoka polka" maja ceny
            wysokie jak innych wysokopolkowych perfum..
            JA bym sie nie obawiala:).
            Sunflowers w USa kosztuja naprawde grosze (80zl-100ml)
            pzd:)
            • calineczka1 Re: moje watpliwosci 25.08.04, 22:52
              ziereal, dziekuje. :)
              • Gość: lulu Re: moje watpliwosci IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 25.08.04, 23:59
                akurat cen Elizabeth Arden w Stanach nie ma co porównywać- E.Arden to przecież
                amerykańska firma. porównanie: u nas nowy krem Eris (Young&Unique) kosztuje 54
                zl, a W USA-54...dolary! Arden dla nich, to jak Eris dla nas. a Eris w Stanach,
                to jak Arden u nas hihihi
                • Gość: Mango Re: moje watpliwosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:02
                  A co powiecie o cenie zapachu Cerutti? Może u nas też jest tylko lansowany jako "wysokopółkowy"? Nadal nie wiem, co o tym myśleć.
                  • Gość: ziereal Re: moje watpliwosci IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 26.08.04, 11:51
                    niet..
                    Cerruti to firma z tradycjami. Perfumiarstwem paraja sie od pokolen;), podobni
                    Bvlgari (chociaz w ich przypadku jak i w przypadku Boucheron, najpierw byla
                    bizuteria ;), potem "pobocznie" perfumy)
                    poza tym o ktorym Cerruti mowisz?..domyslam sie ze o 1881?..:)
                    pzd
                    • Gość: Mango Re: moje watpliwosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:58
                      No właśnie. Skoro to firma z tradycjami, to skąd ten zapach w supermarkecie? Może któraś z Was mogłaby rozwiać moje wątpliwości?
                      Pisałam w pierwszym poście, że to woda męska.
                      Pozdrawiam! Dzięki za korektę mojego błędu. Nigdy nie byłam pewna, czy w nazwie jest podwójne "t" czy "r". :-)
                      • ziereal Re: moje watpliwosci 26.08.04, 13:20
                        Gość portalu: Mango napisał(a):

> No właśnie. Skoro to firma z tradycjami, to skąd ten zapach w
                        supermarkecie?
                        > Może któraś z Was mogłaby rozwiać moje wątpliwości?
                        > Pisałam w pierwszym poście, że to woda męska.
                        > Pozdrawiam! Dzięki za korektę mojego błędu. Nigdy nie byłam pewna, czy w
                        nazwie
                        > jest podwójne "t" czy "r". :-)

prawde mowiac, nie wiem:).musialabys sie zapytac kogos z wladz Rossmana. Bywa
                        ze niektore firmy podpisuja umowy z sieciowkami, i dystrybucja za ich pomoca
                        jest tansza.. (i produkty sprzedawane oczywiscie tez)
                        Pisalas ze to 1881, to jest juz zapach"legenda", cos jak masumi, byc moze tylko
                        on trafi na polki:). Poza tym linie meskie zawsze sa tansze od damskich, zobacz
                        sobie ceny tego zapachu na allegro. (u wiarygodnych sprzedawców oczywiscie).
                        NIe jest jakas bardzo wysoka. Ale dokladniejszej odpowiedzi niestety nie jestem
                        w stanie udzielic.
                        • Gość: Joanna Pytanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:07
                          Dziewczyny, czy byłybyście skołonne kupić perfumy w cenach takich jak w
                          Niemczech (+zarobek) od kogoś w Polsce?
                          Chciałabym sprowadzać perfumy i sprzedawać cjhociażby na allegro, albo tutaj
                          (po znajomości).
                          Byłaby to cena nizsza niż w perfumerii polskiej, ale wyższa niż w niemieckim
                          Rossmannie.

Jakie macie zdanie na ten temat?

Joanna
                          • Gość: ziereal Re: Pytanie. IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 26.08.04, 22:52
                            Ceny-takie jak na allegro sie opłacaja..ale jezeli maja byc wyzsze:), to chyba
                            mija sie z celem, bo juz jest przeciez wielu sprawdzonych sprzedawcow tam i
                            maja swoja klientele:)
                            pzd(
                            mowie o cenach np 100zl za 30ml :)_
                            • Gość: Jenny Re: Pytanie. IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 00:39
                              A czy w Rossmanie sa perfumy Elizabeth Arden - 5 th Avene? Bo wlasnie na tym
                              zapachu by mi zalezalo:) Macie jakiegos linka do Rossmana?
                              • Gość: a.m w niemczech sa IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 01:15
                                www.rossmann.de/servlets/Compose/SID=gf98vbr6zuif/f_index.html
                              • calineczka1 Re: Pytanie. 29.08.04, 10:54
                                Bylam wczoraj w Rossmannie i nie widzialam 5th Avenue. Istnieje polska strona
                                WWW Rossmanna, ale nie ma tam szczegolowej oferty.
                                www.rossmann.com.pl
                                • Gość: Jenny Re: Pytanie. IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 12:01
                                  Ok dzieki:)
    • marielle Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 01.09.04, 16:43
      dzis odwiedzilam we wroclawiu dwa sklepy "rossmann" i rzeczywiscie byly
      perfumy, o ktorych mowicie. i do tego tak tanio!!!:))
      przypomnialo mi sie tez, ze ja swoje jedne z bardziej ulubionych perfum,
      kupilam w "rossmannie" w bratyslawie. za 50 ml dolce & gabana zaplacilam okolo
      80 zlotych, nawet mniej, bo to bylo 800 koron slowackich.
      dziewczyny, a czy wy spotkalyscie za granica inne marki? bo ja za bardzo nie
      lubie e. arden. licze na rozszerzenie asortymentu:))
      • Gość: ziereal Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 01.09.04, 16:53
        Ale wiesz, w oryginalnosc tej d&g trudno mi uwierzyc.
        To akurat sa stosunkowo drogie perfumy..a 50ml i 80zł?Sama nie wiem..
    • Gość: pi Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.cs-cres.charterpipeline.net 02.09.04, 06:00
      Wszystkie firmy tpu Calvin Klein wypuszczaja dwie albo nawet trzy linie ubran:
      drogie, te ktore ogladmy na pokazach i tansza linie, do supermarketow i sklepow
      typu outlet. W Stanach kupilam sobie jeansy Calvin Klein za 20$, buty Nike za 10
      $ itp. Co do perfum to te sa tu bardzo tanie w duzych sklepach, ale oczywiscie
      nie ma dosepnych wszystkich zapachow od danego producenta :)
      Przypuszczam, ze te zapachy o ktorych mowicie, rzeczywiscie zostaly wylansowane
      na nasz rynek. Dobrze sie sprzedaja i Polki je lubia, wiec podbili ceny. A byc
      moze to sa wlasnie takie tansze linie na wschodnia Europe.
      No ale ja osoiscie nie musze miec perfum super drogic, wazne zeby mi sie
      podobaly i byly w miare trwale :)
      • Gość: zusa Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.ipt.aol.com 02.09.04, 07:00
      • Gość: zusa Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.ipt.aol.com 02.09.04, 07:00
      • Gość: zusa Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.ipt.aol.com 02.09.04, 07:03
        Nie chce z Toba polemizowac; wiem, ze w Stanach wiele rzeczy jest tanszych, ale
        te butki za 10 dolcow, to chyba przekret.

Jeansy za 20, jeszcze bym zrozumiala; czasto widze baaaaardzo stare modele w
        tej cenie. No moze troche drozsze.
        pozd.
        • Gość: pi Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.cs-cres.charterpipeline.net 03.09.04, 00:59
          zadn przekret! Tutaj po prostu w oultetach jak cos lezy i nikt nie kupuje, to
          po tygodniu jest przecenione, a potem jeszcze raz! Mam pelno koszulek, ktory
          najpierw kosztowaly np. 19$ a ja po trzeciej przecenie kupilam je za 5$!

Wiec wcale nie watpilabym w tansza linie tych wybranych perfum, co nie znaczy
          ze maja nizsza jakosc. W koncu sa to sznujace sie firmy
    • gocha221 Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 02.09.04, 10:39
      Burberry Brit 30 ml za 32,50 euro
      Celine Dion
      Calvin Klein Contradiction 50 ml za 47,50 euro
      Bruno Banani
      Cerruti 1881 Femme
      Cindy Crawford (wszystkie zapachy)
      Elisabeth Arden
      Etienne Aigner
      Hugo Boss (Boss Woman, Hugo, Deep red)
      Iceberg
      Isabella Rossellini My Manifesto
      Lacoste
      Lagerfeld (duzy wybor)
      Laura Biagiotti Roma
      Mexx (duży wybor)
      Naomi Campbell
      Priscilla Presley Indian Summer
      Puma (duży wybór)
      S. Oliver WOMAN 30 ml za 12 euro
      Salvador Dali Laguna 30 ml za 19,90 e
      Vanderbilt (duży wybor)

to sa marki dostepne w niemieckich rossmannach. Niektore z nich oferuja caly
      swoj asortyment, niektore tylko wybrane zapachy. nie wiem czy taka jest
      polityka czy akurat tak trafilam.
      w kazdym razie nie obawialabym sie o jakosc i oryginalnosc tych zapachow. Moze
      nam sie rossman kojarzy z niskimi cenami, promocjami i tanimi produktami pod
      wlasna marką, wle to jest za duza sieć, zbyt poiważna, aby bawic sie w sprzedaż
      podróbek. W cos takiego moze sie bawic sprzedawca z allegro, ktory jak nałapie
      negatywów, to sobie zakłada nowe konto i tyle.
      sieć takiej mozliwości nie ma ,wiec działa inaczej.
    • sorbet Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. 03.09.04, 01:06
      Mi sie wydaje, że to mogłyby być jakieś końcówki lub "starsze" butelki. O ile
      się nie mylę, to duże sklepy wycofują niesprzedawane butelki po roku, dwóch.
      Napewno te pratyki są w Belgii. Trafią później do sklepów typu discount. Tak
      mogłoby być i w Rossmannie.
      • Gość: lulu Re: Calvin Klein i Elizabeth Arden w Rossmannie. IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.09.04, 10:43
        Rossmann wycofuje się z tych perfum-stąd takie ceny. ich dystrybutorem na
        Polskę jest firma Diparlux. dowiadywałam się u nich o te perfumy i te ceny.
        sklep wyprzedaje asortyment poniżej cen zakupu. Diparlux nie ma na to wpływu-
        ponieważ Rossmann nie sprzedaje innych produktów Diparluxa, więc dystrybutor
        nie może go w żaden sposób "zaszantażować" za "psucie" rynku. sklep może
        wyprzedać towar po cenach poniżej zakupu, jeśli chce na tym stracić. tak więc-
        perfumy są rzeczywiście oryginalne, ale to nie są te "prawdziwe ceny" jakie
        powienny mieć te perfumy w Polsce, tylko ceny niższe od zakupu u dystrybutora.
        sytuacja wyjątkowa-korzyść dla klientów, którzy się załapią, strata dla innych
        sklepów, które nie mogą sobie pozwolić na taką "wyprzedaż", bo to równa się
        koniec współpracy z dystrybutorem. amatorki ww zapachów-możecie kupować. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka