Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.08.04, 14:19
mam problem z włosami, który jest coraz bardziej męczący. Mam włoski
farbowane, ale nie farbą, tylko szmponem (takim do 24 myć) i strasznie mi
wypadają z tym że nie są one zniszczone bo są mięciutkie, gładkie i nie
rozdwajają sie. Dodam, że myję je szamponem do wł farbowanych (garniera) i po
każdym myciu( czyli co jakieś 2-3 dni) stosuję odżywkę z tej samej serii,
raczej unikam suszarki i nie używam środków do stylizacji, a mimo to włosy
strasznie mi wypadają. Co mam z tym zrobić, czy to wynik farbowania??Czy są
jakieś domowe metody na mój problem. Z góry dziękuję. POZDR
Obserwuj wątek
    • kasiakaren Re: Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 11:02
      cześć, byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktoś raczył mi coś poradzić. pozdr
    • lakasha Re: Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 11:45
      Cześć Kasiu!
      Powiem Ci że ja tez miałam ten problem,tyle że bardzo dawno ponieważ
      zuwazyłam , jak niektóre szampony działaja na moje włosy.Myłam wszystkimi
      możliwymi szamponami o odzywkach nie wspomne!.Wypróbuj szampon Radical ze
      skrzypu polnego i Odrzywkę Radical równiez ze skrzypu,oczywiscie nie od razu
      pzrezsną wypadać, ale efekt zauwazysz!Polecam tez płukanki...potem Ci napiszę
      jakiejak znajdę broszurkę.Kasia jak nawet ja myłam szamponem vichy od wypadania
      włosów (wydałam kupe kasy na niegi i na odżywkę) nic nie dało , najlepszy jest
      dla mnie radical!wypróbuj!razem z odzywką!
      A moze to przejściowe ?od dawna tak masz?...wypadanie włosów moze być
      spowodowane stresem i złym odzywianiem się.
      Pozdarwiam bardzo serdecznie i rozumiem Cię, ja tez byłam podłamana jak włosy
      zostawały na szczotce.
      Pozdarwiam:)
    • lakasha Re: Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 11:52
      Kasiu wejdz na forum ZIOŁA tam znajdziesz duzo inf. o płukankach itp.jakbym
      miała to wszystko Ci przesłac to by było tego duuuzzzzoooo:)
      Pozdrawiam.
      • kornelia_wondolowska Re: Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 18:31
        Kasiu,

ja co prawda nie jestem specjalistką ale na podstawie własnego doświadczenia
        wiem, że farbowanie (nawet szmponami koloryzującymi) fatalnie wpływa na włosy.
        Tylko raz kilka lat temu uzyłam szmponu koloryzującego bardzo podobno dobrej
        firmy i bardzo drogiego. Włosy wyłaziły mi niesamowicie w dodatku nie mogłam
        ich rozczesac. Nigdy juz nie powtórzyłam tego błędu. Nie mam pojęcia może te
        wszystkie specyfiki do farbowania nie sa dobre dla słowiańskich włosów, które
        są zazwyczaj cieńkie i delikatne. Wszystkie kobiety które znam i farbują włosy
        maja problemy z ich nadmiernym wypadaniem. jesli mogę coś doradziz to wypróbuj
        ampułki radical do wcierania w skórę głowy (kup dwa opakowania) albo ampułki
        wzmacniające Seboradin Niger lub lotion Seboradin. Wypróbuj też doustnie jakies
        tabletki wzmacniające skórę i włosy - zapytaj w aptekach. Niedrogie i dobre są
        drożdze w tabletkach Lewitan. Pozdrawiam
        • halka4 Re: Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 21:05
          Po dobrych jakościowo farbach włosy nie powinne wypadać.
          Czy masz łojotok? Czy masz zaburzenia w miesiączkowaniu? Może ostatnio
          schudłaś, byłaś chora, miałaś silne stresy? Może masz problemy z tarczycą,
          anemię?
          Jeśli na wszystkie pytania odpowiedź brzmi nie, kup sobie zestaw witamin i
          mikroelementów oraz zastosuj środki do stosowania zewnętrznego. Np. płyny
          wzmacniające włosy, itp. Pracownik apteki na pewno coś doradzi.
          Pamiętaj też, że włosy okresowo wypadają intensywniej i nie jest to nienormalne.
    • oksana.zarewicz Re: Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.09.04, 08:39
      Witam
      Słaba kondycja włosów w Twoim przypadku nie jest następstwem farbowania
      szamponem koloryzującym. Na kondycję włosów decydujący wpływ ma ogólny stan
      zdrowia. Zastanów się, czy nie chorowałaś ostatnio (weź pod uwagę ostatnie 3-4
      miesiące), czy nie masz jakiegoś lokalnego stanu zapalnego (np. próchniczy
      ząb), czy dobrze się odżywiasz, nie stosujesz diet eliminacyjnych, czy ostatnio
      nie towarzyszy ci przewlekły stres? To tylko część pytań, na które warto sobie
      odpowiedzieć mając problemy z wypadaniem włosów. Przemyśl wszystko dokładnie.
      Pomocną metodą może być tylko ta, która będzie przeciwdziałać przyczynie
      problemu. Możesz sięgnąć po preparaty witaminowe (w aptece) lub wcierać płyny
      przeciw wypadaniu włosów czy tzw. domowej roboty, ale jaki będzie tego efekt i
      kiedy, nie potrafię ci powiedzieć, ponieważ nie wiem, dlaczego twoje włosy
      wypadają.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka