Dodaj do ulubionych

Chudnięcie a hormony

IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 31.08.04, 08:30
Po jakimś czasie brania śr antykoncepcyjnych zauważyłam że tyję, dlatego
miesiąc temu odstawiłam pigułki. Na poważnie wzięłam się za odchudzanie:jem
warzywa, owoce, bez chleba, słodyczy, staram się codziennie spacerować min 1
godz, ćwiczę i nic, mam pyt czy hormony mogą tak wpłynąć na organizm? bo już
tracę cierpliwość, nigdy nie miałam problemu ze ,,zrzuceniem'' zbędnych kg, a
taeraz mam problem, pomóżcie
Obserwuj wątek
    • orgovana Re: Chudnięcie a hormony 31.08.04, 11:13
      Pigulki moga powaznie zaklocic rownowage hormonalna, niestety :(, moja
      kolezanka dopiero po roku odchudzania po ich odstawieniu zauwazyla jakies
      efekty, musisz byc cierpliwa
      • Gość: Domena Re: Chudnięcie a hormony IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 31.08.04, 13:37
        Przestaję się przejmowąć i idę na basen, jeśli ma to trwać 1 rok, to jest
        tylko sygnał dla dziewczyn które się zastanawiają nad wzięciem pigułek,
        dlaczego mężczyzna nie podejmie się takiego ryzyka , tylko kobieta ma się
        męczyć, nietoż że mają przyjemność to nie mogą się poświęciś??????????????
        • orgovana Re: Chudnięcie a hormony 31.08.04, 13:52
          Mnie koszmarnie zaczely od pigul wypadac wlosy i powiedzialam dosc, chlop
          stwierdzil ze me zdrowie jest najwazniejsze , boszzz jaka ja glupia bylam !
          Pozdrawiam :)
          • Gość: Domena Re: Chudnięcie a hormony IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 31.08.04, 14:04
            Takich przykładów można wymieniać w nieskończoność, ale lekarz ginekolog
            powiedział mi ,że to nie ma żadnego wpływu na przybieranie na wadze?! co za
            palant, dobrze znam mój organizm i jak kobieta jest cały czas poddenerwowana to
            nie szaleją hormony??????????????????
            ps moja koleżanka ma często doła i twierdzi że od pigułek, tylko ma dwoje
            dzieci nie chce 3-ego, ale może przecież założyć spirale, tylko nie wiem czy to
            nie jest też szkodliwe.
            Kobiety nie dajmy się truć tym świństwem, nie wiadomo jakie mają skutki jak
            będziemy kobietami po 40-sce.??????
      • Gość: ewad Re: Chudnięcie a hormony IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 01.09.04, 18:44
        Pigułki zakłócają równowagę hormonalną? -gdzie żeś to wyczytała.Mi lekrz mówił,
        że jest akurat przeciwnie.A tycie w trakcie brania pigułek spowodowane jest
        większą skłonnością organizmu do zatrzymywania wody.
    • Gość: Gof Re: Chudnięcie a hormony IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 01.09.04, 13:05
      można wziąśc tabletki z grejfrutem , którwe pomagają oczyścić org, wtedy dieta
      ma lepszy efekt
    • Gość: Domena Re: Chudnięcie a hormony IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 02.09.04, 11:42
      Dziewczyny czy to ja jestem ,,inna'' , a Wy nie macie problemów z hormonami?
      Moża macie jakiś pomysł ?
      • Gość: AnnaKarenina Re: Chudnięcie a hormony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 11:33
        nie jestes "inna" bo ja tez postanowila ze odkloze tabletki...dzis biore
        ostatnia i koniec...zjadlam dwa opakowania i mi wystarczy...przytylam kilka
        kilogramow - o kilka za duzo...ale teraz jak sobie czytam ze tak dluzo czekaz
        trzeba na efekty to mnie to troche zmartwilo...ja mam pomysl! ostra dietka i
        cwiczonka - duzoooo - baaardzo duzo ruchu i rozne kremy i tabletki i wszystko
        naraz :/ nie no zaczne powoli zeby nie bylo jakiegos niedozywienia...narazie
        sport i dietka 1000 kalorii

pozdrawiam
        • Gość: ultra75 Re: Chudnięcie a hormony IP: 212.160.93.* 07.09.04, 12:34
          Pisałam juz o moim przypadku kilka razy, ale jeszcze raz powtórzę - tabletki
          może i przywracają równowagę hormonalną, ale TYLKO NA TAK DŁUGO, JAK DŁUGO SIĘ
          JE STOSTUJE - przynajmniej u mnie było dokładnie tak. Po odstawieniu tabletek
          dopiero mi sie zaczęły problemy - podwyższona prolaktyna, niedomoga lutealna
          (niski poziom progesteronu), a testosteron i tak pozostał na takim samym
          poziomie (zdecydowanie wysokim), jak był zanim zaczęłam łykać piguły. Więc z
          punktu widzenia "leczenia" efekt był ŻADEN, pomijając takie "drobiazgi" jak
          początek żylaków, zmiany w piersiach (obowiązkowe USG co roku jak narazie, ale
          nie wiadomo, co będzie później...), STRASZNY stan cery pół roku po odstawieniu
          itd.
          No i oczywiście problemy z wagą :-(. Kiedyś nawet strasznie się pokłóciłam z
          jednym lekarzem, który uparcie twierdził, że od tabletek NIE DA sie utyć (na
          pewno wiedział to z autopsji ;-/). Do cholery ciężkiej - znam swój organizm od
          20 lat z dużym hakiem i jeśli bez żadnych zmian w jadłospisie nagle
          jednocześnie z przyjmowaniem tabletek zaczynam sporo tyć (robiłam 3 podejścia
          do tabletek anty z za każdym razem było tak samo!) to co to jest - kosmiczny
          zbieg okoliczności ?!!! I naprawdę nie mówię o przytyciu kilograma albo 2, ale
          niestety o dwucyfrowej liczbie :-(.
          Ale mam też dobrą wiadomość dla autorki :-) - da się "to" zrzucić, chociaż na
          początku rzeczywiście nie jest łatwo. Dużo wytrwałości w każdym razie życzę.
          Pozdr.
          • Gość: Domena Re: Chudnięcie a hormony IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 07.09.04, 12:52
            kOBIETY POWINNY BYĆ BARDZIEJ UŚWIADAMIANE PRZEZ LEKARZY O KONSEKWENCJACH BRANIA
            PIGUŁEK, (NIETYLKO PRZYBRANIE WAGI), BRAŁAM W 2003 HARMONET O STAŁEJ GODZ
            WYMIOTOWAŁAM I WYOBRAŻACIE SOBIE ŻE LEKARZ PRZEPISAŁ MI KOLEJNE PIGUŁKI,
            POWIEDZIAŁ, ŻE ORG musi SIĘ PRZYZWYCZAIĆ DO HORMONÓW, CO ZA BZDURA , NIE
            POLECAM TAKICH LEKARZY . jA PO URODZENIA DZIECKA ZNAM JUŻ MÓJ ORGANIZM, ALE
            JEŚLI TRAFI MŁODA KOBIETA DO TAKIEGO GINEKOLOGA O ZGROZO.
            PS JUŻ SIĘ NIE PODDAJE ŻE WAGA STOI, WIEM JUŻ ŻE NIE TYLKO JA MAM PROBLEMY,
            ĆWICZĘ NADAL I CZEKAM NA EFEKTY.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka