Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn z blond balejażem

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 18:17
Dziewczyny chciałam się was zapytać:
Mam balejaż blond i żeby włosy własnie były blond [a nie żółte]to używam
szamponu Welli Regenal i po nim wlosy są naprawdę jasne ale nie mogę ich
rozczesać.
1 chciałabym odżywkę która nie przyciemni włosów po tym szamponie,bo mialam
jakąś ale nie była przeznaczona do włosów rozjaśnionych i niestety
przyciemniała mi znacznie włosy.Czy macie może jakąś sprawdzoną która nie
przyciemni a zachowa jasność tego szamponu?
2 słyszałam też że w Rossmenie jest szampon Silver do wlosów blond.
Czy używałyście go i czy nadaje taką jasność włosów jak Wella ? Czy warto go
kupić czy lepiej nie zawracać sobie głowy i kupić znów Wellę.
3 bo na płukanki to chyba trzeba poświęcić więcej czasu i np. wanna się
brudzi-dodam że ich z tego powodu nie używalam. A WY ????????
pozdrawiam Was i czekam na odpowiedzi.

Obserwuj wątek
    • elessar Re: Do dziewczyn z blond balejażem 04.09.04, 18:52
      O szamonie Wella niejednokrotnie słyszałam,że strasznie ciężko się uporać z
      włosami po nim. Niestety po Silver z Rossmana też nie będzie cudów i osobiście
      go nie polecam. Ostatnio kupiłam serię Avonu do blond włosów-co prawda nie
      zauważyłam żeby dawał jakiś popielaty odcień włosom czy coś w tym rodzaju ale
      faktycznie żółty odcień jakby się nie pojawiał więc chyba o to chodzi. Włosy po
      odżywce z tej serii też muszę przyznać, że są milusio mięciutkie i lśniące.
      Płukanki to porażka-dużo zabawy i zawsze wychodzi coś nie tak:( Jeżeli masz
      zbyt żółty odcień to albo spróbuj zmienić rozjaśniacz(na włosy, które mają
      tendecję do żółknięcia po rozniaśnianiu najlepszy jest proszek) albo co jakiś
      czas zrób sobie szampon gołębi Palette tylko nie można trzymać go tyle czasu
      ile na ulotce bo włoski będą dość paskudne:))
    • vanessa75 Re: Do dziewczyn z blond balejażem 04.09.04, 21:13
      DO elessar???
      Niewiem jak Ty ale ja jestem ciemną szatynką i w zależności od salonu i
      fryzjera różnie mi ten balejaż wychodzi.Raz bardziej żółty raz mniej.
      1 ten szamponn wella mi odpowiada ale chodzi mi czy po tym silver włosy sa
      trochę jaśniejsze ? bo po welli tak.Chodzi mi oto że wella kosztuje ok.18 zl a
      silver ok. 7,5 zł więc jak efekt jest podobny to po co przepłacać.
      2 odnośnie serii avonu-czy kupilaś szampon i odżywkę? O odżywce słyszalam czy
      jest ona w opakowaniu z nakrętką a zawartość jest w kolorze fioletowym? I czy
      ją nakłada się i zmywa czy nie zmywa?
      3 o jaki rozjaśniacz Ci chodzi - taki co fryzjer naklada na wlosy no bo tam są
      różne numery? czy o taki?
      4 a jaki proszek? bo na ten temat nic nie wiem.
      5 a z tym szamponem gołębim to boję się trochę eksperymentować żebym potem nie
      płakala.

bardzo proszę Cię o odpowiedź i dziękuję.
      • Gość: monika Re: Do dziewczyn z blond balejażem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.04, 08:14
        z serii avonu do włosów blond używam odżywki (w opakowaniu z nakrętką z
        fioletową zawartością jest maseczka)po której włosy nie żółkną i dobrze się
        rozczesują, a i cena nie zwala z nóg, zwłaszcza jak jest promocja
      • elessar Re: Do dziewczyn z blond balejażem 05.09.04, 14:34
        Vanessa75-Również jestem naturalną ciemną szatynką:) i mam dużo czerwonego
        pigmentu przez co po każdej farbie rozjasniającej moje włosy mają tendencję do
        żółknięcia brrr. U mnie tylko proszek sobie z tym radzi (moja fryzjerka pracuje
        na włoskich środkach ale jak się nazywają to nie wiem). Wcześniej każdy fryzjer
        robił ze mnie żółtaczka (Wella, Goldwell, L'oreal)i mówił, że inaczej się nie
        da bo mam takie ciężkie włosy a jednak komuś się udaje:-). Włosy, które mają
        dużo niebieskiego pigmentu rozjaśniają się na piękny platynowy blond. Jeżeli
        chodzi o szampopn Silver to nie określiłabym tego jak wyglądają po nim wlosy
        blond jako jaśniejsze tylko nabierają chłodniejszego odcienia (niestety żeby
        tak było to trzeba spieniony szampon potrzymać na włosach ok 5 min co niestety
        wysusza włoski- osobiście to najbardziej mi w nim przeszkadzało).
        W serii Avonu tylko maseczka w słoiczku jest fioletowa a szampon i odżywka są w
        butelkach i mleczny kolor. Jak na razie się sprawdzają.
        Reasumując- najważniejsze jest prawidłowe odbarwienie włosów żeby nie były
        żółte a wtedy nie będziesz potrzebować fioletowych szamponów (zbyt wiele im
        brakuje żeby można było je nazwać dobrymi)tylko będziesz mogła używać takich,
        które będą pielęgnować i odżywiać włosy. Miałam ten sam problem z kolorkiem i
        wiem jakie irytujące są żółte włosy i kamuflaż:))
    • Gość: milena Re: Do dziewczyn z blond balejażem IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:23
      Mam blond pasemka i od dłuższego czasu (2 lata ) używam Schwarzkopfa bonacure
      blonde. Ja używam szamponu i maseczki ( dla mnie jest to po prostu odżywka ).
      Wiem że w tej serii jest jeszcze - nazywana przez fryzjerów ale ja o niej tak
      powiedzieć nie mogę bo jest za mało bogata - odżywka i wzmacniacz koloru.
      Produkty zawierają ekstrakt z rumianku, specjalne blond pigmenty. Dzięki
      technologii ApHinity dodatnio naładowane pigmenty osadzają się na porowatych
      ujemnie naładowanych i zniszczonych farbą włosach. Z własnego doświadczenia
      mogę powiedzieć że włosy po maseczce i szamponie mają niesamowity wręcz połysk,
      są miękkie, końcówki nigdy się nie rozdwajają, kolor zostaje ożywiony. Jestem
      bardzo zadowolona i dopóki będę miała pasemka to będę używala tych preparatów.
      Można je kupić w salonach Schwarzkopfa. Maseczka 40 pln, szampon 24 pln.
      • Gość: agatka Re: Do dziewczyn z blond balejażem IP: *.chello.pl 04.09.04, 23:26
        nie uzywaj tego szamponu z rossmana!!! o matko,co on mi zrobił z włosami:/suche
        siańsko, fuuu!
        szampon welli o ktorym wspominasz jest o niebo lepszy, co prawda tez wysusza
        włosy ale w porownaniu do rossmana jest to nic.
        ja myję nim włosy raz na tydzien, dwa i jest ok, podobno pomaga tez aspiryna, 2
        tabletki na litr wody i płuczesz tym włosy po myciu
    • Gość: Ela Re: Do dziewczyn z blond balejażem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 08:19
      Ale w czym pomaga ta aspiryna???
      • Gość: iwcia Re: Do dziewczyn z blond balejażem IP: *.acn.pl 05.09.04, 10:43
        ja to radze zmienić fryzjerkę. po samodzielnym farbowaniu zawsze miałam żółte
        włosy, teraz po odchodowaniu ich poszłam do mojej fryzjerki, powiedziałam że nie
        chce żółtego mieć na głowie i nie mam. mam dwa kolory blondu jasnego na głowie,
        które dały efekt popielato-beżowy, zero żółtego.
        a regenala nie polecam bo miałam po nim siano.
    • pinia82 Re: Do dziewczyn z blond balejażem 05.09.04, 19:06
      ja uzywam szampon gliskur do blondu, na poczatku sie wkurzałam bo mialam
      wrazenie jakby wlosy zolkly( ale i tak raz na tydzien stosuje renegal welli)
      ale dolozylam WAX z apteki do blond wlosow i zoltego odcienia nie ma poki co:)
      i super regeneruje wlosy!
      • Gość: kasia Re: Do iwci IP: *.compower.pl 05.09.04, 23:28
        A czy ten beżowy kolor też masz w formie pasemek czy całe wlosy masz nim
        zrobione. Ja mam pasemka platynowe i też chcialam sobie teraz zrobić dwa kolory
        ale nie wiem jak to będzie wyglądać
    • Gość: ines polecam!! IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 00:36
      uzywam od dluzszego czasu szampony rossmana i bardzo ladnie rozswietla i
      rozjasnia wlosy!!!!(mam balejaz blond)bardzo ci poleecaaam!!o welli nie chce
      slyszec:)bardzo sie na nim zawiodlam i nie polecam:)co do szamponow
      porownywalna cena a efekt!!..sama sprobuj:))ten rossmana naprawde rewelacja!~!
    • Gość: vanessa75 Re: Do dziewczyn z blond balejażem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 17:12
      Dziewczyny zmieniłam po raz kolejny fryzjerkę - mąż mówi że ona to chociaż
      żółtych mi nie zrobiła tylko właśnie popielaty -blond. Robiła mi proszkiem bo
      widziałam. No jestem nawet zadowolona ale ja często myję główkę więc ciekawe
      jak długo będę miała ten kolorek.Zamierzam kupić tą serię avonu żeby odżywić
      włoski.A i inne metody te które mi doradziłyśćie też wypróbuję później. Wiem że
      bardzo długo będę robila balejaż platynowo- blond [bo ponoć jest mi w takim
      kolorze najładniej tak twierdzi mąż i inni],więc dlatego chcialam zasięgnąć
      Waszej porady. Dziękuję za rady i czekam również na inne.
      Pa
      • pelagija Re: Do dziewczyn z blond balejażem 08.09.04, 17:47
        szampon regenal welli jest dobry ale placze wlosy, dlatego uzywam po nim
        odzywki bez splukiwania gliss kur takiej jedwabistej jakby perlowo rozowe
        opakowanie

ale polecam rowniez szampon przeciw zolknieciu wlosow L'oreala jest lepszy niz
        welli

jesli chodzi o plukanki to czasem, zwlaszcza bezposrednio po farbowaniu uzywam:
        robie bardzo rozcienczona i plucze raz po nalozeniu wczesnniej odzywki i nie
        splukuje jej
        mam platynowe wlosy ale staram sie myc tylko tymi szamponami
        pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka