Dodaj do ulubionych

Przebarwienia - jak się ich pozbyć

IP: *.it / 62.233.189.* 06.09.04, 03:59
Mam na plecach mnóstwo okragłych przebarwień czy nawet blizn po trądziku.Czy
istnieje jakiś sposób by się ich pozbyć???
Obserwuj wątek
    • Gość: ojej Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: 212.191.129.* 08.09.04, 11:11
      Cierpię na ostudę. Na twarzy, pod wpływem słońca pojawiają się, pod oczami
      szpecące ciemnobrązowe przebarwienia. Byłam u dermatologa, który przepisał mi
      rewelacyjny żel firmy Neostrata. Po dwóch tygodniach smarowania plam właściwie
      już nie ma! Niestety, aczkolwiek wydajny bardzo (mam go ponad rok i jeszcze
      jest), to kosztuje ponad 100 zł. Wydatek jednak opłacił się. Polecam!
      • Gość: Piarina Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.acn.pl 10.09.04, 08:22
        A ja walczyłam z moimi przebarwieniami / wiekszość twarzy żółta plama plus dwie
        małe brazowe - sam wdzięk! / na cztery sposoby: dwa rodzaje peelingów, laser i
        oczywiście wiekszośc kremów wybielających - efekt zaden poza stratą sporej
        kasy. Wybadałam sie na wszystkie strony - zdrowa jak koń. Pigułek nie biorę,
        ziółek nie pije. To od słonca, bo jako blada z natury nastolatka zmuszałam się
        do opalania twarzy, sadzac, ze w ten sposób stane sie wielce ponętna. No i mam.
        Próżnośc ukarana, żałuje i juz chyba odpokutowałam, wiec liczę na rozgrzeszenie
        w postaci odplamienia! Czy jakis anioł poradzi mi, co zrobic, zeby radykalnie
        usunac tak zadawnione i uporczywe przebarwienia?
        • Gość: ola Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.chello.pl 29.11.04, 23:45
          niestety nie mam dla Ciebie dobrych informacji. Pod koniec pierwszej ciąży
          pojawiły mi się zółte plamy (które na słońcu zrobiły się ciemniejsze). Pod
          koniec drugiej ciąży (cały czas stosowałam drogie preparaty wybielające i
          filtry 100 + kapelusz z dużym rądem -wyglądałam jak idiotka na ulicy) plamy
          zrobiły się jeszcze większe. Nie są to pojedyncze kropki, tylko po prostu
          nieregularne plamy ułożone symetrycznie po obu stronach twarzy, Łącznie z
          centralną częścią czoła. Chodziłam do profesorów i znanego chirurga plastyka,
          który odradził mi laser i głębokie pilingi (niebezpieczeństwo blizn i białych
          przebarwień, tzn złuszczenie tak głębokie skóry, że pozbawiona zostaje
          melanocytów i jest wtedy zupełnie bialutka jak u albinosów). polecił pilinki
          weeckendowe, ale w lecie i tak wszystko wyjdzie. Byłam w centrum dermatologii
          estetyucznej, gdzie "leczą" przebarwienia światłem. Może pójdę, ale szczerze
          mówiąc nie wierzę, bo zrozumiałam na jakiej zasadzie powstają przebarwienia
          głębokie czyli takie jak moje (oglądałam je pod lampą wooda). Teraz stosuję
          retin A. Kiedy go też stosowałam na trądzik i blizenki. Ogólnie wygładza skórę
          i znacznie rozjaśnił mi te plamy, ale zdaje sobie sprawy, że to też zasługa
          pory roku. retin A kupuje się w aptece bez recepty. Ja stosowałam go przez
          kilka sezonów jesienno-zimowych. powoduje lekkie zaczerwienienie twarzy (na
          dzień pod makijaż stosuję łagodzący tormentiol) i steruję ilością nakładanego
          kremu w zależności od stapnia złuszczania i dyskomfortu. czasami robię przerwę
          na jedną lub dwie noce. Zaraz po umyciu twarz ściąga się i piecze ale po
          nałożeniu i wchłonięciu tormentiolu jest ok. Wiadomo, że są to środki
          złuszczajace i skóra musi trochę się łuszczyć, ale po porannej toalecie można
          spokojnie iść do ludzi. Używać trzeba b. długo (2-3 miesiące). Nie bać się.
          odmładza. A na blizenki, które są ubytkiem skóry to tylko solcoseryl (nie
          pamiętam pisowni), preparat na owczych hormonach, który powoduje ziarninowanie
          skóre. To zapisuje lekarz. Zadne tam moście cebulowe. pozdrawiam. ola
          • Gość: ola Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.chello.pl 30.11.04, 14:52
            przepraszam za błędy (w tym ortograficzny), ale sie spieszyłam. Mam jednak
            prośbę do takich trwale zaplamionych jak ja. Może coś jednak udało się z tym
            zrobić. Nie chodzi mi o plamy powstałe w wyniku złuszczania posłonecznego, bo
            one często szybko ustępują. chodzi mi o głębokie przebarwienia. jak sobie z tym
            radzicie (psychicznie też). Jak latem wyjechać z dziećmi nad morze? Mam wrócić
            cętkowana jak tygrysica? Boję się słońca bo nawet największe blokery nie
            powstrzymają przebarwień, poza tym mam tłustą skórę (mimo 35 lat) a większość
            tych blockerów jest obrzydliwie tłusta (przeszłam już łojotokowe zapalenia
            skóry w wyniku aplikacji takich "ciężkich" kremów) a te, które niby nie są
            tłuste pozostawiają jakby świecącą silikonową powłokę na twarzy i
            wyglądam "świecąco". Na ulicach nie widać takich jak ja. Mam wrażenie, że tylko
            mnie to spotkało. Chętnie pogadam prywatnie przez gadu gadu (507645013), skypa,
            lub e-mailem.ola
            • Gość: ola Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.chello.pl 30.11.04, 17:44
              przepraszam za zły numer gadu-gadu. oto dobry: 5073902. ola
      • Gość: suzi Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.obrzycko.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 14:11
        co to za żel, jak się nazywa i gdzie można go kupić.
        Neostrata to nazwa firmy czy żelu ?
        • Gość: Kasia Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:33
          neostrata to nazwa produktu,a w zasadzie lini kosmetyków do usuwania
          przebarwień.Firma ,która to produkuje nazywa się Derm-Service.Jeszcze nie
          używaóam ich kosmetyków ale już wielokrotnie słyszałam,ze sa skuteczne.Ja też
          mam problem z przebarwieniami i jak do tej pory nie trafiłam na preparat lub
          zabieg, który by mi pomógł.Więc całą nadzieję pokładam w tym specyfiku.
          Można go kupić w aptece ale w niewielu lezy na półkach - bo jest drogi, należy
          go zamówić.
      • Gość: kena1 Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: 195.205.81.* 20.09.04, 15:17
        Napisz jak ten żel dokładnie się nazywa, bo Neostrata ma całą serię produktów.
        chętnie kupiłabym sobie coś takiego, juz kiedyś zastanawiałam się nad
        Neostratą, ale nie byłam pewna efektów a kosztuje niemało.
      • Gość: dorota Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.server.ntli.net 10.07.05, 23:38
        rok temu latel pojawily mi sie w okolicach oczu ciemniejsze plamy.piszesz ze
        ten zel jest bardzo dobry .czy moglabys podac mi dokladnie ktory to ma
        byc,chcialabym go kupic!pozdrawiam
    • Gość: jil Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.proxy.aol.com 17.09.04, 19:11
      A jak sie nazywa ten zel? bo firme juz znamy
      • Gość: wawa Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 21:07
        www.bio-med.pl/neostratadetal.html
        Pewnie chodzi o zel na tej stronie ,,patrz linia na przebarwienie,, Mi nie
        pomógł, niestety
    • Gość: olcia przebarwienia a blizny IP: 193.151.48.* 18.09.04, 12:38
      kochane troszke mylicie pojecia. dziewczyna ewidentnie pisze o
      charakterystycznych sladach po tradziku, czyli przebarwienia + BLIZNY, a to ina
      sprawa niz same przebarwienia.
      przebarwienia potradzikowe to stosunkowo maly problem. po kilku miesiacach,
      wiem dlugo to trwa, takie plamki moga zniknac same. oczywiscie sa preparaty,
      ktore to przyspiesza i warto je wyprobowac. (np wymieniona juz na tym forum
      firma)
      natomiast blizny to gorsza sprawa. oczywiscie z biegiem czasu splyca sie, ale
      nigdy nie zejda do konca. mozna jednak w znaczny sposob poprawic wyglad skory
      poprzez zabiegi u dermatologa lub kosmetyczki z uprawnieniam (WAZNE!).
      musialabys podzwonic po gabinetach i sie popytac co maja w ofercie.
      ja usuwalam blizny kwasem. skora jest w dobrej kondycji. moge spokojnie nosic
      wydekoltowane bluzki, ale mimo wszystko mozna poznac, ze w niektorych miejscach
      byly te paskudne blizny. oczywiscie jak cie ktos nie zna to nie zwroci na to
      uwagi.
      zabieg nie nalezy do tanich. za jeden placilam ok 200-250zl. zwykle
      przeprowadza sie kilka, a cena zalezy od powierzchni skory i ilosci zuzytego
      preparatu. jesli blizny sa stosunkowo swieze to efekt bedzie lepszy. jesli
      chodzisz z nimi pare ladnych lat - gorszy.
      musisz byc ostrozna przy wyborze gabinetu. ja, pomimo tego, ze bylam na zabiegu
      u dermatologa wyszlam z jednym i to sporym przebarwieniem na skorze, bo pani
      sie nie przylozyla. wiec musisz byc BARDZO ale to bardzo ostrozna. nie boj sie
      pytac o srodki, ktore nakladaja na skore, o zalecenia po zabiegu i protestowac
      gdy cos ci nie pasuje. najlepiej poczytaj w internecie jak wykonuje sie podobne
      zabiegi, zeby kosmetyczka czy lekarz nie wcisnal ci kitu (czesto zeruja na
      ludzkiej naiwnosci).
      jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz smialo.
      pozdrawiam
      • igielka82 Re: przebarwienia a blizny 20.09.04, 21:25
        Osobiście polecam Cepan-krem lub Tointex kupuje się to w aptece a kosztuje koło
        7zł.
        Cepan śmierdzi czosnkiem-ale działa rewalacyjnie na każde blizny zarówno po
        trądzikowe a nawet na rezstępy.
        Tointex również jest dobry ale działa głównie na potrądzikowe blizny (takie
        czerwone). Ja użyłam go raz na noc i już mam nieco jaśniejsze :) a te
        przebarwienia mam już jakiś czas.
        Do poczytania polecam tą stronę na temat acne oraz przebarwieniach, jak również
        odwiedzenie forum!
        www2.pwsz.krosno.pl/~henroz/PRYSZCZE2002.htm

Pozdrawiam A.P
    • Gość: Anka Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: 195.205.245.* 20.11.04, 17:06
      Ja miałam przebarwienia po opalaniu na słońcu a szczególnie po solarium. Kilka
      miesięcy temu kupiłam żel zawierający czysty kolagen o nazwie Collagen Beauty
      Exclusive. Po kilku tygodniach plamy zniknęły. Teraz ilekroć wybieram się do
      solarium stosuję na całe ciało żel Body tej samej firmy, który chroni skórę
      przed fotostarzeniem i przed wysuszeniem. Polecam ten żel szczególnie osobom
      lubiącym się opalać.
      mercedess@op.pl
      • Gość: PaulaM. Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 14:20
        Anka,ratuj i napisz nazwę i inne szczegóły tego specyfiku,proszę...Gdzie można
        go kupić i za ile.Pozdrowienia
        • Gość: anka Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: 195.205.245.* 27.11.04, 14:25
          Wejdzź na stronę www.republika.pl/kolagen_beauty
    • Gość: Anulcia Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.ols.vectranet.pl 21.11.04, 14:44
      Mam na skórze dużo pieprzyków,takich zwykłych płaskich ,jasno- lub
      ciemnobrązowych.Czy można je wybielić,czy takie kremy nie działają na
      pieprzyki,jakie jest wasze zdanie,może któraś próbowała?
      • Gość: ksia Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 20:38
        żadnych pieprzyków się nie wybiela.Można tylko usuwać chirurgicznie.
    • Gość: Sylwia Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.oceanic.domain / 195.117.155.* 08.12.04, 15:47
      Słyszałam ostatnio od farmaceutki w aptece o jakimś nowym kremie z Oceanica.
      Nazywa się Melacerin (dziwna nazwa)... Podobno jest bardzo dobry, a poza tym w
      normalnej cenie (coś koło 20 PLN za tubkę)... Czy ktoś go stosował??
    • wok.as Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć 18.02.05, 11:06
      Leczę przebarwienia od ponad 10 lat. To były efekty nadmiaru opalania w okresie
      nastoletnim ("bo słońce leczy trądzik"). Zwykle bledły od kremu eris
      wybielającego (teraz seria pharmaceris - widzę, że jest nawet jakiś max i
      bloker - muszę kupić). Najśmieszniejsze jest to, że przebarwienia znikły mi
      prawie w ciąży. To co mam teraz to nic w porównaniu z tymi plackami, które
      miałam kiedyś i które namiętnie złuszczałam (Retin A nie pomagał). Ostatnie
      lato było spokojne, używałam filtra Yves Rocher - raczej nie przepuszczał,
      niestety błyszczy, oczywiście twarzy nie opalam. Biorę doustne środki
      antykoncepcyjne, ale plamy miałam zanim zaczęłam je stosować. Przy stosowaniu
      środków hormonalnych trzeba jeść kwas foliowy (może od niego mi w ciąży
      znikły), bo z braku tegoż mogą powstać przebarwienia. Teraz mam zamiar kupić
      krem z serii pharmaceris, bo to jedyny środek, jaki kiedykolwiek pomógł (a było
      ich wiele, drogich i tanich, znanych i nie). Substancją, która wybiela moje
      przebarwienia jest hydrochinon, z tego co wiem, eris stosuje roślinny - nie
      wiem, czy to jest ten sam co kiedyś, bo syntetycznie otrzymywany jest
      zabroniony w środkach kosmetycznych, w każdym razie jest skuteczny. Pozdrawiam
      i życzę powodzenia w walce z plamami Anita
    • m.downar co mam zrobic? 29.03.05, 19:12
      mam takie przebarwienie od dziecka, ale nie od zawsze - pokryta jest nim cala
      reka i czesc plecow. bylam kilka razy u lekarzy, ale slyszalam ze to znamie i
      nic sie z tym nie zrobi. moj plama sie opala troche. jesli sie opalam mniej jest
      widczna. ale gdy opalenizna zniknie - gdzie mam sie zglosic/ szukam kogos od lat !!
      • Gość: Ala Re: co mam zrobic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:24
        up
    • Gość: EWAJU Re: Przebarwienia - jak się ich pozbyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:13
      aja wybieram sie usuwac plamy swiatlem IPL, licze ze znikna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka