Dodaj do ulubionych

PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:37
Kochane,

Po wielu latach zastanawiania się, w końcu się zdecydowałam. Jeszcze w tym
roku chcę zrobić sobie operację plastyczną nosa.
Mam tutaj pytanie do dziewczyn, które są po takiej operacji.
Jakiego lekarza, klinikę możecie polecić w Warszawie. Zależy mi na
profesjonalnym podejściu do pacjentki. Chciałabym by mój nowy nos miał
naprawdę ładny kształ, a okres po operacji przeszedł bez powikłań.

Jeśli możecie mi odpowiedzieć i podzielić się ze mną innymi swoimi
doświadczeniami na ten temat - będę stukrotnie wdzięczna.

Z gory dziękuję za odpowiedź.
Kate
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: 195.26.24.* 10.09.04, 14:47
      Doktor Sankowski - bardzo dobry specjalista. (Możesz zobaczyć swoją symulację
      komputerową nosa). Polecam
      • Gość: Kate :) Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 10.09.04, 14:58
        Czesc, ja przeszlam taka operacje 4 lata temu(bardziej ze wzgledow zdrowotnych
        (krzywa przegroda, problemy z oddychaniem, ale razem z korekta), niestety nie w
        Warszawie, ale to co napisala Ola to prawda, slyszalam ze to bardzo dobry
        specjalista. A jak masz jakies pytania dotyczace samej operacji i tego jak jest
        po to chetnie ci odpowiem. Pozdrawiam!!!
        • Gość: angie Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.ppp.tiscali.fr 10.09.04, 16:48
          Bylam operowana przez Sankowskiego - wlasnie nos. ODRADZAM !!!!
          • Gość: tekla Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 10.09.04, 18:21
            A czemu odradzasz?
        • Gość: sniegotka Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 10.09.04, 20:35
          Kate - mam identyczny problem, mam baardzo krzywa przegrode, katar 12 mies. w
          roku i od czasu alergii nos mi sie bardzo znieksztalcil tak wiec bylabym
          zainteresowana korekta. Czy mozesz napisac mi o tej operacji na priva??? (cena,
          ile czasu sie dochodzi do siebie, kto wykonywal operacje, jaki jest efekt???)
          Bylabym bardzo wdzieczna.

• Gość: Kate Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 10.09.04, 21:14
            Oczywiscie wszystko ci napisze. Pozdr!!
    • Gość: Kaja Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 10.09.04, 19:18
      zobacz Kaję (piosenkarkę ) dała się zoperowac i ma haczyk zamiast nosa.
      Przyzwyczaj się i polub swój nos a za kasę jedź na urlop. Lepiej się poczujesz
      i będziesz zdrowsza. To nieodwracalna sprawa, możesz bardzo żałować
      • Gość: tekla Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 10.09.04, 21:25
        Kate, a mozesz napisac tez to wszytko na forum a nie tylko Sniegotce na priva?
        Z gory dzieki i pozdrawiam:)
        • Gość: Kate Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 10.09.04, 22:04
          No jasne, masz racje tak bedzie najlepiej. Od czego by tu zaczac :) Od dziecka
          mialam klopoty z oddychaniem, ciagle katary, anginy, przez caly rok, oprocz
          tego caly czas oddychalam przez buzie zamiast przez nos. Jak mialam 18 lat,
          laryngolog doradzil mi zabieg prostowania przegrody, bo wlasnie to byla
          przyczyna moich problemow ze zdrowiem. Sam ksztalt noska tez nie byl z tego
          powodu zbyt piekny. Poszlam na ten zabieg ( w szpitalu panstwowym, poniewaz
          takie zabiegi byly, chyba dalej sa refundowane, nie jestem pewna, nie chce was
          wprowadzic w blad)(a wlasciwie operacje bo zamiast trwac godzine to trwala 3, w
          znieczuleniu oglnym oczywiscie). Po dwoch tygodniach meczarni (opuchlizna,
          okrutny bol przy zmianie opatrunkow) wrocilam do domu ale dalej bylo to samo.
          Klopoty z oddychaniem, wiecznie zatkany nos (dodam, ze ksztalt noska byl dalej
          taki sam). Po ok pol roku poszlam na konsultacje do prywatnego chirurga
          plastyka i okazalo sie, ze po tamtej pierwszej operacji zrobily mi sie w srodku
          jakies okropne zrosty i blizny, ktore w dalszym ciagu, zatykaly mi dziurki i
          utrudnaly oddychanie. Oczywiscie zdecydowalam sie na kolejny zabieg tym razem w
          prywatnym gabinecie od razu z korekta, (dodam, ze mialam juz wtedy skonczone 19
          lat, takich zabiegow nie mozna wykonywac jesli proces rozwoju kosci sie jeszcze
          nie zakonczyl). Samej operacji na szczescie nie pamietam :) A to co bylo potem,
          staram sie zapomniec, okropny bol, fioletowo, zielono, zolte since pod oczami
          krew caly czas saczaca sie z nosa, pierwszej nocy w ogole nie spalam z bolu.
          Potem wlasciwie z dnia na dzien bylo lepiej, nosek ladnie sie goil, po 2
          tygodniach zdjeto mi gips, ale dalej wygladalm jak bokser :), ksztalt byl
          bardzo ladny ale z oddychaniem mialam jeszcze problemy i jeszcze przez jakis
          czas musialam kilka razy dziennie wpuszczac kropelki do noska, skora na nosie
          byla rozciagnieta i totalnie zmasakrowana, a ile wagrow!!! (wiadomo pod gipsem
          skora nie oddychala), ale wszystko szybko wrocilo do normy. Pol roku pozniej
          poszlam na kontrol i wszystko bylo ok. Wlasciwy ksztalt noska, widoczny jest w
          100% tak naprawde dopiero rok po zabiegu, przez ten roczek musialam bardzo na
          siebie uwazac bo byl bardzo bardzo wrazliwy na dotyk, kiedys niechcacy lekko
          sie uderzylam i od razu poleciala mi krew, takrze trzeba uwazac i nie opalac
          sie na sloncu (w solarium tez nie, jakby ktos chcial wiedziec). minely juz 4
          lata od zabiegu i czuje sie swienie, oddycham normalnie (nareszcie :)!!!) i
          praktycznie wcale nie choruje, aha i nosek mam sliczny, naprawde nie zaluje ze
          sie zdecydowlam. Koszt operacji(przegroda+korekta(o ile dobrze pamietam na
          czesciach chrzestnych i kostnych, wtedy wynioslo mnie ok 2,5 tys)teraz niestety
          sie nie orientuje. Mam nadzieje ze troche wam pomoglam, na koniec jeszcze jedna
          rada: zanim zdecydujecie sie na zabieg, upewnijcie sie, ze wybrany przez was
          chirurg ma specjalizacje w chirurgii plastycznej, wypytajcie go o wszystko,
          takze o ewentualne powiklania, dobry chirurg powiniwn rowniez miec jakis
          zdjecia pacjentow przed i po zabiegach, tyle sie teraz slyszy o lekarzach,
          ktorzy nie maja zadnych uprawnien do wykonywania takich operacji a otwieraja
          prywatne gabinety i robia krzywde ludziom, zamiast im pomoc. Pozdrawiam was
          serdecznie!!!!

Ps: Podaje link do forum o operacjach plastycznych, tutaj mozecie sie
          dowiedziec o lekarzach, klinkikach w roznych miastach gdzie wykonywane sa takie
          zabiegi i zapytac o wszystko co was interesuje. Ale sie rozpisalam :)

No to jeszcze raz Pozdrawiam i juz naprawde koncze.
          • Gość: Kate Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 10.09.04, 22:09
            Tak sie rozgadalam(rozpisalam), ze zapomnialam o tym linku :D

users.nethit.pl/forum/forum/cialo/
            • ewa3105 Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci 12.09.04, 20:58
              Kate, kto Ciebie operował, podaj namiary proszę.
              Jeśli ktoś wie gzdzie dr Sankowski przyjmuję może również poda.
              Pytanie do Angie: dlaczego odradzasz Sankowskiego.
              Mała
              • Gość: g Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 12.09.04, 22:10
                ja wiem gdzie przyjmuje sankowski. 4 lata temu tez mnie operowal (nos).
                niestety, nie jestem zadowolona, wlozyl mi jakis implant, ktory teraz jest
                zwyczajnym garbkiem, w dodatku przesunal mi sie i trzeba bylo nos jeszcze
                raz "otwierac" (zaraz po operacji). tyle, ze poprzez naciecie w gornej czesci.
                teraz mam tam blizne i wlasciwie nos niewiele sie zmienil, a mam wrazenie, ze
                np. na zdjeciach wyglada gorzej niz przed operacja. ostatnie lata spedzilam
                poza polska, ale przymierzam sie od jakiegos czasu, aby w koncu udac sie do dr
                sankowskiego i porozmawiac chocby o wywabieniu blizny, ktora sam mi zafundowal.
                to0 bardzo mily czlowiek i wiem, ze sa setki zadowolonych klientow. ja niestety
                znalazlam sie w tej mniej szczesliwej grupie. no ale kazdy przed operacja
                podpisuje glejt, iz zdaje sobie sprawe, ze efekt moze nie byc zbiezny
                z oczekiwaniami. u mnie nie jest.

• Gość: Ola Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: 195.26.24.* 13.09.04, 09:22
                  Ja nie powiem ani jednego złego słowa na doktora Sankowskiego. Jestem bardzo
                  zadowolona.
                  • Gość: sniegotka Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 13.09.04, 11:31
                    Kate - bardzo dziekuje za pomoc.

• Gość: Kate Re: PROŚBA -operacja nosa w Wawie - kogo polecaci IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 13.09.04, 15:45
                      Nie ma za co Sniegotko, ciesze sie, ze moglam ci jakos pomoc :) Pozdr i papatki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka