Gość: asa IP: *.pl / *.pl 13.09.04, 23:33 pomocy!!nigdy nie mialam problemow z cera,ale od ok.3 miesiecy na mojej twarzy pojawiaja sie okropne ropne wypryski!mam 19 lat i dbam o chigiene.prosze napiszcie jakich srodkow uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: naina Re: PRYSZCZE IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 14.09.04, 00:17 Po pierwsze powinnaś odwiedzić dermatologa,być może taka nagła zmiana stanu cery ma głębsze podłoże(np.hormony).Mnie,jak miałam problem z trądzikiem lekarz przepisał antybiotyk i już po tygodniu zauważyłam poprawę.Radzę także kupić serię kosmetyków antytrądzikowych(podstawa to żel do mycia twarzy,tonik i krem + maseczka).Polecam:Eris 20,Dermika. Jest jeszcze taki płyn,nazywa się "Afrodyta Adonis",dostępny w Aptece.Naprawdę działa.Trzymam go w szafce na wypadek "awarii",chociaż mam 23 lata i problem trądziku za sobą. Do diety polecam włączyć zieloną lub czerwoną herbatę,ponieważ odtruwa organizm i jednocześnie dobrze działa na cerę. W aptece możesz też zapytać o jakiś preparat witaminowy,farmaceuta na pewno doradzi.Ja brałam tran w kapsułkach,ale przez krótki czas,bo nie chciało mi się czekać na efekty. Mam nadzieję,że rady się przydadzą.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś