Dodaj do ulubionych

włosy uciekają stadami

IP: 80.48.229.* 21.09.04, 09:16
dziewczyny potrzebne coś do wcierania,polećcie coś proszę.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: włosy uciekają stadami 21.09.04, 09:37
      a co Ci powiedział dermatolog? co jest przyczyną wypadania? bo do tego trzeba
      dobrać środki.
      • Gość: będęłysa Re: włosy uciekają stadami IP: 80.48.229.* 21.09.04, 09:43
        jeszcze nie byłam.póki co chcę zadziałać sama.
        • justa_79 Re: włosy uciekają stadami 21.09.04, 10:13
          ale skąd wiesz, czego używać, jeśli nie wiesz, co jest przyczyną: hormony,
          osłabienie jesienne, brak cynku, krzemu, a może żelaza? :) zawsze możesz
          spóbować Waxu, ale jeśli masz łysienie androgenowe czy plackowate, to zwykłe
          środki bez recepty niewiele pomogą. a skoro piszesz, że uciekają stadami, to
          chyba nie ma na co czekać...
          • Gość: będęłysa Re: włosy uciekają stadami IP: 80.48.229.* 21.09.04, 10:20
            dzięki
            • justa_79 Re: włosy uciekają stadami 21.09.04, 10:36
              jeśli to zwykłe wypadanie jesienne, to mi pomagają doraźne środki, właśnie Wax,
              szampon Dermena, płukanie naparem z pokrzywy, picie naparu ze skrzypu. możesz
              spróbować, nie zaszkodzi na pewno, a włosy wzmocni. a jeśli nie pomoże, to już
              tylko biegusiem do lekarza.
              • Gość: setif Re: włosy uciekają stadami IP: *.net.pulawy.pl 21.09.04, 11:08
                Ja też uważam, że jeśli jest to masowe wypadanie włosów, to samemu nie warto
                ryzykować. Włosy nie wypadają bez przyczyny, a lekarz może dać skierowanie na
                badania, przepisze leki. To co można kupić w aptece samemu może wzmocnić włosy,
                ale niekoniecznie wyleczy wypadanie.
              • Gość: kasia Re: włosy uciekają stadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:01
                Gdzie mozna kupic odzywke Wax? W sklepie czy aptece?
    • to-ja-007 Re: włosy uciekają stadami 21.09.04, 13:40
      Do wcierania - to tylko amplki z Vichy. Ale niestety troche trwa zanim stan
      wlosow sie poprawi.

Orpocz tego co juz dziwczyny radzily, moze warto zrobic badanie na TSH.
      Wypadanie wlosow moze byc pierwsza wyrazna oznaka niedoczynnosci tarczycy ...

• Gość: kreta Re: włosy uciekają stadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 19:44
        niezły jest SEBORADIN (lotion do wcierania we włosy)
    • Gość: vision3@wp.pl Re: włosy uciekają stadami IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 22.09.04, 02:08
      Jest cos fajnego,i bardzo skutecznego.Napisz jakie obiawy i co sie dzieje z
      Twoimi wlosami.Postaram sie pomoc.
      • mw35 Re: włosy uciekają stadami 22.09.04, 09:34
        w zasdzie nic prócz masowego wypadania.
    • sitc Re: włosy uciekają stadami 23.09.04, 10:29
      Ja sie kiedyś strasznie przejmowałam tym że przychodziło lata, ja przeciągnęłam
      ręką po włosach i w ręku miałam ich całą garść, ale zauważyłam że powtarza się
      to co roku i pogodziłam się z myślą że tak już musi być, moje włosy przechodzą
      takie chwilowe osłabienie i wracają do normy. W tym roku byłam zachwycona że w
      lecie nie wypadały wcale, ale za to teraz nadrabiają... I podłączam się do
      pytania, czy myślicie że tabletki ze skrzypu naprawdę pomagają??
      • Gość: Hollyhock Re: włosy uciekają stadami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:39
        Mi na wypadajace wlosy pomogl szampon z Vichy czerwony oraz kreatyna, zadane
        doustne srodki raczej nie dzialaly na moje wlosy.Jezeli palisz to powinnas
        rzucic, bo to ma ogronmy wplyw na stan twoch wlosów...
      • inez_22 Re: włosy uciekają stadami 23.09.04, 12:16
        Witaj, ja mam ten sam problem-jesienią moje włosy bardzo wypadają.....Zawsze
        wtedy kupuję tabletki drożdżowe, ze skrzypem i łykam 'końska dawke' (po 12 na
        dzien). Na efekty nie musze długo czekać, po tygodniu da sie juz zauwazyc
        poprawe. Dodatkowo tabletki te wplywaja dobrze na paznokcie i trawienie :)Cena
        w sumie śmieszna-10 zl za 250 tabl.
        Pozdrawiam
        • gocha221 Re: włosy uciekają stadami 23.09.04, 13:24
          10 zl za 250 tabletek?????????????
          nie pomylilas sie??
          jesli takie cudo istnieje w takej cenie, to napisz, prosze, dokladna nazwe!!!
          • Gość: czeko Re: włosy uciekają stadami IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.09.04, 15:18
            GARNIER HAAR REAKTIV DOSTEPNY W APTEKACH..jest szampon i płyn do wcierania w
            skóre głowy..
          • inez_22 Re: włosy uciekają stadami 24.09.04, 09:59
            Nie pomyliłam się :-)
            Tabletki nazywają się HUMAVIT,dostepne w kazdej aptece.
            • gocha221 Re: włosy uciekają stadami 24.09.04, 10:15
              dzięki, zaraz ide po zakupy:-)
    • Gość: iza.bella Re: włosy uciekają stadami IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 19:06
      nie kombinuj sama, wiem cos o tym, lepiej idź do lekarza dermatologa, leczenie
      trwa długo, ale mi po kilku miesiącach szalonej kuracji włosy zaczęły odrastać,
      i wyglądają zdecydowanie lepiej.
      działa revalid i h-pantoten (tabletki) i trzeba używać szamponów delikatnych
      (np. h-pantoten, pregaine) a do wcierania świetny jest alpicort, niestety na
      receptę i dośc drogi. Preparatów innych do wcierania jest znacznie wiecej,
      popytaj w dużej aptece. Mnie vichy nie rzucił na kolana. powodzenia.
    • Gość: monika Re: włosy uciekają stadami IP: 81.210.16.* 24.09.04, 10:09
      Mnie tez uciekają.Bardzo dobry jest SEBOREN ,kupujesz w aptece za grosze i
      wcierasz w skórę głowy dwa razy dziennie,naprawdę działa.A lekarzy dermatologów
      też się boję.Kiedyś zrobili ze mnie potworka.Dostałam alergii na chrom i nikiel
      a w wyniku leczenia jak Bóg przykazał u dermatologa skonczyło się trądzikiem
      różowatym.Nie tylko ja mam takie doświadczenia.
      Ale może miałam pecha.Wcieraj Seboren i będzie dobrze
      pozdrawiam
      • penelope_75 Re: włosy uciekają stadami 24.09.04, 11:55
        mnie bardzo pomogło:

1. odżywka WAX
        2. skrzyp polny w tabletkach
        3. Nizoral (do wcierania, dostępny w aptece)
        4. dobry szampon (Vichy, lub Joanny Czarna rzepa)
        Wszystko to razem sprawiło, ze zaczęły mi rosnąć nowe włosy.

pzdr!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka