Gość: gaga IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.04.02, 11:19 zastanawiam sie czy do mycia twarzy lepiej uzywac wody przegotowanej czy mineralnej. dzieki za wypowiedzi. Pozdrawiam. G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: mycie twarzy IP: *.acn.waw.pl 16.04.02, 11:38 Pewnie najlepiej jest używać wody mineralnej, ale to miesięcznie dość drogo wychodzi. Ja używam wody oligoceńskiej (ujęcie mam tuż pod blokiem, więc wiele zachodu to nie wymaga), najczęściej też przegotowanej. Ta z kranu jest wyjątkowo syfna, nawet przegotowana capi chlorem na kilometr, a odkąd regularanie używam oligoceńskiej, ten smrodek wydaje mi się jeszcze bardziej nieznośny :(( (np. nie jestem już w stanie wypic herbaty przygotowanej na bazie kranówy). Jeśli nie masz możliwości skorzsytania z wody oligoceńskiej, to używaj zwykłej przegotowanej wody i trochę "odstanej" (jak do kwiatków). Myślę, że to powinno wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: mycie twarzy 16.04.02, 11:45 A przed przegotowaniem wodę kranową warto przefiltrować! Ja tak się przyzwyczaiłam do wody filtrowanej (oligoceńską mam troszkę dalej niż Xena :)), że też nie wypiłabym herbaty z tym paskudztwem lecącym z warszawskich kranów. Dodam jednak, że ja nie odstawiam tego typu ceregieli (nie chce mi się! ech, leń!)i po prostu odstawiłam wodę jakiś tydzień temu (z wielkim żalem...) na rzecz mleczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginger Re: mycie twarzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 12:39 Jak mieszkalam w Jeleniej Gorze, to woda byla tak rewelacyjna w kranie, ze w zyciu nie przyszloby mi do glowy mycie woda mineralna. Teraz mieszkam we Wroclawiu, a tu woda jest tragiczna! Dlatego od jakiegos miesiaca wyje twarz woda mineralna Zywiec (wcale nie jest zabojczo droga!). Jedna butelka 1,5 litra starcza na jakies 4 dni. Musze przyznac, ze bardzo mi sie poprawila dzieki temu cera i niestety jestem skazana na te metode na wieki heh ;) Pozdr. Ginger Odpowiedz Link Zgłoś