Dodaj do ulubionych

mycie twarzy

IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.04.02, 11:19
zastanawiam sie czy do mycia twarzy lepiej uzywac wody przegotowanej czy
mineralnej.
dzieki za wypowiedzi. Pozdrawiam. G.
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: mycie twarzy IP: *.acn.waw.pl 16.04.02, 11:38
      Pewnie najlepiej jest używać wody mineralnej, ale to miesięcznie dość drogo
      wychodzi. Ja używam wody oligoceńskiej (ujęcie mam tuż pod blokiem, więc wiele
      zachodu to nie wymaga), najczęściej też przegotowanej. Ta z kranu jest
      wyjątkowo syfna, nawet przegotowana capi chlorem na kilometr, a odkąd
      regularanie używam oligoceńskiej, ten smrodek wydaje mi się jeszcze bardziej
      nieznośny :(( (np. nie jestem już w stanie wypic herbaty przygotowanej na bazie
      kranówy). Jeśli nie masz możliwości skorzsytania z wody oligoceńskiej, to
      używaj zwykłej przegotowanej wody i trochę "odstanej" (jak do kwiatków). Myślę,
      że to powinno wystarczyć.
      • agus7 Re: mycie twarzy 16.04.02, 11:45
        A przed przegotowaniem wodę kranową warto przefiltrować! Ja tak się
        przyzwyczaiłam do wody filtrowanej (oligoceńską mam troszkę dalej niż Xena :)),
        że też nie wypiłabym herbaty z tym paskudztwem lecącym z warszawskich kranów.
        Dodam jednak, że ja nie odstawiam tego typu ceregieli (nie chce mi się! ech,
        leń!)i po prostu odstawiłam wodę jakiś tydzień temu (z wielkim żalem...) na
        rzecz mleczka.
    • Gość: Ginger Re: mycie twarzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 12:39
      Jak mieszkalam w Jeleniej Gorze, to woda byla tak rewelacyjna w kranie, ze w
      zyciu nie przyszloby mi do glowy mycie woda mineralna. Teraz mieszkam we
      Wroclawiu, a tu woda jest tragiczna! Dlatego od jakiegos miesiaca wyje twarz
      woda mineralna Zywiec (wcale nie jest zabojczo droga!). Jedna butelka 1,5 litra
      starcza na jakies 4 dni. Musze przyznac, ze bardzo mi sie poprawila dzieki temu
      cera i niestety jestem skazana na te metode na wieki heh ;) Pozdr. Ginger

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka