Dodaj do ulubionych

Tradzik - kto sie wyleczyl?

IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 04.11.04, 16:01
Dziewczyny,

napiszcie, jesli udalo wam sie zwalczyc to paskudztwo, napiszcie jak i ile z
tym walczylyscie.
Ja mam juz dosyc... nie moge sobie poradzic, lekarze mi nie pomagaja, czuje
sie okropnie. Wszedzie w inetrnecie pisza tylko, ze wsplczesna medycyna
pozwala calkowicie wyeliminowac tradzik - tylko dlaczego to nie dziala u
mnie?
Nie jest tragicznie ogolnie, wciaz moge spojrzec w lustro i mam okresy, gdy
nic zlego sie z moja twarza nie dzieje, ale kuracje dzialaja tylko na jakis
czas, potem wszystko wraca do normy! Czy ja juz do konca zycia bede sie tak
meczyc? Wstydze sie przezd swoim facetem, nie lubie patrzec ludziom w oczy,
ukrywam sie... co moge zrobic, zeby to paskudztwo wyeliminowac?
Jakie terapie wam pomagaly? Pomozcie, prosze was bardzo!
Obserwuj wątek
    • Gość: kana Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.04, 17:44
      baardzo długo walczyłam, ale naprawdę to mi pomogły dopiero Diane 35. po pół
      roku zero trądziku.
      • verano1 Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 04.11.04, 17:51
        pomagaja kosmetyki - sa to dwie maski oczyszczajace ktore naklada sie co dwa
        trzy dni, jedna z czerwonych alg a druga bardzij konkretna wybitnie czyszczaca
        i leczaca to maska z siarki i cynku, do tego zel 5% na codzien benzoyl peroxide
        z olejkiem z drzewa herbacianego, pory staja sie niewidoczne skora czysta bez
        zadnych wagrowych rewelacji. Ja akurat mam kosmetyki firmy DDF
        ale nie wiem czy sa one dostepne w Polsce, do tego dochodzi jeszcze zel do
        mycia twarzy salicylic wash 2% i oczywiscie sunscreen.
        • Gość: marylu Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 18:24
          ja miałam ten problem w liceum. Nie miałam okropnych pryszczoli ale kaske,
          nawet na plecach. Poszłam do dermatologa-maśc robiona z erytromycyną, płyn z
          antybiotykiem. Trwało ale podziałało. Potem Diane35, ale z innych wzgledów. A
          na codzień pielęgnacja kosmetykami dla młodej cery.
        • Gość: POLICJANT Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 10:33
          A masz na to jakis atest dziecinko czy chocby zgloszenie z PZH ?
        • dobby Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 07.11.04, 17:57
          Czy mieszkasz przypadkiem w Hiszpanii? Wnioskuje tak z twojego nicka. Bo jesli
          tak to pewnie te kosmetyki tu kupujesz. Napisz cos blizej na ten temat i czy
          kupujesz je w aptece sama czy przepisal ci je dermatolog.
          dzieki
    • verano1 Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 04.11.04, 17:54
      Sa to kosmetyki DDF skrot od Doctor/s Dermatologic Formula, SAlicylic Wash 2% -
      do mycia, Benzolyl Peroxide Gel 5% with Tea Tree Oil - do nakladania na dzien,
      Matte Finish Photo Age Protection spf 30 UVA/Uvb - na ten krem aby zle filtry
      nie uszkodzily skory, Sulfur Therapeutic Mask - maska z siarka. Do tego mam
      zamowione przez kolezanke kosmetyczke dwie maski>
      Revitalizing Zinc^Sulfur Mask/for acne condition - to ta z siarka i cynkiem,
      oraz Natural Revitalizing Red Clay Mask.
      • Gość: miał Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 05.11.04, 12:53
        mam pytanie do verano1:gdzie nabyć DDF
        • kalooo DDF 05.11.04, 13:07
          Z tego co wiem to jest marka dostępna w Stanah,w Polsce jeszcze jej nie ma.
          • kalooo Re: DDF 05.11.04, 13:08
            O Boże,ale literówka!!Sorx,oczywiście w Stanach...;)
    • royal_blue Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 04.11.04, 19:22
      Radzilabym Ci odwiedzic endokrynologa, zrobic badania hormonalne. Czesto to
      zaburzenia hormonalne sa przyczyna tradziku. Poza tym tradzik i jego przyczyny
      to sprawa indywidualna, nie ma tak, ze to co pomoglo kolezance, pomoze tez
      Tobie. Ja walczylam (wlasciwie jeszcze do teraz walcze, ale juz bardzo
      sporadycznie;)) z tradzikiem od 12 lat, najpierw byly antybiotyki (nic nie
      pomagaly), rozne mikstury z siarką i innymi specyfikami (tez zadnego efektu).
      Wreszcie zaczelam brac Diane-35 i sie poprawilo, chociaz wciaz nie moglam mowic
      o wyleczeniu. W miedzyczasie byly kwasy owocowe, peelingi u kosmetyczki itp.
      Teraz biore pigulki (Jeanine) a miejscowo stosuje Aknemycin (plyn) i Aknefug
      (krem) za rada dermatologa. I jest OK, chociaz nie moge powiedziec ze
      idealnie ...
      • Gość: Monika Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 05.11.04, 08:31
        No wlasnie u mnie jest podobnie - nigdy nie jest idealnie, chociaz poprawa byla
        czesto znaczna, nawet przez 2 lata wczasie brania Diane - po odstawieniu
        problem wrocil po m,niej wiecej pol roku...
        Z kuracja antybiotykami bylo podobnie - pojakims czasie wszystko wraca, chociaz
        wydaje sie, ze jestem juz calkiem wyleczona. Pomagaja kwasy czy pilingi, wiec
        pewnie bede musiala po prostu takie silne zluszczanie stosowac regularnie i po
        prostu bardzo dbac o swoja skore - zreszta i tak nic innego nie robie :)

Boje sie ze to bedzie trwalo i trwalo, a ja duzo podrozuje i problemy skorne
        naprawde zatruwaja mi zycie. Moja twarz nie jest w oplakanym stanie, ale nie
        jest z nia tez najlepiej - najwiecej problemow mam w czasie okresu, skupionych
        glownie na brodzie, chociaz ostatnio mialam problemy na szyi, tak blisko ucha -
        cos takiego stalo sie po raz pierwszy i wlasnie to mnie najbardziej martwi....
        Czasami zalamuje sie, bo juz naprawde nie wiem, co robic.
        • miziek Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 05.11.04, 12:57
          Mnie pomogła kuracja roaccutanem. Co prawda nie miałam typowego trądziku...
          Ale jak ręką odjął, teraz mam naprawdę super cerę. A bałam się tego roaccutanu
          jak nie wiem co :)
          • Gość: Monika Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 05.11.04, 13:24
            Ja tez sie boje... wiem, ze to ostatecznosc, ale mam nadzieje, ze ewentualnie,
            gdybym juz sie zdecydowala to pomoze.

Sluchaj, czy mialac jakies efekty uboczne i ile bralas? Po jakim czasie
            nastapila poprawa i ile sie to teraz utrzymuje?
            Bo u mnie poprawa po terapii hormonalnej lub antybiotykowej trwa zwykle pol
            roku, a potem wszystko wraca...
            • Gość: Gosia Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: *.chello.pl 06.11.04, 15:45
              A ja nie polecam Roaccutanu ,poczytajcie sobie na stronie
              www.acnevulgaris.prv.pl[wpisy Meggy]---to ja ,mam tragiczne problemy po tej
              truciźnie ,owszem jednym pomaga ale nie jesteś w stanie przewidzieć że nie
              przejdzie Ci lek w immunologię,proponuję go nie brać wg najnowszych badań może
              powodowac tocznia układowego[lupus]polecam stronę
              www.legemiddelverket.no/nyheter/Roaccutane-SPC.doc stronę
              www.roaccutanesurvivors.com
              Brałam ten lek mam niebotyczne po nim problemy i gadanie że jest on w 100%
              skuteczny i bez szkód dla organizmu jest eweidentnym kłamstwe,pozatym niestety
              wielu lekarzy [ja mieszkam w warszawie]nie umie go stosować ,pojecie o skutkach
              ubocznych maja blade a jeśli zbagateluzuja objawy[z ulotki informacyjnej leku]
              to sa idiotami bo ktoś do cholery naprawdę mial po tym problemy które sa tasm
              opisane.Ja cholernie żałuję że go brałam poniewaz strasznie cierpię,to nie
              przesada nie bądzcie głupie i nie bierzcie go!!Poczytajcie sobie także na
              stronie luskiewnika o trądziku i tym leke[wpisać do wyszukiwarki luskiewnik i
              poddział będzie str pryszcze],mozna też skontaktować się ze mną pod e-mailem
              nefretete8@gazeta.pl
          • Gość: Misia Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: *.vtek.chalmers.se 05.11.04, 14:21
            Co to jest roaccutan? I czemu trzeba sie go obawiac i jest ostatecznoscia?

• justa_79 Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 05.11.04, 15:04
              bo były po nim przypadki depresji i samobójstw ;)
    • Gość: kaś Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: 213.216.87.* 05.11.04, 13:50
      w aptece są drożdże z witaminą B, działa, serio
      • Gość: magdaa4 Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: *.gorzow.mm.pl 06.11.04, 14:46
        Wlasnie ja jem drozedze od 3 tygodnie LEWITAN kosztowaly kolo 8 zl do tego co
        niedziele maseczke z glinki zielonej do mycia twarzy fizjozel (chociaz wczoraj
        kupilam l'oreal bo tak bardzo chcialam czegos normalnego) na codzien nie
        nakladam fluidu ani pudru na noc smaruje buzie brevoxylem i na to pol tlusty
        krem ale niestety wczoraj wyskoczyly mi 3 ogromneee pryszcze :(((( a to z
        powodu @ ehh.. a dzisiaj ide do gosci i nie wiem co zrobic...
    • Gość: megi Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? IP: 62.233.195.* 06.11.04, 14:52
      Hmm, zależy jaki to rodzaj trądzika... Przede wszystkim powinien Twoją buzię
      obejrzeć dermatolog, który dobierze odpowiednią kurację, w końcu to co dobre
      dla jednej dziewczyny u innej bedzie dd. Po wakacjach moja twarz troszkę
      się "przytozdobiła" grudkową wersją tradziku (takie bolące zgrubienia, nie
      wągry).Moja dermatolog poleciła taką kurację: tabletki DROMIN - 2-3x dziennie
      po 2 szt.(to tabletki drożdzowe, czyli smak = fuj!:)) + MULTISAL (zestaw
      minerałów)- 2x dziennie po 1szt. Do tego Davercin 13% do stosowania punktowego
      (rano) + krem BREVOXYL (na noc na obszary "zatrądzikowane"). Davercin i
      Brevoxyl są niestety na receptę ale Brevoxyl naprawdę gorąco polecam (kosztuje
      kilkanaście zł ale po uzyciu wręcz czuję jak wygładza mi się twarz). DO tego
      ograniczyłam ogromne ilości czekolady, jakie jadałam wcześniej (nie szła w
      boiodra a w wypryski...) i piję 2-3x dziennie herbatkę z bratka. Najważniejsza
      jednak jest konsekwencja! Jakąkolwiek kurację zaczniesz stosować - nie
      przerywaj, bo tylko wówczas zobaczysz efekty! Pozdro i powodzenia!
      • Gość: Freesia brevoxyl IP: *.tele2.pl 06.11.04, 21:00
        brevoxyl nie jest na recepte, dostalam go normalnie a i napisu na pudelku ze
        wydaje sie z przepisu lekarza tez nie ma.
        • Gość: wiruska W jakiej cenie jest Brevoksyl? IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 07.11.04, 18:38
          Czy mogłabyś powiedzieć? Jak się go stosuje?
          Ja mam okropną buzię, co chwilę wyskakują mi ogromne ropne guzy,mam kaszkę.
          Marzę o jakimś środku który chocby trochę mi pomógł.
    • rapallo Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 07.11.04, 10:35
      U mnie jest tak,że generalnie jest dobrze dopóki stosuję leki,gdy je odstawiam
      sytuacja pogarsza się natychmiast.Stosuję je więc codziennie od 3 lat.W moim
      wypadku strzałem w dziesiątkę okazał się Differin,którym smaruję całą buzię na
      noc,a co weszło mi w nawyk niczym mycie zębów.Czasem tylko gdy sytuacja się
      pogarsza sięgam po antybiotyk jak np obecnie Tetralysal który normuje sytuację
      co u mnie oznacza brak większych wysypów krost,a tylko sporadycznie jakieś tam
      pryszcze.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • dobby Re: Tradzik - kto sie wyleczyl? 07.11.04, 18:24
        Ja uzywalam lekow homeopatycznych i mi przeszlo. Stosowalam na tradzik
        pospolity sulfur. trzeba byc konsekwentym i cierpliwym, mnie przeszedl
        calkowicie po 3 miesiacach i nie wrocil az do teraz kiedy jestem w ciazy. No i
        ciezka sprawa bo nie bardzo moge cokolwiek brac a ten tradzik nie wyglada na
        pospolity. jutro ide do dermatologa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka