Dodaj do ulubionych

loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:58
No właśnie... niestety, a możę i stety mam kręcone włoski:) i za bardzo nie
mogę sobie dac z nimi rady... jest ich dość dużo, obecnie mają długość za
ramiona.
Próbuję, testuję, zmieniam środki do pielęgnacji-szampony, odzywki, maski,
kremy, żele, pianki...itp. i nie mogę dobrac sobie nic takiego co
odpowiadałoby mi:(
Także mam wrażenie, że a takimi włosami nie da się nic właściwie zrobić-albo
rozpuścić, albo w kucyk, albo podpiąć troszke i co poza tym? Żadnych zmian,
żadnego spektakularnego cieniowania, już nie mam mowy o grzywce...

Dziewczyny z kręciołkami wypowiedzcie się jakie środki stosujecie do ich
pielęgnacji, może również polecicie mi jak można je obciąć, może adres
jakiegoś super fryzjera(Wawa), który zrobił z waszymi loczkami coś super:)

:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Amy Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 08.11.04, 13:29
      uppp
    • Gość: FragolA Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:41
      up:)
    • Gość: marka Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 17:14
      Sunsilk do włosów kręconych (szampon, odżywka, mleczko do układania). Zanim
      zaczęłam z niego korzystać to wypróbowałam mnóstwo kosmetyków do kręconych
      włosów - głównie drogich i kupionych u fryzjera. A Sunsilk jest tani i na
      dodatek nie mam na głowie siana, ale fajne loczki :))))
      • annaoke Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? 08.11.04, 21:35
        Zgadza się. ! Ja też wywaliłam kupę kasy na drogie kosmetyki i jak dotąd
        najlepszy jest Sunsilk.
        • Gość: FragolA Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:40
          macie rację... z tego wszystkiego co przetestowałam Sunsilk jednak góruje:)
          Sunsilk moim guru być;)
          no ale myślałam, że może jakieś asy w rękawie macie;)
    • Gość: Ada Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 09.11.04, 16:08
      miałam podobny problem, ale skorzystałam z usług dobrego fryzjera - stylisty i
      obecnie jestem bardzo zadowolona z moich pokręconych włosów. Tajemnica tkwi w
      strzyżeniu i w końcowej fazie - w doborze odpowiednich kosmetyków
      pielęgnacyjnych.
      • annaoke Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? 09.11.04, 17:07
        Ada- a ja właśnie szukam dobrego fryzjera do kręconych włosów !!
        Może jestes z W-wy i doradzisz mi do którego mam pójsć?
        I jakiej długości włosy masz teraz
        • Gość: madzi1 Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.acn.waw.pl 11.11.04, 13:00
          Ja tez mam krecone wlosy i na szczescie znalazlam idealna dla mnie i moich
          wlosow fryzjerke, dobrze mnie obcina, zawsze cos tam doradzi w kwestii
          pielegnacji i wogole fajna jest. Od kiedy do niej chodze wreszcie mi sie wlosy
          ukladaja tak ze nie wygladam jak wkurzony szopen hihi a mialam z tym naprawde
          problem, kiedys przez te moje wlosy chodzilam tylko w zwiazanych w kucyk
          wlosach, a teraz tylko z rozpuszczonymi :))) Jednak odpowiednie strzyzenie to
          dla kreconych wlosow podstawa o czym sie przekonalam plus oczywiscie
          odpowiednia pielegnacja i produkty do stylizacji.
          Dodam jeszcze tylko ze mam wlosy prawie za lopatki, cieniowane.
          Fryzjerka o ktorej mowie pracuje w Camille Albane w Wola Park(na pierwszym
          pietrze) p.Iwona. Jesli o ceny chodzi to ja place 65 zl za mycie, ciecie i
          modelowanie, dodatkowo zawsze masaz glowy mam, ale nie wiem czy tak kazdy ma
          czy ja z tytulu stalej klientki u tej pani :) Dodam ze od pon do srody sa tam
          nizsze ceny, ja zawsze chodze miedzy pon a sroda wiec jakie sa ceny w inne dni
          to nie wiem. Aha i trzeba sie raczej umawiac.
    • Gość: FragolA Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:32
      Właśnie Ada... w wątku zreszta jest pytanie o freyzjera:)
      Może polecisz kogoś?
    • fanka_grzeskow_czekoladowych Moja autorska kuracja :D 11.11.04, 15:22
      Oto przepis :
      * suche włosy oblewam dokładnie wodą z kwasem cytrynowym i sokiem aloesowym
      * w koncówki wcieram odżywkę Nivea do włosów kręconych
      * zawijam w ręcznik na ok. 30 min
      * myję włosy niewielką ilością szamponu Dove
      * spłukuję wyłącznie ZIMNĄ wodą

Niby to wszystko takie banalne, ale jakie efekty ! Moje włosy nigdy nie
      wyglądały tak pieknie ! :D

Pzdr
      • Gość: FragolA Re: Moja autorska kuracja :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 16:05
        dziś próbuję...
        a jak zdobyć sok aloesowy...?:>
        • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Moja autorska kuracja :D 14.11.04, 12:18
          www.laboratorianatury.pl/produkt.php?id=2

Rok temu mój tato kupił ten sok, bo podobno miał mu pomóc na zgagę.

A teraz ja z niego korzystam :-)
          • Gość: Amy Re: Moja autorska kuracja :D IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.11.04, 18:59
            Nio ladnie ladnie :D A ten Dove to do jakiegos konkretnego rodzaju wlosow?? I
            zadnej odzywki ani zadnego mleczka (np. Sunsilk) juz pozniej nie uzywasz??
    • Gość: FragolA Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 11:58
      up
      up
      up
    • Gość: up Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:04
      up
    • Gość: FragolA Re: loczki-jakie cięcie, czym pielęgnować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:23
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka