Dodaj do ulubionych

???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ???

09.11.04, 11:40
Bardzo proszę Was o poradę. Chodze do kosmetyczki (babka po dermatologii i
kosm.), uważam że dobrej, salon na poziomie, dobra renoma, profesjonalne
kosmetyki, kilka kosmetyczek po zawodowych kursach, studiach itp.
Jak dotąd wierzyłam w profesjonalnosć tego zakaładu ponieważ po roku wizyt
mam śliczna cerę (nie idealną bo mieszną ;-)) ładniejszą, jak nigdy dotąd.
Kosmetyki polecane też są dobrze dobrane. ALE
ALE - ostatnio sama ta wlaścicielka poleciła mi coś co mnie zszokowało - otóż
krem przeciwzmarszczkowy i przeciwzmarszczkowe serum pod oczy. A JA MAM 22
LATA!!!
Babka nie pytała mnie o wiek, może kiedyś wcześniej, ale nie pamiętam. Fakt
że skórę po oczami mam straszną bo jestem przepracowana i w ogole to u mnie
troche wrodzone - cienie, ale od razu serum?!
Zapytałam czy to nie za wcześnie na takie kosmetyki, a ona na to że to są
kosmetyki nowe które działają profilaktycznie i wyprzedzają proces
przeciwzmarszczkowy, nie są na zmarszczki ale po to żeby ich w ogóle ni było.

No i co Wy na to? Bo ja owszem myślałam o takich kremach ale dopiero koło 26
r.ż.
Babka mówi prawdę czy chciala mnie nacagnąć na kremiki?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.11.04, 11:44
      kemy dobiera sie do stanu skóry, a nie do wieku. może masz skóre w gorszym
      stanie, niż inne osoby w twoim wieku. i jeszcze jedno: nie ma się co
      bac "silnych" kosmetyków- nalezy je stosowac profilaktycznie, bo prawdziwych
      zmarszczek, które juz powstały, nie usuniesz kosmetykami, lecz jedynie z pomocą
      lekarza. tak więc nie ma na co czekac.
      • vitalia Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? 09.11.04, 12:46
        Gość portalu: justy napisał(a):

> kemy dobiera sie do stanu skóry, a nie do wieku. może masz skóre w gorszym
        > stanie, niż inne osoby w twoim wieku. i jeszcze jedno: nie ma się co
        > bac "silnych" kosmetyków- nalezy je stosowac profilaktycznie, bo prawdziwych
        > zmarszczek, które juz powstały, nie usuniesz kosmetykami, lecz jedynie z
        pomocą
        >
        > lekarza. tak więc nie ma na co czekac.

Niestety moje miłe młode panie....justy ma rację.Dlaczego od razu uważacie,że
        coś chce wam się wcisnąć? To wasz problem czy będziecie miay zmarszczki w wieku
        25-30 lat czy nie/. Sama nazwa kremu >przeciwzmarszczkowy< mówi sama za siebie.
        Potem jak zmarszczki się już zbyt wcześnie pojawią to mało da się zrobić.
    • Gość: ella Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: 157.25.152.* 09.11.04, 12:38
      Mi się wydaje, że ci po prostu chciała wcisnąć kremy przeciwzmarszczkowe, które
      jak wiadomo są sporo droższe od nawilżających czy ochronnych. Sama piszesz,że
      masz śliczną cerę i 22 lata. Po co więc mocne kremy dla skór dojrzałych? Poza
      tym, skóry mieszane i tłuste się wolniej starzeją, bo są lepiej chronione przed
      szkodliwymi składnikami z zewnątrz. Ja bym w takiej sytuacji zmieniła salon
      kosmetyczny, bo taką ofertą pani kosmetyczka sugeruje, że nic już więcej dla
      Twojej cery nie zrobi. Rozumiem takie kremy profilaktycznie dla 28-29 latek,
      ale sugerowanie tego 22 latce ze "śliczną cerą" to przesada. No i bałabym się,
      że przy kolejnej wizycie w salonie ta kosmetyczka by mi
      poleciała "proflaktyczny" lifting twarzy. ;-)))
      • Gość: justy Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.11.04, 12:44
        a zwróciłaś uwagę na te fragmenty:
        "poleciła mi krem przeciwzmarszczkowy i przeciwzmarszczkowe serum pod oczy"
        oraz:
        "Fakt
        że skórę po oczami mam straszną bo jestem przepracowana i w ogole to u mnie
        troche wrodzone - cienie"

jak dla mnie, to kosmetyki są dobrane prawidłowo.
        • Gość: ella Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: 157.25.152.* 09.11.04, 12:53
          To jednak nie taka "śliczna" ta cera. ;-) Ale stwierdzenie pani kosmetyczki,
          żeby używać kremów i serum na zmarszczki "żeby ich w ogóle nie było" wygląda na
          szyte baaaaaaardzo grubymi nićmi, bo procesu starzenia jak do tej pory
          całkowicie wyeliminować się nie da. Ok, niech będą te kremy przeciwzmarszczkowe
          w wielu 22 lat (choć dla mnie to przesada), ale co w wieku 40 lat (bo mimo
          kremów zalecomych w młodości przez kosemtyczkę zmarszczki na pewno będą,
          mniejsze czy większe, ale będą)? Lifting? Pozdrawiam!
    • Gość: kasia Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.dyn.optonline.net 09.11.04, 15:08
      a czy mozecie polecic kremy przeciwzmarszczkowe dla 24-latki?
    • Gość: ines Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 15:44
      hmmm..myslisz ze kobieta do ktorej chodzisz iles tam czasu i dba o twoja skore
      chcaialby cie az tak naciagnac??:)na skore nie mozna patrzec przez pryzmat
      swojego wieku..ja mam skonczone 21 lat ale zaczely mi sie pojawiac juz lekkie
      zmarszczki wokol oczu(czesto je mruze od slonca)i dzis wlasnie kupialm swoj 1
      krem przeciwzmarszczkowy pod oczy:)narazie delikatny ..ale juz jakos poczulam
      sie staro:)myslam ze ok30 zaczne cos takiego uzywac..ale widac wcale tak nie
      bedzie:(niestety kilmat sie zmienil..wieksze zanieczyszczenie i dlatego tez
      cierpia nasze skory:(moja mama ma45lat i prawie zero zmarczek a naj ze nigdy
      nie uzywala zadnego kremu przeciwzmarszczom a i uwielbia sie opalac:)i co??wiec
      to zalezy indywidulanie:(wiec mzoe jednak posluchac i kupic:)lepiej zapobiegac
      niz potem leczyc!!cieplo pozdarwiam:)
      • justa_79 Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? 09.11.04, 16:01
        Gość portalu: ines napisał(a):
        > niestety kilmat sie zmienil..wieksze zanieczyszczenie i dlatego tez
        > cierpia nasze skory:(

i włosy ;)
        • Gość: ines Re: do ines i justa79 IP: 81.15.189.* 09.11.04, 18:29
          Jak widać ines będzie cierpieć za mnie. To ja pisałam w tamytm wątku o włosach
          a nie ines powyżej.Rzadko tu bywam i nie wiedziałam,że jest nas dwie(to znaczy
          juz z tydzień temu zorientowałam się, ale wpisując się w wątku o włosach
          zapomniałam o tym). Ostatni raz wpisuję sie pod tym nickiem. Pozdrawiam :-)
      • carrera2003 Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? 09.11.04, 16:07
        Wiecie, ale ja wclae nie bronię się przez takimi kremami. Tylko, że zawsze
        myślaam (słyszałam) że zaczyna sie ich używać około 25 r r.ż. Zawsze mi się
        wydawało że takie kremy są bardzo inwazyjne.
        No i jeszcze to że cerę mam ogólnie śliczniutką, prócz tej wokół oczu.
        Kupiłam to serum pod oczy i jak na razie nie wiem czy krem do twarzy też kupić.
        • Gość: meg Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:15
          sądze że pod oczy można zastosować dobry żel lub serum[jest mocniejsze]gdy masz
          tak jak opisałaś to ci nie zaszkodzi ale na twarz to za wcześnie jeśli nie ma
          konieczności tak uważam.
          • Gość: lola Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 16:47
            walsnie na oczy lepiej stosuj..bo tu o zmarszczki nie trudno..a co do buzi to
            mzoe narazie poczekaj:)ale decyzja nal;ezy do ciebie;)
            • Gość: kasia jakie IP: *.dyn.optonline.net 09.11.04, 16:53
              no tak ale jakie sa dobre dla mlodej cery? wszyscy kupuja, stosuja ale kto
              poleci wlasciwy krem?
              • Gość: Ania Re: jakie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 17:02
                O kurde ,rozumiem krem pod oczy dla 22 latki ale do twarzy calej
                przeciwzmarszczkowy ? Bez jaj,takich sie uzywa po 30 albo i 40 :D
                • Gość: Ania Re: jakie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 17:03
                  Ja mam 21 lat daje mi nie wiecej jak 17-18 i mam uzywac kremow na zmarszczki?
                  Paranoja
    • Gość: up Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.0.81.177.adsl.snet.net 10.11.04, 02:04
      up
    • carrera2003 Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? 17.12.04, 11:39
      POWRACAM DO TEAMTU - otóż ta moja przeklęta kosmetyczka jest chyba do d...
      Zapytałam ostatni jakie kremy dostepne na rynku, normalnie w drogeriach by mi
      poleciła. POwiedział że najnowszą serię Dermiki Extremal coś tam. Poszłam więc
      do drogerii patrzę i widzę ze te kremy polecane są po 35 !!! roku życia !!!
      Napisze jeszcze raz że mam 23 lata. Wiem, zgadzam się z tym co pisałyście - że
      trzeba zaczynać wcześnie i stsować kremy profilaktycznie ale czy to nie
      przesada zeby stosować już kremy trochę liftingujące???
      Poradzcie co zrobić, zmienić kosmetyczkę????
      • Gość: justy Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 17.12.04, 12:01
        kup sobie ksiażkę w przystepny sposób wyjaśniającą obecne tendencje w
        pielęgnacji skóry- dobra jest "Cena urody" M.Noszczyk i już. zrozumiesz, o co
        chodzi twojej kosmetyczce.
    • Gość: Ania Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: 213.134.139.* 17.12.04, 12:41
      Ja również uważam że Twoja kosmetyczka ma rację. Oczywiście możesz stosować
      krem Ziaji za 4zł, tylko nie spodziewj się że Twoja skóra za 10 lat bedzie
      wyglądała ładnie i młodo skoro juz w wieku 22 lat masz jak to sama
      napisałać "okropną skórę pod oczami". Po prostu Twoja cera wymaga czekoś więcej
      niż "zwykły" krem.
      • Gość: kawa Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? IP: *.238.67.149.adsl.inetia.pl 17.12.04, 13:25
        zdradzisz tajemnice gdzie ta Twoja dobra kosmetyczka przyjmuje , jakie zabiegi
        Ci stosowała na twarz???
        kawa
      • carrera2003 Re: ???? Kremy przeciwzmarszczkowe dla młodej ??? 17.12.04, 13:57
        Wcale nie uważam ze lepsze jest stosowanie kremów Ziaji za 4 zł bo za kremy
        których używałam dotychczas płacę dużo kasy (między innymi MATIS i BIOTHERM).
        I nie mam nic przeciwko kremom przeciwzmarszczkowym - łagodnym, ale lifingujące
        (????)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka