Dodaj do ulubionych

czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszczki?

12.11.04, 16:10
Jak w temacie,chodzi mi głównie o zmarszczki pod oczami-są opinie,że tak
naprawdę,to żaden krem,choćby nie wiem jak drogi nie usunie zmarszczek,a tylko
zastosowany w odpowiednim momencie zapobiega powstawaniu nowych.Co o tym
sądzicie?Ja zaczynam skłaniać się ku opinii,że faktycznie,żaden krem nie
pomaga na zmarszczki już istniejące,używałam m.in.AA Q10+R,Ziaja
przeciwzmarszczkowy z retinolem i Q10,Dax Cosmetics Model Bioenergia,Eveline
oligoproxygen,Kolastyna serum przeciw zmarszczkom mimicznym...i nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa 74 Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.ras.sth.bostream.se 12.11.04, 18:18
      ja uzywalam juz wiele kremow pod oczy.nie zaluje na nie pieniedzy.ostatni krem
      jaki polecila mi kolezanka to cliniqe antigravity,niezly,ale spodziewalam sie
      lepszych efektow.wrocilam do swojego ukochanego kremu maselka z oliwy z
      oliwek.polecam go wszystkim dziewczynom ze szwecji i norwegii,bo w polsce go
      niestety nie ma.jak dla mnie najlepszy z najlepszych. i tani.
      a tak wogole ,to nie wierze,ze jakis krem rozprasuje
      zmarszczki.nawilzenie,owsze..ale cudow nie ma.chociaz sama marze o takim.
      • Gość: Isia Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:28
        może to złudzenie, ale wydaje mi się, ze reti-c vichy "rozprasował" mi
        zmarszczki a raczej ich zadatki. po nalozeniu kremu skora wokol oczu staje sie
        napieta, wygladzona, jakby lekko napompowana ale nie spuchnieta. Problem polega
        na tym, ze jak sie go przestanie uzywac, to piekny efekt sie cofa.
        • Gość: Ness Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 19:15
          Dokładnie tak. Kremy potrafią napiąć skórę na chwilę i wtedy zmarszczek nie
          widać. Ale trwałe usunięcie? Mnie się nie zdarzyło :)
      • Gość: monika Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.chello.pl 26.11.04, 12:28
        Cześć ,
        ja osobiście uważam , ze zadem krem pod oczy może jedynie stymulować proces
        wiodczenia skóry wokół oczu. Jest to dziaąłnie krótkotrwałe. proces
        powstawania zmarszczek pod oczami i nie tylko jest spowodowany marwieniem
        komórek wewnątrz. Aby ten proces powstrzymać należałoby pić dużo wody ale tej "
        Stukturalnej" czyli takiej , która znajduje sie w ordaniźmie człowieka. Aby
        taka wodę przygotować należy wodę przegowowaną , zwykłą WODOCIAGOWĄ zamrozić i
        po odmrożeniu pić. Najlepiej małymi łyczkami po kilka szklanek dziennie. Ale to
        nie tylko woda . wAŻNE JEST TEZ PRAWIŁOWE ODDYCHANIE " PRZE NOS" NAJLEPIEJ
        dotlenia sie organizm .Ruch ., ruch jest teź bardzo wany przyspiesza przemianę
        materii, i co za tym idzie regeneruje komórki organizmu. Ja osobiście uważam ,
        ze to co ci napisałam powinno stanowić dziaąłnie kompleksowe , czyli nawet jak
        będziesz pić wodę strukturalną , to musisz tez pamiętać o innych czynnościach i
        procesach nie zmierzajacych do powstawania zmarszczek . Bardzo dużo wody
        strukturalnej znajduje sie w owocach i warzywach oczywiście surowych. ja
        uważam , ze nie ma co wydawać dużo kaasy na kremy przeciwzmarszczkowe. Bo im
        drozszy krem to tym wiecej zawiera w swym składzie zwiazków chemicznych. Możesz
        jeśli pracujesz i przebywasz duzo w pomieszczeniach suchych , klimatyzowanych
        dotleniać skórę mglirłką zapachową lub zwykła wodą - zimna. poleam ci ksiażkę
        M. Tombaka - Droga do zdrowia . Znajdziesz tam wiele wskazówek na temat
        starzenia sie naszego organizmu. Patrząc w lustro widzisz odbicie swojego
        wnetrza. nie wiem czy to co napisałam uznasz za dość absurdalne , ale ja
        uważam , ze nasz organizm powinien jak najmniej przyjmować przetworzonych
        pokarmów ponieważ ich skład wpływa na długość przysfajalności. Im wiecej
        toksyn i innych nieczystości w organiźmie , TYM WIECEJ zmarszcek na TWARZY. bO
        NIESTETY JEśli mamy zaśmiecony organizm to jak tlen ma prawidłowo
        dotleniaćnasze komórki. pozdrowionka pa
    • balbina_alexandra Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc 12.11.04, 19:30
      Zgadzam się z dziewczynami, taki krem nie istnieje. Istniejących zmarszczek nic
      nie usunie. Można jedynie nawilżyć, wzmocnić nieco skórę tak aby skóra wydawala
      się gładsza. Moi ulubieńcy - maszeczka AA Eye Pefrect i Anti Gravity Clinique.
      • mediator5 Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc 12.11.04, 23:51
        A czy słyszałyście Panie o czystym, aktywnym biologicznie kolagenie?
        Jest to wynalazek polskich naukowców i robi ostatnio furorę nie tylko w Polsce
        ale i za granicą.Jest już o nim głośno na rynku kosmetycznym szczególnie w
        środowisku profesjonalnym. Do niedawna kolagen był dostępny tylko w gabinetach
        kosmetycznych. Teraz jest możliwość stosować go w domu i to za zupełnie inne
        pieniądze.Obliczyłam, że zabieg kolagenowy w domu kosztuje ok.3;zł podczas gdy
        w gabinecie od 100;zł w zwyż!!!
        Najlepszy na wygładzenie zmarszczek jest Collagen Beauty Exclusive. Działa on
        dwutorowo: kolagen tworzy na powierzchni niewidzialną warstwę ochronną, która
        jest trudnoprzepuszczalna dla wody, dzięki czemu zapewnia skórze odpowiedni
        poziom nawilżenia, natomiast zawarte w kolagenie aminokwasy i polipeptydy mogą
        wnikać w głąb skóry stając się materiałem budulcowym naszego naturalnego
        kolagenu. Dlatego stosując aktywny biologicznie kolagen (wytwarzany z ryb
        słodkowodnych) można skuteczniej walczyć ze zmarszczkami.

Pozdrawiam
        Anna
        gg4053611
        tel.0880-700-740
        • Gość: annia Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.gurnet.myslenice.pl.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:08
          gdzie mozna kupic ten kolagen i w jakiej pos6taci sie go stosuje w domu
          za odpowiedz bede serdecznie wdzieczna
        • Gość: Basia Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.devs.futuro.pl 13.11.04, 16:49
          Nie bądż taka tajemnicza, napisz gdzie można kupić tę kurację kolagenową,
          jakieś szczegóły.Jestem bardzo zainteresowana.
          • Gość: nina przeciez podala gg i numer telefonu.. pewnie od IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.11.04, 16:53
            Niej mozna to kupic
          • Gość: * Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: 195.205.245.* 04.12.04, 18:58
            www.republika.pl/kolagen_beauty
      • Gość: whoy Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 15:47
        rewelacyjne sa platki z (chyba) sorai, no i są tanie, porównaniu z inna
        rewelacją - płatkami Shiseido.
    • coralin Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc 13.11.04, 17:10
      holibka napisała:

> Jak w temacie,chodzi mi głównie o zmarszczki pod oczami-są opinie,że tak
      > naprawdę,to żaden krem,choćby nie wiem jak drogi nie usunie zmarszczek,a tylko
      > zastosowany w odpowiednim momencie zapobiega powstawaniu nowych.Co o tym
      > sądzicie?
      Sądzę, że to święta prawda. Są specyfiki, które prasują skórę na kilka godzin
      (serum), ale na stałe zmarszczek, które są nie wygładzi nic (prócz chirurga).
      Wierzę jedynie w zapobieganie zmarszczkom i dziękuję, że nigdy nie lubiłam się
      opalać. Patrzę na skóry moich koleżanek, które preferują lato na plażach i
      widzę, że to pustoszy skórę jak huragan. Wierzę kwasom, retinolowi i filtrom.
      • jesienna2004 Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc 13.11.04, 18:12
        Wierzę zdrowej diecie, od czasu do czasu głodówkom, ruchowi, ziołom. Dzięki
        temu czuję się w swojej skórze rewelacyjnie :-)
        • coralin Re: pozakosmetyczne 13.11.04, 21:13
          Skoro w kierunku spraw pozakosmetycznych idziemy to zgadzam się: mało
          chemicznego żarcia(za to czerwone wino, dobre oleje), pogoda ducha, dystans do
          świata( stare powiedzenie: po 25 roku życia wredny charakter widać na twarzy),
          dobre geny . Tak czy siak to wszystko nie pomoże, gdy zmarszczki się pojawią.
          • Gość: Klara Re: pozakosmetyczne IP: *.devs.futuro.pl 24.11.04, 17:14
            Ale mi sie to spodobało:))))))))))))))
            >stare powiedzenie: po 25 roku życia wredny charakter widać na twarzy),

Nie wiem czemu, ale przyszedł mi na mysl Hitler i jego twarz .

• Gość: Ewa Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 13.11.04, 19:46
      Witam wszystkie panie,jesli chodzi o kolagen Beauty ,o ktorym tu wspomniano to
      nie łudzcie się tym,że pomaga cofnąć głębokość zmarszczek,nie mówiąc juz o ich
      usunięciu :( Stosowałam ten środek ok 3 miesiące i poza nawilżeniem skóry
      żadnych efektów nie ma.Dałam się naiwnie nabrać na reklamę.Zużyłam 2
      opakowania,za każde ok 200zł i ....kicha!!Zero efektu.Nie mam jeszcze 40 lat
      więc gdyby to działało to napewno byłoby widać po stanie skóry.Kobietki nie
      dajcie się nabierac naciągaczom !!To tylko im nabija kieszenie.Zgadzam się z
      Wami ,że nie da się żadnym kremem zlikwidować ani spłycić zmarszczek,na takie
      efekty trzeba innych działań,ale napewno nie są to kremy.Pozdrawiam
    • Gość: kosmetyczka Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:50
      kolagen to oszustwo,poniewaz nie wchlania sie przez skore - zostaje na
      powierzchni, naciaga skore podobnie do bialka kurzego nalozonego na skore.efekt
      jest wiec tylko estetyczny. a efekt podobny daje wiele innych tanszych
      kosmetykow,ktorych producenci nie obiecuja cudow.
      • Gość: Anna Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: 195.205.245.* 24.11.04, 17:00
        MIłe Panie kolagen to nie jest oszustwo! Nie rozumiem dlaczego kosmetyczka
        która sama stosuje w gabinecie kolagen odzwierzęcy lub syntetyczny i bierze za
        to furę pieniędzy pisze takie rzeczy.
        Kolagen z ryb jest aktywny biologicznie i wielu naukowców spędziło długie lata
        aby coś takiego opracować, co stanie się przełomem w kosmetyce.Myślę, że świat
        kosmetyczny powinien chylić czoło przed polskimi naukowcami, którzy odkryli
        taki kolagen, a my Polki możemy jako pierwsze stosować ten wynalazek!
        Kolegan jest białkiem wielkocząsteczkowym i nie wnika w skórę, tworzy jednak na
        jej powierzchni siateczke proteinową, któa powoduje zatrzymanie w organiźmie
        wody i substancji lipofikowych. Skóra staje się bardziej gładka i delikatna,
        poprawia sie jej sprężystość i napięcie. Natomiast cząsteczki kolagenu, a także
        polipeptydy i aminokwasy zawarte w żelu wnikają w głąb skóry, gdzie stymulują
        komórki do zwiększonej produkcji własnego kolagenu.
        Czy droga Pani kosmetyczko białko kurze to potrafi?
        A może wykpi Pani w ten sposób grono renomowanych klinik i gabinetów
        kosmetycznych które z powodzeniem stosują kolagen z ryb wśród swoich pacjentek?!
        Na stronie www.republika.pl/kolagen_beauty jest sporo informacji na temat
        kolagenu i kosmetyków powstałych na bazie kolagenu.
        Pozdrawiam
        • justa_79 Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc 24.11.04, 17:14
          na czymś zarabiać trzeba... ale nikt mi jeszcze nigdy nie przedstawił dowodów
          naukowych na działanie tego kolagenu, choć kilka osób już o to prosiłam.
          wszyscy ograniczają się tylko do firmowych haseł.
          • Gość: Anna Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: 195.205.245.* 26.11.04, 15:46
            Oczywiście! Jak mniemam Ty też sprzedajesz specyfiki Nu Skin! Proszę pokaż mi
            dowody na ich skuteczność.
            Kosmeyki kolagenowe bronią się same. Pokaźne grono specjalistów w tym chirurgów
            plastyków i dermatologów jest zainteresowanych wdrożeniem tych preparatów wśród
            swoich pacjentek.
            Napisz proszę na mój adres e-mail a prześlę ci dowody na skuteczność tych
            preparatów.
            Miłe Panie!
            Nie wszystkim mogą się podobać te czy inne kosmetyki. Nie opluwajcie się jednak
            nawzajem bo to świadczy o niskim poziomie.
            Ja osobiście też nie stosuję kosmetyków pewnych znanych firm a jednak nie
            wypowiadam się w ten sposób, że to oszustwo! Jeśli ktoś poczuł się oszukany po
            pierwszym preparacie to w jakim celu kupuje następny tej samej firmy?! żeby
            mieć oczym pisać? ( post Ewy )
            • Gość: Anna Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: 195.205.245.* 26.11.04, 15:48
              kolagen@vp.pl
            • Gość: Ewa Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 26.11.04, 16:47
              pani Anno
              proszę się za mnie nie wypowiadać bo nie ma pani żadnej informacji na ten temat
              kiedy i jak kupowałam kolagen:)
              Kupiłam od razu 2 opakowania zachęcona bzdurnymi reklamami i rzekomymi
              wynikami...prawda okazała sie inna,dlaczego więc nie miałabym się podzielić
              moją opinią o preparacie,którego faktycznie używałam,a nie znam go tylko z
              reklam i zachęt sprzedawców?Faktycznie czuje się oszukana i o tym jasno sie
              wyrażam.Więcej nie dam sie nabrać na to.Zużycie 2 opakowań uważam,że jest
              wystarczające aby poznać "cudowne " właściwości preparatu :) które nie
              istenieją. A tak wogóle to każdy jest zainteresowany tym na czym może
              zarobić ,pani także :)
              • Gość: Anna Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: 195.205.245.* 26.11.04, 19:28
                Pani Ewo!
                Wszystko jest O.K. jeśli nie padają mocne słowa typu "oszuści". Tym samym
                poddaje Pani w wątpliwość inteligencję ZADOWOLONYCH klientek stosujących
                kosmetyki Collagen Beauty.
                Ja dostałam wysypki której długo nie mogłam się pozbyć, po zastosowaniu super
                maseczki firmy Avon. Ale nigdy, powtarzam nigdy z moich uist nie padło słowo
                oszuści pod adresem tej firmy.Uznałam, że moja skóra nie toleruje tego
                kosmetyku i basta.

Ja nie wypowiadałam sie na tym forum, że kolagen to cudowny specyfik na
                wszystko. Jast to kosmetyk jak każdy inny - jednemu bęedzie służył, drugiemu
                nie.
                Reklama potrzebna jest wszystkim produktom i chyba nie można mieć za złe, że
                firma się reklamuje - bo w jaki inny sposób klienci mają się dowiedzieć o jej
                istnieniu.
                Kosmetykami tej firmy zainteresowali się wybitni chirurdzy i alergolodzy, w
                Polsce i za granicą, więc chyba nie sa aż tak złe.
                Rozumiem Pani rozczarowanie - oczekiwała Pani rezultatów a one się nie pojawiły.
                Może przyczyna tak naprawdę tkwi w czym innym? Nie wiem, chętnie z Panią
                porozmawiam na ten temat, jeśli wyrazi Pani chęć.
                Proszę do mnie napisać: kolagen@vp.pl
                Będę wdzięczna za rzetelną opinię, pozbawioną jednak emocji.
                Pozdrawiam
                Anna
    • Gość: Ewa Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 25.11.04, 00:53
    • Gość: Ewa Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 25.11.04, 00:59
      No tak...mozna było się tego spodziewać...wyrażna reklama ze strony pani
      Anny ,która chce koniecznie nadal zarabiać na tym beznadziejnym produkcie!
      Już pisałam,że znam ten kolagen ponieważ sama go zakupiłam w ilości 2 opakowań
      i jest do d....
      Justa masz całkowitą rację,to są naciągacze i oszuści!
      Nie dajcie sie nabrać na to,reklama jest dla nich żródłem dochodu ,a u Was
      drogie panie puste kieszenie i żadnej korzyści dla poprawy cery.Znam produkt
      nie tylko z reklamy i mogę się śmiało wypowiedzieć o tym świństwie.NIE
      POLECAM!!!!!!!
      • Gość: Asia Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: 195.177.196.* 25.11.04, 07:39
        Drogie Panie! Po ostatnich problemach z cerą (alergie, zmiany trądzikowe itp)
        zastosowałam krem polecony mi przez kosmetyczkę (dermatolog niestety niewiele
        mi pomógł). Jest to "Dermobaza", dostępny w aptekach, cena ok. 7,50 zł. Jest
        tłusty, więc używam go jedynie na noc. Skóra jednak nie przetłuszcza się i o
        dziwo zmarszczki pod oczami też się ładnie wygładzają. Nie uczula:)Pozdrawiam
        Asia
        • Gość: hopik Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 08:31
          zmarszczek co prawda jeszcze nie mam, lecz ich zaczatki wokol oczu tak. mam 29
          lat i zauwazylam, ze w zmeczeniu lub od nadmiaru slonca te linie staja sie
          wyrazniejsze. od jakichs 3 tyg uzywam zelu olay i naprawde jest swietny, te
          plytkie linie sa naprawde mniej widoczne.
          a rady pozakosmetyczne - podtrzymuje - unikac slonca za wszelka cene!! nie
          wychodzic w lecie bez okularow slonecznych, nawet jesli sie nie opalasz, naloz
          chocby podklad z filtrem. i cere mam naprawde niezla, lepsza niz za cielecych
          lat!
          suplementy w postaci tabletek tez nie zaszkodza. bralam preparat silica, a
          teraz robie kuracje kwasami omega-3 - tez w postaci tabletek oczywiscie.
          • Gość: Ewa Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 25.11.04, 13:49
            cześć hopik :)

napisz czy zauważyłaś jakieś różnice kiedy przyjmowałaś silicę ,a teraz kiedy
            zażywasz Omegę-3 ? Czy jest widoczne to na Twojej cerze? No i na ile poprawił
            Ci się wygląd skóry po tabletkach silica? Długo je brałaś?

Pozdrawiam Ewa
            • Gość: hopik silica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:16
              trudno mi powiedziec, na pewno mi sie paznokcie po silice utwardzily. bralam ja
              przez 3 mies. - opakowanie 100 talbletek, 1 dziennie, ale juz pare miesiecy
              temu. moze moja niezla cera jest wypadkowa tej siliki, nieopalania się, kremow
              i chusteczek myjacych olay? w kazdym razie polecam silikę. a omege biore od
              niedawna, bo mi sie jakies paskudne uczulenie zrobilo na rekach i to ma pomagac
              wlasnie bardzo na skore. zobaczymy.
    • Gość: niki Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.raster.krakow.pl 26.11.04, 11:43
      Jesli mam Ci polecić jakiś dobry krem na zamrszcki to Juvena deliner.Jest super
      i bardzo wydajny. Cera jest bardzo ładna . Po nałożeniu wydaje się ze masz
      świecącą twarz. Potem robisz makijaż i to znika. Buźka nawet po kilku godzinach
      się nie świeci. Jest też pod oczy . Efekt naprawdę super. Piszesz że kremy Ci
      nie pomagają a wymieniasz jakieś dziadostwa po 10 zł. No sorrki ale jak
      stosujesz ziaję to nie spdziewaj się efektów.
      • holibka Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc 26.11.04, 15:31
        Niki,niektórych stać tylko na takie "dziadostwa"po 10 zł,a wydatek rzędu 30 zł
        to już prawdziwy luksus.
        Czy to znaczy,że mniej zamożne kobitki są skazane na zmarszczki i paskudną
        cerę,o ile matka natura dobrych genów im nie zafundowała?
        • Gość: niki Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.raster.krakow.pl 30.11.04, 14:25
          Droga Hobitko, fakt świat jest wredny i tak jest masz kasę to nie masz
          zmarszczek a jak nie masz kaski to masz problem. Nic na to nie poradzę ze kremy
          po 10 zł nie przynoszą efektu.
    • Gość: niki Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.raster.krakow.pl 26.11.04, 11:50
      Mam jeszcze jeden patent na zmarszczki.Ale już droższy . Zabieg ksztuje 600
      PLN. Wystarcza na 3-5miesięcy w zależności od wieku.Nazywa się Jal system.
      Idziesz to dermatologa ze specjalizacją z dermatolog estetycznej i robi Ci
      zastrzyki pod oczkami. Najpierw daje taką maśc pod oczy aby nic nie bolało. Ja
      panicznie boję sie igły a robiłam już dwa razy i naprawdę nic nie czułam. Minus
      to że musisz zrobić w piątek i dwa dni siedzisz w domu .Musi zejść opuchlizna
      pod oczami . Ja wychodzę z domu na drugi dzień ale tylko w okularach. Pełny
      efekt widać po 7 dniach. Skóra gładziuteńka jak napompowana od środka. Polecam!
      • Gość: Kora Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 29.11.04, 23:54
        do Niki

zainteresowal mnie zabieg Jal system ,szukalam w sieci i nie znalazlam zadnego
        gabinetu gdzie to mozna zrobic.Napisz prosze gdzie Ty robilas i prosilabym o nr
        tel do gabinetu zebym mogla popytac o szczegoly.W moim miescie nie ma lekarzy
        ze specjalizacja dermatologii estetycznej dlatego musze sie gdzies Polske
        wybrac.
        • Gość: niki Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.raster.krakow.pl 30.11.04, 14:28
          w Warszawie robią go w gabinecie Tais a w Krakowie w Herbewo jest taka klinika
          sorrki nie pamiętam teraz nazwy Lim chyba. Ja robiłam w krakowie ale szłam z
          koloeżanką i dlatego nie zwróciłam uwagi na nazwę. No i w kraku jest taniej.
          Sprawdź może na stronie Taisu jest coś o tym zabiegu.
          • Gość: do niki Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 30.11.04, 23:06
          • Gość: Kora Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 01.12.04, 19:34
            witaj niki

korzystam z netu od kolezanki bo nie mam u siebie,zabieg mnie
            zainteresowal,strone salonu Tais w Warszawie znalazlam ,ale ani slowa na niej o
            zabiegu Jal System:(
            Dzwonilam i pytalam w salonie ,ale nic na ten temat nie wiedza,chyba sie
            pomylilas albo z nazwa zabiegu albo z nazwa salonu.Sprawadz jeszcze raz czy
            napewno tak sie zabieg nazywa ,a jesli tak to nie robia go w Tais i nie maja
            pojecia co to takiego,rozmawialam z pania dermatolog w tym salonie(dermatologia
            estetyczna)
            Pozdrawiam
            • Gość: niki Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.raster.krakow.pl 02.12.04, 11:37
              Kora podaj mi maila do siebie to dam Ci bezpośredni tel do Pani doktor u której
              robiłam w Krakowie.
              • Gość: Kora Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 02.12.04, 22:26
                ok niki :)
                podaje vanilia.mazury@poczta.fm
    • Gość: asiek_asiekowaty Profilaktyka IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 13:30
      I po raz kolejny okazuje się, że najlepszym rozwiązaniem ejst profilaktyka.
      Dlatego prosiłabym o ogólne podanie recepty na zapobieganie zmarszczkom: co ma
      robić 20-latka, co 25-latka, kiedy co zacząć stosować itp... Tyle różmnych
      informacji, że człowiek głupieje, a ja ejstem ciekawa Waszych recept, bo na
      pewno będą bardziej obiektywne, niż przepisy czasopismowe. :)
      • Gość: Paula Re: Profilaktyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:34
        Jabym tam nie liczyła na cudwne kremy bo cudów nie zdziałają jak nie
        dostarczymy organizmowi odpowiedniej dawki minerałów, witamin....
        Podstawą też jest picie wody mineralnej 1,5l dziennie, która nawilża skóre od
        środka, brzmi to banalnie, ale znam kobiete co ma 45 lat a zmarszczek ma bardzo
        mało i to dzięki odpowiedniej diecie, to ona mi poleciła omege 3 która nie
        tylko dla skóry ma zbawienne działanie.

Druga rzecz to geny jakie odziedziczyliśmy i tryp życia nerwy trzymajmy na
        wodzy bo to one w głównej mierze spustoszają nasz organizm.

Ja owszem używam kremów bo sprawiają mi one dużą przyjemność, ale zbytnio na
        nie nie liczę, przyznam skromnie, że liczę na to że w wieku 58 lat będe
        wyglądała jak moja mama czyli o 17 lat mniej- bez żadnej ingerencji jej krem
        który używa to nivea soft aż śmiesznie brzmi ale to prawda, ale raczej będzie
        mi cieżko, bo mamy bardzo zanieczyszczone środowisko i inny styl życia.

uff ale się rozpisałam:)
        Pozdrawiam i życzę pogody ducha bo to w sumie jest najważniejsze.
        • Gość: ... Re: Profilaktyka IP: *.238.78.30.adsl.inetia.pl 30.11.04, 03:35
          up
      • coralin Re: Profilaktyka 30.11.04, 16:48
        Nieopalanie się to poza dobrymi genami podstawa.
        Skóra od pewnego wieku wymaga też pobudzania do szybszego złuszczania- kwasy.
        Demonizuje się te zmarszczki, ale prawde mówiac to 30 latki postarza szara
        skóra, zmęczenie i przebarwienia.
        Ja korzystam z kremów z filtrami cały rok, kwasów i retinolu. A wszystko inne
        przy pielęgnacji twarzy traktuje jako dodatek bez którego mogłabym sie
        spokojnie obejść.
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Profilaktyka IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 10:05
          No nie. To co - w ogóle się nie opalać...? Siedzieć na plaży w kożuchu i
          kominiarce? Pływać w kombinezonie...? Przesadzacie. Słońce jest potrzebne. W
          lecie się lepiej wgląda i lepiej się czuje.
          • Gość: Ness Re: Profilaktyka IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 12:44
            > No nie. To co - w ogóle się nie opalać...? Siedzieć na plaży w kożuchu i
            > kominiarce? Pływać w kombinezonie...? Przesadzacie. Słońce jest potrzebne. W
            > lecie się lepiej wgląda i lepiej się czuje.

No tak, jest potrzebne, ale też i zmarszczki są naturalnym procesem starzenia
            się skóry :) Nic na to nie poradzimy, tak nas natura stworzyła, że to co nam
            służy, również nam szkodzi.

Ja chyba postaram się moje zmarszczki polubić, jak już się pojawią... Może
            technika pójdzie do przodu za parę lat i po 40-stce zrobię sobie te złote nici,
            jeśli opadną mi policzki...

Co za szczęście, że ja się nie lubię prażyć na słońcu!

A czy ktoś wie w ogóle, jaki 'faktor' mają ciemne okulary (fotochromy)? Czy one
            chronią też skórę wokół oczu, czy tylko wzrok?
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: Profilaktyka IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 23:33
              Ja tak sobie myslę, że nie ma sensu marnować swojej młodości, rezygnować
              przyjemnośći i z urody, którą daje nam opalenizna, żeby mieć 2 zmarszczki mniej
              za kilkanaście lat. I tak się zestarzejemy, a i tak nie mamy pewnośći, czy taki
              rygor w młodości faktycznie cokolwiek poradzi. Geny! Geny i jeszcze raz geny.
              Jest mnóstwo kobiet, które całe życie smażą się na słońcu, myją twarz mydłem i
              smarują tylko Nivea i promienieją pięknem i świeżością w wieku 40+. A są też
              takie, które wyprawiają cuda od 15 roku życia, wydają setki złotych na
              pielęgnację i - i tak mają zmarszczki i w efekcie kończą u chirurga(jesli je
              stać) - choćby różne gwiazdy filmowe. Więc: jeśli mam mieć zmarszczki za
              kilkanaście lat, to trudno. Ale teraz chcę się grzać na słoneczku, chodzić z
              opaloną buźką i nie wydawać ogromnych sum na ogromne ilości cud mazideł.
              Cieszmy się vchwilą, cieszmy się tym, co mamy: młodością, dojrzałością,
              starością... I tak nic nie zdobi człowieka tak, jak usmiech i nic nie zachowuje
              ciała i duszy w dobrej formie, jak optymizm. :)
              • Gość: Aniaa_23 Re: Profilaktyka IP: 217.153.187.* 02.12.04, 11:53
                Asiek, widzę że nie tylko ja mam niezdrowe nawyki i pociąg do brązu. Uwielbiam
                być opalona, chociaż teraz juz cierpię, bo mam przebarwienia (juz schodza
                powoli) i coś jakby zaczątki zmarszczek pod oczami(pocieszam się, że to
                wysuszona skóra od warunków biurowych).Jestem dzielna i nie opalam sie od
                wakacji, w solarium byłam ostatnio we wrzesniu(raz jeden jedyny)i próbuję
                rekompensować sobie to samoopalaczami (śmierdziuchami), ale to nie to samo.
                pzdr A.
              • coralin Re: Profilaktyka 02.12.04, 22:49
                Trochę nie rozumiem . Najpierw pytasz, a potem obalasz to co pisze sie o
                zapobieganiu zmarszczkom. Chyba tez trochę narzucasz co ma sie podobać. To że
                Tobie dobrze w opaleniznie nie znaczy, że dotyczy to wszystkich. Zgodzę się -
                moje nogi LEKKO opalone wyglądaja cudnie, ale twarzy nie opalam i podoba mi się
                taka (nie jestem przerazliwie blada, mam jesny, ale ciepły odcień ). Nie sądzę,
                że rezygnuję "z przyjemnosci i urody jaką daje opalenizna" jak to ujęłaś. Nie
                lubię sie opalać , opalenizna (nawet leciutka ) na twarzy nie dodaje mi urody
                (nogi opalam samoopalaczami, a raczej balsami brązującymi).
                Ja w ogóle mam chyba dość zdrowe i "nieprzyjemnościowe" upodobania: lubię
                zielona herbate, gotowane warzywa, nie lubie frytek , fast foodów, "sztucznej"
                żywności(kawa rozpuszczalna, gotowe produkty) .Ale piję kawę i chodzę pózno
                spać:)Powiadają niektórzy, że to niezdrowe.Każdy ma jakieś słabosci:)
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Profilaktyka IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 23:16
                  Mało jst osób, które z jasną cerą wyglądają ładnie i co ważne - zdrowo.
                  Większość osób lepiej wygląda latem i to nie tylko z powodu opalenizny - po
                  prostu słońce jakoś tak wypięknia skórę. :) Ja sobie nie wyobrażam, żebym miała
                  opalone nogi i bladą twarz. Przeważnie i tak słońce mi przeszkadza, kiedy mam
                  buźkę wystawioną do słońa i częśto przykrywam ją ubraniem czy chusteczką
                  podczas opalania, ale wystarczająco opala się sama w normalnych sytuacjach w
                  ciągu dnia (kiedy stoję na rpzystanku, łażę po mieście itp.), bo zawsze ejst
                  odsłonięta, więc opaleniznę mam równomirną. Pytałam ogólnie, co robić, żeby jak
                  najlepiej pielęgnować skórę, by jak najdłużej zachowała młodość. Myślę, że sama
                  ochrona rpzed słońcem nie wystarczy, co więcej - myślę, że co za dużo, to
                  niezdrowo i w tą, i w tamtą stronę i tak samo niekorzystna jest obsesyjna
                  ochrona skóry rpzed słońcem, jak żadna ochrona. Przecież organizm człowieka ma
                  swoje mechanizmy obronne, a słońce jest nam potrzebne do życia. Myślę, że jesli
                  chodzi o lato, to wystarczy smaroewać się preparatami do opalania, ale nie
                  blokerami (nie jestem osobą uczuloną na słońce czy taką, której się tworzą
                  przebarwienia po słońcu, słowem: nie ejstem zmuszona "blokować"). I jak
                  pisałam: dopóki się nie zestarzjemy, dopóty nie będziemy w stanie rpzewidzieć,
                  jak będziemy wyglądać. I tak samo nigdy nie będziemy wiedzieć, co w największym
                  stopniu wpłynęło na taki, a nie inny nasz wygląd w późniejszym wieku:
                  kosmetyki, geny czy słońce. Żal by mi było minionego czasu, gdybym miała
                  mnóstwo zmarczek mimo tego, że w młodości unikałam słońca (które lubię). Mam
                  takie wrażenie, że dla kobiet priorytetem jest zachowanie wyglądu 20-latki,
                  nawet ksoztem wielu wyrzeczeń.Jakos tak panicznie kobiety boją się zmarczek,
                  wstydzą się ich. A co straszniejsze: ślepo wierzą we wszystko, co się pisze,
                  przecież to halo ze słońcem to wynalazek kkilku ostatnich lat, a efekt: kobiety
                  są przekonane, że należy stosować SPF minimum 30, a unikną zmarczek, że krem na
                  dzień koniecznie musi mieć filtr, najlepiej również wysoki i to cały rok na
                  okrągło. Dlatego ja się poddaję - mam 20 lat i sobie żyję, jak chcę, a o
                  zmarszczki będę się martwić za jakiś czas... Jakbym miała się martwić teraz, to
                  jak mogłabym się cieszyć młodością...? (która swoją drogą też ma wady: stary ma
                  zmarszczki, a młody pryszcze albo przynajmniej tłustą cerę, ehh:P). Tak czy
                  siak, nie ma co: młodości i świeżości urody nie można sobie zapewnić w żaden
                  sposób, jeśli sie nie jest młodym, wiek zawsze jest widoczny.
                  • coralin Re: Profilaktyka 02.12.04, 23:41
                    Opalenizna to naprawdę kwestia gustu. Ja się sie filtruję, bo i tak wiem, że w
                    codziennym życiu kiedy twarz jest odsłonięta i tak bloker przepuści promienie
                    słońca, a bo to tu to tam się zetrze:) Nie widzę powodu, dla którego nie
                    miałabym nie stosować kremu z filtrami. Opalenizna mnie nie upiększa, krem i
                    tak jakiś stosowałabym wiec co za kłopot zastosowac z filtrami?
                    Po ostatnich wakacjach mimo blokerów i tak mi twarz opaliło nieco co wcale mnie
                    nie upiększyło. Naprawdę wszystko jest kwestią gustu.
                    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Profilaktyka IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 23:50
                      No mówię: są osoby, które mają śliczną jasną, nieskazitelną cerę, ale przy
                      jasnej musi być nieskazitena! Dlateog tak mało osób dobrze wygląda z biała
                      buźką, opalenizna wiele ukrywa, odwraca uwagę od defektów. Ja uwielbiam siebie
                      opaloną, oczy wydają się wtedy bardziej niebieskie, usta mam kształtne i
                      naturalnie dość ciemne, do tego naprawdę czarne brwi i rzęsy - opalona buźka
                      świetnie się z tym komponuje, choć na solarium nie chodzę i choćby teraz jestem
                      już jasnolica, ale w ciepłym odcieniu. A co do kremu na dzień - ciężko zxnaleść
                      porządny krem z filtrem.
                      • coralin Re: Profilaktyka 03.12.04, 00:05
                        Tu masz rację: nieopalona cera musi być wypielęgnowana i zadbana. Ja mam tez
                        ciemne oprawy oczu, czarne rzęsy , ciemne usta i ...własnie dlatego opalenizna
                        mnie postarza:) W opaleniznie było mi dobrze jak miałam 17 lat:) W wielu 20
                        opalona twarz mnie wyraznie postarzała, zle sie czułam z opalenizną i zaczęłam
                        unikac słońca .
                        Wystarczy mi to co dała mi natura- jasna cerę, ale z ciepłym odcieniem
                        (dlatego nie wyglada jak chora), a chronić ją będe przed słońcem bo kremów z
                        filtrami jest u u nas duzo. Ja nie narzekam. Kazdy ma swój sposób pielęgnacji.
                        Jeden będzie w popłochu kupował krem z cudacznymi składnikami, bo zauwazy po
                        lecie zmarszczki.
                        Inny filtruje sie na co dzień:)
                        • Gość: Aniaa_23 Re: Profilaktyka IP: 217.153.187.* 03.12.04, 10:32
                          Nieopalona, bardzo blada i "goła" cera wygląda co tu mówic średniawo.
                          Dziewczyny, które sa totalnie białe lepiej moim skromnym zdaniem wygladaja
                          lepiej(zdrowiej) gdy używają podkladów, bądź kremów koloryzujących lub
                          podobnych produktów.
                          Moja buźka o niebo lepiej sie prezentuje opalona, tj wspomniala poprzedniczka
                          wydobyty jest bardziej kolor oczu, włosów, rzęsy itd. Nie mam na mysli
                          masakrycznej żółtko-pomarańczy w oprawie ultra jasnego blondu lub niebiesko
                          czarnej burzy włosów (jeszcze niebieskie szkła kontaktowe i jest plastik-
                          fantastik).
                          Tak więc opalenizna ulatwia sprawę, ale próbuję teraz dostosować kolor włosów a
                          nie twarzy, żeby ładnie współgrały ze soba.
                        • Gość: Aniaa_23 Re: Profilaktyka IP: 217.153.187.* 03.12.04, 10:35
                          Coralin czy znalazłaś dobry krem pod oczy(i na powieki) z filtrami??
                          Łatwiej o taki do twarzy, podkłady też filtrują, ale pod oczy gorzej.
                          Najlepiej nie z tej najwyższej półki.
            • justa_79 Re: Profilaktyka 03.12.04, 10:04
              Gość portalu: Ness napisał(a):
              > A czy ktoś wie w ogóle, jaki 'faktor' mają ciemne okulary (fotochromy)? Czy
              one
              > chronią też skórę wokół oczu, czy tylko wzrok?

"Fotochromy i szkła z tworzywa CR39 całkowicie zatrzymują promieniowanie
              ultrafioletowe. Inne okulary przeciwsłoneczne koniecznie powinny posiadać filtr
              UV."
              www.wkoptyk.com.pl/okulary.html
              kupiłam je m.in. z myślą o ochronie skóry wokół oczu.
              • Gość: asiek_asiekowaty Okularki anty UV IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 11:37
                Ja mam taki problem, że mam okulary korekcyjne, któren powinnam nosić stale.
                Dlatego nie mogę nosić okularów rpzecwsłonecznych, bo musiałabym je nosić
                naprawdę większość dnia, a co z korekcyjnymi? No i takie pytanko: są ukulary
                korekcyjne i jednoceśnie przesiwsłoneczne, ale cy one są już ciemne, czy one po
                prostu w słońcu się przyciemniają? I czy to w ogóle zrowe tyle czasu nosić
                ciemne szkła...? Bo chyba niebardo... I klapa, nie wiem, co robić. :/
                • Gość: justa Re: Okularki anty UV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:39
                  okulary przeciwsłoneczne mogą być jednocześnie korekcyjne. jak ktoś ma bardzo
                  słaby wzrok, to albo nie mógłby nosić wcale przeciwsłonecznych albo nic by w
                  nich nie widział. ja mam z kolei fotochromy - nie są one cały czas ciemne,
                  tylko ciemnieją pod wpływem słońca. uważam, że to najlepsza opcja.
              • Gość: Ness Re: Profilaktyka IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 12:13
                > "Fotochromy i szkła z tworzywa CR39 całkowicie zatrzymują promieniowanie
                > ultrafioletowe.

O, to bardzo ciekawe - czyżby szkła plastikowe (CR39), mimo że przezroczyste,
                chroniły przed słońcem? To byłby ogromny plus!

Mam dwie pary okularów - fotochromy, które przyciemniają się lub rozjaśniają
                stosownie do oświetlenia, oraz zwykłe przezroczyste z powłoką antyrefleksyjną do
                pracy przy komputerze. Miło wiedzieć, że przy okazji chronię skórę pod oczami!
                • Gość: justa Re: Profilaktyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:59
                  ja mam wszystko w jednym, czyli w jednych okularach i fotochromy, i
                  antyrefleks :)
                  • Gość: Ness Re: Profilaktyka IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 20:04
                    > ja mam wszystko w jednym, czyli w jednych okularach i fotochromy, i
                    > antyrefleks :)

Ja nie jestem w stanie pracować w pomieszczeniu w fotochromach - nawet to
                    minimalne przyciemnienie 'zerowe' powoduje, że boli mnie głowa :( Może to
                    kwestia źle wykonanych okularów... Ale na zewnątrz wszystko jest w porządku!
                    Więc już sama nie wiem. Nie mogłam czytać też w soczewkach kontaktowych. :(

• Gość: XXX MAM PRÓBKI:) IP: 195.82.167.* 30.11.04, 19:42
      Ja dostałam próbki kremów przeciwzmarszczkowych - razem jest ich 8 próbek.. I
      są mi niepotrzebne, bo mam 15 lat :D
      Mogę przesłać, jeśli ktoś chce :) Najlepiej na wymianę - za dobry błyszczyk :D
      albo próbki jakichś maseczek do cery tłustej/trądzikowej lub kremów matujących,
      toników, żeli :)

Chce ktoś? :D

[PS. ile kosztowałoby mnie przesłanie tego? :D]
      • Gość: XXX Re: MAM PRÓBKI:) IP: 195.82.167.* 01.12.04, 15:21
        Widzę że nikt nie chce próbek :P
        Heh, no to macie ostatnią szansę ;-) Jest ich jednak 12 :) => Eris, Kolastyna,
        Mincer...

Nie chcę, żeby się zmarnowały, nooo :-P
    • bojana "moje" odkrycie kosmetyczne i lecznicze 01.12.04, 11:45
      Od ok. miesiąca "żrę" (celowo użyłam tego sformułowania bo zjadam co najmniej 3
      w tygodniu) avocado. Czytałam, że to bomba witaminowa (głównie E), no to jem;)
      Co zaobserwowałam. Przesuszona, praktycznie niewyleczalna wcześniej
      specyfikami, skóra na przedramionach jest cudna. Zmiany łuszczcowe (których na
      szczęście nie mam dużo) w przeciągu tego miesiąca zmniejszyły się o połowę.
      Moja buzia też wygląda nieźle. Polecam, polecam, polecam. Zamierzam robić sobie
      z niego maseczki, no i z alg w proszku, które można kupić w moim sklepiku
      ekologicznym. Pozdrawiam
      ....................................
      I co na to NATO?
      NATO na to nic
      • Gość: Kornelia Re: "moje" odkrycie kosmetyczne i lecznicze IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 01.12.04, 12:09
        "żresz" samo, czy dodajesz do sałatek ew. innych dań?
        • bojana Re: "moje" odkrycie kosmetyczne i lecznicze 01.12.04, 12:40
          Gość portalu: Kornelia napisał(a):

> "żresz" samo, czy dodajesz do sałatek ew. innych dań?

Posmakowało mi, i nie bawię się w żadne kombinacje, zajadam łżeczką.
          Jeżeli nie znasz tego owocu to pamiętaj, że jeżeli kupisz twarde to muszą
          poleżeć parę dni, aż będzie wyraźnie miękkie, jak mniej więcej miękka gruszka.
          Takie niedojrzałe może skutecznie zniechęcić bo jest paskudne.
          Jadłam kiedyć koktail z krewetek w avocado, było to razem pyszne, ale mi samej
          nie chce się robić;) Pozdro
          • Gość: hopik Re: "moje" odkrycie kosmetyczne i lecznicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:47
            awokado jest bardzo dobre z sosem winegret - pycha! mozna tylko przekroic owoc
            i wlac do miejsca po pestce sosik. zajadac lyzeczka. mmmmm....
            • Gość: Kornelia Re: "moje" odkrycie kosmetyczne i lecznicze IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 01.12.04, 13:16
              dzieki za rady, ja ponieważ akurat nie przepadam za awokado będę je po prostu
              dorzucać do swoich sałatek, zobaczymy jak zadziała :-)
    • Gość: pati1984 Re: czy jakiś krem naprawde wygładził Wam zmarszc IP: *.customer.m-online.net 01.12.04, 19:07
      droga holibka uzywajac takich kremow pod oczy nie dziwie sie ze nie dostrzegasz
      zadnych rezultatow.pozatym owych kremow trzeba zaczac uzywac najpozniej po 25
      roku zycia i co wazne systematycznie,wowczas za kilka lat bedzie mozna
      podziwiac efekty .przykladem jest moja mama ,ktora odkad pamietam uzywala
      dobrej jakosci kosmetykow,kremy pod oczy,zele,serum itp to byla dla niej
      codziennosc.teraz ma 45 lat i jej skora wyglada czesto lepiej niz nie jednej
      30 -latki.oczywiscie trzeba pamietac o tym ,ze kremy nie zdzialaja cudow i
      zadne nie zlikwiduja zmarszczek gdy siegnie po nie kobieta w wieku 40 lat ,na
      super efekty trzeba sie niestety napracowac i co tu sie nie oszukiwac wydac
      troche pieniazkow ,bo kremami z ziaji czy tym podobnych firm kosmetycznych
      jeszzcze nikt zmarszczek sie nie pozbyl a wrecz przeciwnie gdyz nie wiem czy
      ktos jest tego swiadomy ale np kremy z ziaji zawieraja wiele bardzo
      niebezpiecznych dla skory skladnikow ktore daja nam tylko wrazenie ,ze skora
      jest bardzo nawilzona i elastyczna,no ale po tej cenie nie powinno sie
      oczekiwac niczego lepszego.pozdrawiam
    • Gość: iza Polecam Nanobase IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 19:21
      Kupiłam niedawno (już to gdzieś tu wczesniej pisałam w wątku o Nanobase), żeby
      stosowac pod oczy na zimę. Efekt naprawdę dobry. Producent nie obiecuje
      wygładzenia zmarszczek, ale krem bardzo dobrze uelastycznia skórę i zmarszczki
      pod oczami stają się naprawdę mniej widoczne. Myślę, że to też bardzo dobra
      p/zmarszczkowa profilaktyka.
      Uzależniłam się już od tego kremu... Wszystkie inne Dermiki Eliksiry itp.
      (staram się popierać polskie firmy ;) działają tylko na parę godzin.
      Polecam. W aptece, ok. 35 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka