Dodaj do ulubionych

baza pod podklad

IP: *.acn.waw.pl 14.11.04, 11:33
Kobiety uzywacie bazy pod podklad? ja wlasnie wczoraj dostalam probki bazy
matujacej sephora ale nie wiem prawde mowiac jak sie jej uzywa. czy musze sie
smarowac kremem i dopiero baza czy tylko baza?? a wogole ktoras z was uzywala
tej bazy sephory?sprawdza sie?
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: baza pod podklad IP: *.acn.waw.pl 14.11.04, 14:45
    • justa_79 Re: baza pod podklad 15.11.04, 13:12
      bazę nakładamy na krem, a pod podkład (czasami zamiast).
    • Gość: Magda Re: baza pod podklad IP: *.lublin.mm.pl 15.11.04, 13:21
      Uzywam bazy pod podklad Lumene i jestem zadowolona. Kolejnosc: krem matująco-nawilzający, baza, podklad. Makijaz trzyma sie zdecydowanei dłuzej :)
    • kragmel Re: baza pod podklad 15.11.04, 13:31
      mam tą bazę, ale ciągle zapominam jej użyć. ma dla mnie dwa zastosowania:
      1. na wyjścia, gdzie mi bardzo zależy na dobrym wyglądzie daję pod pokład, żeby
      się całość lepiej trzymała
      2. w lecie używam zamiast podkładu dla matu

ona bardzo wygładza skórę (w dotyku), nie matuje jakoś super, ale mojej buźki
      to nic nie matuje super.
    • kalooo Re: baza pod podklad 15.11.04, 13:53
      baza sephory jest silikonowa,ale w miarę się sprawdza,lepiej działa nakładana
      bez kremu,praktycznie nie matuje.Ogólnie praktycznie nic nie robi,oprócz
      dawania lepszego "poślizgu" dla podkładu.;)
    • Gość: kati2001 Re: baza pod podklad IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 15.11.04, 14:01
      A miałyście moze bazę INGLOTA ?? Prosze o opinie :)
      • zuzaba Re: baza pod podklad 15.11.04, 15:09
        Mam. Wygładza skórę, nadaje jdwabistość i nieco matuje. Stosuje pod podkład,
        nie zamiast. Innych nie używałam, więc nie moge porównać. I raczej wydajna,
        stosuję prawie co dzień, a mam ją od dwóch prawie miesięcy.

Iza
        • alexf1 Re: baza pod podklad 15.11.04, 15:21
          Czy stosując tą bazę podkład dłużej sie trzyma?
          • Gość: Lala Re: baza pod podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:00
            Mam bazę Inglota i jestem bardzo zadowolona, rewelacyjnie wygładza skóre i
            fajnie matuje nawet jak twarz zaczyna mi się świecić(jedynie na czole i to po 6-
            7 godzinach) to jeden ruch chusteczką higieniczną i znów jest mat.Mkijaż trzyma
            się cały dzień.Ogólnie polecam!
    • alexf1 Re: baza pod podklad 16.11.04, 09:00
      czy jest znaczna różnica w jakości pomiędzy bazą Inglot, a Lumene?, bo w cenie
      tak!
      • Gość: Mango Re: baza pod podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:49
        Baza Lumene jest fantastyczna. Zakupione krótko przed nią bibułki matujące stały się mało potrzebne. A już myslałam, że na taką cerę jak moja nie ma sposobu. Jest matowa przez 6-7 godzin bez poprawek pudrem. O bazie Inglota czytałam tylko opinie - są baaardzo różne. Natomiast na Lumene żadna użytkowniczka nie narzekała. :-)
        • Gość: kobietka Re: baza pod podklad IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.04, 22:13
          ja używam Lumene a mam cerę normalną miejscami wręcz suchą i...baza nie
          przesusza skóry, co powinno być użyteczną informacją dla posiadaczek cery
          suchej, bo dotychczas tylko o matowieniu cery pisały posiadaczki tej bazy :)
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka