Dodaj do ulubionych

T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W ?????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:20
CHCIAŁABYM SOBIE ZROBIC TRWAŁA. WŁOSY MAM BARDZO RZADKIE CIEKNIE, I W OGÓLE
DO NICZEGO :(
JAK ROK TEMU SOBIE ZROBIŁAM TZW "TRWAŁĄ BEZ TRWAŁEJ" TO STRASZNIE MI WYPADAŁY
WŁOSY, TERAZ Z PERSPEKTYWY CZASU MYSLE ZE POWODEM WYPADANIA NIE BYŁ SAM
ZBIEG, LECZ DIETA I GWAŁTOWNE SCHUDNIECIE :(

WIEC CHCIAŁABYM ZNAC WASZE OPINIE, SZCZEGÓLNIE NA TEMAT TEJ ZWYKŁAJ TRWAŁES,
NIE HEADLINESS....
I JESCZE JENO PYTANIE , CZY POTEM MOZNA JAKOS TE LOKI, FALE ZLIKWIDOWAC (
INNYM ZABIEGEIM CHEMICZNYM) ...COS MI SIE OBIŁO O USZY, ZE MOZNA :)
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Oklapnięta
Obserwuj wątek
    • dafni Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 18.11.04, 14:34
      Przeciw - strasznie niszczy włosy. Część fryzjerów w ogóle nie chce z tego
      powodu robić trwałej. Wiesz ja też nie mam burzy włosów, ale ładnym cięciem
      można optycznie zwiększyc ich objetość. To lepsze niż chemia.

pozdrawiam
      • Gość: Oklapnieta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:39
        Niestety u mnie nie da sie zrobic nawet jakiegos "przyzwoitego" cięcia :( Po
        prostu jest ich tak mało i są oklapnięta :( Mysle ze zrobie tę trwała i bede
        bardzo dbac o włosy :) Moze wtedy nie zaszkodzi ;)
        Oklapnięta
    • zoey7 Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 18.11.04, 14:35
      Witam ;-) Miałam 2 rodzaje trwałej : "podnoszącą" na włosy za ucho i efekt był
      taki, że lepiej układały mi się włosy, były bardziej puszyste, ale krótko.
      Wcześniej, dawno temu ;-) miałam "normalną" trwałą, loki, na włosy niefarbowane
      i byłam zadowolona. Ale potem zaczęłam farbować włosy i nie miałam trwałej,
      której nagle zapragnęłam i efekt był taki, że włosy mi się nie skręciły, ale za
      to zniszczyły... Teraz marzy mi się skręcić te włosięta, ale się boję, no bo
      mam farbowane. A co do likwidacji trwałej - no cóż, trzeba swoje "przecierpieć"
      jak włosy odrastają albo ew. zrobić trwałą na odrosty (nie miałam, nie wiem
      jaki to efekt). Chętnie poznałabym opinie innych dziewcząt. Pozdrawiam.
      • Gość: Oklapnieta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:37
        Hm... czyli jestes za... o ile włosy są niefarbowane...ja na szczęscie nie
        farbuje :)
        Dzięki za odp ;)
        • zoey7 Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 18.11.04, 14:43
          To znowu ja ;-) Tylko idź do sprawdzonego fryzjera ;-) I potem nie żałuj na
          odżywki i odpowiednie prepararty do układania. Pozdrawiam. (Również
          Oklapnięta ;-) )
    • Gość: Klara Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.devs.futuro.pl 18.11.04, 16:44
      Zawsze możesz nawijać na papiloty:))))))))) Ja tak robię, ale nie używam
      lakierów itp - więc szybko się rozłażą. Bawię ię już tak z pól roku, ale rzecz
      jest męzcąca------> też pomyśłałam o trwałej, ale jak facet zobaczy włosy za
      pas to puknie sie w czoło na mój widok --------> po większości trwałych
      wyglądałabym jak gość w afro po uderzeniu pioruna:)))))) I myslę jednak , żę
      nie awrto - bo niszczy , a nie zawsze wychodzi://////
      • Gość: Oklapnięta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:55
        Niestety nie moge papilotów bo wyrywają mi włosy :(
        A i tak mam słabe :(
    • Gość: Ness Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.acn.waw.pl 18.11.04, 17:54
      Ja też mam rzadkie, cienkie, słabe włosy, którym żadne cięcie nie pomaga :( Więc
      co jakiś czas robię tę trwałą, potem wracam do prostych, potem nie wytrzymuję i
      znowu robię trwałą... Teraz jestem właśnie na etapie zapuszczania włosów do
      trwałej.

Ponieważ zawsze mam krótkie, więc mi ich nie szkoda, jak się zniszczą od
      trwałej, to odrosną. Moja fryzjerka, taka z salonu 'dla babć' :D robi mi trwałą
      bardzo krótko trzymaną na włosach - bo moje bardzo szybko łapią skręt.
    • Gość: annia Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.gurnet.myslenice.pl.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:41
      a czy cos wiecie na temat trwłej ziołowej?
    • Gość: arałe Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.torun.mm.pl 18.11.04, 23:40
      Robię tak samo jak Ness. Nie zauważyłam, żeby trwała jakoś niszczyła włosy (ale
      nie robię jej za często). Teraz własnie sukcesywnie ścinam pozostałości loków i
      trochę ponoszę proste.
      Mam patent na ładną fryzure po trwałej: nawijam zwilżone włosy na szczotkę i
      suszę suszarką, to prostuje "loczki" i powstają ładne duże loki jak po wałkach,
      które dzięki trwałej trzymają się cały czas. Odrobina lakieru "elastycznego" i
      piękna puszysta fryzura na cały dzień. I wcale nie wygląda jak trwała.
    • Gość: aga Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.zin.lublin.pl 19.11.04, 12:56
      Ja zawsze nawijam wlosy na termoloki- to lepsze sto razy niz zwykle papiloty bo
      nie niszcza wlosow( nie szarpia) i plus jestc taki za trzymac mozna je bardzo
      krotko(15 min), A JA TRZYMAM TYLKO 6-7 MIN,BO WTEDY NIE MA EFEKTU POKTECONYCH
      WLOSOW TYLKO LADNIE SIE PODNOSZA I LATWIEJ JE ULOZYC:)sORKI ZA TO MOJE PISMO
      ALE STRASZNIE SIE SPIESZE,POZDRO
      • Gość: Oklapnięta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:39
        Dziwczyny napiszcie coś o tych termolokach :) NA SUCHE CZY NA MOKRE WŁOSY SIE
        JE NAWIJA ? :)
      • justa_79 Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 19.11.04, 15:48
        termoloki nie szkodzą? ale chyba są to wałki na gorąco? czyli szkodzą tak samo,
        jak np. suszarka. ja wolę papiloty ;)
        • burza_gradowa ziołowa 19.11.04, 16:12
          Cześć, ja mam bardzo cienkie delikatne włosy, choć podobno nawet dosyć gęste.
          Zawsze były oklapniete i przetłuszczały się.
          po dlugich wahaniach poszlam do swojej fryzjerki i powiedzialam, ze chce cos w
          koncu z tym zrobic, moze trwalą? ona nie zniechęcala mnie wcale do tego
          pomysłu. stanelo na tym, ze bedzie to trwała ziołowa. ja tam sie nie znam, ale
          ona stwierdziła, ze mniej niszczy.
          i to byl super pomysł.
          zrobiła mi te trwalą na takich włosach zakrywajacych szyję. pieknie sie
          podniosly, zrobilo sie ich 5 razy wiecej, no po prostu rewelacja. Do tego
          przestaly sie przetluszczać. ale nie wyschly wcale nadmiernie. trzeba używać
          odżywek i wlaosy wyglądają pięknie i zdrowo.
          od tamtego czasu juz 3 razy robilam te trwala , obecnie zapuszczam włosy bo
          chce sobie zrobić trwalą na dłuższych, tak do łopatek.
          u mnie ta trwala sprawdzila się w 100%, ważne by to jednak robil doswiadczony
          fryzjer, wiec odradzam wszelkie nowiutkie salony z jakichs sieci itp. lepiej
          iśc do doświadczonej fryzjerki, nawet w małym od dawna istniejącym salonie.
          pozdrawiam
          • Gość: Ness Re: ziołowa IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 17:37
            O, dzięki że o tym napisałaś, muszę spróbować tej ziołowej. A ile zapłaciłaś?
            Czy to dużo droższe od zwykłej trwałej?

> odradzam wszelkie nowiutkie salony z jakichs sieci itp. lepiej
            > iśc do doświadczonej fryzjerki, nawet w małym od dawna istniejącym salonie.

No właśnie, ja o takich salonach mówię 'babcine', bo tam fryzjerki głównie stałe
            klientki w podeszłym wieku obsługują - i mają duże doświadczenie w tych trwałych
            :) Faktem jest, że w takim salonie najlepiej mi wychodzi trwała.
    • Gość: Oklapnięta ...yhm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:14
      No dobra...więc sie prawie zdecydowłam na tę trwała...zrobię raczej zwykła
      No i mam następne pytanie...
      Z TEGOCO MI WIADOMO TO Są TYLKO 2 RODZAJE TYCH WAŁKÓW: MAŁE I DUŻE
      CZY MYŚLICE ZE MÓGŁBY WYJŚĆ JAKIŚ CIEKAWY EFEKT, JEŻELI POĄCZYŁABYM TE GRUBE I
      TE CIENKIE WAŁKI( CZYLI BYM MIAŁA 2 RODZAJE LOKÓW ) ... ?
    • Gość: ela Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.jpe.com.pl 19.11.04, 20:45
      wlasnie niedawno robilam trwala po raz trzeci i po raz kolejny jestem bardzo
      zadowolona:) co prawda zniszczylo mi to troche wlosy, ale uzywam odzywek i jest
      ok. a co do walkow to...najlepiej pogadaj z fryzjerem,on Ci najlepiej doradzi:)
    • Gość: aga Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.zin.lublin.pl 19.11.04, 21:19
      Ja od dawna uzywam termolokow, nie zauwazylam zeby mialy jakis negatywny wplyw
      na wlosy, jesli uzywa sie odzywek to wszystko jest ok.Termoloki zaklada sie na
      suche wlosy, trzyma sie je krotko wiec nie zdaza tych wlosow uszkodzic,zreszta
      jesli nie parza w rece to dlaczego mialyby cos zlego wyrzadzic wlosom.Wygladaja
      podobnie do walkow( sa tez roznej wielkosci-wieksze i mniejsze loczki),sa
      plastikowe( albo jakies inne tworzywo-nie wiem)a w srodku maja piasek,wrzuca
      sie je do wody i gotuje, jak sie zaczynaja gotowac, zestawiamy z gazu, wylewamy
      wode i zawijamy na wloski:)Po wylaniu wody nie sa gorace tylko dosc cieple,
      wiec nie parza,na glowie trzymamy wlasciwie dopoki nie ostygna( pisalam wyzej
      ze ok 15 min), mi zalezy osobiscie na lekkim podniesieniu,wiec robie to
      krocej.Mozna je zawijac na krotkie wlosy( jak mialam takie za uszy,to
      wychodzila mi na glowie burza wlosow-a mam naprawde bardzo slabe, potem je
      utrwalalam lakierem i trzymaly sie nawet calonocna impreze:)),albo na
      dlugie,wtedy robia sie fajne loki.Przed zalozeniem mozna nalozyc na wlosy
      troche pianki,beda sie lepiej trzymaly.Ja sobie ten wynalazek bardzo chwale bo:
      1.sa latwe w uzyciu
      2.nie trzeba tego paskudztwa trzymac na glowie cala noc ani pol dnia,mozna
      zaserwowac sobie godzine przed impreza i tez sie beda tak samo dlugo trzymaly i
      bedzie fajna fryzurka w 15 minut
      3.nie ma problemu z wyplatywaniem ich z wlosow ( jak tradycyjne walki)
      Jak mi sie cos przypomni to dam znac,aha,sa w standardowej cenie:)))Pozdrawiam
      • Gość: Oklapnieta Do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:18
        Agnieszko, dzięki za tak wyczerpujące rozwinięcie tematu.
        Niestety wydaje mi sie ze termoloki działaja jak suszarka, czy karbownica :( a
        ciepło raczej nie pomaga włosom :( Czy te wałki jak nakładasz to są bardzo
        gorące ???
        Oklapnita
    • Gość: aga Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.zin.lublin.pl 19.11.04, 22:01
      Wlasnie mi sie przypomnialo:)))): zadna z nas nie chce zeby facet widzial ja w
      czyms tak okropnym na glowie( a papiloty to w koncu dlugotrwala meczarnia by
      daly pozytywne rezultaty:)),i zadna z nas nie lubi jak jej on powtarza ze
      trzeba na nia dlugo czekac przed wyjsciem,a wlosy uklada sie niebotycznie dlugo
      i albo wybieramy sie szybciej by on na nas nie czekal zbyt dlugo i rezygnujemy
      z ladnej fryzurki i wtedy czujemy sie nie do konca swietnie ze swoim
      wygladem,albo...same wiecie jak to czesto wyglada:(i w takich sytuacjach
      termoloki zawsze mi umozliwialy zrobic sie na bostwo w ciagu krotkiego czasu:)
    • Gość: sammarina Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:10
      2 razy w zyciu zrobilam sobie trwałą i 2 razy żałowałam, ze taki pomysł wogóle
      przyszedł mi do głowy!!
      Strasznie mi się zniszczyły włosy i dopiero kiedy całkiem odrosły znów były
      lśniące i mocne. Po co ci trwała? Już wyszła z mody. Popatrz na nowoczesne
      fryzury kreowane przez wszystkie salony mody, projektantów, wizarzystów, od
      dawna nie widziałam modelki z trwałą. Jeśli masz "drutowe" włosy lepiej
      poszukaj jakiegoś środka do stylizacji. Na prawdę można wyczarować fajne
      fryzurki z prostych włosów, ważne jest cięcie.
      Pomyśl nad tym
      ;-)
      • Gość: reggie Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 09:25
        Ja kiedyś pokusiłam sie na trwałą,efekt był ładny,bardzo mi sie podobało,ale
        jak zaczeła zchodzić to była tragedia,ciagłe łamanie sie
        włosow,rozdwajanie,włosy były niemiłe w dotyku,az nie chciało mi sie na nie
        patrzec.W koncu odrosły mi praktycznie całe i juz wiecej nie wpadne na taki
        pomysł-stawiam na nature:)
        A skoro Ty ,masz takie problemy z włosami to trwała Ci jeszcze bardziej
        zniszczy,nie licz,ze pomoze!!! Daj im zyc,znajdz jakieś ładne upięcie i nie
        ryzykuj kolejnych zabiegów!!! Włosy sa pierwszym objawem,ze cos nie tak w
        organizmie,zadbaj o odpowiednia diete,witaminy,a zapewniam Cie,ze włosy
        momentalnie odzyja i trwała nie bedzie potrzebna :) Bo teraz jak masz takie
        cienkie i delikatne trwała bedzie dla nich katorga,przemyśl to jeszcze raz i
        napisz co zdecydowałaś,pozdrawiam
        • anula36 Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 20.11.04, 12:17
          Ok- wlosy sa objawem niedoborow w organizmie - ale ja mam to samo od zawsze
          wlosow niby duzo ale cienkie i "przylepione do glowy".
          Trwala mialam kilka razy, klasyczna - ale sprawdzala sie tylko na krotkich
          wlosach szybkie sciecie i znow fajna fryzura.
          Teraz zapuscilam dluzsze ( do ramion) i nei odwazylam sie na trwala-juz teraz
          mimo intensywnego odzywiania konce po codziennym myciu i suszeniu nie sa
          pierwszej jakosci. A myc musze bo sie tluszcza i rano suszyc po po nocy bylyby
          juz przylepione na amen.
          Ale jesli zetne znow na krotkie pewnie znow pobiegne na trwala;)
          • Gość: reggie Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 12:27
            Ja po trwałes susze włosy sporadycznie,staram sie myć odpowiednio wcześniej,tak
            aby samy wyschły.na noc tez nie myje,bo rano miałabym juz przyklapnięte.Tez
            musze myć codziennie,bo mi sie przetłuszczają:( Staram sie robić przy nich
            wszystko na tyle naturalnie na ile sie da,tą trwała też dałam im w kość,więc
            teraz im wynagradzam :D Myje delikatnym szamponem,potem nakładam tylko mleczko
            wygładzające i zostawiam,ostatnio nawet zrezygnowałam z gumek na rzecz spinki i
            mam nadz,ze tez im troche pomoze :)
            • anula36 Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 20.11.04, 13:38
              teraz nie mam trwalej, wiec sie troche rozgrzeszam - niestety moje lenistwo nei
              pozwala mi wstawac o 6 rano w celu umycia i wysuszenia wlosow bez suszary :(
              Poltorej godziny snu rano zbyt cenne. no i mogew sobie naciagnac u nasady na
              grube walki i podpuszyc troche:)
    • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 20.11.04, 16:44
      Faktem jest że stylisci aktualnie odchodzą od stosowania trwałej . Jesli jednak
      się komuś podobają loczki , loki , lub fale , abo jeśli ktoś nie chce się
      dziennie bawić tymi termolokami ,wałkami itp ,to zawsze jest alternatywa . Jest
      na przykład trwała kwaśna która ma kilka zalet Trwała kwaśna nie jest taka
      agresywna jak inne rodzaje trwałej (można ją stosować na włosach o nie
      najlepszej kondycji) Po za tym w miarę upływu czasu jak włosy odrastają , tego
      typu trwała delikatnie rozkręca się dzięki czemu nie są aż tak bardzo widoczne
      odrosty. Oczywiście włosy po trwałej (każdej) najlepiej zostawić w spokoju
      przez 48 godz tzn. nie czesać , nie nawijać nawałki a już broń Boże NIE SUSZYĆ
      SUSZARKĄ .Po za tym właściwie je odżywiać .
      • Gość: Oklapnięta Do życzliwego !!!!!!!!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:16
        CZYTRWAŁ KWAŚNA TO COŚ W RODZJU HEADLINEJ ????
        dziękuje za rady :)
        • Gość: Oklapnieta Re: Do życzliwego !!!!!!!!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:21
          Jejku jejku :) jakie ja błędy robię :)..Chodzi mi o to czy trwała headlines
          jest czymś w rodzjuz trwałej kwaśnej ???
    • Gość: Oklapnięta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:45
      I JA NIE WIEM W KOŃCU CZY SIE ZDECYDOWAĆ NA TĘ TRWAŁA :(. pO TATEJ TRWAŁEJ
      (NIBY ŁGODNEJ) WŁSOY JESCZE TROSZKE MI WYCHODZĄ ...ALE TE OBECNE "PRZYKLEPANIE"
      ICH JUŻ MNIE DOBIJA I ZNIECHCA DO ŻYCIA :(. eeCH...teraz sie boje by mi nie
      wychodziły jescze bardziej..no xcóz...najwyzej sie zetne n zaero i kupie
      perułke :(
      Oklapnięta
    • Gość: gość Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 20.11.04, 21:39
      Jeśli aktualnie wypadają Ci włosy i czujesz że ogólnie są osłabione to przede
      wszystkim nie wykonuj żadnych zabiegów chemicznych mogących jeszcze bardziej
      osłabić ich stan. Zacznij się zdrowo odżywiać, wzmocnij włosy odżywkami i z
      trwałą narazie poczekaj. Jak radziły poprzedniczki wydaje mi się dobrym
      rozwiązaniem będzie odpowiednie strzyżenie, które sprawi że włosów będzie
      więcej a uczesanie stanie się bardziej przestrzennne .
      • Gość: Oklapnięta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:14
        No własnie. Wtym problem ze ja naprawde bardzo dbam o włosy. Jem duzo zdrowego
        jedzenia ( owsianka, len z mlekiem, mięso, pełno owoców, zupy warzywne, a
        słodyczy raczej uniekam) Poza tym przyjmuje vitapil i robie domowe maseczki na
        głowe , uzywam od 5 m-cy SEBORADINU LOTIONU. Włosy jakie były takie są nadal :(
        ech...
        Co do niszczenia włosów to z waszych opini( bardzo dziękuje za rady ;) wynika z
        tego , ze trwała raczej wygląd włosów niszczy,a mniej powoduje wypadanie...
        A może ktos sie wypowie jescze na temat tej TRWAŁEJ KWAŚNEJ ?????????
        OKLAPNIĘTA.
    • Gość: reggie Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 11:18
      Może poprostu Twoje włosy nie są podatne na wszelkie takie zabiegi.Daj im
      odpocząć naprawde wstrzymaj sie jeszcze
      • anula36 Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 21.11.04, 14:39
        ja takie mam. Nienawidza farby ( kliku fryzjerow to potwierdzilo)Dlatego nigdy
        nie farbowalam, bo nawet po pasemkach niszcza sie okropnie.
    • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 21.11.04, 13:47
      Headlines - zabieg dla przyklapniętej fryzury , sięgającej karku (dł. włosów do
      15 cm).Stylizacja dodaje włosom objętości, delikatności i ruchu. Nie tworzy
      loków, a jedynie lekkie falownie. A trwała kwaśna to zabieg przeznaczony dla
      włosów cienkich i delikatnych. Nie zawiera amoniaku, który niszczy włosy - a
      więc jest dla nich korzystniejsza. Jednak loki trzymają się tylko ok. 3
      miesięcy. Współczynnik pH wynosi tu od 5,8 do 6,2. Trwała tego typu wymaga
      zastosowanie ciepła, chociaż nie jest to regułą. Nie wątpię że odżywiasz się
      zdrowo i dbasz o swoje włosy, ale w obecnej sytuacji gdy włosy Ci wypadają
      proponowałbym narazie odłożyć tą trwałą. I tak jak już wcześniej pisałem
      radziłbym zastosować odpowiednie strzyżenie.
      • Gość: arałe Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.torun.mm.pl 21.11.04, 14:39
        No tak, ale to łatwo mówić o tym strzyżeniu, a rzeczywistość skrzeczy - są
        takie włosy, którym żadne strzyżenie nic nie da, bo po prostu są cienkie i
        żałośnie leżą na głowie, i tyle. Osobiście próbowałam strzyżenia takiego i
        siakiego, sprawdza się co najwyżej totalne postrzępienie i pocieniowanie na
        mocno krótkich włosach (a i tak nie będzie widać większych efektów bez pianek i
        innych chemikaliów). A kiedy ma się ochotę na troche dłuższe włosy, to sprawdza
        się jedynie kręcenie (wszystko jedno czy jednorazowo wałki czy trwała).
        Co do trwałej headlines mam same złe wrażenia: koleżanka z podobnymi włosami
        robi regularnie i skutek jest opłakany - to wygląda jak taka stara "rozkręcona"
        trwała, okropność.
        Na wypadanie włosów polecam Merz Special, biorę trzecie opakowanie i naprawdę
        widać poprawę.
        • Gość: Oklapnięta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 15:40
          O WŁASNIE!!!
          ARAŁE DOKŁADNIE OPISAŁA MOJE WŁOSY ) TERAZ SĄ DO RAMION, HEH I ŻAŁOŚNIE
          WYLĄDAJĄ :(((\A
          CHYBA SKORZYSTAM Z RAD ŻYCZLIWEGO I SIĘ ZDECYDUJE NA TĘ KWAŚNĄ TRWAŁĄ :) ALE TO
          DOPIERO ZA MIESIĄC , TERAZ JE BEDE "ODŻYWIAŁA" ( TZN WAX CO TYDZIEN I
          NAFTA,CHOCIAŻ PO NAFCIE MOJE WŁOSY WYGLĄDAJĄ NA MOKRE, TŁUSTE, NIEMIŁOSIERNIE
          OKLPNIĘTE ITP ALE SKORO JEST ZIMA TO MOGĘ JE CZAPKĄ ZAKRYĆ, SZCZEGÓLNIE W
          NIEDZILE :)
          OKLAPNIĘTA
        • Gość: nESS Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.acn.waw.pl 21.11.04, 15:45
          > No tak, ale to łatwo mówić o tym strzyżeniu, a rzeczywistość skrzeczy - są
          > takie włosy, którym żadne strzyżenie nic nie da, bo po prostu są cienkie i
          > żałośnie leżą na głowie, i tyle.

Dokładnie tak jest ze mną :( Włosy dłuższe niż 5 cm wyglądają fatalnie, a mnie
          jest akurat nie do twarzy w bardzo krótkich włosach. Mam w ogóle wysokie czoło,
          zakola, włosy cienkie i niezbyt gęste, w dodatku bliznę na skroni - więc żadne
          strzyżenie tu cudów nie zdziała.

Włosy mi raczej nie wypadają, po prostu mam mało od urodzenia i tyle :)

To, czy trwała jest modna, czy nie, to już naprawdę ma najmniejsze znaczenie...
          Ostatecznie w kozaczkach na 20cm szpili z czubiatym podwiniętym noskiem też nie
          chodzę :)))

• Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 21.11.04, 16:15
      Jak już wcześniej powiedziałem odpowiednie strzyżenie to podstawa ,ale bez
      stylizacji nie obejdzie się. W przypadku każdego rodzaju włosów, a zwłaszcza
      cienkich i delikatnych, jeżeli chce się uzyskać podniesieni włosów, środki do
      stylizacji należy nakładać na włosy u nasady, a nia na dalsze partie włosów. W
      przeciwnym razie niepotrzebnie tylko obciążysz włosy co spowoduje że będą
      jeszcze bardzej przyklapnięte. Trwała kwaśna jest zdecydowanie mniej brytalna
      dla włosów od pozostałych rodzajów trwałej, ale to również jest CHEMICZNA
      INGERENCJA W STRUKTURĘ WŁOSÓW. Więc jeśli można narazie odradzałbym Ci robienie
      jakiejkolwiek trwałej. Musisz wytrzymać jakoś ten czas i narazie używać innych
      sposobów na podniesienie włosów i nadanie im puszystości.
      • Gość: arałe Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.torun.mm.pl 21.11.04, 19:36
        Niestety, jeszcze nie udało mi się trafic na środek do stylizacji, który by dał
        radę nadać puszystość TAKIM włosom... Można próbować nałożyć coś w ilościach
        hurtowych, ale efekt i tak pozostaje bardzo nieciekawy - włosy matowe,
        oblepione i sztywne, a nie puszyste. Właściwie pogodziłam się z tym (nie można
        mieć wszystkiego, no nie, dziewczyny?) i na czas, gdy noszę proste włosy,
        staram się nie przejmować fryzurą i stawiam na walory wewnętrzne. :)

Życzliwy - kochany/a jesteś, że nam tak fachowo doradzasz, dzięki.
        • Gość: oklapnięta heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:18
          Arałe ty masz takie same włosy jak ja !!!
          Moim puszystosci nada jedynie karbownica, czy papiloty..nic innego ..rzadne
          lakiery, żele, pasty, ciecia ..nic :(((
          GRZYWKA OKLPNITA...Z TYŁU TEŻ...ECH... :(((
          • Gość: arałe Re: heh IP: *.torun.mm.pl 21.11.04, 20:58
            Mhmm, no i jakos żyję i dobrze się mam, a nawet znam pare osób, które uważają
            mnie za bardzo atrakcyjną - więc głowa do góry!
            ;-)
    • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 21.11.04, 21:40
      Do Arałe.Nie chodzi o to żeby nakładać pianki do układania włosów w ilościach
      jak to napisałaś "hurtowych". Chodzi o to żeby nałożyć odrobinę pianki u nasady
      włosów, oczywiście podczas stylizacji suszarką. Przy nawijaniu na wałki lub
      papiloty preperat do stylizacji nakłada się na całe włosy. Ale przecież proste
      włosy można upiąć na conajmniej kilkanaście sposobów. Wystarczą dwie, trzy
      spineczki albo wsuwki i odrobina fantazji i polotu żeby wyczarować wspaniałe
      fryzury. Nie wiem jakie masz włosy ale podejrzewam że nie krótkie, a takie dają
      nieograniczone możliwości. Czasami wystarczy podpiąć włosy paroma spinkami do
      góry, odsłonić szyję i już zmienia się wizerunek całej twarzy. Arałe nie
      załamuj się. Uśmiechnij się. Twoje włosy to jeden z Twoich największych skarbów
      i atrybutów. Wykrzystaj to. Jesteś młoda. Pokaż co potrafisz. Puść wodzę
      wyobraźni. Baw się fryzurą.Powodzenia. Ciao
      • Gość: arałe Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.torun.mm.pl 21.11.04, 23:02
        Dzięki. :) Jak miło. :)))
        Na szczęście wcale się nie załamuję, choć nakładanie pianki na włosy u nasady
        tylko je u mnie matowi i usztywnia (u nasady), niestety. ;-)))
        Jakoś nie lubię upinania włosów spinkami, wydaje mi się, że to dobre dla
        dziewczynek albo młodzieży, a ja już jestem dobrze po 30-tce. "Poważnych"
        spinek w dobrym guście w sklepach u nas nie widuję.
        Poza tym z doświadczenia wiem, że jeśli włosy są cienkie i niezbyt gęste, to
        trudno je tak upiąć, żeby tego dodatkowo nie wyeksponować. Doświadczony (i
        życzliwy :) fryzjer pewnie potrafi, ale komu by się chciało tak męczyć co
        rano w łazience...
        Pozdrawiam, uśmiechnięta A.
      • aranea Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W 23.11.04, 00:00
        A co to jest trwała cc? Czy rzeczywiście mniej niszczy włosy? To co mówiła
        fryzjerka, było bardzo obiecujące.
        • Gość: kasia Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:23
          ja mialam po odchudzaniu b slabe wlosy..najpierw musialam sciac mialam do pasa
          a dscielam do ramion...i fryzura byla swietna..az umylam wlosy,to nierealne
          odtworzyc co fryzjer robi!!wiec zdecydowalam sie na kwasna trwala ..robilam 3
          razy co pol roku..i bylam b zadowolona-zadnego ukladania mylam co 4-5 dni
          zamiast co 2..troche sie przesuszyly ale przez 1,5 roku mialam spokoj..i
          zastanawiam sie czy znow nie zrobic:)
          • Gość: Oklapnieta do Kasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:10
            Dzięki Kasiu za odzew. Ja postanowiłam sobie , że zrobie tę kwaśną trwała...

1 w wyżej zamieszczonych wątkach , pewnien bardzo miły pan - Zyczliwy :)))
            napisał ze trwałą kwaśna robi się przy uyciu ciepła... wiesz może coś na ten
            temat ?

2 A jakie wybrałś wałki ?? CIENKIE CZY GRUBE ??? Ja mam bardooo rzadkie włosy
            i nie wiem na jakie si zdecydowac :(
            Oklapnięta.
    • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 23.11.04, 20:47
      Do OKLAPNIĘTEJ. Kiedyś preparaty do trwałej kwaśnej po nawinięciu włosów na
      wałki i nasączeniu preparatem oraz zawinięciu folią wymagały podgrzania włosów
      przy użyciu suszarki kapturowej lub innej. Aktualnie preparaty te wykorzysują
      ciepło promieniujące od głowy. Wystarczy owinąć głowę folią i ręcznikiem. Co do
      wałków to wszystko zależy od tego jaki skręt chcesz uzyskać. Po cienkich
      wałkach wychodzi dosyć mocny (czasami barani) skręt. Po grubych uzyskuje się
      bardziej naturalne loki lub fale. Ponadto są jeszcze wałki spiralne po których
      uzyskuje się loki spiralne. Na rodzaj skrętu decudujący wpływ ma stan włosów
      (czy są farbowane itp) oraz czas działania preparatu.
      • Gość: Oklapnięta Do Życzliwego :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:03
        DZIEKUJE ZA INFO :)
        widze , że jesteś bardzo zorientowany w temacie ;) A jakie wałki bys
        proponawał przy włosach prostych, bardzo rzadkich, troche za ramiona, dodam ze
        mam grzywke, która odrosła mi juz do ...jak to nazwac :) ...wysokości dziurek
        od nosa ( sory za określenie ale nie mam weny by wymyłśle coś innego ;)
        Czy mógłbys tez podac inforamcje na temat sposóbów pielęgnacji włosów po
        trwałej ( narazie wiem, ze nie wolno szczotkowc włosów, tylko trzeba palcami
        przeczesywać :)
        I ostatnie, co sądziesz o trwałej na odrosty ? Na jakiej długosć odrosty może
        byc wykonywana ?
        Jescze raz bardzo i dziękuje zazainteresowanie . Czekam na dalsze wskazówki :)
        Oklapnięta.

• Gość: Oklapnieta Re: Do Życzliwego :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 21:06
          Dodam jeszcze , że twarz mam bardzo szczupła, pociągłą, czoło wysokie ( to
          tyczy sie względem wyboru wałków )Włosy brązowe :)
          Oklapnieta
        • Gość: życzliwy Re: Do Życzliwego :D IP: 80.51.236.* 23.11.04, 21:32
          Raczej nie polecam cienkich włków. dają dosyć silny skręt. Proponuję grube
          wałki dają swobodniejszy skręt. A tak wogóle to dlaczego tak interesujesz się
          wałkami. Czyżbyś chciała sama sobie zrobić tą trwałą? W przypadku twarzy
          pociągłej odpowiednie sa fryzury (raczej krótkie) rozbudowane na boki,
          poszerzające twarz. Trwła na odrostach to świetny sposób na odświeżenie
          trwałej. Jeżeli chodzi o długość odrostów to raczej nie ma sensu robić na
          odrostach któtszych niż 5 - 10. Jak już wcześniej pisałem bezpośrednio po
          trwałej conajmniej przez 48h należy dać im święty spokój. A później stosować
          DOBRE ODŻYWKI DO WŁOSÓW ZNISZCZONY , FARBOWNYCH I PO TRWAŁEJ . Raczej nie
          używać suszarki, lokówki, i preparatów do stylizacji mogących przesuszyć włosy
          Pozdrawiam. Powodzenia.
          • Gość: Oklapnięta Re: Do Życzliwego :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:58
            DZIKUJE JESCZE RAZ :p
            Czyli zdecyduje sie na wałki grube, lecz trwałą zrobie dopiero zaok. miesiąc :)
            teraz staram się dożywić włoski ... nie zamierzam zrobi sama trwałej lecz u
            fryzjera, tylko muszę znaleśc, takiego "dla babć" jak polecały wcześniej
            koleżanki :) Inetersuje się tak wałkami...heh sama nie wiem, wczesniej myślałam
            aby połczyc włakicienkie i grube, ale nie weim jaki byłby efekt :)
            Jeszce w klasie maturalnej jestem i nie znam sie dokładnie na tych twałych
            dlaetego dziekuje wszytkim (szczególnie Życzliwemu:))) za pomoc :DD
    • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 24.11.04, 23:34
      Do Oklapniętej.
      Zapomniałem dodać że w przypadku pociągłej twarzy, NIEKORZYSTNE są fryzury z
      odsłoniętym czołem. A zatem zostaw sobie dłuższą grzywkę bo po trwałej się
      podniesie. Ponadto fryzura powinna być rozbudowana na boki aby optycznie
      poszerzyć twarz. Wydaje mi się że robienie trwałej w "babcinym salnie" to nie
      jest najlepszy pomysł. Lepiej idź do lepszego salonu. Dlaczego miałabyś się
      zrazić odrazu na początku. Jak będziesz po trwałej daj znać, czy jesteś
      zdowolona. Powodzenia. Cześć.
      • Gość: Oklapnięta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:52
        ok!! dam znać ale dopiero przed świetami , po miesiącu kuracji odzywczej (
        którą zaczęłam) zrobię tę trwałą kwasną. Hm a czemu nie do "babcinnych" ;) ?
        Jak wspominałam robiłam sobie trwałą tę ziołową- unosząca ( czy też Headliness)
        sama nie wiem co to było. Fryzjerka ( młoda dziewczyna )po spłukaniu tych
        płynów itp wymodelowała mi włosy na okrągłej szczotce :(a teraz się od was
        dowiedziałam ze to zabronione(!!)

A jeszcze jedno pytanie ile czasu fryzjerka powinna mi trzymać płyn do
        ondulcji na włosach ???

Oklapnięta
        • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 25.11.04, 17:26
          Do Oklapniętej.
          W interesie fryzjerki leży, aby klientka wyszła z salonu piękna i zadowolna. A
          co się stanie poźniej to już za bardzo jej nie obchodzi. Dobry fryzjer
          doskonale wie że aby trwała się dobrze i długo trzymała to tzw. mostki siarkowe
          muszą się związać w nowej pozycji. A to pomimo dobrze przeprowadzonej
          neutralizacji trwa przeważnie do 48h. Tak więc jeżeli tylko masz możliwość to
          daj im odsapnąć. Czas przeprowadzania zabiegu to rzecz indywidualna.
          Zależy od: - rodzaju włosów (czy są grube czy cienki)
          - stanu włosów (czy są farbowane lub bardziej lub mniej zniszczone),
          takie włosy są bardziej porowate i szybciej chłoną płyn
          - oraz od tego jaki efekt końcowy chce się uzyskać, bardziej skręcone
          lub tylko delikatne fale.
          Ogólnie w zależności od rodzaju preparatu czas może się różnić nawet
          dwukrotnie. Na to nie ma regóły. Zazwyczaj fryzjerka rozkręca 2 -3 pasma w
          różnych miajscach głowy i sprawdza stan skrętu.
          • Gość: Oklapnieta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:06
            Skoro ja postanowiłam ze fale bedą delikatne( gdyż tak jak radziłeś wtedy
            uzyskam najwiekszy efekt puszystości ;) a włsoy mam bardzo cienie, sałbe to
            fryzjerka powinna mi trzymac płyn ondulacujny w czasie tym najkrótszym, tak ???
            A tak dokładniej mógłbys ( w minutach ) określic te przedziały czsowe ??
            Dziękuje po raz setny (ale naprawdę z przyjemnościa to robię :D
            Oklapnięta
            • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 25.11.04, 18:30
              Do oklapnietej
              Masz może konto na tlenie albo GG?
              To Ci wszystko powiem.
              • Gość: Oklapnięta Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:22
                gg: 7177047
                Oklapnieta :)
                • Gość: życzliwy Re: T R W A Ł A ---- Z A CZY P R Z E C I W IP: 80.51.236.* 25.11.04, 21:14
                  Próbuję się z Tobą połączyć ale bezskutecznie.
                  Mój login na tlenie to zyczliwy7@tlen.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka