zoey7 03.12.04, 22:10 ... CZY DLA KAŻDEJ KARNACJI? NIE BĘDĘ ZBYT BLADA? NIE JESTEM Z NATURY B. ŚNIADA, ALE DO BIAŁASÓW TEŻ NIE NALEŻĘ ;-) POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: PRASOWANY PUDER TRANSPARENTNY IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.12.04, 22:32 transparentny czyli (teoretcznie) bezbarwny, przezroczysty- nie zmieniający naturalnego kolorytu skóry. powinien byc OK dla każdej karnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: PRASOWANY PUDER TRANSPARENTNY 04.12.04, 17:00 Dzięki za odpowiedź! ;-) Skuszę się na jakiś, bo mam zawsze problemy z doborem odpowiedniego odcienia, a zależy mi głównie na lekkim, matowym, pudrowym wykończniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: PRASOWANY PUDER TRANSPARENTNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:42 ja mam transperentny Lancome i mimo tego, że jestem bladziochem okropnym, czuję się jak przypruszona białą mąką. Nie kupuj w ciemno, sprawdź na sobie. W każdym razie ja czuję się w transparentym bardzo źle i właściwie ten puder nie dopasował się w ogóle do mojej karnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: PRASOWANY PUDER TRANSPARENTNY 04.12.04, 22:53 Hmmmmmmm No to zabiłaś mi ćwieka ;-) Zresztą i tak nie zamierzałam kupować niczego zbyt drogiego. I zawsze - ZAWSZE - mam problem z wyborem odcienia (to dziwne oświetlenie w sklepach!). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: PRASOWANY PUDER TRANSPARENTNY IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 22:59 Taaa wiem cos o tym... Tak sobie ubzdurałam kupić Creme Puff w kolorze, żeby mieć właściwości kryjące i nakładac bez podkładu - wyglądam jak dojrzała pomarańcza. :/ Nigdy więcej kolorku, wracam do transparentnych. Jeśli tylko chcesz musnąc pudrem buźkę dla zmatowienia, to nawet nie do końca dobrany odcień ujdzie (Creme Puff w minimalnej ilości tylko leciuteńsko mi brązwi buxię), a tym bardziej transparentny ejst bezpieczny. Jesli jednak chciałabys użyc takowego więcej, to możesz być pewna, że w zależności od odcienia pudru, taki kolorek uzyskasz na twarzy (Constance Caroll pomarańczowy wychodzi, inne mogą wychodzić mączne...), szczególnie fajne kolorowe plamki uzyskasz ciapkając transparentny puder na korektor. ;) No ale - małe ilosci dla zmatowienia to nic nie bój żaby. :P Odpowiedz Link Zgłoś