Dodaj do ulubionych

cienie na mokro

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.04, 08:59
Mam pytanie, jak najlepiej nakładać cienie na mokro? W jaki sposób robicie to
same? Jakich błędów należy unikać? Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • iselle Re: cienie na mokro 27.12.04, 13:20
      Zwilżam lekko aplikator.
      Nie może być zbyt mokry bo nie nabierze dużo cienia i będzie go rozmazywał,
      dobrze też zebrać z niego nadmiar cienia po każdym użyciu. Poza tym nie każde
      cienie nadają się do malowania na mokro - te z dużą zawartością włókien
      jedwabiu, widać je w dużo używanym cieniu. Najlepsze do tego są cienie pudrowe,
      nie za bardzo zbite. Najlepiej to sprawdzić na własnej ręce, każde po kolei.
      No i trzeba uważać na osypywanie się ;)
    • voluptas Re: cienie na mokro 27.12.04, 13:43
      Rzeczywiście, nie każde cienie się do tego nadają. Poza tym jeśli zwilżasz
      pacynkę i zbierasz nią cień istnieje jeszcze jedno ryzyko - że go (czyli cień)
      zamoczysz, a potem niestety różne cienie różnie wysychają, jeśli źle trafisz,
      może Ci się zrobić "błotko" zamiast cienia. Ja nie używam pacynek (nie umiem,
      nie lubię), a kiedy chcę nałożyć cień na mokro - po prostu zeskrobują troszkę
      paznokciem, zwilżam opuszek palca i w ten sposób uzyskaną breję nanoszę na
      powiekę. Efekt oszałamiający, bo i barwy intensywniejsze i trwałość rekordowa.
      Rozumiem jednak, że większość stosuje "metody konwencjonalne" i nie maluje się
      palcami, dlatego jeśli nie chcesz zaszkodzić całemu cieniowi, zbierz trochę z
      wierzchu, przesyp na rękę i dopiero stamtąd, zmoczoną pacynką nanoś na oko. Taka
      moja rada ;)

pozdrawiam serdecznie!
      • iselle Re: cienie na mokro 27.12.04, 13:55
        Tak, ale pół biedy jak będzie breja - niektóre kamienieją ;) Ja jednak wiem już
        które i te nakładam na sucho, a resztę z pudełka (nie mam czasu na bawienie się
        w skrobanie a potem czyszczenie palców ;)
        No i cienie używane na mokro zużywają się szybciej, bo więcej ich się wtedy
        nabiera. Dla mnie jednak to super sprawa :)
        • Gość: aga Re: cienie na mokro IP: *.c149.petrotel.pl 28.12.04, 08:35
          czesc dziewczyny, zainteresowła mne ta sprawa z cieniami na mokro, bo szukam
          czegos na sylwestra, czy mogłybyście mi powiedziec jakiej firmy są najlepsze i
          ile kosztują? dzięki!
          • Gość: magdaa4 Re: cienie na mokro IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.04, 13:20
            dobre sa inglota i na mokro i na sucho.. i duzy wybor kolorow Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka