Gość: Detoxy IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.12.04, 21:53 DOUBLE PERFECTION CRÈME POUDRE Creme Powder Makeup czy ktoras z Was używała, jeśli tak bardzo proszę o opinie. pozdrawiam serdecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emm1 Re: Chanel-DOUBLE PERFECTION CR& Egrave;ME PO 28.12.04, 09:37 chodzi o ten najnowszy?jesli tak, to ja go uzywam.Wlasciwie to nie mam porowniania z innymi -ten jest moim pierwszym z gornej polki.Chcialam kupic Estee Lauder, ale jestem bladzioch, wiec kupilam chanel.Jest ok, choc nie matuje idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Chanel-DOUBLE PERFECTION CR& Egrave;ME PO 28.12.04, 10:19 Tylko próbkę, z ciekawości, bo bardzo lubię kolorówkę Chanel (akurat w podkłady jestem teraz zaopatrzona). Mi się nie podoba i to bardzo - ale ja lubie bardzo lekkie i płynne fluidy. Ten ma konsystencję kremu i u mnie podkresla tylko niedoskonałości i zmarszczki (o których istnieniu nawet nie wiedziałam). Dla mnie o wiele za cięzki, mam uczucie maski na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
emm1 Re: Chanel-DOUBLE PERFECTION CR& Egrave;ME P 28.12.04, 22:29 balbina, doradz mi, jaki mam sobie potem kupic podklad?mam cere mieszana, ale marzy mi sie taki "pudrowy" efekt :) Ale nie maska.Jesli nie estee lauder ideal matte, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: Chanel-DOUBLE PERFECTION CR& Egrave;ME IP: *.chello.pl 28.12.04, 23:18 Ten podkład jest straszny, duzo gorszy od swojego poprzednika, który nawiasem mówiąc też ideałem nie był. Robi maskę, podkreśla zmarchy i powoduje błyszczenie cery w tempie ekspresowym. Nie wiem co mogę Ci polecić, bo sama poszukuję podkładu idealnego i jeszcze nie znalazłam. Najbardziej lubie superfit cliniqua, ale na zimę wydaje mi się zbyt lekki - no i efekt jest raczej z tych naturalnych niż pudrowych. Oprócz tego uwielbiam na gołą skórę compact Pureness Shiseido - ale to też raczej na lato. Wypróbuj sobie może YSL Teint purete mat - jak dla mnie to on się ciężko rozprowadza, ale poza tym nie ma wad - więc może go polubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Chanel-DOUBLE PERFECTION CR& Egrave;ME 29.12.04, 01:48 Wiesz co - żaden ze mnie ekspert, naprawdę = ale przychylam się do zdania Dalloway - jeśli szukasz czegoś o pudrowym, matowym wykończeniu to może faktycznie któryś z trwałych podkładów? YSL Teint Mat Purete wydaje mi się najlepszy wśród tych twarłych - u mnie się rozprowadza dobrze ale to może kwestia pakowania na twarz dość tłustych blokerów, bez których się już nie rozstaję ") i Superfit Clinique takowoż możesz przetestować :) A czemu nie Ideal MAtte? Dla mnie to podkład ewenement. Nienawidze takich pudrowych konsystencji, sa z reguły ciężkie i podkreslają tylko niedoskonałości, tak jak choćby wspomniany wyżej Chanel (jeszcze kiedyś był równei straszliwy Dior w tubce, ohyda). Cieszę się że skusiłam sie na ideal matte, bo to miły wyjątek - jest lekki jak piórko i idealnie wtpia się w skórę, okrywa ja takim woalem, pory giną, i naprawdę wygląda się idealnie. Jest trwały, podejrzewałam ze spłynie mi z twarzy po godzinie ale nie :) trzyma się nieźle, a przypudrowany, wytrzymuje cały dzień. No i podoba mi się to świetliste wykończenie... nie lubię takiego totalnego matu. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś