Dodaj do ulubionych

krem doskonalący cerę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:29
Czy ktoras uzywala juz "kremu doskonalacego cere" dr Ireny Eris?? Jest
pokazany w nowym Avanti na str.117. Ponoc daje efekt naturalnej lekkiej
opalenizny,do codziennego stosowania. Czy bedzie sie nadawal do cery
mieszanej i jakie sa faktycznie efekty?
Obserwuj wątek
    • magda-fl Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 11:34
      Używam tego kremu od 2 tygodni i jestem bardzo zadowolona. Mam cerę mieszaną, wrażliwą, naczynkową, skłonną do zatykania porów, a ten krem bardzo dobrze jej służy. Nie podrażnia, nie wysusza, nie natłuszcza, nie powoduje powstawania pryszczy i tym podobnych ;) a za to dobrze nawilża i naprawdę ożywia koloryt twarzy. Jestem bledziuchem, a już po 3 dniach stosowania tego kremu moja cera nabrała żywszych barw. Ja na początek kupiłam opakowanie promocyjne 20ml za 5zł i mimo, że jeszcze tej mini-tubki nie zużyłam, to już mam w zapasie cztery kolejne :) W końcu o wiele bardziej opłaca się je kupować niż standardowe opakowanie.
    • kalooo Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 11:41
      ja go uzywam od bodajże tygodnia ponad i jestem nim zachwycona! Jet jednym z
      najlepszych kremów jakie miałam,jest praktycznie doskonały! Ponad
      zaletami,które wymieniła poprzedniczka ja mam jakieś dziwne odczucie,że on też
      jakby likwiduje nieco niedoskonałości,czyli inaczej pryszczyki..;) Serio-u mnie
      sukcesywnie coraz mniej i mniej je widać! Fakt,że wybitnie wielkich nie
      miałam,ale on po prostu coś tam działa.;D Ponadto wieeeelki plus za filtr 25!
      Super sprawa,naprawdę! Kolejna udana rzecz Eris i juz druga z serii Y&U.
      Oby tak dalej...;)
      • reniaszka Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 12:07
        A jaka jest na pierwsza rzecz? (poza kremem, ktorym rowniez jestem zachwycona)
        R.
        • kalooo Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 12:18
          Żel do mycia twarzy Y&U.
          :)
          • Gość: go Re: krem doskonalący cerę IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 29.12.04, 12:26
            z ktorej linii Erisa jest ten krem doskonalacy?
            • kalooo Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 12:39
              > z ktorej linii Erisa jest ten krem doskonalacy?

Young&Unique
              • Gość: Misia Re: krem doskonalący cerę IP: *.238.124.22.adsl.inetia.pl 29.12.04, 12:44
                a ma zapychacze w środku - bo na stronie nie jest podany dokladnie sklad ?????
          • reniaszka Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 12:46
            Dzieki, wyprobuje :-)
            R.
            • Gość: go Re: krem doskonalący cerę IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 29.12.04, 12:58
              mam jeszcze jedno pytanko, czy nadaje sie do cery tlustej i mieszanej? czy nie
              swieci sie na buzce?
              • Gość: sue Re: krem doskonalący cerę IP: *.chello.pl 29.12.04, 13:02
                tez mam pytanie czy nadaje sie do cery suchej, czyli czy nie wysusza?? i jezeli
                mozecie to napiszcie mniej wiecej ile kosztuje i jak duze jest opakowanie??
                dzieki
                • Gość: asiek_asiekowaty 20 ml za 5 zł? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 13:13
                  To jakaś promocja jest..? Można gdzies to jeszcze kupić?
                  • Gość: sue Re: 20 ml za 5 zł? IP: *.chello.pl 29.12.04, 13:25
                    wlasnie gdzie?? tez bym chciala go w ten sposob wyprobowac. piszcie! jestem z
                    wawy moze wiecie gdzie dokladnie?
                    • kalooo Re: 20 ml za 5 zł? 29.12.04, 13:27
                      Tak,za 20ml 5zł,ja kupiłam w Instytucie Erisa.Nie ma ŻADNYCH zapychaczy,nie
                      śmierdzi samoopalaczem,nie błyszczy się skóra-ma taki odcień
                      świeżości,zdrowia.Ja jestem b.zadowolona.Idealnie nadaje się pod podkład.
                      • Gość: asiek_asiekowaty Re: 20 ml za 5 zł? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 13:32
                        Instytucie...? Hmm hmm - tzn...? Ja mieszkam w Krakowie, gdzie ja mam to
                        kupic? :/
                        • kalooo Re: 20 ml za 5 zł? 29.12.04, 13:36
                          Instytuty Eris
                          • Gość: asiek_asiekowaty Re: 20 ml za 5 zł? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 13:41
                            Nie ma w Krakowie. :( Na stronie Erisa były adresy sklepów w całej Polsce
                            oferujące kosmetyki Eris, ale nie mogę teraz tam tego znaleść... Widzisz to
                            gdzies może...? Zdaje sie, że był tam min. sklep 15 min. ode mnie.
    • smee Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 13:13
      Buuuu 62 zł? :(((( Snif, snif... Trochu drogo. No, ale jak dobry, to może warto?
      • Gość: goska Re: krem doskonalący cerę IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 29.12.04, 13:22
        na stronie eris pisze ze to jest krem dla osob ponad 30 lat...mam 20 wiec chyba
        nie bardzo dla mnie??:((
    • asiap77 Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 13:59
      No cóż, dla mieszkających tak jak ja w Krakowie pozostaje tylko kupno tego
      kremu w cenie około 65 zł!!!
      Z tą ceną trochę przegieli!!!
      • magda-fl Re: krem doskonalący cerę - do Krakusek 29.12.04, 14:44
        No dobra, zdradzę Wam moje źródło... Najwyżej jak wszystkie mini-tubki wykupicie, to po wykończeniu moich 5 będę zmuszona kupić standardowe opakowanie. Takie promocyjne opakowania są w Galerii Centrum, a przynajmniej bywają, bo raz są a raz ich nie ma :(
        • magda-fl Re: krem doskonalący cerę - do Krakusek 29.12.04, 14:45
          Aha, a w wielu drogeriach (w GC też) kupując dowolny produkt m.in. z linni Y&U dostaje się żel do mycia twarzy Y&U. Tak więc kupując standardowe opakowanie tego kremu za 62zł ma się i krem i żel :)
          • kalooo Re: krem doskonalący cerę - do Krakusek 29.12.04, 14:48
            > kupując standardowe opakowanie tego kremu za 62zł ma się i krem i żel :)

Opakowanie gratisowe żelu ma 50ml-to taka miniaturka,nie jest to standartowa
            pojemność.
            • magda-fl Re: krem doskonalący cerę - do Krakusek 29.12.04, 15:23
              kalooo napisała:

> > kupując standardowe opakowanie tego kremu za 62zł ma się i krem i żel :)
              >
              >
              > Opakowanie gratisowe żelu ma 50ml-to taka miniaturka,nie jest to standartowa
              > pojemność.
              Dobrze wiedzieć, jakoś tego nie wyczytałam na plakatach w sklepie.
              • kalooo Re: krem doskonalący cerę - do Krakusek 29.12.04, 15:26
                serio,serio..;) Ja też myslałam,że to normalny będzie a tu taki pikuś..;)
    • coralin Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 14:26
      Ten krem jest faktycznie doskonały. I pisze to osoba, która jak ognia unikała
      kremów Eris , bo zatykały pory. Ten jest wspaniały. Wygląda sie jak po długim
      spacerze. Skóra promienieje świeżością. Sądzę że dlatego polecany jest 30
      latkom, bo ich skóry są poszarzałe. Również polecam żel do mycia twarzy z tej
      serii (ma w zasadzie konsystencję gęstego kremu). A odnośnie ceny to 65 zł, ale
      za 75 ml.
      • Gość: Misia Re: krem doskonalący cerę IP: *.238.124.22.adsl.inetia.pl 29.12.04, 17:34
        wracalam z pracy i ... kupiłam - jak jutro obudze się bez uczuleniowych
        czerwonych plam i pryszczy to napiszę - a w składzie ma : beta karoten :)
        • asiek_asiekowaty Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 17:41
          Kupiłaś cały czy próbkę?
          • Gość: go Re: krem doskonalący cerę IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 29.12.04, 19:38
            ale czy on nadaje sie do cery TŁUSTEJ I MIESZANEJ? prosze o odp.
            • kalooo Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 20:51
              > ale czy on nadaje sie do cery TŁUSTEJ I MIESZANEJ? prosze o odp.

Ja mam właśnie taką i mi baaardzo pasuje.Powiem więcej-jest lepszy niż niejeden
              speck\jalnie dla tłustej...IMHO jest b.OK! ;)

ps.skończył mi się dziś city Matt-jeszcze jedno cudeńko Eris..;(
              • sitc Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 21:58
                Kalooo jedno pytano do Ciebie; kończy mi się wreszcze Koszmar Perfect L'oreala
                i tak się przymierzam do tego City Matt- na jak długo Ci on wystarczył? Jak tam
                u niego z wydajnością??
                • kalooo Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 23:23
                  hej Sitc!;)
                  Mi City Matt starczył na 2,5 m-ca,codziennego stosowania,przy hojnym
                  podbieraniu mi go przez siostrę...;/ Może 2 czy 3 razy zdradziłam go dla
                  Colourstay Revlona w celu świadomego uskutecznienia maski..;) Ale ogólnie jest
                  dość wydajny-ma dość wygodną tą pompkę,ktorej nie trzeba dodociskać do końca i
                  samemu dozować ilość fluidu w bardzo higieniczny sposób.Sporo zachwytów nad nim
                  jest jeszcze w tym wątku o Privi City Matt.Buźka!;*
                  • sitc Re: krem doskonalący cerę 30.12.04, 00:37
                    A to w sumie nie najgorzej, najbardziej wydajny jakim miałam był LP Max Factor
                    ale koszmarnie zatkał mi pory, widać musi być coś za coś ;)
                    Dzięki. Buźka ;*
        • coralin Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 20:52
          Gość portalu: Misia napisał(a):

> wracalam z pracy i ... kupiłam - jak jutro obudze się bez uczuleniowych
          > czerwonych plam i pryszczy to napiszę

Ale my piszemy o kremie na dzień. W tej serii są dwa: takie w klasycznym pudełku
          (nie uzywałam, nie czytałam entuzjastycznych opinii) i w tubce 75
          ml "doskonalący cerę", o którym tu piszemy.
    • Gość: M Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:25
      Jak to dobrze poczytać FU!!! Ten krem to chyba będzie to, czego szukam... A nie
      słyszałam wcześniej! Wielkie dzięki!!!
      • Gość: M Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:02
        www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=f8065e8611883a24821c35dcbb8c9f42&cmd=details&itemid=8813
        • Gość: goska Re: krem doskonalący cerę IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 29.12.04, 21:42
          kurcze,krem kusi....ale powyzej 30rż???????myslicie ze nadaje sie dla 20-latki?
          • kalooo Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 23:33
            no ja mam 22,no dobra 22 i pół...I używam.;)
            Nie sądzę,żeby ten akurat był tylko dla 30,bo nie ma takich silnych składników
            wpływających na odnowe komórkową jak te w słoiczkach.Jest dość delikatny,poza
            tym ja mam juz 1 zmarszczke na czole i moge sobie używać...;P
            A kremów nie uzywamy tylko zgodnie z latami w liczniku,bo te przedziały wiekowe
            są tylko umowne.
            • smee Re: krem doskonalący cerę 29.12.04, 23:58
              Kalooo, chyba Cię zgłoszę do Eris, należy Ci się od nich jakiś bonus za
              promowanie marki ;) Buźka, pa!
              • kalooo Re: krem doskonalący cerę 30.12.04, 09:13
                > Kalooo, chyba Cię zgłoszę do Eris, należy Ci się od nich jakiś bonus za
                > promowanie marki ;) Buźka, pa!

Hehehe...Kein problem! ;D To powiedz im jakby co,że w bonusie chętnie przyjmę
                peeling Lirene..;P
                Ale tak na serio to Eris miał sporo wpadek i kitów,w końcu wzięli się za
                robienie hitów..;)I takie coś można chwalić!;D Bo wcześniej podpadli mi nieraz-
                żeby w peelingu do cery tłustej było parrafinum liquidum to naprawdę
                przesada..;/
                Buźka!
    • Gość: jasna_79 Re: krem doskonalący cerę IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.04, 00:17
      Co za szczęście, powitam nowy rok z nadzieją na nowy niezatykający porów
      krem :)) Ja mam 25 lat i dwie zmarszczki na szyi, też się czuje rozgrzeszona ;P

BTW dziewczyny, solarium to wróg!!! Poszłam dziś niewiadomo po co, bo
      samoopalcz Avene świetny jest i teraz cierpię! Jak mi skóra zacznie schodzić to
      nici z balu.. Wysmarowałam twarz tym kremikiem z Oriflame taki w różowym małym
      pojemniczku, chociaż przestało piec...
      ...sylwestrowo pozdrawiam, chlip chlip...
      • sitc Re: krem doskonalący cerę 30.12.04, 00:39
        Ja mam odwrotnie w solarium moge przeleżeć dwie godziny i efektu żadnego. I tak
        i tak cholera niedobrze ;)
        • Gość: Misia Re: krem doskonalący cerę IP: *.238.126.202.adsl.inetia.pl 30.12.04, 08:52
          jak obiecałam tak piszę :
          kupilam całą tubę za 63 zł ;(
          posmarowałm się i :
          1. żadnych placków czerwonych nie ma, pryszczy tez nie zaobserwowałam, nie
          szczypało
          2. Zapach - na poczatku mocny grapefruit, pomarańcza, potem niestety lekko ,
          leciusieńsko - zapach samoopalacza :( - ale naprawdę ovciupinke i na krótko
          - czyli będę go stosowac na noc
          3. Skórę mam baaaardzo wrażliwą mieszaną, ze sklonnościami do przesuszania,
          łauszcenia, i wulkanów na czole i brodzie ;(
          4. czyli ogólnie OK
          5. a - no i 30 na karku ;)
          • Gość: danula Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:53
            jesteście bardzo sugestywne - już się nie mogę doczekać kiedy uda mi się wyjść
            z pracy, kupic ten krem i posmarować sie nim. Teraz wprawdzie też stosuję taki
            z beta karotenem (firmy ENVIRON) i faktycznie po nałożeniu na noc rano wygląda
            się jakby promienniej (zależy jeszcze co robi się w nocy;)) Jak zaczne
            stosować, to podziele się z Wami moją opinią o tym kremiku - zaznaczam, że moja
            skóra to wyjątkowy delikates:)
          • Gość: M Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:57
            Ale to krem na dzień? Tak? Nie żebym pouczałą, pytam tylko...
            Kalooo, a można go stosować na szyję?
            Dzięki, pzdr!!!
            Ja też Cię zgłoszę do Erisa!
            • kalooo Re: krem doskonalący cerę 30.12.04, 12:37
              > Ale to krem na dzień? Tak? Nie żebym pouczałą, pytam tylko...
              No jak najbardziej na dzień;) I ładnie napina skórę na facjacie i lico ładne
              się staje...;D
              > Kalooo, a można go stosować na szyję?
              A no pewnioe-ja stosuje.Myślę,że nawet byłoby jak najbardziej wskazane,bo on
              faktycznie minimalnie dodaje kolorytu i jak sie szyji nie posmaruje,to tak może
              dziwnie potem wyglądać.Ale nie jest to znacząca zmiana,jakas diametralna-ot po
              prostu zdrowszy look..;)

> Ja też Cię zgłoszę do Erisa!
              Oj,no bo się wezmę i zaczerwienię...;)
              • Gość: M Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:43
                no nie bądź taka skromniutka!!! Ja mam dług wdzięczności - bardzo wiele mi dały
                Twoje wypowiedzi w tym wątku! Dziękuję jeszcze raz, do Erisu zaraz wyskrobię
                mailika i podeślę innym koleżankom, aby podpisały go jako petycję, hihihi
                • kalooo Re: krem doskonalący cerę 30.12.04, 12:46
                  > no nie bądź taka skromniutka!!! Ja mam dług wdzięczności - bardzo wiele mi
                  dały
                  >
                  > Twoje wypowiedzi w tym wątku! Dziękuję jeszcze raz, do Erisu zaraz wyskrobię
                  > mailika i podeślę innym koleżankom, aby podpisały go jako petycję, hihihi
                  Oh,no i się wzięłam i zaczerwieniłam,no..;)
                  <zawstydzona> ;D
                  • zoey7 Re: krem doskonalący cerę 02.01.05, 13:33
                    Orócz kremu doskonalącego z rozpędu kupiłam również krem pod oczy z tej serii i
                    chyba jestem nim rozczarowana (albo używam go za krótko, bo od 4 dni dopiero).
                    Czy miałyście ten krem i jakie są Wasze wrażenia? A jak się sprawuje tonik
                    fontanna młodości z tej serii? Pozdrawiam serdecznie.
                    • Gość: danula Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 09:48
                      też kupiłam krem i obiecałam, że podzielę się swoimi wrażeniami. otóż dla mnie
                      niezły, ale bez rewelacji - może dlatego, że używam na stałe kremu
                      koloryzującego BIODERMY, więc w przypadku tego kolorytem cery po zastosowaniu
                      się nie zachwycam, ale faktycznie fajnie napina i zapach też, jak dla mnie jest
                      ok.
                      • asiek_asiekowaty ooo! pyt. o bioderme 03.01.05, 10:38
                        Jestem ciekawa tego kremu kolorzującego. Tylko możesz powiedzieć który
                        dokładnie? Mnie interesuje ten z serii Sebium dla cery tłustej i mieszanej.
                        Słyszałam opinię, że go wycofali. Tak czy siak... Jeśli to ten, to czy możesz
                        powiedzieć o nim coś więcej i opisać, jakie sa i jaki Ty masz kolor?
                        • Gość: danula Re: ooo! pyt. o bioderme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 11:24
                          ten którego uzywam jest z faktorem 100!! Odkryłam go w momencie, gdy po zabiegu
                          mikrodermabrazji trafił mi się słoneczny urlop, więc żeby chronic skórę przed
                          przebarwieniami wynalazłam to cudo i uzależniłam się od niego. Jest w takiej
                          biało-pomarańczowej tubce w dwóch odcieniach - ja używam tego ciemniejszego.
                          Jeśli będzie Cie interesowało coś blizej, to napiszę jutro, po tym jak w domu
                          zrobię ściągę:)
                          • Gość: klara Re: ooo! pyt. o bioderme IP: *.autocom.pl 03.01.05, 11:37
                            A gdzie go mozna kupic i za ile??I jeszcze jedno od jakiego przedzialau wiekowego naley go stosowac???
                            • Gość: danula Re: ooo! pyt. o bioderme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:35
                              chyba wyłącznie w aptekach. I jest on przeznaczony do wszystkich typów skóry.
                              Wiek również nie ma znaczenia. Jest on z uwagi na filtr 100% zalecany dla osób
                              nie tolerujących słońca, ale ja używam go niemal ciągle i traktuję jak podkład,
                              czyli najpierw nakładam kremik pielęgnacyjny, na to ten krem koloryzujący i
                              wykańczam sypkim, albo i nie.
    • Gość: izzy-pop Re: krem doskonalący cerę IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 05.01.05, 06:36
      na stronie internetowej jest napisane,że ten krem jest dla kobiet po 30 roku
      życia,ja mam 25,czy mogę mimo to używać tego kremu?i czy w ogóle trzeba się tak
      niewolniczo trzymać etykiet(tych dotyczących wieku,oczywiście)?
      pozdr
      • justa_79 Re: krem doskonalący cerę 05.01.05, 10:23
        nie trzeba się niewolniczo trzymać etykiet - trzeba ocenić stan swojej skóry.
        wiek skóry może się przecież różnić od wieku osoby.
        • Gość: Paula Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:34
          Kupiłam ten krem i jestem nim mile zaskoczona użyłam go zaledwie 3 razy, ale
          odrazu odczułam dużą różnice, cena 62 zł nie jest wygórowana bo jest to krem o
          pojemności 75 ml, mam 25 lat ale nie wiem czy wiecie że używanie kremów
          przeznaczonych dla bardziej dojrzałej skóry nie szkodzi bo skóra wchłania tylko
          te właściwości dla dla danej skóry potrzebne, resztę eliminuje, powiedzenie że
          nie wolno używać kremów przeciwzmarszczkowych lub tego typu bo skóra się
          rozleniwia jest błędnym stwierdzeniem, oczywiście nie używam kremów dla 40-50
          latek.

Pozdrawiam
          • Gość: izzy-pop Re: krem doskonalący cerę IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 05.01.05, 10:58
            no właśnie-ja też mam 25,więc miałam pewne wątpliwości,ale chyba się
            zdecyduję.dzięki
            a czy mogłybyście bardziej szczegółowo opisać jego działanie:czy nawilża i nie
            wysusza?(czytałąm tylko ulotkę,no ale tam zawsze piszą superlatywy)
            pozdr
            • Gość: Paula Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:27
              krem nawilża skóre do tego mam jedną mała zmarszczkę na czole i po użyciu tego
              kremu wykładziła mi się, co mnie bardzo mile zaskoczyło.

Mam skóre mieszaną i trochę się po nim świecę, ale nie znalazłam jeszcze krem
              po którym bym się nie świeciła poza matującymi których nie lubię bo sciagają
              skóre, do tego nadaja skórze taki promienny wygląd co wcześniej tego nie
              doświadczyłam.
    • Gość: Kasiulla Re: krem doskonalący cerę IP: 83.16.105.* 05.01.05, 18:08
      Cześć Forumowiczki!
      Kupiłam dziś sobie tą miniaturkę.Przeszłam kilka sklepów w Sosnowcu (Instytut
      Eris też) i Katowicach. Wreszcie znalazłam w Douglasie. Jestem bardzo ciekawa
      efektów stosowania, troszke sie obawiam ponieważ moja cera lubi się błyszczeć:-
      (!!. O wynikach poinformuje.
      • Gość: go Re: krem doskonalący cerę IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 05.01.05, 18:35
        Kasiulla koniecznie daj znac ja Ci ten krem sluzy, bo ja tez mam swiecaca buzie
        i zastanawiam sie nad tym kremem a nie znalazlam tej miniaturki na wyprobowanie.
        • Gość: Meganka Re: krem doskonalący cerę IP: *.crowley.pl 06.01.05, 08:22
          Hej,
          Doradźcie gdzie w Wawie kupię miniaturkę? Moja cera jest kapryśna i boję się,
          że znów wydam kupę kasy i wstawię krem do szafki :(((. Byłam w Instytucie Eris
          na Puławskiej i w Gal. Mokotów i nie ma miniaturek kremu, są tylko żele.
          • agatak Re: krem doskonalący cerę 06.01.05, 09:17
            wczoraj w galerii mokotow kupilam miniaturki w drogerii douglas, wzielam trzy jeszcze z piec
            zostalo;-)
            • Gość: Meganka Re: krem doskonalący cerę IP: *.crowley.pl 06.01.05, 09:38
              Kurde, a właśnie Douglasa ominęłam :( Dzięki, dzięki, zajrzę tam dziś :)Może
              jeszcze uda mi się dostać
              • ruda_80 Re: krem doskonalący cerę 06.01.05, 11:26
                A ja kupiłam w Galerii Centrum w Galerii Mokotów (ale się namnożyło tych
                galerii :-)). Kupiłam ten mały kremik a pani dała mi jeszcze do tego 50ml
                próbkę żelu do mycia twarzy z tej samej serii :-)
    • Gość: Kasiulla Re: krem doskonalący cerę IP: 83.16.105.* 06.01.05, 20:07
      Jak obiecałam. Niestety, tego kremu mogę uzywać tylko na noc. W dzień skóra
      niestety nie była matowa, swieciła sie :-(. Szkoda. Ale spróbuj, co Ci szkodzi?
      A moze będzie Ci odpowiadał? I będzie udoskonalał Twoją skóre w dzień? Czekam
      na info, pozzzdrawiam.
      • Gość: calineczka Re: krem doskonalący cerę IP: 158.75.204.* 08.01.05, 15:35
        Spójrzcie na to, niektóre osoby są bardzo obrotne...
        www.allegro.pl/show_item.php?item=38993801
        • evel_b Re: krem doskonalący cerę 08.01.05, 20:46
          czy ktos jeszcze moze wie czy ten kremik 20 ml mozna jeszcze dostac w Galerii
          Centrum w Krakowie?
          • Gość: Meganka Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:26
            A w Warszawie? Bo w galerii centrum i mokotów już nie ma :(((
            • evel_b Re: krem doskonalący cerę 08.01.05, 21:47
              błagam niech ktoś mi napisze czy ten kremik można jeszcze w tej galeriii w
              Krakowie dostac a moze jeszcze gdzie indziej bedzie w Krakowie?
              chodzi mi oczywiscie o ta probke 20 ml za 5 zl
              pliz pliz pliz:)
              z gory bardzo dziekuje
              • Gość: Ola........ Re: krem doskonalący cerę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.05, 22:31
                A w Warszawie gdzie ja dostanę tę próbke 20ml??
                • Gość: martka Re: krem doskonalący cerę IP: *.238.103.134.adsl.inetia.pl 09.01.05, 12:57
                  A w Poznaniu??? Apteki, rossmany i sklepy ze stron internetowych erisa nie mają
                  tych próbek, w Douglasie w Browarze też nie ma. Może ktoś wie czy można gdzieś
                  kupić tą próbkę?
                • kalooo 20ml 14.01.05, 21:45
                  Opcja 20ml to nie jest próbka-to jest normalny produkt,tylko w wersji mini i
                  nie jest gratisem,nie ma nigdzie napisane że to <free sample>.W ramach promocji
                  jest sprzedawany tylko,że za <mini-cenę>.;)
                  • Gość: Inka_25 Re: 20ml IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 00:07
                    Ale to trochę dziwne - 20 ml za 5 zł a 75 ml za 65 zł. Kupisz 4 kremy po 20 ml
                    i masz 80 ml a płacisz tylko 20 zł.
                    • kalooo Re: 20ml 10.02.05, 08:21
                      tak promocja-mini cena,maxi jakośc.;P
                      Ja po dłuższym stosowaniu nie mam żadnych zastrzeżeń.;)
    • evel_b Re: krem doskonalący cerę 14.01.05, 19:48
      czesc:)
      ten temat juz troszke upadl bo nikt zupelnie tu nie zaglada i nie dopowiada na
      zadane pytania:)
      ale ja poszlam w koncu do tej Galerii Cantrum w Krakowie, spytalam o te probki
      i pani powiedziala ze z najblizsza dostawa powinny przyjsc:) HIP HIP HURRA!
      nie wiem nawet czy ktos sie ze mna cieszy, ale to nic:)
      ja jestem z tego bardzo zadowolona- bede tam chodzic i sprawdzac codziennie!
      pochwale sie jak kupie:)
      tylko komu?
      • Gość: muzyczka Re: krem doskonalący cerę IP: *.chello.pl 19.01.05, 21:11
        ja też bym chętnie wypróbowała te kosmetyki, chyba pójdę do instytutu Eris w
        Wawie i jesli będą to kupię te kremy w małych tubach na próbę. A moż edają
        próbki?
        • evel_b Re: krem doskonalący cerę 19.01.05, 22:22
          ja dzis bylam kolejny raz w Galerii Centrum w Krakowie ale nadal tych próbek
          nie ma tam, z tym ze mogą przyjsc-trzeba polowac
          ale Ty jak w Wawie mieszkasz to pewnie ze idz do tego instytutu- najprosciej-
          tam powinny byc na 100%
          ale jak szybko chcesz tylko małą próbkę to może Ci dadzą w innej drogerii
          ja np poszłam w koncu tez do Empiku spytac o ten krem i pani powiedziala ze
          moze mi z testera wycisnąć do takiego mini kremoikowaego pudełeczka Sephory, no
          i wzięłam:) za darmo:)
          na razie mogę powioedzieć ze swietnie pachnie
          no i na 5 razy starczy na pewno a to zawsze cos- bo ja caly czas czekam na te
          dostawe w sklepie- uhh
          no to powodzonka
          • Gość: Meganka Re: krem doskonalący cerę IP: *.crowley.pl 20.01.05, 10:00
            Udało mi się kupić :) Douglas w Galerii Mokotów w Wawie. Jeszcze są :). Krem
            super - jak dla mnie. Bosko pachnie!
    • Gość: Z pod makijaż? IP: *.man.rsk.pl 20.01.05, 17:32
      czy ten krem cud nadaje sie jako krem pod makijaż (puder w kremie) skoro on sam
      lekko zabarwia skórę?
      • Gość: KB Re: pod makijaż? IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 20.01.05, 17:47
        Gość portalu: Z napisał(a):

> czy ten krem cud nadaje sie jako krem pod makijaż (puder w kremie) skoro on
        sam
        >
        > lekko zabarwia skórę?
        Tak, poniewaz nie zabarwia on skoty natychmiast ale dziala jak samoopoalacz z
        ta roznica ze zawiera erytruloze ktora dziala lagodniej i nie powoduje tego
        charakterystycznego zapachu.
    • Gość: hihi Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:08
      Na allegro tez mozna znalezc:)
      Wlasnie dzis znalazłam:)
      www.allegro.pl/show_item.php?item=40126913
      • Gość: Ania Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:36
        Zawiera on w składzie Dimethicone który powoduje podrażnienie skóry i zaostrza
        objawy trądziku, wiec już sama nie wiem czy jest taki dobry:(
        • Gość: sonique Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:39
          U mnie nie powoduje zadnych nowych pryszczy. Co wiecej, tak jak pisala
          wczesniej Kaloo, na mojej mieszanej twarzy sprawuje sie lepiej niz niejeden
          matujacy. Co prawda nie zauwazylam zmiany zabarwienia cery, ale tez na pewno
          nie czuc go zadnym samoopalaczem.
          A na allegro to ktos niesamowicie przegial - 11 zl za 20 ml! To jest chamstwo.
        • Gość: jumbala Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:40
          Ja go uzywam od miesiaca mniej wiecej i jestem zadowolona - nie codziennie bo
          chce by delikatnie rozswietlal skore i nadal jej ladny ale delikatny koloryt.
          Cere mam ze skłonnościa do trądziku i nie widze by coś zaostrzal czy podraznial,
          a wrecz jakos cera taka rownomiernie rozswietlona....hmmm myślę, że to zależy od
          cery- po prostu trzeba spróbować.
          Moja siostra dlugo nie chciala dac sie przekonac, ale ostatnio wzieła takie
          male opakowanie i od tygodnia testuje...miala kupic samoopalacz lancome, ale cos
          odwleka te decyzje, a wiem ze nie z braku kaski....zobaczymy- jej tez porow na
          razie nie zatykal ale ona nie ma takich sklonnosci- ma sucha skóre pracuje w
          klimatyzowanym pomieszczeniu.
          No decyzja jest Twoja:)
        • Gość: KB Re: krem doskonalący cerę IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 21.01.05, 02:47
          > Zawiera on w składzie Dimethicone który powoduje podrażnienie skóry i
          zaostrza
          > objawy trądziku, wiec już sama nie wiem czy jest taki dobry:(

Jest to stwierdzenei dalekie od prawdy.
          • Gość: Ania Re: krem doskonalący cerę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:51
            KB czyżby mnie ktoś z Dimethiconem wprowadził w błąd? czemu uważasz, że się
            mylę?

A co powiesz o innych składnikach jak np. Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum
            liquidum, Butylene Glycol, Methylparaben które często bywają w kremach?
            Bo ja słyszałam o nich same nie pozytywne opinie.
            • Gość: KB Re: krem doskonalący cerę IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 21.01.05, 16:51
              > KB czyżby mnie ktoś z Dimethiconem wprowadził w błąd? czemu uważasz, że się
              > mylę?

A na czym sie opierasz, na jakich publikacjach, przez kogo pisanych? Jesli
              poczytasz abstrakty na Pubmed przekonasz sie.
              >
              > A co powiesz o innych składnikach jak np. Petrolatum, Paraffin Oil,
              Paraffinum
              > liquidum,

Na temat wazeliny czyli petrolatum oraz oleju mineralnego czyli mineral oil lub
              paraffinum liquidum (paraffin oil nie jest prawidlowa nazwa) wypowidzialam sie
              w watku na ten temat pod nickiem "nie szkodzi" cytowalam tam wiele publikacji.

Butylene Glycol, Methylparaben które często bywają w kremach?

Methylparaben to konserwant, w malych ilosciach nie szkodzi, glikol butylenowy
              lagodniejszy od propylenowego takze nie szkodza
              > Bo ja słyszałam o nich same nie pozytywne opinie.
    • balbina_alexandra Re: krem doskonalący cerę 20.01.05, 22:46
      Ze zdumieniem czytam posty o świecącej się skórze... i ja mam ten krem od
      jakiegoś czasu, nie uzywam w sumie codziennie, tylko z doskoku, aczkolwiek
      chyba się na niego przerzucę i będę uzywać regularnie, póki słońce mnie nie
      zmusi do sięgnięcia po blokery. Moje uwagi - krem jest niezły. Może nie od razu
      taka rewelacja, ale bardzo dobry i już - delikatny, dobry efekt nawilżenia,
      ochrona, niespodzianek nie mam na razie a na to jestem czuła, bo mam cerę
      problematyczną jak cholera. Najbardziej w tym kremie podoba mi się to, iż
      stanowi swietną bazę pod makijaż - cały dzień makijaż świetnie się trzyma, u
      mnie nie świeci się prawie wcale. Ewentualnie minimalnie :)

Mi przeszkadza jedynie kolorek na jaki zabarwia skórę ten krem - ja mam bardzo
      jasną skórę o chłodnym kolorycie i jakaś taka za ciepła w kolorycie się robię...
      średnio mi to akurat pasuje. Niemniej jednak krem uważam za bardzo dobry - cena
      jak na Erisa spora, ale jak zauważyła Coralin, ma dużą pojemność - 75 ml. Z
      moich obserwacji wynika że mało wydajny :) Eris sie rehabilituje, bo do tej
      pory ich kremy starsznie zapychające były. Pozostałe kremy z serii Young and
      Unique mi się nie widze, ale żel i tonik mnie zachwycił. Ktoś się tu pytał o
      tonik, ja polecam - rozkoszny, daje niesamowite uczucie nawilżenia skóry,
      idealny po demakijażu, maseczkach - fontanna młodości w nazwie smieszy mnie do
      rozpuku, ale relaksuje świetnie :)
      • evel_b Re: krem doskonalący cerę 21.01.05, 02:36
        ja caly czas uzywam tej probki ktora pani w sklepie z testera mi wycisnela i
        stwierdzam ze krem jest bombowy!
        mam tlusta cere a ten krem na mnie dziala doslownie jak matujacy, nakladam go
        normalnie pod makijaz(podklad)-nie powoduje swiecenia sie, bardzo milutko
        pachnie i juz po pierwszym uzyciu moja cera byla odrobinke ciemniejsza, z
        kazdym uzyciem coraz bardziej- nie sa to jakies oszalamiajace efekty- takie
        wlasnie rozswietlenie i ujednolicenie koloru skory
        mam sklonnosci do tradziku i tak jak normalnie krostki sa zaczerwienione, tak
        ten krem ujednolicajac daje wrazenie ze jest ich mniej, natomiast co do poprawy
        faktycznej cery, ot na razie nie moge sie wypowiedziec, bo kremik mam 3 dni
        caly czas poluje na opakowania po 20ml ale na razie bezskutecznie
        czy kots moze ma jakies swieze info ze mozna je gdzie w Krakowie kupic?
        pozdrawiam
        krem rewelacja!!!
        • Gość: Śnieżynka Re: krem doskonalący cerę IP: *.chello.pl 21.01.05, 17:03
          kremik rewelacja, i te tubki po 5 zł! Super, cera radośniejsza, pogodniejsza,
          ładniejsza
          • Gość: tusia88 Re: krem doskonalący cerę IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 22.01.05, 00:17
            Hmmm zainteresowałyście mnnie tymi pozytywnymi opiniami :)
            Jutro go sobie kupię-oczywiście miniaturkę. Tylko mam pytanko... otóż również
            należę do tych bladolicych raczej, a szczególnie szyję mam bledziutką... Jak do
            tej pory używałam balsamu brązującego, ale tak delikatnie tylko żeby
            nabrać "kolorków". Czy myślicie że tym kremem Erisa powinnam smarować również
            szyję? Bo to głupio będzie wyglądało jak szyja będzie taka blada a twarz
            ciemniejsza...
            • Gość: jumbala Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:28
              Myślę, że tak, mimo że efekt opalenizny jest naprawde bardzo delikatny- przy
              pierwszych użyciach, to po kilku może już być lekka różnica... ja po prostu
              używam co drugi dzień i cerę mam po prostu rozjaśniona- jak się skończą te
              promocyjne opakowania to i tak pewnie kupię wieksze bo jest świetny.
              • Gość: calineczka Re: krem doskonalący cerę IP: 158.75.204.* 22.01.05, 12:42
                A u mnie, w Toruniu, nigdzie nie mogę znaleźć tych promocyjnych tubek. Szkoda.
                • Gość: hmmm Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:20
                  No to pozostaje alegro- i tak wychodzi taniej niż opakowanie pelnowymiarowe 75
                  ml okolo 65 zł:) a tak za okolo 30 masz 60 ml kremu:)
    • jumbala Re: krem doskonalący cerę 03.02.05, 00:22
      Jakies nowe wrażenia ??? Jak po dluższym stosowaniu??? Dlugo sie efekt trzyma?
      • Gość: meg Re: krem doskonalący cerę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:46
        No właśnie, dziewczyny które używają już jakiś czas, napiszcie o waszych
        wrażeniach. Czy on rzeczywiście udoskonala, czy sam taki doskonały? Jakie
        efekty?
        Ja mam dopiero od 2 dni i jeszcze nie mam zdania.
        • egis Re: krem doskonalący cerę 10.02.05, 09:38
          Po dłuższym stosowaniu tego kremu mogę powiedzieć, iż jak dla mnie jest to krem
          jak każdy inny, spektakularnych efektów nie widzę, a nawet jestem nim
          rozczarowana, ponieważ pod makijaż się nie nadaje, dziwnie na nim nakłada mi
          się podkład tak jakby nie chciał się rozprowadzić a dodam, że podkład mam cały
          czas ten sam i do tej pory po żadnym z kremów nie miałam takiej sytuacji.

Ale z doświadczenia wiem, że krem to kwestia indywidualna co u innych nie musi
          się potwierdzać.

Pozdrawiam
          • ruda_80 Re: krem doskonalący cerę 10.02.05, 10:21
            Mam podobne zdanie :-). Stosuje go od miesiąca i nie zauważyłam, żeby w jakimś
            stopniu udoskonalił moją skórę. Lepsze efekty doskonalące widzę po Biodermine.
            Jedno muszę mu przyznać - pachnie bosko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka