Gość: ilona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:41 jak wygląda operacja tudzież zabieg? ile trwa "regeneracja"? jakieś za lub przeciw?:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ilona Re: kto operował halluksy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:42 ahhh... najważniejsze-ile taki zabieg kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PODTRZYMUJE PYTANIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:59 Moja babcia operowała. Serio. Wpiszcie sobie w google "operacja halluksy" albo:"halluksy" i wywali wam multum informacji. Google to dobrz wyszukiwarka, nie gryzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicole Re: kto operował halluksy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:12 ja mam halluksy, a na dodatek w lewej nodze o wiele wiekszego niz w prawej + plaskostopie, tez bede operowac, koszt to jakies na okraglo 3000zl :/, znieczula sie ogolnie lub miejscowo, potem moze troche bolec... powinno brac sie tabletki przeciwbolowe, najwazniejsze to trafic na dobrego spejaliste a w tym juz ci nie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: kto operował halluksy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:39 a jest ktoś kto sobie operował już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: kto operował halluksy? IP: 217.8.163.* 30.12.04, 12:13 Ja operowałam halluksy,nie wiem skąd pytanie o koszty, ja miałam operację za darmo, przecież to nie jest operacja plastyczna, tylko poważny zabieg ortopedyczny, który wykonuje się z powodów zdrowotnych (przede wszystkim) a nie tylko urody. Operacja i rehabilitacja kosztowało mnie zero złotych (Krakowskie Centrum Rehabilitacji). Zaim zaczniecie za coć płacić, wybadajcie, czy nie można mieć tego po prostu za darmo. W końcu wszyscy płacimy za ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: kto operował halluksy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:02 oooooooo, dobrze wiedzieć:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicole do kiwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:50 kiwi zadowolona jestes z operacji? kto ci ja wykonywal? ile temu? ja jestem z krakowa wiec bym sie wybrala do tego centrum, mam bardzo duzego halluksa lewej stopy i tylko 19 lat :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: kto operował halluksy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:29 ja operowalam halluksa w lewej stopie jakies 4-5 lat temu. kosztowalo mnie to 0 zlotych, lekarz z przychodni ortopedycznej w bytomiu skierowal mnie na operacje. zabieg/operacja pod znieczuleniem ogolnym trwala ok 1 h, wpakowali mi dwie srubki w stope i gips na 3 tyg a potem w szyne na 2, po sciagnieciu szyny troszku utykasz, ale z czasem chodzisz juz normalnie. a po ok 3 miesiacach kolejny zabieg wyciagniecia srub, to juz bylo pod znineczuleniem dozylnym, potem troszku utykalam ale juz stopa niebolala tak strasznie jak przedoperacja. No i oczywiscie zakaz chodzenia w butach na obcasach:( tzn czasami moge zalozyc ale tak strasznie bola nogi ze samam niebedziesz chciala ich nosic. ale tak szczerze mowiac niepoddalabym sie juz drugi raz takiej operacjii, chociaz rzeczywiscie jest poprawa,tak strasznie boli i nawet tabletki niepogaja po operacjii..... potem chodzisz do lekarza na kontrole co ok 6 miesiecy. lekarz kazal mi nosisc wkadki do butow na plaskostopie poprzeczne i kliny miedzy duze paluchy. troszku mniej nogi bola. moj zabieg bynajmniej tak wygladal. ale z tego co ja sie orenruje to jest kilka sposobow na operowanie haluksow, wszytko w zaleznosci od stopnia skrzywienia palucha np slyszlam ze niewkladali srub tylko druty. zycze duzo zdrowia i niebolacych stopek;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: kto operował halluksy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 20:07 to po takiej operacji nie wolno już nosić bytów na obcasie?? aaaaa, chyba żartujesz:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Re: kto operował halluksy? IP: *.aster.pl 30.12.04, 20:11 Wiecie ile sie czeka na operacje, np. w Warszawie? 8 miesiecy....:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: kto operował halluksy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:26 wiesz co w sumie od czasu do czasu doslownie na pol dnia albo jak jest jakas spesjalna okazja to zakladam buty na obcasach. ale szczerze mowiac wole na plaskim, bo tak mocno nogi mnie niebola:) ale zalecenie lekarza bylo takie aby kiedy nietrezba to nienosis butow na wysokich obacasach i zakonczonych na popularny ostatnio szpic, ale wszytko zalezy od rodzaju buta, bo w niekotrych nawet nieodczuwasz tego ze nosisz szpilki. Odpowiedz Link Zgłoś
fruttini Re: kto operował halluksy? 30.12.04, 20:10 moja koleżanka operowała i było tragicznie:(((((((( nie dość że okropny ból po zabiegu, to po kilku latach jej stopy wyglądają gorzej niż przed wycięciem..... nie polecam, chociaz pewnie wiele zalezy od dobrego specjalisty... Odpowiedz Link Zgłoś
ola1973 Re: kto operował halluksy? 31.12.04, 04:45 Ja mialam operowana prawa noge.W niemczech jest taka operacja darmowa,placi za nia ubezpieczenie.Przeprowadzana ona jest pod pelna narkoza i trwa okolo godziny.po operacji nie zakladaja zadnego gipsu tylko zwykly opatrunek.Aby umozliwic sobie chodzenie kupujesz specjalny but.OPeracje mialam w czerwcu ale do dzis unikam obowia na wysokim opcasie.U mnie goilo sie to bardzo szybko,bolalo tylko troche jak sie obudzilam po operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: kto operował halluksy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 08:59 ojjj... to ja za chiny nie zoperuje tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ola1973 Re: kto operował halluksy? 31.12.04, 17:51 Nie wiem ile masz lat ale ja na twoim miejscu poddalabym sie operacji bo podobno im dluzej sie czeka tym gozej.Troche poboli i przestanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi-bi Re: kto operował halluksy?-JA IP: 62.111.139.* 02.01.05, 21:46 w 1997 roku ,w wieku 14 lat kialam operacje halluksow w Prokocimiu.Zabieg polegal na wycieciu kawalka kosci z duzego palca i "wyprostowaniu" go poprzez wprowadzenie do kosci druta (wystawal jakies 3 cm z palca),oprocz tego nogi byly zabandazowane do kostek.Druty (ktore zakladaja zamiast gipsu,zeby sie kosc dobrze,czyt.rowno zrosla)wyjeli mi po 4 czy 5 tyg - bez zadnego znieczulenia,ale KOMPLETNIE NIC NIE BOLI,w sumie to doktor chwycil za ten wystajacy koniec druta takimi szczypcami i go po prostu pociagnal.Trwalo to doslownie sekunde,a strachu bylo za to tyle,ze szok:)Ale ja sie okazalo-nie taki wilk straszny.Serio!Zaraz po tym zalozyli mi gips na nogi,taki do kolan.I tak lezalam sobie w domku pozniej 3-4 tyg. Teraz mam 21 lat i wszystko jest w porzadku,nie mam zadnych nawrotow.Jedynie moje stopy nie wygladaja tak "klasycznie",prosciutko i wogole,ale wygladaja na tyle dobrze,ze nie wstydze sie chodzic w lecie w odkrytych butach.Z reszta w porownaniu do tego co bylo to jest rewelacja!Ja z reszta dostalam skierowanie na operacje dlatego,ze mialam tak duze halluksy,ze gdyby nie byly one zoperowane,to groziloby mi niechodzenie..Takze dziewczyny,nie ma na co czekac.Troche sie wycierpicie po zabiegu,ale naprawde warto!Z reszta ja dostawalam zastrzyki takie przeciwbolowo-usypiajace,wiec "przespalam" ten najwieszy bol. Aha,i operowal mnie dr Lejman ,Kowalczyk i jakis na "B",starszy gosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi-bi jeszcze jedno IP: 62.111.139.* 02.01.05, 21:52 Pytalyscie sie o obcasy.Teoretycznie nie wolno nosic szpilek nawet jak sie ma zdrowe stopy.U mnie wyglada to tak,ze czasem chodze w obcasach,ale nie za czesto i poki co krzywdy sobie tym nie robie,ale tak min. z rok po operacji odradzam,bo kosci sa zbyt hm.."niestabilne",to znaczy ten zrost kosci musi po prostu sie dobrze zespolic i tyle,a na to trzeba czasu.Z reszta gwarantuje Wam,ze niechetnie po operacji siegniecie po szpilki:)Bedzie Wam szkoda niszczyc efekt operacji:) Odpowiedz Link Zgłoś