Gość: jagoda IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 31.12.04, 17:58 www2.victoriassecret.com/collection/index.cfm?rfnbr=1659&cgnbr=OSCLOSWTALL&page=2 czwarta kobietka, pierwszy rzad:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ela Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:28 Nic nie jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.chello.pl 31.12.04, 18:41 ale tam nie widać figury same torsy, ja mam taki i uwazam ze jestem zbyt chuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.elk.mm.pl 31.12.04, 18:46 To nie jest figura,to po prostu szkieletorek ubrany w sweter. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 31.12.04, 19:27 Naprawdę chcesz wyglądać jak ta chudzina ? Bo pierwsze trzy jeszcze są do strawienia, chociaż też za chude, ale ta... Macie dziewczyny pochrzanione w głowie i to nieźle, chyba że to jakaś kolejna prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Po co, dziewczyno? Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:40 Posiadaczka Twojej wyśnionej figury pewnie żywi się głównie kokainą, nie miesiączkuje, ma poranione gardło od wpychania tam paluchów dla wywołania wymiotów i w wieku 26 lat będzie miała zaawansowaną osteoporozę. Dzięki temu na razie dobrze leżą na niej swetry. Ale nikomu w Victoria's Secret nie przyszłoby do głowy, żeby na tej akurat dziewczynie prezentować bieliznę. ____ MPO - Mężczyźni Przeciwko Odchudzaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: Po co, dziewczyno? Po co? IP: *.szwajcarska.pl 04.01.05, 11:51 "Posiadaczka Twojej wyśnionej figury pewnie żywi się głównie kokainą, nie miesiączkuje, ma poranione gardło od wpychania tam paluchów dla wywołania wymiotów i w wieku 26 lat będzie miała zaawansowaną osteoporozę." Ale brednie. To chyba zazdrość. No tak...bo większość to ma problem z tuszą i zazdrości szczupłym. A ja jestem właśnie taka szczupła - mam długie nogi, jestem wysoka i mam ekstra figurę i niczym się nigdy nie szprycowałam. A jak słyszę "ale Ty jesteś chuda" to wiem, że ktoś kto tak mówi naprawdę myśli "ale masz ekstra figurę a ja taka gruba jestem" ale powie, że jestem chuda żeby się lepiej poczuć. I zawsze wychodzę z założenia, że lepiej być szczupłym czy chudym niż grubymz fałdami tłuszczu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzak ten post to chyba jakis zart:)) )n/txt) IP: 217.153.79.* 31.12.04, 22:26 Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 03:06 To jest anoreksja a nie figura Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 14:22 Dlaczego od razu prowokacja lub żart?? Ja też uważam że tak kobietka na czwartym zdjęciu, ma piekną figure, bardzo mi się podoba. Autorka postu pytała co zrobić żeby taką mieć, a oprócz dogryznań na ten temat nikt nic się nie wypowiedział. A więc moim zdaniem jesli ktoś z natury jest szczupły to aby ten efet osiągnąć nie jest potrzeba żadna dieta, raczej zmiana sposobu odżywiania, no i koniecznie ćwiczenia modelujące sylwetke. No i koniecznie sporo wzrostu :) bo widać że ta kobieta jest wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 14:41 Zgadzam sie z toba, sitc, w 100%. Rowniez jestem zdania, ze ta dziewczyna ma piekna figure. Wszystkie te dogryzania i snucie domyslow na temat narkotykow sa czysta dyskryminacja. Dlaczego mamy byc tolerancyjne wobec grubszych, a wobec szczuplejszych juz nie? Gdzie tu konsekwencja? Wedlug mnie ta dziewczyna z Victoria's Secret ma po prostu taka sylwetke zapisana w genach. Moze objadac sie pizza i frytkami i poki jest mloda, ma to prawdopodobnie zerowy negatywny efekt na jej figure. Na pewno jest wysoka, to widac po dlugosci jej tulowia. Wiele modelek nie cwiczy regularnie, ale ona akurat moze uprawiac jakis niezbyt intensywny, nie rozbudowujacy miesni sport, np. jazde konna. Przypuszczam tez, ze sie wysypia, bo bez snu nie ma szans na ladna sylwetke. Jagoda, jesli masz predyspozycje co do osiagniecia takiej figury, masz szanse ja osiagnac. Jesli jednak jestes niska, nie masz wciecia w talii, masz grube kosci i ogolnie nie jestes typem szparaga, nigdy nie uda ci sie tak wygladac, chocbys sie katowala cwiczeniami i popadla w anoreksje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.238.81.154.adsl.inetia.pl 01.01.05, 16:41 nie chodzi o dyskryminacje szczuplejszych:),tyle, ze ta dziewczyna po prostu wyglada jak szkielet:) i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 18:02 Samo powiedzenie "Wyglada jak szkielet" juz jest slowna dyskryminacja. Jak bys zareagowala, gdybym powiedziala o tobie: "Wyglada jak wieloryb"? Troszke taktu! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 11:36 a co powiesz na nienaturalnie chuda? ;) jest bardzo wysoka, co również daje taki efekt przy mizernej figurze. ja tam wolę kobiety o kobiecych kształtach, szczupłej talii i pełniejszych biodrach i biuście. tak szczupłe nie są moim ideałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.ds.uni.wroc.pl 01.01.05, 16:35 Ja też jestem szczupła chociaż nigdy się nie odchudzałam, mam po prostu taką figurę po mamie. Mimo przy tej lasce wyglądałabym na kobiete pełnych kształtów. Jej fiura sprawia wrażenie niezdrowej i wymuszonej katorżniczymi dietami. Ja uwazam ze jestem za szczupla i probuje troszki przytyc i jej radzilabym to samo. Strasz pomyslec co sie kryje pod tym sweterkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.01.05, 17:40 3 rzadek 3 pani :) wyglada jak kobieta i tyle, szczerze mowiac watpie czy facetom podobaja sie bardzo szczuple dziewczyny jak ideal autorki, wkoncu facet nie pies, na kosi nie leci. wiekszosc woli zlapac za to i owo a nie szukac piersi i posladkow na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 18:01 Tak jak niektorym kobietom podobaja sie bardzo szczuple, tak samo jest z niektorymi mezczyznami. Nie mozna tak generalizowac. Poza tym chodzi raczej o to, zeby podobac sie przede wszystkim samej sobie, bo to my zyjemy w naszym ciele. A rozmiar biustu nie zalezy tylko i wylacznie od tuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.01.05, 18:06 a ja sobie generalizuje bo lubie i moge :) :D a wiec jak widac mozna generalizowac :) czy ktos mowil ze rozmiar biustu zalezy od tuszy? jak na razie w tym watku nie ma nic o tuszy tylko o bardzo szczuplej sylwetce. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 18:17 Gość portalu: tralala napisał(a): >wiekszosc woli zlapac za to i owo a nie szukac > piersi i posladkow na plecach To jest aluzja do braku piersi i posladkow przez bardzo szczuple kobiety. A moze zle to zrozumialam? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel eee no 01.01.05, 18:23 > To jest aluzja do braku piersi i posladkow przez bardzo szczuple kobiety. A > moze zle to zrozumialam? > Kampysia, ale spójrzmy prawdzie w oczy: większość szczupłych kobiet nie ma dużego biustu. i w biuście się najpierw chudnie niestety. mam szczuplutkie koleżanki, które mają piersi trzynastolatek. za to żadnej naprawdę szczupłej z większym biustem. podobno Joaśka Horodyńska biust ma duży (sama to mówiła w tvnstyle), ale wcale tak nie wygląda w moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: eee no 01.01.05, 18:41 Zgadzam sie, wiekszosc szczuplych kobiet nie ma duzego biustu, ale w moich oczach jest to zaleta. Nie chcialabym miec duzego biustu (mam B, co przy moim wzroscie jest idealne). Chudnie sie w biuscie tylko wtedy, gdy duza jego ilosc zajmuje tluszcz. Gdy ja schudlam 5kg - a dla mnie bylo to sporo - cwiczac i odzywiajac sie wlasciwie, odnioslam wrazenie, ze biust jakby mi urosl. Umiesnilam gorna czesc ciala, a to b. korzystnie wplywa na wyglad biustu. Sa takze otyle kobiety z niezbyt dorodnymi piersiami, poza tym w przypadku nadwagi co najmniej rozmiar biustu to tluszcz, a to nie jest zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: eee no 01.01.05, 18:46 kampysia napisała: > Zgadzam sie, wiekszosc szczuplych kobiet nie ma duzego biustu, ale w moich > oczach jest to zaleta. wiesz, te "piersi trzynastolatek" to raczej rozmiar AA, czy jak tam go zwą btw Kampysia, jak jest po angielsku "pośredniczyć"? Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: eee no 01.01.05, 18:52 No tak, AA to bardzo male, biedne dziewczyny, jesli nie sa zadowolone z takiego biustu. "Posredniczyc" po angielsku zalezy od kontekstu. Moze byc "distribute", moze byc "mediate", jaki masz kontekst? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: eee no 01.01.05, 18:53 > "Posredniczyc" po angielsku zalezy od kontekstu. Moze byc "distribute", moze > byc "mediate", jaki masz kontekst? mediate mi potrzebne już głupieję i brakuje mi słów merci beaucoup :) Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: eee no 01.01.05, 19:00 Nie wiem niestety, jak jest po francusku "nie ma za co, sluze pomoca" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: eee no IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.01.05, 18:58 na piersi sklada sie tkanka tłuszczowa łączna i gruczoły mleczne, piersi pozbawione sa miesni, twierdzenie ze u kobiet bardziej okraglych biust stanowi w wiekszosci tkanka tluszczowa jest bledne, wielkosc piersi tez jest uwarunkowana genetycznie, dzidziczymy je po prostu tak jak i inne rzeczy po naszych matkach, babkach itp. dlatego czasem nawet bardzo grube osoby maja maly biust bo tak sa zbudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal do kragmel IP: *.238.81.154.adsl.inetia.pl 01.01.05, 18:45 Horodynska ma biust calkiem przyzwoity,rozmiaru C:) Panie szczuple majace duzy biust to np Laetitia Casta (D/E), Adriana Lima(Duuze C) itp. Ale nie o to chodzi,bo biust nie jest najwazniejszy. Rzecz w tym,ze ta babka na zdjeicu wyglada naprawde na anorektyczke,przed chwilka pokazalam ja mojemu chłopaki" blabym sie jej dotknac,zeby sie nie polamala"- a pierwsza reakcja"o jezu,trzeba byc nienormalnym,zeby chciec tak wygladac". szczuplych nie dyskryminuje,ale anoreksja to choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kragmel 01.01.05, 18:57 Nie demonizujmy. Modelki dlatego m.in. zostaja modelkami, ze utrzymanie b. szczuplej sylwetki nie kosztuje ich tak duzo wysilku. I w obecnych czasach, zwlaszcza w USA, bardzo zwraca sie uwage, zeby dzieczyna nie miala zadnych zaburzen w odzywianiu. Czytalam wypowiedzi wielu modelek, ktore naprawde nie moga przytyc. Przeciez takie cos sie zdarza! Tak samo jak dziewczyny nie mogace schudnac! Nie kazda chudosc jest anoreksja, tak jak nie kazda otylosc spowodowana jest tylko i wylacznie obzeraniem sie... A czy trzeba byc nienormalnym, zeby chciec tak wygladac? No coz, jedni chca miec tatuaz na cale plecy, inni ogolone wlosy, jeszcze inni chca byc bardzo szczupli. Nie nam tu osadzac, co nalezy do normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal do kampysi IP: *.238.81.154.adsl.inetia.pl 01.01.05, 19:04 Wiem, ze sa takie osoby;). Mialam takich dziewczyn w klasie sztuk-dwie:). I obydwie mialy przy tym calkiem ok biust (duuze B/C). Byly bardzo szczuple,na granicy chudosci,ale zadnej z nich nie posadzilabys o anoreksje,aha,oczywiscie jest mogly ile chcialy (sprawdzone;)}. Tylko Moja Droga Nieznajomo, mowie to z pelna odpowiedzialnoscia, bez krzty zawisci, raczej w trosce. Dziewczyna do ktorej linka nam wkleilas, nie wyglada dobrze. Wyglada ociupinke strasznie nawet,ona nie jest"bardzo szczupla" , czy chuda nawet. Ona jest przerazliwie chuda i patrza na jej twarz (zapadniete policzki) mysle sobie,ze jednak anorektyczne pieklo nie jest jej obce. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 01.01.05, 19:06 Dobrzy by bylo, gdyby autorka tego postu, niejaka jagoda, nam sie tu choc raz odezwala... Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: do kragmel 01.01.05, 18:57 Gość portalu: ziereal napisał(a): > Horodynska ma biust calkiem przyzwoity,rozmiaru C:) pani Hania z Grochowskiej powiedziała, że E ;) za to pod biustem 65cm ratunku! > Rzecz w tym,ze ta babka na zdjeicu wyglada naprawde na anorektyczke też tak myślę btw we wczorajszym programie Manna i Materny był pokaz bielizny, gdzie chodziła modelka tak bardzo chuda, że aż bolało patrzenie na nią. przynajmniej mnie i moich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: do kragmel IP: *.chello.pl 01.01.05, 18:59 Powiem szczerze że dla mnie czwarta modelka w pierwszym rzedzie ewidentnie "pachnie anoreksją".Pewnie widać jej żebra pod ta bluzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika01 Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.crowley.pl 01.01.05, 19:19 przez 2 tygodnie pić TYLKO wodę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.4web.pl 01.01.05, 19:35 A w trzecim tygodniu powoli poczołgać się w stronę cmentarza:P co do dużych biustów u przerażliwie wychudzonych modelek----popatrzcie sobie na fashion TV, własciwie co druga modelka, oprócz 14 latek, ma silikownowe piersi i przerażliwie sterczące żebra oraz obojczyki...To dopiero jest okropne... Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 19:59 ciekawe.. zeby to figure mozna bylo sobie wybrac z katalogu (jak zreszta bielizne VS..), zlozyc zamówienie, i, ot tak po prostu, kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 20:09 sweterek pierwszej dziewczyny w drugim rzedzie! chce taki! a mam wrazenie ze w moim miescie takich nie ma..:( Odpowiedz Link Zgłoś
wyindywidualizowana Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 01.01.05, 20:23 wpaść w anoreksję albo bulimię :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maga19 Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 02.01.05, 19:59 A zobaczcie to, pierwsza w trzecim rzędzie :/ To jest dopiero anoreksja i pomyśleć, że zdjęcie dodaje podobno około 5 kilogramów. www2.victoriassecret.com/collection/index.cfm?cgnbr=OSSWMBIKZZZ&rfnbr=1232 Pozdr.Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.238.83.180.adsl.inetia.pl 02.01.05, 22:34 a biust ma calkiem spory przy tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 02.01.05, 22:40 Ma spory, bo ma implanty, podobnie jak przeraźliwie chuda Gisele Bundchen. Dziewczyny, cudów nie ma na tym świecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:42 To nieszczęśliwe chudziutkie dziewczątko ma prawdopodobnie nieproporcjonalnie krótkie nóżki, popatrz na to co zostało z uda. Jeśli chcesz tak wyglądać na zdjęciu to wystarczy się odpowiednio wykręcić, jeśli masz BMI w normie ;) Są dziewczyny o takiej budowie - długi szczupły tułów, ale za to krótsze nogi. Tina Turner - odwrotnie, krótki korpus przez co nogi optycznie dłuższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.szwajcarska.pl 04.01.05, 11:52 A jestem wysoka i mam długie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 03.01.05, 09:44 A nie lepiej wyglada ta w trzecim rzedzie (3 zdjecie z lewej??). Bo ta o ktorej piszesz jest chyba chora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lania Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:02 Dziewczyny,a jak wy wyglądacie-chyba chodzące ideały jesteście,skoro krytykujecie te modelki na zdjęciach-przecież one mają bardzo dobre figury-są szczupłe ale z obfitym biustem,podobno większości facetów właśnie to się podoba-dziewczyna ogólnie szczupła,drobna,ale z dużymi piersiami. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 13:24 niektore maja super figury. niektore nie. jesli ktos chce wygladac jak dziewczyna, ktora najprawdopodobniej ma anoreksje (mysle, ze moze miec ok 180cm a wazyc np 48kg..nie mow ze to normalne:)),to moim zdaniem, nalezy go od tego odwiesc. nikt z nas nie jest idealem, bo czy takie w ogole sa,ale przynajmniej nie jestesmy chore na anoreksje/bulimie. Aha, facetom podobaja sie dziewczny szczuple, ale nie chude, a na pewno nie przerazliwie chude (chociaz oczywiscie sa wyjatki:)} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lania Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:34 A skąd wiesz,że ona jest chora na cokolwiek?Moim zdaniem wygląda w porządku.A co to znaczy"super figura"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.238.91.92.adsl.inetia.pl 04.01.05, 13:42 BO wyglada na chorą.Przeciez to nie tylko moje zdanie:) i naprawde nikt nie zamierzal byc zlosliwy,przynajmniej tak uwazam. Jezu,ona ma prawie zapadniete policzki, raczki chude, ze hej,po prostu wyglada na chorą. Zeby nie bylo, pokazalam zdjecie swojego chłopakowi i kumplom (sztuk 2), wszyscy stwierdzili, ze dziewczyna jest przerazliwie chuda i, ze im sie nie podoba. Super figura,to oczywiscie pojecie wzgledne, ale jak juz mialabym "Wzorowac" sie na modelkach, to wolałabym leatitie caste, cindy czy heidi klum:) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_25 Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.szwajcarska.pl 04.01.05, 13:54 A CO MIAŁ NIBY POWIEDZIEĆ TWÓJ CHŁOPAK I KUMPEL??? ŻE MA SUPER FIGURĘ??? ŻEBYŚ POPADŁA W KOMPLEKSY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.238.91.92.adsl.inetia.pl 04.01.05, 14:00 to nie tacy kumple, co to musza sie bac co mi powiedziec:) ogladamy razem zdjecia dziewczyn w necie,czasami podsylam im jakies linki,oni mnie itp:). 170cm wzrostu i 50kg jestemw stanie zrozumiec,ale mowimy o 180cm-i ok 50kg:) Juz mowilam,ona moim zdaniem i nie tylko-co widac po tym watku,wyglada na chora, ledwo trzymajaca sie na nogach.Gdyby dziewczyny byly zlosliwe, krytykowalby kazda z katalogu VS:), a oberwalo sie tylko tym chorobliwie chudym, reszta ma normalna figure modelki (czyli szczupla/chuda,ale nie do przesady). Odpowiedz Link Zgłoś
maga19 Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 14:01 Bez przesady. Kompleksy można mieć patrząc na Cindy na przykład, czy jakąkolwiek modelkę "starej daty". Czy jakaś modelka od połowy lat 90 została uznana za piękność czy ideał kobiety według mężczyzn (jak wspomniana przeze mnie Cindy)? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć. Pozdr. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 14:08 A czy mezczyzni to kajas wyrocznia w kwestii modelek? Czemu icg zdanie ma sie bardziej liczyc niz nasze, kobiet? Czy my zyjemy po to, by podobac sie mezczyznom? A odpowiadajac na twoje pytane: owszem. Heidi Klum, Gisele, Karolina Kurkova np. A mezczyzni sa rozni, takze w swoich opiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
maga19 Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 14:20 No tak, to chyba mam wiek już nieodpowiedni na to forum i jałowe dyskusje dotyczące ideału urody. Jakoś w towarzystwie mężczyzn, w którym ja się obracam nie są znane (przez facetów) podane przez Ciebie nazwiska. Może inaczej - nazwiska znane są ze słyszenia, ale nie wywołują emocji. No tak, ale może pokolenie "prawie" trzydziestolatków i tych trochę ponad 30 ma inne zapatrywanie na piękno kobiecego ciała. Bywa, różnica pokoleń. Widziałam też, że panowie (podkreślam z mojego otoczenia) bardziej cieszyli wzrok oglądając Cindy w reklamie wody mineralnej niż Heidi w reklamie depilatora. Ale może oni nie są już trendy. Pozdr. Magda (i obiecuję sobie nie zabierać głosu w podobnych dyskusjach :) PS-Podobno anorektyczki ciągle myslą, że są grube lub nie dość chude. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 14:28 A anorektyczkami masz racje, to raczej choroba umyslu i duszy, mniej ciala. A co do idealu piekna... Czesto ma to cos wspolnego z pokoleniem, ale nie zawsze. Jasne, ze kobiety ok.30-letnie beda sie bardziej przypatrywac Cindy a nie Gisele, bo tez ta pierwsza jest w ich wieku. Zas panie podchodzace pod czterdziestke moga wiele czerpac z Elle McPherson (nie jestem jakos pewna, czy dobrze napisalam), bo to godne podziwu, ze zachowala figure nastolatki po ciazy i w tym wieku - ale tez ciezko na nia pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.szwajcarska.pl 04.01.05, 13:58 A Ty nie wyglądasz na chorą? Bo? Bo masz fałdy tłuszczu i jesteś gruba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.238.91.92.adsl.inetia.pl 04.01.05, 14:02 nie jestem gruba.Ale rozumiem, ze jak ktos nie przepada za przerazliwymi chudosciami, to od razu albo klamie (vide sytuacja z moimi kumplami), albo sam jest gruby i to zazdrosc, tak?:) Jedna z dziewczyn wpisujacychs ie w tym watku, sama ma filigranowa figure:), no na pewno jest szczuplutka, ale nie jest przerazliwie chuda:) (pzd dla charade). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.szwajcarska.pl 04.01.05, 13:56 Ja mam 170 cm wzrostu i ważę 50 kg i nigdy nie miałam żadnej anoreksji czy bulimii. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 14:03 Jak wyglądamy ? Oczywiście, że jak opasłe świnie, jesteśmy obrośnięte wstrętnymi fałdami tłuszczu, a jak chcemy wyjść z domu, to musimy dzwonić po dźwig. Jak możemy inaczej wyglądać, skoro się ośmielamy krytykować anorektyczkę ? Pamiętajcie, tylko zazdrosne grubasy krytykują biedne anorektyczki ! Nie ma nic pośredniego ! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa_23 anorektyczki?? 04.01.05, 14:59 W katalogach trudno znaleść nie-chude modelki. Ubrania ładniej ukladaja sie jeżeli nic nie wylewa się, nawet jeżeli nie sa super skrojone to na idealnej figurze lepiej sie prezentują. Zauważyłam przeglądając posty, niekonicznie akurat podczepione do tego wątku, dogryzanie a nawet plucie jadem w strone tych szczuplejszych. Mam wrażenie, że dziewczyny będace przy kości odreagowuja niedoskonalości we własnym wyglądzie dogryzając wszytkiemu co chudsze. Wiekszość modelek ma zapewne anoreksje, ale nie kazda szczupła dziewczyna. Ziereal napisała, że "facetom podobaja sie dziewczny szczuple, ale nie chude, a na pewno nie przerazliwie chude". Jestem ciekawa jakie wg was kobiety spełniają kryteria bycia szczupłą, a które z kolei pozostaja pod kreska z etykietka anorektycznego chudzielca. Nie mam na mysli wagi tylko wygląd, sylwetke. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: anorektyczki?? 04.01.05, 15:02 aniaa_23 napisała: . > Ziereal napisała, że "facetom podobaja sie dziewczny szczuple, ale nie chude, a > > na pewno nie przerazliwie chude". ale napisalam tez, ze zdarzaja sie wyjatki i niektorzy akurat lubia bardzo chude. Co do kryteriow, to postaram sie opisac wlasnymi slowami. W przypadku dziewczyny na zdjeciu, widac, ze jej rece/ramiona sa bardzo chude,ktos napisal- ze zapewne pod sweterkiem ma wystajace zebra.Policzki lekko zapadniete. Ja napisalam kto wg mnie jest szczuply a nie bardzo chudy i wymienilam np pania Caste badz Heidi Klum czy tez nawet Cindy Crawford. Delikatna opływowa sylwetka, bez wystajacych zeber, patyczkowatych raczek,mila dla oka, zaokraglone delikatnie biodra.. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: anorektyczki?? 04.01.05, 15:04 Zgadzam sie z toba zupelnie i tez potepiam opluwanie szczuplych, a nawet chudych dziewczyn, bo nam nic do tego, jaki jest czyjs prywatny ideal piekna. Wedlug mnie dziewczyna zbyt chuda to taka, u ktorej nie widac ani jednego miesnia, ktorej mocno wystaja kosci biodrowe czy zebra, ktorej ramie jest duuuzo chudsze niz lokiec - wystarczy popatrzec na ofiary Oswiecimia - tam byly b. chude osoby. Lub tez na zdjecia glodujacych w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
cysiaa Re: anorektyczki?? 04.01.05, 18:08 jak napsilas ze potepiasz opluwanie szczuplych nie mowie ze ja tak postepuje...ale skoro grube kobiety nei moga opluwac tych chudych to czemu chude opluwaja grube kobiety spotykam duzo osob na miescie z takimi przypadkami....nei sadzisz Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: anorektyczki?? 04.01.05, 15:05 charade już napisała, kto krytykuje i tego się trzymajmy ;) a mi się nie podobają ani anorektyczne, ani grube - chyba muszę zdiagnozować u siebie tzw. kompleks przeciętnej figury, bo inaczej z jakiego powodu miałabym krytykować? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: 194.63.133.* 04.01.05, 16:16 moim zdaniem jest za chda, strasznie chuda, niepryzwoicie i mnie się to np nie podoba, a ostatnio mnie rozbawiło, kiedy stwierdziłam że przytyłam po świątech (168 i 50 kg a teraz 53) a mój chłopak stwierdził że mam jakąś fajniejszą pupcię i nózie takie jak poduszeczki i to było bardzo miłe bo faceci naprawde lubią mieć się do czego przytulić, przecież tyłek nie może być jak głaz twardy albo kościsty, to nie jest przyjemne:) a tak naprawde niektórzy po prostu nie mogą mieć takiej figury bez wpędzania się w anoreksję a anoreksja to choroba Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 17:12 ja nie należę do grubych, raczej do chudych,ale za nic nie lubię przytyć,nawet kilogram więcej sprawia, że czuję się fatalnie w moich obcisłych dżinsach. Zdecydowanie wolę jak facet mnie łapie za mój chudy tyłek, niż za gruby tyłek i woła że mam nóżki jak poduszeczki, straszne!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 17:13 envi napisała: > ja nie należę do grubych, raczej do chudych,ale za nic nie lubię przytyć,nawet > kilogram więcej sprawia, że czuję się fatalnie w moich obcisłych dżinsach. > Zdecydowanie wolę jak facet mnie łapie za mój chudy tyłek, niż za gruby tyłek i > > woła że mam nóżki jak poduszeczki, straszne!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marija Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.chello.pl 04.01.05, 20:13 tez nie rozumiem atakow na te kobiety, byc moze posiadanie takiej figury kosztuje je duzo a moze takie sie urodzily ( znam pare osob ktore chocby nie wiem ile jadly wcale nie tyja )a moze nie , ale w koncu wiekszosc z nas tez moze malo jesc i codziennie chodzic na silownie, wiec nie ma co sie czepiac i zazdroscic, tlumaczyc swoich faldek czy niedoskonalosci i czepiac sie tych dziewczyn. Ps sama mam figure daleka od idealu, ale jakby to bylo dla mnie priorytetem to bym przeszla na sama marchewke i tez moglabym byc taka chuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal do mariji IP: *.238.91.92.adsl.inetia.pl 04.01.05, 20:35 Czy naprawde tak trudno zrozumiec i uwierzyc, ze nie trzeba byc grubym,by napisac niepochlebna opinie o przesadnej chudosci/anorektycznosci? Nie mowimy o chudych,ale przerazliwie chudych, i nikt tutaj nie broni swoich faldek tluszczu (o ile takowe ma).POWIEDZ Mi gdzie to wyczytalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marija Re: do mariji IP: *.chello.pl 04.01.05, 20:56 Nie wczytywalm sie dokladnie we wszystkie texty, chodzi mi generalnie o atakowanie tych dziewczyn, bo moim zdaniem wygladaja dobrze.Znam osobiscie kilka anorektyczek i one wygladaj inaczej, przy nich kazda z dziewczyn na tej stronie wyglada jak kobieta o pelnych ksztaltach. Oczywiscie nie popieram anoreksji itpd. ale chodzi mi o to ze kazdy ma prawo wygladac jak chce i czy wazy 50 czy 100 kg nie widze sesnu atakowania kogokolwiek za wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zita Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:16 boze o czym wy w ogole mowicie!sluchajcie laske ktora wazy 59 kg przy wzroscie 1,50 mozna tak sfotografowac i ubrac ze bedzie wygladac na kobiete 1,78 i 52 kg wagi.Pracuje jako modelka, jestem szczupla a na ktorych zdjeciach wygladam jak anorektyczka a na niektorych jak kobieta o kobiecych ksztaltach.dziewczyny glowa do gory jest XXI wiek i z kazdej z was mozna taka zrobic.Wierzcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 04.01.05, 20:52 W dzisiejszych czasach lepiej się żyje chudym niż grubym,taką mam opinię.Nawet dziewczyny z budową ciała mieszcząca się w normie mają jakieś frustracje i niepokoje czy aby nie są za grube? Ja jestem chuda,ale tak jak napisałam, wolę być chuda i czuć się chudo, niż być gruba i czuć się grubo. --- kino nie wywodzi sie z malarstwa,literatury, rzeźby czy teatru, ale ze starej, ludowej sztuki czarów. cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!! Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: 81.15.254.* 05.01.05, 09:39 nikomu nie życze TAKIEJ figury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lania Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:04 A ja bym chciała TAK wyglądać i nie boję się do tego przyznać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 05.01.05, 16:12 Gość portalu: Lania napisał(a): > A ja bym chciała TAK wyglądać i nie boję się do tego przyznać;-) A ja bym chciała wyglądać jak Adriana Lima i też się tego nie wstydzę ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? 05.01.05, 16:14 charade napisała: > > A ja bym chciała wyglądać jak Adriana Lima i też się tego nie wstydzę ! ;) aaa to już jest nas dwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLka Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.01.05, 11:10 Ja mam normalna sylwetkw 162 52 kg.Jestem z niej zadowolona.Dawniej bylam b. szczupla i chcialam przytyc,teraz nie narzekam na sylwetke.OPrawda jest taka ze odchudzajaac sie nie pozbedziemy sie akurat i tylko tego tluszczu ktory nam sie nie podoba.Wiec wole miec troszke kraglejsze nogi i posladki niz chudsze nogi i wystajace zebra....Mi sie podoba sylwetka kobiety 3 w 3 rzedzie.Super....szczupla sylwetka i do tego biuscik no daje ze to 3 czyli moze 75c.Taki bym chciala miec 75b albo 75c.I to prawda ze biust to nie tylko tluszcz, to raczej geny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia76 A tak z innej beczki.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 12:35 A tak z innej beczki. Czy te ciuchy mozna kupic w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: A tak z innej beczki.. 05.01.05, 12:50 Nie mozna. Mozna, zdaje sie, tylko w USA i Anglii, lub wysylkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: A tak z innej beczki.. IP: 217.11.141.* 05.01.05, 13:40 a to - ostatni rzad pierwsze i drugie zdjecie z lewej (to chyba ta sama modelka) to karykatura kobiety i silikony i jeszcze do tego krzywa www2.victoriassecret.com/collection/index.cfm?cgnbr=OSSWMBIKZZZ&rfnbr=1232&page=3 Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: A tak z innej beczki.. 05.01.05, 13:44 Czy dla ciebie karykatura kobiety jest osoba z duzym biustem, waska talia i szerokimi koscmi biodrowymi? Bo dziewczyna przedstawiona na zdjeciu ma taka wlasnie figure. A ze krzywa - zdjecie zostalo tak zrobione, z nia jest wszystko w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa_23 akurat nie z innej beczki 05.01.05, 14:32 Kampysia, chudziutka to ona jest, ale przez piersi nie rzuca sie to w oczy. W ogóle w VS sa bardzo kobiece modelki: Kurkowa, Lima , (moja ulubiona, najładniejsza modelka), Herzigowa. Poza nią dziewczyny prezentujące kostiumy maja b.ładne figury. Fajnie zarysowane mięsnie brzucha. Niestety rzadko w naturze ma sie i spory biust i szczupłą sylwetke. Ja sama mam biust widoczny, ale pare kilogramów temu miałam taki jak te laski na zdjeciach. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: A tak z innej beczki.. 05.01.05, 13:50 Ano, niezła ta panna. Moja koleżanka wyglądała tak w początkach swojej anoreksji, tyle że silikonów nie miała. Ładną figurę to ma ta ciemna panna w białym bikini, pierwszy rząd, druga z prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal Re: A tak z innej beczki.. IP: *.238.94.238.adsl.inetia.pl 05.01.05, 15:37 Charade-to Adriana Lima, naprade fajna modelka:). Ma bodajze 22 lata. Tyle, ze nawet ona sobie poprawiala usta (Powiekszala, chociaz i przed miala duze, nie wiem po co, moze taki wlasnie jest swiat mody?:)) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: A tak z innej beczki.. 05.01.05, 15:46 Tak właśnie myślałam, że to ta Lima. Bardzo urodziwa dziewczyna, bije na głowę tykowatą Gisele Bundchen. Ma 100 razy lepszą figurę i twarz. Też nie rozumiem, czemu sobie władowała kolagen w usta, widziałam te zdjęcia na awfulplasticsurgery.com. Na razie jeszcze nie wygląda tak karykaturalnie jak większość aktorek, które sobie powiększają usta nie wiadomo po jakiego grzyba. Przecież większość z nich wygląda jakby miały kaczego dzioba zamiast ust, albo jakby je ukąsiła pszczoła. No masakra, czy one NAPRAWDĘ myślą, że to ładne i seksowne ??? Zdjęć swoich nie widziałay ? Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 zamawiacie coś z tej stronki? 05.01.05, 16:07 możliwość chyba istnieje, ale ciekawi mnie jak to w praktyce wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziereal adriana lima... IP: *.238.94.238.adsl.inetia.pl 05.01.05, 20:01 sie zastanawiam,zawsze wydawalo mi sie, ze ona ma naturalnie dosc spory biust.. ale sobie dzisiaj jej zdjecia poogladalam. sky.prohosting.com/divas2k/Adrianna%20Lima/1.jpg sky.prohosting.com/divas2k/Adrianna20Lima/35.jpg sky.prohosting.com/divas2k/Adrianna%20Lima/12.jpgprzed.. sky.prohosting.com/divas2k/Adrianna%20Lima/54.jpg sky.prohosting.com/divas2k/Adrianna%20Lima/24.jpg sky.prohosting.com/divas2k/Adrianna%20Lima/59.jpg po? sama nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: adriana lima... 05.01.05, 20:07 Ale ona jest jeszcze mloda dziewczyna. A ok. dwudziestki biust sie zmienia. Ja mam 25 lat, ale mam wrazenie, ze moje piersi faktycznie urosly w ciagu ostatnich 2 lat i jakos tak sie zaokraglily. Cialo przechodzi nieustanne metamorfozy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: adriana lima... IP: *.4web.pl 05.01.05, 20:09 Hmmmm...mnie się tam nie zmienił, wręcz zmalał:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: co zrobic aby miec TAKA figure??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:05 daj spokój. przecież ona jest za chuda!!!ja obecnie przy wzrości 164cm waże 51 kg i uważam ze to akórat. ważyłam 69kg i nie mogłam na siebie patrzeć. schudłam i już półtora roku utrzymuje obecną wage. przestałam jeść pieczywo. dobra metoda. oprócz tego żadnych słodkich napoi typu cola. teraz normalnie jem słodycze i nic nie tyje, ale pieczywa nie jem w dalszym ciągu. poza tym polecam ćwiczenia i ruch.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Adriana Lima i Maybelline 07.01.05, 17:54 A czy znacie nowy podklad Maybelline (Dream Matte Mousse) w piance, ktory reklamuje Lima? Na razie w Anglii go tylko reklamuja, niedlugo wejdzie do sklepow. Wydaje sie byc fajny, piankowa konsystencja jest chyba b.lekka... Odpowiedz Link Zgłoś