Dodaj do ulubionych

SFLACZAŁE CIAŁO-co robić??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 01:06
dziewczyny prosze o porade bo nie wiem od czego zacząć-mam wstretne sflaczałe
ciało-cellulitis taki, ze miejscami aż boli jak dotkne, grube uda, zwisajacy
brzuch, obrośniete tłuszczem ramiona-wyglądam wstretnie -sama sie
doprowadziałam do takiego stanu.siedzacy tryb, zjadanie czekolad nawet po 3
dziennie, batoniki itp. przez cały dzień moge wpieprzac tylkos łodycze. od
czego mam zacząć?jakie cwiczenia, jaka dieta., jakie kosmetyki.
jestem oblesna. popzdrawiam was goraco i prosze o porady bo nie moge na
siebie patrzec.w ciagu pół roku przytyłam 10 kg.
Obserwuj wątek
    • Gość: Misia Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.238.124.55.adsl.inetia.pl 03.01.05, 08:54
      Dziecinko a ile Ty masz lat, no trzeba chyba dużego samozaparcia, zeby
      doprowadzić się do takiego stanu - było mnóstwo watków na ten temat - a na
      poczatek w ramach postanowień noworocznych skończ z ta czekolada - nie mdli Cię
      po takiej ilości? -
      Powodzenia
    • justa_79 Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? 03.01.05, 09:40
      przede wszystkim zmienić tryb życia i dietę. stopniowo ograniczać słodycze, a
      jeść owoce i warzywa. owoce są słodkie, więc może w pewnym stopniu zaspokoją
      apetyt na słodkie. ew. garść orzechów czy migdałów. warzywa i otręby zawierają
      dużo błonnika, który daje uczucie sytości. no i do tego regularne ćwiczenia
      min. 2 razy w tygodniu. na cellulit dodatkowo masaże, balsam ujędrniający itp.
      • Gość: Listek Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 10:37
        Justo polecasz aby jesc otreby..Dziewczyny czy trzeba je w jakis sposob
        przyrzadzac po kupieniu..?
        • justa_79 Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? 03.01.05, 12:37
          nie trzeba ich przyrządzać, można je po prostu dodawać do wszystkiego, do
          sałatek, ja np. dodaję do musli, można lekko posypać kanapki. najlepiej, żeby z
          czymś wymieszać, a nie jeść same, bo suche, ale jak kto woli. można też robić
          kotlety z otrębów, u mnie był przepis nawet na opakowaniu.
          • kampysia Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? 03.01.05, 12:48
            Zgadza sie. Na poczatek jedynie zalecalabym ostroznosc i wprowadzanie otrebow
            do diety powoli, w malych ilosciach. Za duzo otrebow moze spowodowac
            niestrawnosc i wzdecia, ale to dotyczy generalnie blonnika. Nie mozna jednego
            dnia spozywac minimalna ilosc (5g), a drugiego 30g, bo to normalne, ze na
            organizmie jakos sie odbije. Ale w sumie otreby sa zdrowe i na pewno warto je
            jesc!
    • Gość: jasna_79 Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 10:50
      Cześć, polecam Ci styczniowy nr magazynu Shape - jest tam dokładnie rozpisany
      bardzo dobry trening domowy na poprawę formy. Ćwiczenia w domu to najprostszy i
      najtańszy sposób, choć wymaga samozaparcia. Jeśli masz kasę i możliwości zapisz
      się na siłownię albo aerobik - min. 3 razy w tygodniu.
      Zacznij ćwiczyć, a zobaczysz że Twoje mądre ciało powie Ci "Kasiu dość! Tak się
      męczysz, nie jedz słodyczy bo zaprzepaścisz efekt ćwiczeń!".
      No i aktywnością fizyczną osiągniesz stan zadowolenia jak po zjedzeniu
      czekolady, zobaczysz :)
      • Gość: martka Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.238.97.199.adsl.inetia.pl 03.01.05, 10:54
        Hej, ja proponuję Ci aby za kasę przeznaczoną na słodycze kupić karnet na
        fitness. Ja chodzę od 2 miesięcy regularnie i widać efekty. Życzę silnej woli.
        • Gość: _mimi_ Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: 195.117.129.* 03.01.05, 12:09
          Podpisuje sie wszystkimi konczynami pod wypowiedziami dziewczyn!!
          Twoj pierwszy krok - kupno karnetu na fitness, zajecia 3 razy w tygodniu.
          Nie wstydz sie i nie boj, cwiczą dziewczyny o najrozniejszych figurach i wieku,
          nawet panie po pięćdziesiatce, zacznij od zajec typu ABT, TBC, Fatburning, raz
          w tygodniu sauna dla zregenerowania mięsni.
          Obserwuj swoje cialo w trakcie cwiczen, zacznij czytac o zdrowym odzywianiu i
          fitnessie, ogranicz weglowodany proste i koniecznie wprowadz wiecej bialka do
          diety.
          Odradzalabym wykosztowywanie sie na drogi krem na cellulit i spoczynek na
          laurach, nie tedy droga.
          • Gość: _mimi_ Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: 195.117.129.* 03.01.05, 13:29
            Na ujedrnienie:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22620&w=15136584
    • Gość: kukunia Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.futuro.com.pl 03.01.05, 13:41
      Zgadzam sie z dziewczynami.
      Najlepsze efekty daje silownia 5-6 razy w tygodniu,nawet wieksze obciazenie i
      duzo powtorzen w seriach.Efekty,zwlaszca na cellulitis zaskakujace.
      Cwiczenia aerobowe niezle,ale to glownie na spalanie.Jedrnosc daja
      ladne,kobiece miesnie.
      No i te slodycze...Wierze,ze tudne,bo sama przepadam,ale cukier(mowie tu o tym
      prostym rafinowanym)doprowadza cialo do stanu gabki w tempie blyskawicznym.
      Wierze,ze Ci sie uda!
      Pozdrawiam!
    • Gość: Kasia Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:17
      Zgadzam się z dziewczynami , najlepsze efekty(i najszybciej) uzyskasz ćwicząc
      na siłowni (2-3 razy w tyg) ,plus pływanie lub aerobik. Sama ćwicze od kilku
      lat na siłowni i naprawde warto -ciało jest sprężyste i jędrne.
      • Gość: laaaka Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 00:20
        a po0 jakim czasie widac efekty jak sie ćwiczy np 2 razy w tygodniu po 1godz???
        • justa_79 Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? 05.01.05, 10:17
          zależy, co ćwiczysz i jak intensywnie. ja robiąc np. brzuszki widzę efekty po
          jakichś 3 tygodniach.
          • Gość: martka Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.238.99.150.adsl.inetia.pl 05.01.05, 10:41
            Hej, ja chodząc na step, tbc lub abt 3 razy w tygodniu po 1 godz. zauważyłam
            widoczne efekty po 4 tygodniach! Te efektu dotyczą także lepszego samopoczucia -
            tak więc bardzo polecam!!!
            • Gość: elkas Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 23:33
              Popieram.Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć. Ja się ocknęłąm po 40 - tce. Byłam gruba i
              sflaczała. Cwiczę codziennie 60 min. bez obciążenia, w domu, przy płycie CD z
              nagranym głosem trenera.Oglądam w TV seriale i ćwiczę.Pot się ze mnie na
              początku lał. Ale po pół roku schudłam 15 kg, gdzieś zniknął cellulit,
              samopoczucie lepsze, jeść się nie chce i wchodzę w ciuchy mojej 15-letniej
              córki. Ciało smarowałam ujędrniającymi kremami (Nivea )- ale nie systematyczne.
              Nareszcie z przyjemnością oglądam swoje zdjęcia w bikini z Egiptu. Naprawdę
              warto i trzeba się wziąść za siebie. Najważniejsze są ćwiczenia.Pozdrawiam
              • justa_79 Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? 06.01.05, 09:51
                a co konkretnie ćwiczysz? to są ćwiczenia na poszczególne partie mięśni?
                • Gość: elkas Re: SFLACZAŁE CIAŁO-co robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 11:58
                  Cwiczenia obejmują wszystkie części ciała.Najpierw 20 min rozgrzewki: marsz w
                  miejscu, energiczne zginanie nóg, marsz do przodu, do tyłu, kroki dostawne w
                  bok, włączamy w to wymachy rąk.Tempo zróżnicowane.Naciąganie mięśni nóg. Potem
                  w pozycji stojącej odwodzenie nóg w lewo i prawo,potem to samo ale z
                  przysiadami.Kolejne ćw. to przysiady w różnym tempie.Następnie w pozycji stoj.
                  ćw. ramion i kl.piersiowej ze zgiętymi łokciami.Teraz na leżąco: leżymy na boku
                  i wysoko odwodzimy nogę z tej strony na której leżymy i zmiana. Potem tzw.
                  pompki (w wersji łagodniejszej na klęcząco. Następnie "brzuszki" (3 rodzaje)
                  dosyć długo.Potem strecing na dolną część ciała. Następnie w siadzie skrzyżnym
                  strecing ramion.Wszystkie ćw. przeplatane serią głębokich oddechów. Całość ćw.1
                  godz.Płyta nazywa się"Cwicz i chudnij" i była kiedyś dod. do czas. "Vita", jest
                  świetna.Przegrałam ją kilku koleżankom ale one są trochę leniwe.Opis ćwiczeń
                  podałam z autopsji, bo kopertę z fachowym opisem zawieruszyłam.Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka