Dodaj do ulubionych

olejek rycynowy

15.01.05, 15:53
na co?? kilka razy słyszłama o nim, ale na co i jak się go stosuje (włosy?) ?
ile kosztuje i gdzie go dostanę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacky Re: olejek rycynowy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.01.05, 17:50
      Dostaniesz w aptece za 3 lub 4 złote. Stosować można przeczyszczająco :) albo w
      celach kosmetycznych na włosy, zmieszay z żółtkiem jajka i sokiem z cytryny.
      Tak przygotowaną maseczkę kładziemy na nieumyte włosy, nakrywamy workiem
      foliowym i owijamy głowę ręcznikiem. czas trwania zabiegu około 30 minut. Po
      upływie tego czasu włosy spłukujemy i myjemy szamponem.Efekt : włosy
      przesuszone stają sie nawilzone i lsniące. Maseczkę trzeba powtarzać w miarę
      równych odstepach czasowych. Nie stosuj jesli masz włosy przetłuszczające się,
      przy czy w przypadku suchych równiez nie powinno się stosowac zbyt często.
      • lucy215 Re: olejek rycynowy 16.01.05, 13:55
        dzięki :) słyszałam cos o rzesach, czy też trzeba go mieszać z jajkiem ? i czy
        potem trzeba go zmyc z rzęs ??
        • Gość: Jacky Re: olejek rycynowy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 16.01.05, 14:42
          Z tego co ja wiem to na rzesy nakłada sie sam olejek rycynowy bez dodatków i
          nie zmywa się. Pozdrawiam
          • Gość: konim691 Re: olejek rycynowy IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.01.05, 15:13
            przetestowalam na sobie, smarowalam 3 tygodnie, rzesy mi urosly,sa podatniejsze
            na podkrecanie:))))))Wpadlam w trans i smaruje nadal;)
            • Gość: Prosia Re: olejek rycynowy IP: *.telnet / *.stanet.pl 18.01.05, 07:00
              Tylko uważajcie, dziewczyny, z olejkiem rycynowym na rzęsy - mnie uczulił.
              Obudziłam się pewnego pięknego ranka i niestety nie za bardzo widziałam czy
              jest piękny czy nie, bo oczu nie mogłam otworzyć, tak spuchły. Eksperyment
              radzę przeprowadzać w dniu, kiedy nie trzeba nigdzie wychodzić.
    • lucy215 Re: olejek rycynowy 16.01.05, 15:22
      dziękuję wszystkim ślicznie :)
    • nie.mozna.wyswietlic.strony Re: olejek rycynowy 16.01.05, 15:53
      Dodam jeszcze, że jeśli masz włosy blond, to po maseczce spłukuj je rumiankiem,
      bo olejek może je przyciemnić.
    • lucy215 Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:00
      ile mam ten olejek na rzęsach trzymać ??już zakupiłam :D na włosy nie bede
      ryzykować bo i tak się szybko przetłuszczają.
      • kragmel Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:14
        smaruj rzęsy na noc. btw moja kosmetyczka mówi, że trzeba ze dwóch miesięcy
        smarowania zanim zobaczy się efekty (ja mam smarować brwi i nawet udaje mi się
        nie zapominać ;)
    • Gość: aga Re: olejek rycynowy IP: *.zin.lublin.pl 17.01.05, 23:26
      Czy trzeba ten olejek koniecznie podgrzewac/Nie wystarczy tylko przetrzec nim
      rzes na zimno?
      • kragmel Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:28
        wystarczy na zimno. do podgrzewania to ja nie mam cierpliwości.
    • beata825 Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:41
      kosztuje pare złotych w aptece,bardzo dobry na brwi i rzesy
      • Gość: ninkaa Re: olejek rycynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 07:19
        Olejek rycynowy stosuje się też w celu wywołania skórczów macicy celem
        przyspieszenia porodu. Tzn olejek pobudza do pracy jelita a te z kolei powodują
        skórcze macicy. U mnie niestety nie podziałało :(
        • justa_79 Re: olejek rycynowy 18.01.05, 11:01
          ma również działanie przeczyszczające. no, ale tu mówimy o zastosowaniu
          zewnętrznym.
    • kosmisia olejeki 18.01.05, 14:07
      www.wizaz.pl/images/oleje_eteryczne/
      • justa_79 Re: olejki 18.01.05, 14:32
        a olejek rycynowy zalicza się to eterycznych? :)
        • kosmisia Re: olejki 18.01.05, 14:37
          niekoniecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka