lucy215 15.01.05, 15:53 na co?? kilka razy słyszłama o nim, ale na co i jak się go stosuje (włosy?) ? ile kosztuje i gdzie go dostanę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacky Re: olejek rycynowy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.01.05, 17:50 Dostaniesz w aptece za 3 lub 4 złote. Stosować można przeczyszczająco :) albo w celach kosmetycznych na włosy, zmieszay z żółtkiem jajka i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną maseczkę kładziemy na nieumyte włosy, nakrywamy workiem foliowym i owijamy głowę ręcznikiem. czas trwania zabiegu około 30 minut. Po upływie tego czasu włosy spłukujemy i myjemy szamponem.Efekt : włosy przesuszone stają sie nawilzone i lsniące. Maseczkę trzeba powtarzać w miarę równych odstepach czasowych. Nie stosuj jesli masz włosy przetłuszczające się, przy czy w przypadku suchych równiez nie powinno się stosowac zbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: olejek rycynowy 16.01.05, 13:55 dzięki :) słyszałam cos o rzesach, czy też trzeba go mieszać z jajkiem ? i czy potem trzeba go zmyc z rzęs ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: olejek rycynowy IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 16.01.05, 14:42 Z tego co ja wiem to na rzesy nakłada sie sam olejek rycynowy bez dodatków i nie zmywa się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konim691 Re: olejek rycynowy IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.01.05, 15:13 przetestowalam na sobie, smarowalam 3 tygodnie, rzesy mi urosly,sa podatniejsze na podkrecanie:))))))Wpadlam w trans i smaruje nadal;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosia Re: olejek rycynowy IP: *.telnet / *.stanet.pl 18.01.05, 07:00 Tylko uważajcie, dziewczyny, z olejkiem rycynowym na rzęsy - mnie uczulił. Obudziłam się pewnego pięknego ranka i niestety nie za bardzo widziałam czy jest piękny czy nie, bo oczu nie mogłam otworzyć, tak spuchły. Eksperyment radzę przeprowadzać w dniu, kiedy nie trzeba nigdzie wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mozna.wyswietlic.strony Re: olejek rycynowy 16.01.05, 15:53 Dodam jeszcze, że jeśli masz włosy blond, to po maseczce spłukuj je rumiankiem, bo olejek może je przyciemnić. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:00 ile mam ten olejek na rzęsach trzymać ??już zakupiłam :D na włosy nie bede ryzykować bo i tak się szybko przetłuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:14 smaruj rzęsy na noc. btw moja kosmetyczka mówi, że trzeba ze dwóch miesięcy smarowania zanim zobaczy się efekty (ja mam smarować brwi i nawet udaje mi się nie zapominać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: olejek rycynowy IP: *.zin.lublin.pl 17.01.05, 23:26 Czy trzeba ten olejek koniecznie podgrzewac/Nie wystarczy tylko przetrzec nim rzes na zimno? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:28 wystarczy na zimno. do podgrzewania to ja nie mam cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: olejek rycynowy 17.01.05, 23:41 kosztuje pare złotych w aptece,bardzo dobry na brwi i rzesy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninkaa Re: olejek rycynowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 07:19 Olejek rycynowy stosuje się też w celu wywołania skórczów macicy celem przyspieszenia porodu. Tzn olejek pobudza do pracy jelita a te z kolei powodują skórcze macicy. U mnie niestety nie podziałało :( Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: olejek rycynowy 18.01.05, 11:01 ma również działanie przeczyszczające. no, ale tu mówimy o zastosowaniu zewnętrznym. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: olejki 18.01.05, 14:32 a olejek rycynowy zalicza się to eterycznych? :) Odpowiedz Link Zgłoś