Dodaj do ulubionych

które algi najlepsze?

IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 31.01.05, 20:32
Hej, mam zamiar wybrać się na algi ale nie wiem której firmy wybrać.
Słyszałam od znajomych aby zwracać uwagę aby były w opakowaniu jednorazowym
które kosmetyczka otwiera przy mnie podczas zabiegu, bo te w wiaderkch
zbiorczych;-) są byle jakie. Poradzcie które dobre?
Obserwuj wątek
    • dzenifer Re: które algi najlepsze? 31.01.05, 21:30
      moje ulubione to "zielone smierdziuchy", czyli z thalgo.mam bardzo wrazliwa
      cere, naczynka. po algach cera jest uspokojona, nawilzona. polecam
      • Gość: ola Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 11:26
        A ja uwielbiam Janssena . Najbardziej cynamonowe. Faktycznie cera jest bosko
        nawilżona i wyglądam ładnie.
    • a.kopiko1 Re: które algi najlepsze? 01.02.05, 11:32
      Twoi znajomi nie mają racji. To nie ma żadnej różnicy czy są one w jednorazowym
      opakowaniu, na jeden zabieg czy w dużym wiaderku. Najlepsze algi to takie, które
      nie są dobrze oczyszczone, wtedy mają najwięcej cennych substancji. Njalepsze
      moim zdaniem są właśnie algi z Thalgo albo z Bielendy. Te bielendy są super pod
      tym względem, że można je nakładać na oczy i usta też i nie ma problemu ze
      zmyciem ich, ponieważ ściaga się je jak maseczke peel-off.
      • Gość: ola Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 11:35
        Janssen też nakładamna oczy i usta i też nie mam problemów z ich ściąganiem .
        Schodzą jak maska z gumy a resztki zmywam tonikiem, potem wklepuję krem i idę
        spać.
        • Gość: ewa Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 11:37
          A ja lubie z witminą C też Janssena . Pachną cudownie . I silnie nawilżają. Nie
          wiemjak wy ale ja zawsze biorę sobie ampułkę pod algi , najlepiej z chitosanem(
          silnie nawilżająca) efekty zaskakujące.
          • Gość: AgaU gdzie kupujecie? a 'jadwiga'? IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 11:48
            dziewczyny gdzie kupujecie algi? i ampulki pod nie.
            ja tez bym wolala robic w domu bo u kosmetyczki to jednak duzy wydatek..

znacie taka firme 'jadwiga'? podobno ma tanie algi.

pozdrawiam,
            aga
      • kalooo Re: które algi najlepsze? 01.02.05, 11:45
        A gdzie można kupić te Bielendy?
        • Gość: ola Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 12:09
          Ja kupuję na allegro jansena, i ampułki też . Ostatnio kupiła jakieś silnie
          nawilzające pakowane po 10 szt nie pamiętam nazwy wiem że prod. hiszpańskiej -
          były extra. Nazwa coś na N. Mam w domu opakowanie to jutro wam napiszę .
          Zrobiłam sobe nimi taką kurację 10 dniową ,źe co wieczór nakładałam ampułkę na
          twarz, szyję a potem krem na noc. Poprawiło mi bardzo nawilżenie skóry. Szkoda
          tylko, że ampułki ciężko kupić na allegro. Jak się pokazują to szybko je łapię.
          Są o połowę tańsze niż w gabinecie kosmetycznym.
          • Gość: greatkania Re: które algi najlepsze? IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:18
            proszę napisz od kogo kupujesz te cudeńka i czy nie boisz się że to podróby,
            czy coś takiego??????
            Aha i po ile???????
            • Gość: ola Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 14:03
              Nie boję się kupować bo od tej dziewczyny brałam kilka razy . Robiłam wczesniej
              w salonie i wziełam do domu torebkę po algach więc wiem jak wygląda oryginał i
              ona ma identyczne. W salonie algi kosztują 65-100 a ja kupuję po 30 za szt.
              Wygodabo są w opakowanich jednorazowych dolewam 85 ml. wody przegotowanej ,
              mieszam i nakładam na całą bużkę na 20 min. Ampułki ma od 50 do 100 w
              zależności od producenta ( cena za 10 szt) dziewczyna ma imię Niki
              • Gość: iga Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 16:15
                Napiszcie coś o tych ampułkach , jakie mają działanie , jakie są rodzaje
                • Gość: MONIK Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 02.02.05, 12:13
                  Ja też lubię janssena a najbardziej z cynamonem. To nowosć - nie wiem czy juz
                  próbowłyście. Zapach powala mnie z nóg. Pełen relax w 20 minut.
                  • Gość: inka Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 02.02.05, 14:08
                    Ej ja ciągle słyszę ze mozna coś zrobić samemu a nie w gabinecie. Gzie wy o
                    kupujecie - czy na allegro??
                    • Gość: Rena Algi -pod nazwa Spirulina IP: *.l4.c3.dsl.pol.co.uk 05.02.05, 21:32
                      Ja mieszkam w Londynie i w sklepie ze zdrowa zywnoscia jest preparar w formie
                      zielonego proszku(smierdzi!!!)i nazywa sie Spirulina,sproszkowane
                      algi,przeznaczone do jedzenia.Czy ja to moge nakladac na twarz jako maske po
                      zmieszaniu z woda?Co Wy na to?
                      • Gość: doris Re: Algi -pod nazwa Spirulina IP: *.chello.pl 01.05.05, 00:08
                        ja kupilam raz spiruline. rozrobilam ja z woda i nie zastygla. ten todzaj nie
                        zastyga i potem bardzo ciezko sie zmywa. u mnie cala lazienka byla zielona.
                        twarz byla przyjemna w dotyku, ale za duzo z tym roboty. wole te w postaci
                        gumowej maski.
    • suselka03 Re: które algi najlepsze? 02.02.05, 14:56
      Ja tez miałabym ochote. Moze któras napisze jakies konkrety, gdzie mozna kupic,
      ile kosztuja????
      Bo ze cudowne to juz wiemy.
      Acha jakis czas temu czytalam na forum ze takie algi, suszine w arkusikach,do
      sushi, mozna tez nakładac na twarz....
      • Gość: natalia Re: które algi najlepsze? IP: *.raster.krakow.pl 02.02.05, 15:51
        Na allegro można kupić wszystko, tylko należy polować. Raz są a raz nie. Ja
        osobiście kupuje tylko te w jednorazowych saszetkach bo mam pewność że nikt tam
        łapy nie wkładał i że są czyste. Oczywiście kupuję tylko te firmowe, znane np.
        Thalgo czy Janssen. Cena jest dużo niższa niż w gabinecie bo ok 25-30 zł za
        saszetke . To wystarcza mi na duży zabieg z nakładaniem na oczy , usta i
        szyję . A jak chcę zrobić sobie mały to dzielę proszek na pół, dolewam tylko
        połowe dawki wody i nakładam na samą buzię i pod oczy ( bez szyi i powiek. ), i
        to wtedy wychodzi naprawde taniutko. Ja mam taką metodę ze raz robię duzy a
        potem dwa małe. I jak robię ten duży to daję sobie ampułkę nawilżającą pod algi.
        Nie wiem jak wy ale jak ja pytałam w gabinecie kosmetycznymo Pani mi
        powiedziała 65 za samą twarz a 95 za twarz i szyję ..więc łatwo przeliczyć . No
        i ampułka dodatkowo płatna ok. 12 zł. a ja kupuję ( jak trafię bo mało się
        pokazują) po ok. 5-6 zł.
        • Gość: Anka Re: które algi najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 19:47
          Dziewczynom z Krakowa polecam sklep kosmetyczno - fryzjerski na Gertrudy (w
          zasadzie blisko ul. Stradom), kupowałam tam maski algowe firmy Leim 300 g po
          bodajże 105-110 zł. Taka ilość wystarcza na około 20-30 zabiegów, efekty są
          super. no i cena - u kosmetyczki za zabieg na twarz płaciłam 60-70 zł.
    • Gość: doris Re: które algi najlepsze? IP: *.chello.pl 30.04.05, 23:48
      dziewczyny, skad bierzecie takie ceny. ja w wawie w dwoch miejscach placiclam za
      zabieg 30-35 zeta. bylo to rok temu, bo potem zaczelam sama robic w domu.
      wlasnie mi sie skonczylo opakowanie. uzywalam alg bandi, ktore mozna zamowic
      przez ich strone internetowa. a czy poza allegro mozna kupic gdzies te algi
      thalgo? a jak sie nazywaja ampulki?
    • Gość: doris ktory kolor? IP: *.chello.pl 01.05.05, 00:25
      widzialam te lagi. ktory kolor najlepszy? mama sklonnosc do tradziku ale stosuje
      kwasyi tradzik znika. po tych kwasach mama wrazenie ze potzrebuje ostrego
      nawilzenia. troche wagrow jednak caly czas zostalo. ktory kolor wybrac?
      zastanawiam sie miedzy bialymi a zielonymi.
      • Gość: up Re: ktory kolor? IP: *.chello.pl 01.05.05, 20:29
        up
        • Gość: Anka Re: ktory kolor? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 08:32
          Poczytaj na allegro o maskach algowych Leim, jest aukcja na której znajdziesz
          opisy każdej maski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka