Dodaj do ulubionych

zaobserwowane ;)

05.02.05, 08:28
Ostatnimi czasy obserwuje przypadkowo napotkane kobiety i zauwazyłam pewna
tendencje w makijazu oczu, otóz wiele pan preferuje czarne kreski jedynie na
dolnej powiece, kreska jest długa przedłuza oko.Malujecie sie w ten sposob ?
Według Was taki makijaz jest do przyjecia czy swiadczy raczej o
nieumiejetnosci podkreslenia całego oka jak wiadomo dla niektorych
namalowanie kreski na gornej powiece do prawdziwy wyczyn;)
Obserwuj wątek
    • lucy215 Re: zaobserwowane ;) 05.02.05, 11:21
      ja często tak robię :o) ale nie na co dzien tylko na imprezy, i nie całą dolną
      powiekę, tylko od zewnetrznego kącika oka gdzieś do połowy. i nie robię tego
      kredką tylko ciemnym cieniem do powiek, wtedy wychodzi taka przydymiona.
      czasami tez robię w ten sposób na obydwu powiekach. Ale nie przeciągam dolnej
      kreski na zewnątrz! jesli ktoś umie to zrobić, oko wygląda naprawdę ładnie.
    • Gość: Ivre Re: zaobserwowane ;) IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 05.02.05, 11:38
      Ja podkreslam mocniej oczy tylko na wieczor i zawsze obie powieki :) jakos
      kreska tylko na dolnej nie przypadla mi do gustu. a moze po prostu nie umiem
      sie tak malowac :D
    • mokra_jane Re: zaobserwowane ;) 05.02.05, 13:44
      Ja maluje kreskę tylko na górnej powiece, bo na dolnej jakoś tak pomniejsza mi
      oko.
      • iselle Re: zaobserwowane ;) 05.02.05, 13:56
        A ja maluję na dolnej, ale nie czarną kreskę, tylko taką jak cienie (albo
        neutralnie szarą) i nie przedłużam jej poza linię powieki w żadną stronę. Na
        górnej mam cienie i tusz, więc jeszcze kreska to by już był nadmiar - dolnych
        rzęs nie tuszuję wcale, a że dawno nie farbowałam ich henną, to są niemal
        przezroczyste. Taki makijaż podkreśla moje oko w sam raz na co dzień ;)
    • balbina_alexandra Re: zaobserwowane ;) 05.02.05, 14:25
      Jestem uzależniona od kresek - ale maluję je tylko na górnej powiece -
      najchętniej czarnym/czasem brązowym eyelinerem, czasem maluję cienką linię
      jakimś ciemnym cieniem.
      Dolnej powieki jakoś nie podkreślam - wydaje mi się że to do mojego typu urody
      nie bardzo pasuje. Na pewno zmniejsza mi jakoś oko.
    • Gość: ninna Re: zaobserwowane ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:43
      Jakbym sobie pomalowała tylko dolną powiekę to wyglądalabym jak spaniel, albo
      jakieś inne psisko ze smutnymi oczkami. Niektórym to pasuje, ale zrobione
      umiejętnie i na oczach o odpowiednim kształcie. Niestety nie wszystkie kobitki
      o tym pamiętają i wyglądają paskudnie.
      • evel_b Re: zaobserwowane ;) 05.02.05, 19:15
        a mi właśnie taka kreska pod okiem pasuje bardzo i jest to w moim przypadku
        najładniejsze podkreślenie oka, z kolei górną powiekę mogę tylko delikatnie w
        kąciku zaznaczyć, bo mam mało miejsca na tej powiece i gdybym namalowała kreskę
        to wyglądałoby to jak czarny cień
        dodam, że chodzi tu oczywiście o kreskę pod okiem, a nie w środku oka, ta pod
        okiem zdecydowanie powiększa je, a ta w oku pomniejsza i jest to makijaż
        bardziej wyraźny
        pozdrawiam
    • Gość: miki Re: zaobserwowane ;) IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:12
      Ja tez maluję ciemniejszym cieniem tylko dolną powiekę wzdłuz linii rzęs az do
      zewnętrznych kącików oka. Powód: mam głęboko osadzone oczki i z kreską na
      górnej linii wyglądam posępnie. Ale u innych podoba mi się kreska na górnej
      powiece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka