Dodaj do ulubionych

W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwestować

05.02.05, 16:03
Za jaki krem do twarzy wg Was warto zapłacić nawet większe pieniądze?
Cechy cery:
- mieszana z tendencją do przetłuszczania (tłusta -> świecąca ->
trochę "nieczystości" typu zaskórniki, pojedyncze wypryski)
- raczej wrażliwa
- pierwsze zmarszczki
- 29 lat

Znalazłyście dla siebie taki krem? Podzielcie się ze mną swoimi odkryciami.
Z góry dziękuję!

Dodam, że z ostatnio stosowanych (raczej tych tańszych) miałam - chwalone tu -
Dermedic Acne Expert (całkowita porażka) i Biodermine (owszem matuje, ale
poza tym żadnych właściwości odżywczych moja skóra nie odczuwa).
Dlatego zdecydowałam się zainwestować kasę nawet w kupno kremu z tej
najwyższej półki, aby tylko moja skóra to "odczuła".

Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: jumbala Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:17
      wiesz co? wyprobuj może lancome pure focus fluid- poproś w jakiejś drogerii o
      probke... ja jestem bardzo zadowolona skore mam podobna poza wrazliwoscia- u
      mnie okresowa:)- a krem jak dla mnie rewelacja- nic mnie nie matowalo... i
      kremik jest przeznaczony dla kobiet, nie nastolatek takih ktore maja juz
      pierwsze zmarszczki:)
      • mejbi Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 05.02.05, 17:08
        dzięki, brzmi zachęcająco... Rzeczywiście czuję, że moja skóra to już nie ta,
        dla której dobre (wystarczające) są kremy dla nastolatek :) Mat w pierwszej
        kolejności, ale czuję, że bez właściwosci odzywczyche/przeciwzmarszckowyc h to
        już chyba ani rusz.
        Z tą wrazliwością nie jest tak źle, nie mam alergii na żadne kosmetyki, jednak
        przy tych zbyt wysuszających skóra może się nieco złuszczać.

Spróbuję to Lancome, mam nadzieję, że dostanę gdzies próbkę
        • Gość: jumbala Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:33
          No ja wlasnie tez szukalam czegos co mi pomoze i poszlam do galerii centrum, a
          tam dziewczyna doradzila mi sprobowac te serie i dala dosc duza próbke- na kilka
          dni starczyla i ja wtedy bylam tak zadowolona, ze zakupilam caly kremi i jest
          super nawet na zime dla mnie rewelacja...ale ja walcze tylko z zaskornikami i
          pojedynczymi wypryskami raz w miesiacu.... Napisz pozniej jak u Ciebie sie
          sprawdzil:)
      • necia100 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 10.02.05, 09:12
        Gość portalu: jumbala napisał(a):

> wiesz co? wyprobuj może lancome pure focus fluid- poproś w jakiejś drogerii o
        > probke... ja jestem bardzo zadowolona skore mam podobna poza wrazliwoscia- u
        > mnie okresowa:)- a krem jak dla mnie rewelacja- nic mnie nie matowalo... i
        > kremik jest przeznaczony dla kobiet, nie nastolatek takih ktore maja juz
        > pierwsze zmarszczki:)
        Hej! Możesz podać dokładną nazwę tego kremu i może cene, to go szybciej
        znajdę.Poszukiwałam go ostatnio w Koronie ,ale nie moglam go znależć, a
        ekspedientka pokazywała mi tylko jakiś kremik na sterfe T o podobnej nazwie...
    • Gość: malgosia60011 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.02.05, 16:22
      mam podobny problem,tylko ze jestem uczulona na niektore kosmetyki npz firmy
      kolastyna,pozdrawiam
    • Gość: malgosia60011 do mejbi IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.02.05, 16:24
      pisalas wczesniej ze masz problem z tradzikiem.pisalas tez ze zastosowalas sie
      do mojej rady afrodyta+sudokrem.i jak rezultaty?nic nie piszesz.czekam na
      odp,pozdrawiam
      • mejbi Re: do mejbi 05.02.05, 17:00
        Witaj! Wprawdzie o trądziku nie pisałam, ale o kłopotach z wysypem na plecach i
        owszem. Zastosowałam Twoją kurację: codzienne mycie mydłem siarkowym, potem
        przemywanie Afrodytą i smarowanie Sudocremem. Efekt jest taki, że po niecałym
        tygodniu krostki się wysuszyły i zanikają :). Także działa, ale to wynik
        naprawdę silnego wysuszenia skóry, te kosmetyki(medykamenty) są naprawdę
        bezlitosne dla skóry :). Myslę, że ten silny wysyp pleców był jednak związany
        tez z okresem, jaki się w tym czasie pojawił.
        Generalnie kurację polecam. Ale czy to efekt długotrwałym to jeszcze trochę
        musimy poczekać.
        Pozdr
        • Gość: Rena swietny krem IP: *.l4.c3.dsl.pol.co.uk 05.02.05, 21:03
          Polecam Ci Clinique-Repairwear fluid na noc,swietny do tlustej cery i dziala
          swietnie ,regeneruje w nocy ,a w dzien mozesz uzyc cos tanszego.
          • Gość: mejbi Re: swietny krem IP: *.idea.pl 05.02.05, 23:39
            a co tańszego polecałabyś na dzień?
            • Gość: Rena Re: swietny krem IP: *.lns4-c7.dsl.pol.co.uk 06.02.05, 22:30
              na dzien moglabys uzyc Garnier Pure-A,mi osobiscie pasowal,ale jak bedzie zbyt
              wysuszajacy to moze taki fajny koncentrat Garniera Synergie seria Lift
              (ciemnoczerwona szklana buteleczka),fajna konsystencja,ma taki dozownik do
              kropelek,napina fajnie skore i odzywia,ma mily zapach,ja go lubie.
    • balbina_alexandra Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 05.02.05, 21:41
      Zawsze warto zainwestować w dobre stabilne filtry, w końcu to jedyna rzecz
      która naprawdę opóźnia starzenie - ale tu akurat fortuny nie wydasz, dobre
      filtry ma La Roche, Vichy, Bioderma, Avene i SVR. W kwestii dobrej ochorny
      polegam tylko na aptecznych.
      Skoro cera mieszana i zanieczyszczona może jakieś kwasy? W aptece dużo tego
      jest.
      Jestem w wieku zbliżonym, też mieszana ale raczej przesuszająca się - bardzo
      dobrze działają kremy z witaminą C - choc jesli jesteś wrazliwcem, musisz
      uważać - polecam Active C La Roche, i Hydracid SVR. Wit C bardzo ładnie
      rozjaśnia skórę, trochę ją napina, tak wizualnie odmładza.
      Być może idealnym kremem dla Ciebie byłoby coś z naprawdę działającym
      retinolem - i odmładza i polecany w celu regulacji problematycznej cery - ale
      prawdę powiedziawszy nie bardzo jest co u nas polecać (odkąd zniknął
      nieodżałowany kremik St Yves). Ewentualnie Ystheal Avene/Reti C Vichy.

Naprawdę niekoniecznie kremy z górnej półki = automatyczna jakość +
      skuteczność. Wiem że może zabrzmię tu nieco fałszywie bo jestem znaną w sieci
      fanką luksusowych kremów - to prawda, lubię i sporo kupuję - mają dobra
      konsystencję, ładnie się wchłaniają, nie zawierają tylu zapychaczy i tanich
      wypełniaczy. Miło się ich używa, często napakowane są silikonami, swietnie się
      rozprowadzają, makijaż bosko się trzyma :) ale im bardziej uczę się analizować
      składy tym bardziej jestem krytyczna, niestety. Kremy z wysokiej półki bardzo
      rzadko zawierają skuteczne filtry. Używałam sporo, wczoraj właśnie nabyłam
      kolejny słoik jednego z moich ulubionych kremów Biothermu Age Fitness (skusiłam
      się bo był w bardzo atrakcyjnym zestawie). Lubię kremy i sera Guerlaina (lubię
      najbardziej Happylogy i serum Mythic), wspomniany Biotherm (Age Fitness i D
      Stress), bardzo służa mi właściwie wszystkie linie Heleny Rubinstein - może z
      wyjątkiem Expressionista i kremów do mocno dojrzałej skóry), nie przepadam za
      pielęgnacją spod znaku Lancome (wyjątek to seria Resolution) ani Chanel (choć
      testowałam ostatnio nowe serum Hydramax+ i może kupię :))) a już na pewno nie
      pasują mi kremy Diora.
      • balbina_alexandra Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 05.02.05, 21:43
        Faktycznie zapomniałam o Clinique - lubię bardzo krem Repairwear na noc (serum
        wkurzało mnie żelową konsystencją), ubóstwiam wprost całą linię Anti Gravity -
        kremy na twarz i pod oczy oraz świetna maskę. Bardzo podobna jest Stop Signs
        (aktualnie użuwam z tej linii krem pod oczy).
      • Gość: mejbi Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.idea.pl 05.02.05, 23:41
        "Skoro cera mieszana i zanieczyszczona może jakieś kwasy? W aptece dużo tego
        jest".

Możesz jakiś konkretnie zaproponować?
        • balbina_alexandra Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 06.02.05, 11:31
          Cleanance K i Diacneal Avene,
          dla cery z problemami Lysanel Active,
          jeśli nigdy nie stosowałaś żadnych kwasów, najlepiej zacząć od bardzo łagodnego
          Effaclaru K.
          Jeśli nie masz problemów naczynkowych to możesz sięgnąć po Glyco A (uwaga
          silnie złuszcza i piecze).
          Przy cerze mocno wrażliwej i naczynkowej jednym z niewielu zalecanych
          specyfików jest kwas azaleionowy (Acne Derm, Skinoren).
    • Gość: aneta Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.dyn.optonline.net 06.02.05, 04:21
      tylko w NIVEA,ale niemieckiej firmy
      • Gość: neneh Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.aster.pl 06.02.05, 12:31
        Polecam Multi-Active Clarinsa.
    • Gość: mejbi Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.idea.pl 06.02.05, 13:33
      Nasuwa mi sie jeszcze takie pytanie: czy lepiej zainwestować więcej w krem na
      dzień, czy na noc?

Póki co widzę to tak:
      1. Na dzień przede wszystkim:
      - filtry
      - mat

2. Na noc:
      - właściwości odżywcze i regenerujące/przeciwzmarszczkow e

Czy zgadzacie się z tym?
      • tradycja1 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 06.02.05, 23:31
        ja sie zgadzam ...choc nadal szukam kremu #1 dla mnie dlatego nic z czystym
        sumieniem nie polecam, niby jest OK po roznych roznosciach ;) ale bez
        rewelacji, a moze to ja za duzo sie spodziewam po kremie?
        • Gość: upper Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.idea.pl 07.02.05, 22:57
          up
          • Gość: kawa Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.238.77.108.adsl.inetia.pl 08.02.05, 07:49
            zgadza sie Mejbi
    • Gość: Kasia Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.lec.dk 08.02.05, 08:51
      Age Fitness Biothermu (wersja na noc dla cer mieszanych jest REWELACYJNA, takze
      krem pod oczy - miodzio i DZIALA!) albo Expressionist HR (tez w wersji dla
      skory mieszanej) - za cena idzie jakosc nie do przecenienia - oplacalna
      inwestycja :))

pozdrawiam
      • Gość: monias1 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: 217.97.133.* 08.02.05, 09:11
        o rok starsza, podobne problemy z cera wiec moje typy to:
        - krem z kwasem glikolowym AHA 8% Neostrata (rewelacyjny, nawilza, pielegnuje
        cere oraz powoduje ze pory sie zwezaja, lekkie przebarwienia znikaja a cera
        jest gladka jak pupcia niemowlaka) Stosuje ten krem 2-3 razy do roku omijajac
        lato
        - krem Active C LRP do cer mieszanych - bardzo dobry. Nie zatyka porow, odzywia
        i nawilza
        - wspomniany Age Fitness Biothermu (lekki krem i serum)
        - lekki i skuteczny z przeznaczeniem do cer mieszanych jest Ysheal + Avene
        - ponoc tez dobry jest kremozel Galenic z serii witaminowej
        Co do firmy Lancome - nie polecam.
        • Gość: ED Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: 81.210.50.* 08.02.05, 09:25
          a w jakiej cenie sa te kremy Age Fitness Biothermu ?!?
          są na dzień i na noc ?!
          mam skóre mieszaną, ze świecącymi partiami czoło,bródka :)
          mam 29 lat i pewnie już jakieś małe zmarszczki ?!
    • necia100 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 08.02.05, 12:21
      Mejbi, chyba mam podobna cere do twojej. U mnie dochodzi jeszcze łuszczenie tzn
      niby mieszana i świecę się jak cholerka ,ale naskórek sie łuszczy??? Pomóż!
      może znalazłaś już do siebie?
      A może macie jakąś kuracje , która napina i ujędrnia dobrze skóre?Co to za
      kwasy? ćzy można ich bezpiecznie i samej używać? Ogólnie mam mętlik,
      uświadomcie mnie,proszę.
      Jakby co to mam 30 lat,cera mieszana,świecąca i lekko łuszcząca ( nie
      zawsze),widoczne pory ( nos ), trochę popękanych naczynek, raz w miesiącu
      wypryski+ wrażliwa.Nie lubie żeli itp!
      Z góry dzięki!!!
      • Gość: Kasia Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.lec.dk 08.02.05, 12:34
        To moze sprobuj tak tu zachwalanego Olejku Clarinsa!!! Z opisu wynika, ze jest
        wprost dla Ciebie!
        • necia100 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 10.02.05, 09:35
          Co to za olejek?jakie ma właściwości? Możesz coś więcej na ten temat?
      • mejbi Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 08.02.05, 12:34
        Jeszcze nie zainwestowałam, wciąż czytam tu różne podpowiedzi i się
        zastanawiam. Ten Biotherm mnie kusił już kiedys, więc może spróbuję...
        Póki co uzywam: na dzień Biodermine lub Nivea fluid Q10 a na noc (kiedyś też
        Biodermine), a teraz AA Oceanic na noc dla cery mieszanej (taki w granatowym
        pudełku, działąnie przeciwzmarszczkowe). Z Biodermine powoli się wycofuję, bo
        wptrawdzie matuje (to potwierdzam), ale zupełnie nie odzywia. Jest dobry raczej
        dla nastolatek, albo 20-tek.
        Aha - mi skóra się nie łuszczy.

Pozdr
        • martkaok Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 10.02.05, 09:44
          hej ja jestem w podobnym wieku. Jakieś 10 dni temu - też po długich
          przemyśleniach - zakupiłam la roche possay active c - taki zestaw promocyjny,
          kupujesz krem i dostajesz krem pod oczy i mimi krem z filtrami. Zafundowałam
          sobie taki zestawik z wit.C - były 2 opcje dla skóry normalnej i mieszanej i
          suchej. W aptece pani otworzyła mi próbki obu tych kremów i ten do mieszanej
          był b.lekki i momentalnie się wchłonął a ten do suchej skóry był bardziej
          tłusty i po 2-3 minutach też się wchłonął - no ale testowałam na rękach. Drugi
          nabytek to hydraphrase xl la roche ten używan na dzień. Byłam wielką fanką
          vichy ale teraz muszę przyznać że la roche są świetne, ja widzę rezultaty. W
          aptece na pewno dostaniesz próbki.
        • necia100 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 10.02.05, 09:44
          Ja narazie testuje Lancome,ale nie polecany tutaj fluid ale jakiś kremik(nazwy
          niestety nie pamiętam) do cery mieszanej.Potem będe testowć Biotherm Age
          Fitness też do mieszanej, to dam znać jak wypadły!
          Czy coś wiecie na temat Clingue takiego kremu na noc (tylko na noc) , który ma
          złuszczać naskórek? Mam próbke, ale zastanawiam się czy testować.Zresztą nie
          moge wszystkiego naraz.
          Kupiłam super bibułki matujące z pudrem w Sephorze, polecam, jak ktos ma
          problemy ze świeceniem!!:)
          • necia100 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 15.02.05, 08:59
            Hej!!! Znalazłam super kremik na noc, który świetnie złuszcza naskórek , cera
            po nim naprawde zrobiła się delikatna, gładka , napięta i widać gołym okiem
            efekty!!!!! Napewno część go zna: jest to Clinique Total Torrend. Polecam.
            Natomiast na dzień cały czas testuje , narazie odpadł Biotherm: Age Fitness
            ponieważ zapach tego kremu mi zupełnie nie odpowiada : jest bardzo intesywny,
            ziołowy... ( przynajmniej ten do cery mieszanej ), a sam krem za mało nawilża .
            Fajny jest z Lancome Primondid Optimum , świetnie nawilża i odżywia , no i coś
            już robi z moją 30 letnią skórą...
            Czy kremy z wit.c można stosować na dzień, jeżeli na noc stosowało się krem
            złuszczajacy? Wiecie coś na ten temat? Jaki krem możecie zaproponować na dzień,
            dobrze nawilżający i " robiący " coś ze skórą :) ( bez skojarzeń...)?
            • justa_79 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 15.02.05, 11:40
              necia100 napisała:
              > Czy kremy z wit.c można stosować na dzień, jeżeli na noc stosowało się krem
              > złuszczajacy? Wiecie coś na ten temat?

można, o ile Twoja skóra to toleruje, bo jest ryzyko podrażnień.
            • mejbi Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 15.02.05, 11:41
              Nie chcę wywiązywać tutaj nowej dyskusji (taki wątek juz jest), ale czy
              myslałyście o tym, że by spróbować tych olejków Clarinsa lub innego, tak bardzo
              tutaj chwalonych? Zamiast kremu?

Co do kremów, to ja póki co wciąż szukam. Dam na pewno znać, jak na
              coś "magicznego" trafię :)
              Tymczasem ciągnę na dzień Niveę fluidQ10, a na noc AAOceanic - wszystko ok,
              gdyby nie to, że ten pierwszy w ogóle nie matuje (stąd czasem "po spód" daję
              Biodermine, ale i tak niewiele to pomaga).
              Mam ochotę na ten LRP z wit. C - pomaga? A matuje choć trochę? Bo w ciagu dnia
              bez matu ani rusz... :(

Pozdr
              • necia100 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 15.02.05, 14:05
                Mejbi! A może dorażnie spróbuj bibułki matujące z pudrem z Sephory? Są fajne i
                dają efekt, co prawda nie długotrwały, ale zawsze coś? Poczytaj sobie o
                dziełaniu kwasów( jesli już tego nie zrobiłaś) mysle ,że to coś dla nas:
                www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha.php .Nara!
                • mejbi Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 15.02.05, 15:48
                  O kwasach poczytam. A co do bibułek, to uzywam ArtDeco. Schodzi mi nawet4
                  dziennie :(, a przeciez nie o to chodzi, by ciagle się bibułczyć...

Pozdr
                  • necia100 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 16.02.05, 08:45
                    Cześć !!! Mejbi ty za dużo nie wymagasz : ) , he,he... Dobra byłaś z tym
                    bibułczeniem!!! Ja się bibułcze nadal i niestety narazie nie mam innego
                    wyjścia. Gdyby moja cera była tłusta, to użyłabym mocnych kwasów i pewnie
                    dałoby to pożądany efekt. A tak z taką nijaką mieszaną cerą- nie użyje takich
                    kwasów, gdyż miejsca suche ( policzki) mogłyby dziwnie zareagować..Ponadto i
                    tak mam już przesuszony naskórek ( łuszczenie). Całe nadzieje pokładam w tym
                    Total Turnaround-mam nadzieje, że coś pomoże!?
                    Pozdrawiam, pa!!
    • Gość: sasza Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.idea.pl 08.02.05, 20:08
      Czy na noc lepszy będzie krem Biothermu czu Clinique? Oba tu wspomniane.
    • 1szylider [...] 09.02.05, 04:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: owik Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:17
      jesli chcesz zainwestowac w swoja twarz to polecam ci tylko firme ARTISTRY TIME
      DEFIANCE to jest serum intensywnie regenerujace jesli naprawde ciebie to
      interesuje to jest do mnie telefon 081 5329794to nie jest lipa.
      • mikams75 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 15.02.05, 15:03
        Lipa czy nie lipa, ale reklama. Jestesmy zainteresowane obiektywnymi opiniami.
        Pozdrawiam
        • Gość: owik Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:22
          to nie jest reklama to jest pomoc dla kobiet co maja naprawde klopoty ze swoja
          cera tylko trzeba chciec sprawdzic
          • mikams75 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest 15.02.05, 15:30
            wybacz, ale jak ja pomagam na forum kobietom majacym podobne klopoty z cera co
            ja, to nie podaje mojego nr telefonu - bo po co?
    • Gość: mmmmm24 Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.02.05, 21:59
      krem doskonalący cerę You Eris. Jest przeznaczony dla każdej cery i nawilża,
      ale o dziwo moja twarz nie błyszczy sie ponim tak jak błyszczała się po kremach
      matujących. Zachęcam spróbuj. Do tego ma rewelacyjny grejprufrutowy zapach i
      lekko, naprawdę bardzo lekko brązuje cerę.
      • Gość: ana Re: W jaki krem do twarzy NAPRAWDĘ warto zainwest IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.05, 21:16
        loreal nutri-lift
        ana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka