anamag 05.02.05, 16:58 Hej, poradźcie mi coś skutecznego na cienie i "wory" pod oczami, proszę! Śpię normalnie, a oczy mam zawsze podkrążone. Czy korygowac to jakimiś kosmetykami kolorowymi- jakimi? czy krem, albo żel pod oczy coś pomaga?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smee Re: podkrążone oczy? 05.02.05, 17:55 Na poczatek poczytaj tutaj Ewentualnie wrzuc w wyszukiwarke haslo 'cienie pod oczami'. Z mojego doswiadczenia - cienie udaje mi sie o prostu tuszowac korektorem (same z siebie zejsc nie chcialy). Jesli zas chodzi o worki - zaobserwowalam nastepujaca rzecz - gdy zaczelam pic wiecej wody i, co wazniejsze, przestalam jesc kolacje (ew. cos malego, ale nie pozniej niz o 18:00-18:30), worki zniknely. Ale pojawiaja sie zawsze, gdy najem sie na noc. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: podkrążone oczy? 05.02.05, 17:57 dzięki, nie pomyślałam, zeby poszukać w wątkach, które juz były Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: podkrążone oczy? IP: *.chello.pl 05.02.05, 18:10 Ja również mam problem z workami pod oczami.Ale u mnie to raczej sprawa dziedziczna(mój tato i mama też je mają). Staram się z tym walczyć oczywiście jak mogę.Z rana jak wstaje to smaruje okolice pod oczami kremem (obecnie to Preventii Dermiki)wyjętym z lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: podkrążone oczy? 05.02.05, 18:14 Dzięki Lenka, a drogi ten krem? do kupienia w zwykłych sklepach czy w aptekach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: podkrążone oczy? IP: *.chello.pl 05.02.05, 18:17 Raczej bym ci odradziła używanie korektora. Skóra pod oczami jest niezwykle cienka i delikatna,korektor tylko niepotrzebnie ją obciąży i worki będą jeszcze bardziej widoczne(na początku też tak próbowałam robić).Raczej postaw na odpowiednią pielęgnacje tych okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: podkrążone oczy? IP: *.chello.pl 05.02.05, 18:23 Koztuje około 40 zł.Do kupienia w każdej praktycznie drogerii.On jest w zasadzie taki przeciwzmarszczkowy,zapobiegają cy oznakom czasu. Tu masz link: www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=0cb68aa5a8ad8fc1125c32a8c562f342&cmd=details&itemid=5079 Jest jeszcze specjalistyczne serum po oczy -kuracja przeciw workom,z tej samej serii ,ale jak widze na wizażu nie znalazła ona uznania: www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=0cb68aa5a8ad8fc1125c32a8c562f342&cmd=details&itemid=5081 Możesz też wypóbować coś tańszego,firma Floslek ma dobre kremy pod oczy i nawet niedrogie,np. coś takiego: www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=0cb68aa5a8ad8fc1125c32a8c562f342&cmd=details&itemid=2121 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: podkrążone oczy? IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.05, 21:51 mam pytanko:ten zel arnikowy kupie w aptece czy raczej normalnym sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: podkrążone oczy? IP: *.chello.pl 05.02.05, 22:06 Wiesz chyba raczej do dostania w aptece.Oni maja stronke internetową i można zamawiać też tą drogą: www.floslek.com.pl/inpol.html Odpowiedz Link Zgłoś