Dodaj do ulubionych

pryszcz na pupie

IP: *.gov.pl 08.02.05, 13:36
Mam problem- mam brzydką skóre na pupie: jakas taka fioletowo-czerwonawa,
raczej sucha. No i od czasu do czasu pojawiaja sie na niej krostki. Niestety,
mam tez jedną dużą od 2 m-cy (naprawde!). Mimo stosowania leków - w tym z
antybiotykiem na zlecenie lekarza, balsamowania, peelingu, a nawet zmiany
proszku do prania na specjalny dla alergików, pryszcz nadal TAM jest...
jestem zrozpaczona - pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: annnka Re: pryszcz na pupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:57
      fioletowo-czerwonawa??moze ty sobie tyleczek odmrozilas??caly czas w sringach
      chodzisz??,moze to jakis stan zapalny,bo jak jest juz od dluzeszego czasu..wiem
      ze na takie drobne krosteczki podobno dobry jest talk dla dzieci,ale na wieksze
      nie mam pojecia.
    • Gość: Miśka Re: pryszcz na pupie IP: *.gov.pl 08.02.05, 14:04
      nie, nie odmoroziłam sobie tyłka, w stringach tez nie chodze, szczegolnie zimą;)
      raczej odwrotnie - ciepło sie ubieram, a z tą kolorystyką nieco przesadzilam...
      raczej chodzi mi o to, ze skóra nie jest różowa, a raczej nieco zaczerwieniona -
      generalnie mam taką skóre z tendencją do podrażnien i czerwienienia... no i
      skłonność do pryszczy na tylku, a ten jeden mnie dobija. Dermatolog powiedzial,
      ze to podraznienie od proszku, ale zmiana niewiele pomogla, a ja naprawde
      bardzo sumiennie "się pielęgnuję", łykam witaminkie itd...
    • Gość: Agata Re: pryszcz na pupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:04
      moze stosuj jakies tabletki na skore np.silica,moze brakuje ci jakis
      mikroelementow albo witamin...
      albo przez zime masz te problemy,nawet jezeli sie cieplo ubierasz.moze skora
      potrzebuje troche slonca-wtedy jest zdrowsza i ladniejsza. ja mialam male
      wypryski na plecach,pochodzilam troche na solarium(wiem solarium jest gorsze od
      normalnego slonca)i przeszlo. slonce naprawde leczy,bo z tego co pamietam skora
      sama wytwarza witamine D,ktora trudno uzupelnic lekami
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka