Dodaj do ulubionych

dziurki w uszach

IP: *.reliserv.pl 09.02.05, 07:37
kobiety w jakiej cenie jest u was zabieg porzebicia uszu jak sie obchodzić
potem z tymi dziurami i czy można potem od razu założyć długie kolczyki
wiszące czy tylko wkrętki...
dziękuje ślicznie za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Ivre Re: dziurki w uszach IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 09.02.05, 09:04
      U mnie w miescie cena takiego zabiegu jest okolo 10 zl 'za dziurke' :) Jak sie
      pozniej z tym obchodzic? Najlepeij zakupic sobie takie 'specjalne' kolczyki (do
      kupienia w tym miejscu, gdzie uszy przebijasz zazwyczaj) lub zlote. Odradzam
      noszenie innych przez pierwszy miesiac, bo moga Ci strasznie te 'dziurki'
      ropiec. Raz na jakis czas przemywaj dziurki (i kolczyki, jesli zmieniasz!)
      spirytusem salicylowym, bo jesli wlozysz nieco zabrudzone kolczyki, dziurki
      beda goic sie dluzej i gorzej. Niektorzy mowia, ze aby dziurki nie zarosly
      przez pierwszy miesiac (wg innych az 3) nie powinno sie chodzic dluzszy czas
      bez kolczykow. Czy to prawda, to nie wiem, bo mam 4 dziurki (po dwie w kazdym
      uchu) i kolczyki sciagam generalnie tylko do spania :D Nie przejmuj sie, jesli
      jedno ucho bedzie goilo Ci sie lepiej niz drugie; zazwyczaj tak jest :)
      • Gość: hey.babe Re: dziurki w uszach IP: *.pl / 217.153.73.* 09.02.05, 16:43
        15-25zł - kolczyki ze stalą chirurgiczną (nie ryzykuj innych) do kupienia na
        mimejscu w salonie.
        Przynajmniej przez 3tygodnie noś te kolczyki pierwsze (wkręty - nie wiszące).
        Średnicą się różnią od tych wszystkich późniejszych Twoich kolczyków, to
        dobrze - pierwsze powinny być grubsze. Nie zdejmuj ich przez te 3tygodnie.
        1-2 razy dziennie przemywaj ucho (nie wyjmując kolczyka) wodą utlenioną. Możesz
        dokupić sobie jeszcze taki płyn do pielęgnacji uszu (ja miałam firmy Studex -
        7ml/5zł) ale nie wszędzie może być. To nie jest konieczność!

Myślę, że wszystko napisałam :) powodzenia i pa ;* ;]
    • Gość: nikitka Re: dziurki w uszach IP: *.reliserv.pl 09.02.05, 14:46
      bardzo serdecznie ci dziękuje za odpowiedź :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka