delll 10.02.05, 20:52 Twarz lekko mnie piecze i trochę się zaczerwieniła. Ciekawe , co będzie jutro. Przede mną cztery dni barykadowania się w domu. Dam radę. Liczy się przecież efekt, a ten ma być podobno spektakularny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malgosia60011 Re: dziś zrobiłam green peel IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.02.05, 21:16 a co to za zabieg?na co on jest.napisz cos wiecej o nim Odpowiedz Link Zgłoś
delll Re: dziś zrobiłam green peel 10.02.05, 21:26 W moim przypadku ma spłycić potrądzikowe blizny, rozszerzone pory i ogólnie dać efekt " nowej buźki". Na cuda oczywiście nie liczę, kosmetyczka uprzedziła mnie, że głębsze dziurki nie znikną po jednym zabiegu, ale ma być podobno dużo lepiej. Z niecierpliwością czekam. W ciągu czterech dni skóra potraktowana dzisiaj ziołowym preparatem ma się złuszczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia_Z Re: dziś zrobiłam green peel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:29 Witaj. Ale czy to dobry czas na takie głębokie złuszczanie? Jest przecież zima, mróz, wiatr... Ja kiedyś robiłam zabieg złuszczania ale ksometyczka powiedziała mi wtedy, że nie może być taka pogoda jak teraz i muszą być w miarę stabilne warunki atmosferyczne, czyli bez silnego nasłonecznienia, mrozu itp. Dowiedz się koniecznie o zabezpieczającą pielęgnację pozabiegową, bo mnie wtedy uprzedzono, że jak nie będzie odpowiedniej ochrony, to mogą powstać przebarwienia i wtedy bardzo się wystarszyłam, bo przecież taka "nowiutka skóra" jest bardzo delikatna i chyba cieńsza więc chyba to wszystko to prawda. Daj znać jak efekty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka Re: dziś zrobiłam green peel IP: *.crowley.pl 11.02.05, 09:48 Robiłam green peel 4 razy i żałuję. Teraz mam cieniuką skórkę jak noworodek, bo nie znaczy, że taką piękną :((( i strasznie wrażliwą. Efekt - bez przebarwień i zmniejszone pory utrzymał się tylko ok roku Odpowiedz Link Zgłoś
egis Re:do meganki 11.02.05, 09:57 A czy po tym zabiegu pozbyłaś się blizn o ile je oczywiście miałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka Re:do meganki IP: *.crowley.pl 11.02.05, 10:47 Blizny miałam malutkie - dołki po ospie, którą przechodziłam dość późno. Większe się spłyciły, ale nadal są. Mniejsze zniknęły. Największym moim problemem bnyły przebrawienia. Zniknęły ale po roku znów mam nowe :( Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: dziś zrobiłam green peel 11.02.05, 10:14 Napisz gdzie robiłaś ten zabieg i ile kosztował? No i pisz nam sprawozdania o efektach po kilku dniach, a najlepiej to po każdym dniu :-))) Jestem ciekawa jak twarz się sprawuje po green peel i czy faktycznie trzeba ukrywać się przed światem przez kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
delll Re: dziś zrobiłam green peel 11.02.05, 10:41 Raczej trzeba się ukrywac ja wzięłam sobie trochę wolnego z pracy - dziś twarz robi się coraz bardziej brązowa. Czuje się tak, jak po oparzeniu słonecznym - nawet mam lekkie dreszcze.Na razie jeszcze nic się nie łuszczy, ale podobno tak ma byc.Nie mogę myć twarzy ani włosów, tylko smarować specjalnym tonikiem i kremikiem. O mrozach moja kosmetyczka nic nie wspominała.Bardzo liczę na to, że potrądzikowe blizenki i dołki nieco się spłycą. Wielkie pory to nie jest moje największe zmartwienie, tylko własnie te dziurki. Kosmetyczka mówi, że potem zrobimy kilka serii mikrodermabrazji. Green kosztuje 400 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: dziś zrobiłam green peel 11.02.05, 10:53 A w jakim mieście robiłaś? Czy to robi lekarz czy kosmetyczka? Odpowiedz Link Zgłoś
delll Re: dziś zrobiłam green peel 12.02.05, 13:04 Myślałam, że to będzie jakoś bardziej drastyczne wyglądało. Skóra jest cały czas leciutko opuchnięta i pociemniała. Zaczyna lekko zciągać na razie łuszczy się tylko małymi płateczkami na podbródku, a ja wyobrażałam sobie zwisające płaty. A może na moją słoniową skórę to nie podziała tak , jak powinno ? Odpowiedz Link Zgłoś