Gość: noana IP: *.torun.mm.pl 18.02.05, 11:37 łykałyście kiedyś beta karoten lub jakies inne tabletki, po ktorych skara choc troche zbrazowiala? kiedys znajoma zachwalala jakies tabletki, ale nie pamietam nazwy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vikka miałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:56 tez nie pamietam nazwy,jakas pzn firma,betakaroten+vit E ale ogólnie same tabletki nic nie dają,tzn najlepsze sa w połączeniu z solarium(słońcem).ja mialam nawet wrazenie,ze same "farbuja" skóre na brzydki,żółtawy odcień(coś jak po samoopalaczu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elanor Re: miałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:00 Te tabletki to Solarin Extra. Kiedys zjadłam jedno opakowanie, ale nie było efektów. Pewnie to za mało, ale nie mam cierpliwości:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: miałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:16 Beta karoten. Kiedyś brałam po wakkacjach żeby utzrymać opalenizną. szczerze mówiąc nie wydaje mi się że to działa. Jak będziesz pić 5 litrów soku z marchewki dziennie to moze poskutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: miałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:20 Gość portalu: maxi napisał(a): > Beta karoten. Kiedyś brałam po wakkacjach żeby utzrymać opalenizną. szczerze > mówiąc nie wydaje mi się że to działa. Jak będziesz pić 5 litrów soku z > marchewki dziennie to moze poskutkuje Faktycznie, na pewno cera trochę pożółknie (raczej nie zbrązowieje), ale 5 litrów dziennie soku z marchwi to długo tego wątroba nie wytrzyma..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: miałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:06 Nie rób tego!Będziesz żółta, moja koleżanka miała nawet białka oczu trochę zabarwione od tego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? 18.02.05, 12:35 łykałam różne beta karoteny i skóra sama z siebie nie zbrązowiała :( lekarz oświecił mnie, ż ekonieczne jest słońce lub solarium, wtedy bkaroten pozwala dłużej utrzymać opaleniznę Odpowiedz Link Zgłoś
hefalump84 Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? 18.02.05, 12:35 a najlepiej jeszcze łykaj świeże marchewki i pij z nich sok:) bardziej naturalne a też działa Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? 14.06.05, 12:27 Bleee nie lubię marchewek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 14.06.05, 12:36 takie tabletki jak solarin. pomagaja przyspieszac opalanie, skora latwiej przysawaja slonce Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? 14.06.05, 13:16 A ja po długotrwałym piciu soków z marchwi jedynie zżółkłam, bo takie jest działanie karotenu.Nie da się chyba uzyskać idealnego koloru brązowego- niestety:) Odpowiedz Link Zgłoś
jagna20 Nie zbrązowieje, ale ... 14.06.05, 14:21 Beta karoten nie powoduje, że będziemy jak czekoladka. Ale odcień skóry osób o jasnej karnacji staje się cieplejszy, miły dla oka. Żeby były efekty, trzeba łykać odpowiednio duże dawki beta karotenu (wit. E czy C nie jest do tego potrzebna). Nie jest to jednak najzdrowsze dla wątroby. Poczytajcie, o tym już było: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=23861774&a=23862340 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Nie zbrązowieje, ale ... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 14:38 Sama marchew nic nie daje trzeba z tłuszczem jakim - np. po lub przed zjeść chleb z masełkiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagna20 Re: Nie zbrązowieje, ale ... 14.06.05, 14:45 To akurat nie prawda. Beta karoten jest rozpuszczalny w WODZIE. Więc można łyknąć tabletki i popić np. samą herbatą i tez sie wchłoną. Wit. A (oraz E, D i K) owszem, jest rozpuszczalna w tłuszczech, ale to juz inna historiia, wit. A nie barwi skóry. Jak łykasz beta karoten, to on się wchłania i bez tłuszczu. Potem część jest w organizmie przerabiana na wit A, a część jest odkładana nieprzerobiona m.in. w skórze, co nadaje skórze charakterystyczne zabarwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kira Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? IP: 212.122.214.* 17.07.05, 20:57 Dobry jest Shock Exlusive Bronze. Kompleks brązujący dodatkowo pogłębia opaleniznę,a złoty pigment delikatnie rozświetla skórę. Zawiera proteiny jedwabne i ekstrakt z zielonej herbaty, które odżywiają skórę i utrzymują właściwy poziom nawilżenia. Zawiera oprócz tego miedź, retinol, wit. E i C, olejek z nasion winogron, flawonoidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:45 na mnie karotenowe tabletki nie dzialaly, za to sok z marchewki jak najbardziej, teraz jednak uzywam balsamu Holliday Johnsona i widze najlepszy efekty - b.naturalnie, przyciemniony kolor skory, ponadto, przyjemny zapach, niepopbrudzone ubrania, nawilzona skora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefri Dermorutin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:46 Ostatnio na rynku pojawił się nowy preparat - Dermorutin. Jest tani i naprawdę skuteczny. No i jako jedyny zawiera beta-karoten, witamine C, witamine E i rutynę. od jakiegoś czasu regularnie go zażywam i oprócz tego, że skóra faktycznie przybrązowiała, to zniknął moj odwieczny problem z pękającymi naczynkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: co łykać żeby skóra zbrązowiała? 19.08.05, 10:12 Łykam od miesiąca ale co drugi dzień SOLAR VITA NP Pharmy. Jedna kapsułka zaiwera wit C, E, beta-karoten i inne składniki. Zdecydowanie polepszyła mi się cera. Mam rozszerzone naczynka i muszę uważać. Poza tym skóra jest delikatnie przyciemniona, ładnie to wygląda. W sumie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś