Dodaj do ulubionych

Reakcja na tonik

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 08:29
Ło boże, dziewczyny ratunku. Bo ja głupia juz jestem. Jakims cudem, po
namowach itp. kupiałam sobie tonik "Purifying Astringent Blackhead Clearing
Formula" Avonu z serii clearskin. Niby nowośc jakaś. Przeciwko wągrom. nawet
tu na forum czytałam niedawno,że ktoś jest z niego bardzo zadowolony. Że sie
pozbywa tych wągrów zakichanych. Po otwarciu tonika oderzył mnie odór
denaturatu. No ale có, myślę, przezyję. Więc buźke myje i zaczynam tonikiem
od nosa. Zaczęł piec. Od razu przypomniał mi sie jeden przypadek jak ktos po
uzyciu jakiegoś kosmetyku wylądował na oparzeniówce..Ja mam skóre mieszaną,
tonik chciałam na nos i na brodę. Więc przechodzę na brodę. Tez piecze.
Domyslam sie, że po pierwszym uzyciu efektów nie zobacze. No ale tu sie
pojawia problem,. Czy ja mam dalej to stosować? Skoro mnie to piecze przy
uzyciu? Tak jakbym sie zwykłym denaturatem pocierała.. Jkaby trzeba było,to
bede uzywac ino nie chce żeby mi dziób poparzyło. Co myslicie o tym??? Ps. to
mój pierwszy tonik w zyciu.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Reakcja na tonik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:56
      przepraszam,ze was tym męczę, ale naprawde chciałabym wiedziec jak to jest. czy
      tego typu toniki, jesli szczypią, to znaczy ze działają?
      Jeszcze jedno co doszło to to, że przecierając nim nos, musze zamykać oczy, bo
      ten zapach szczypie mnie w te moje oczeta.
    • Gość: lidia Re: Reakcja na tonik IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 13:15
      Ja bym przestała używać tego toniku. Jeśli cie piecze to może masz alergię na
      któryś składnik, albo jest on może zepsuty albo po prostu za mocny dla ciebie.
      Mieszana skóra bywa niestety często wrażlilwa.
    • Gość: magda Re: Reakcja na tonik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 13:33
      Wkurza mnie to strasznie, bo ja sie nigdy nie bawiłam w żadne "upiększacze".
      Myłam buzie zwykłym mydłem, na to krem i do widzenia. teraz zaczełam jakies
      żele, toniki, pierdoły i sie zaczynaja problemy..
    • Gość: lidia Re: Reakcja na tonik IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:03
      Ja w ogóle nie używam toniku tylko żel do mycia twarzy i na to krem. A jak nie
      mam żelu to zwykle mydło. Co za dużo to nie zdrowo - przynajmniej dla mojej
      mieszanej cery. Pozdrawiam.Ps. Odkryłam fajny krem na wypryski antybakteryjny
      nawilżający firmy dax cosmetix z serii Perfecta Czysta Cera. Używam go raz
      dziennie na noc ( jest napisane że stosować na dzien albo na noc . Super leczy
      wypryski. Odkąd zaczęłam go używać nie miałam zadnego wyprysku co mnie bardzo
      cieszy. A na dzien używam Nivea d'Energie. Ta mieszanka kremow bardzo dobrze
      robi mojej buzi. Ale wiadomo ze to indywidualna sprawa i to co jest dobre dla
      mnie nie musi byc dobre dla ciebie.
      • Gość: Aga Re: Reakcja na tonik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:09
        Ja używam od czasu do czasu toniku Clen & Clear-przeciw wągrom.Również cudnie
        nie pachnie, i szczypie, ale naprawdę działa.Skóra jest fajnie oczyszczona i
        znikaja wstrętne czarne kropy...Ale zbyt mocno wysusza (też mam skórę
        mieszaną), więc jak używałam codziennie, to potem musiałam ratować łuszczącą
        się skórę silnymi nawilżaczami. Jednak profilaktycznie-powiedzmy raz na dwa-
        trzy dni polecam jak najbardziej.
        • Gość: black Re: Reakcja na tonik IP: *.autocom.pl 05.03.05, 16:01
          jeśli masz cerę mieszaną a nie typowo tłustą to odradzam ci używanie mocnych,
          alkoholowych toników z serii typowo dla nastolatek, chyba, że tak jak pisała Aga
          - użejesz ich dwa, trzy razy w tygodniu a nie codziennie. Ja sobie nagorliwością
          zepsułam cerę niesamowicie parę lat temu i minęło dobrych kilka miesięcy nim
          wszystko wróciło do normy (o tym, że była to głównie wina toników i braku
          nawilżania dowiedziałam się od kosmetyczki)
          odradzałabym też używania mydła, na dłuższą metę bardzo wysusza skórę. Z toników
          które mogłyby ci pomóc polecam Neutrogenę - Deep Clean albo nawet lepiej Visibly
          Refined - typowo na rozszerzone pory. jeśli wolisz Avon to nie ta seria
          nastolatkowa tylko PoreFection czy jakoś tak - mają serię do cery mieszanej,
          moim zdaniem słabsze niż neutrogena ale tańsze i na pewno lepsze niż clearskin.
          no i nie zapomnij o dobrym kremie nawilżającym. jeżeli piszę o czymś oczywistym
          to przepraszam, ale pamiętam jak kiedyś mi się wydawało, że skoro przetłusza mi
          się skóra to nie powinnam używać kremu... dość powiedzieć że wyglądałam
          masakrycznie:)
          ps. dotyczy to chyba wszystkich toników ale jeśli się mylę to niech mnie ktos
          poprawi: jeżeli szczypie tylko przy pierwszym zastosowaniu, a potem mniej i nie
          ma żadnych innych niepokojących objawów (zaczerwienienie, złuszczająca się
          skóra) to pewnie masz skórę wrażliwą na alkohol zawarty w toniku, możesz go
          stosować ale raczej nie codziennie. natomiast jak szczypanie nie ustaje a
          dochodzą inne "atrakcje" to odstaw tonik bo albo tonik jest do niczego albo
          jesteś na niego uczulona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka