Gość: :))))))) IP: 213.134.172.* 11.06.02, 12:50 Czy któraś z was, mogła by mnie w tym temacie oświecić? Jak czesto się to robi? Jakie ceny? Gdzie? Co się dzieje jak odrastają paznokcie?Jak to wygląda itp? Co ze swoimi paznokciami czy to je niszczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexxa Re: TIPSY 11.06.02, 13:02 Gość portalu: :))))))) napisał(a): > Czy któraś z was, mogła by mnie w tym temacie oświecić? moglaby. > Jak czesto się to robi? tipsy? no, raz. a potem sie uzupelnia, w zaleznosci od predkosci wzrostu plytki - co 2, 3 albo 4 tygodnie. > Jakie ceny? od 100 pln w gore. i radze nie oszczedzac. > Gdzie? np. w wawie u frydzinskiej (hotel metropol i hotel mdm). > Co się dzieje jak odrastają paznokcie?Jak to wygląda itp? jak odrastaja paznokcie, to trzeba uzupelnic. > Co ze swoimi paznokciami czy to je niszczy? nie niszczy w sensie doslownym, ale przejsciowo oslabia. po zdjeciu tipsow paznokcie pielegnuje sie odzywka (np. sally hansen ma taka potipsowa). po miesiacu-dwoch wracaja do normy. chyba, ze dzialo sie z nimi cos zlego. powyzsze dotyczy tipsow zelowych - zdrowszych od akrylowych. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: TIPSY do anexxy IP: 213.134.140.* 11.06.02, 14:49 Rozumiesz, ze mnie korci, ale w ramach Porozumienia Ponad Podzialami sie zamkne :-))))))))) H. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: TIPSY 11.06.02, 14:56 Pogrzeb autorko w nie tak starych czeluściach tego forum- mamy w archiwum bogato rozwinięty, wybitnie edukacyjny wątek tipsowy :)) Wady i zalety plus emocje, jakie wzbudzaja tipsy- nic dodać, nic ująć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooda Re: TIPSY IP: *.komputerswiat.pl 11.06.02, 14:57 To zalezy. Tipsy to ogolna nazwa, ale w rezultacie oznacza wytwor z tworzywa, przedluzajacy paznokiec. Sa wiec tipsy na cala dlugosc plytki, tipsy tylko na martwa czesc paznokcia [biala] i tipsy na same koncowki. Odrebna sprawa to sposob ich przytwierdzania - mozna to zrobic akrylem, zelem, zelem z jedwabiem lub zwyklym klejem do pazn. Powyzsze metody funkcjonuje tez bez tipsow, czyli przedluzania - jako metody na utwardzanie pazurow [rzecz jasna, wykluczajac klej :)]. Generalnie wszystkie te metody sa inwazyjne, najmiej zwykly klej do paznokci, ale ma tez najmiejsza skutecznosc klejenia. Wystepuje tu gradacja - najgorszy jest akryl, potem zel. Ma sie to tez dokladnie do sposobu trzymania - akryl jest najtwardszy i najlepiej trzyma, ale tez rujnuje pazur oblednie. Tipsy to dobre rozwiazanie dla: a. kogos, kto obgryza pazury; b. kogos, kto ma brzydki ksztalt paznokcia i chce go zmienic; c. kogos, kto chce, by mu pazury urosly szybko i bez zbednych ceregeli [ja tak zrobilam]; d. lub kogos, kto duzo pracuje w domu - zmywanie, pranie i nie lubi rekawiczek. Tips dodatkowo, oprocz utwardzenie, chroni plytke przez zniszczeniem od chemikaliow oraz przez mechanicznymi uszkodzeniami, jak zlamania, zadarcia itd. Zrobienie kosztuje sporo - nawet 200 zl [od 160], uzupelnianie [mw. co miesiac; zalezy, jak rosna, pierwsze uzup. robi sie wczesniej - po 2 tyg.] - ok. 120 do 150. r Odpowiedz Link Zgłoś