Dodaj do ulubionych

Najlepsza woda mineralna

IP: *.ghnet.pl 07.03.05, 19:02
Pod względem smaku czy składu...Którą preferujecie ??
Obserwuj wątek
    • setorika Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 19:05
      ja zapijam się Żywiec Zdrój niegazowaną, ale to jest woda żródlana, więc mąż
      zwrócił mi na to uwagę i powiedział, że zwłaszcza kiedy jestem po intensywnym
      wysiłku fizycznym to powinnam pić wode mineralną.
      Ostatnio byłam w restauracji i bardzo smakowała mi Staropolanka.
    • smee Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 19:09
      Dobrawa lekko gazowana, bo ma malo sodu :) Pyszna :)
    • fionna Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 19:15
      Staropolanka i Dobrawa (obie niegazowane, a raczej naturalnie gazowane)
    • daria00 Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 19:31
      Nałęczowianka <niegazowana>
    • teresai33 Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 19:34
      Też Nałęczowianka bez gazu.
      • frrancuzeczka Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 19:38
        Zywiec i Vitalinea.
    • Gość: jasna_79 Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:24
      tylko nałęczowianka bez gazu
      czasem arcitc bez gazu
      • vanillaice Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 20:37
        Nałęczowianka bez gazu.
        • Gość: Nicky Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.org 07.03.05, 21:18
          Co 3 butelka wody mineralnej i źródlanej w Polsce to czysta kranówa i jest to
          potwierdzone badaniami np PZH i Instytutu Żywienia.W sektorze najbardziej
          znanych wód w Polsce najgorsza jakościowo jest Żywiec Zdrój i Bonaqua.Wysoko
          uplasowały się Nałęczowianka i Vitalinea.JEDYNĄ wodą w Polsce,która spełnia
          wszystkie wymogi jest Staropolanka.
        • Gość: setorika Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.05, 21:20
          a ja się nie mogę przełamać do tej nałęczowianki, zalatuje mi wodą z ubikacji,
          sorry, ale ani mi nie pachnie ani smakuje
          • Gość: Inka_26 Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.szwajcarska.pl 07.03.05, 21:29
            NAŁĘCZOWIANKA
            ŻYWIEC ZDRÓJ
            Ktoś pisze jakieś głupoty, że Żywiec to kranówa. Przecież wiadomo, że to woda
            źródlana, nawet piłam z samego źródła :-)
            • Gość: imoe Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.aster.pl 07.03.05, 21:48
              też się zdziwiłam, ale inka poszperaj w necie, żywiec rzeczywiście jest
              najgorszą wodą.
              • smee Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 21:50
                A ja czytalam gdzies ze najgorsze wyniki miala wlasnie Naleczowianka, jest
                najbardziej zanieczyszczona. Niestety. Poszukam tych danych. Moze teraz i
                Zywiec jest do kitu, wszystko jest mozliwe, bo o tej Naleczowiance to czytalam
                pare lat temu.
                :)
                • Gość: imoe Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.aster.pl 07.03.05, 21:57
                  o żywcu przed chwilą szukałam i są to badania z 2003r przez UE zrobione dla
                  jakiegoś magazynu. w sumie to sama już nie wiem co pić, bo przypomniałaś mi że o
                  nałęczowiance, że jest kiepska też kiedyś czytałam. niby taka zwykła rzecz jak
                  woda a tu proszę jaki problem z wyborem...
    • ciszyma Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 21:29
      Był żywiec, Nałęczowianka, a teraz Kinga - i to jest to
    • anamag Re: Najlepsza woda mineralna 07.03.05, 21:57
      ja najchetniej piję wody mineralne w pijalniach w uzdorwiskach :-) ale to
      okazyjnie tylko... tak na codzień - Muszynianka
    • Gość: agda Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.lo.icsa.pl / 212.244.249.* 08.03.05, 09:31
      Tylko Muszynianka - jest pyszna. Po wyjeżdzie tej zimy w okolice Muszyny
      jeszcze bardziej się do niej przekonałam. Piłam na miejscu wody z różnych
      otwiertów i duzo czytałam nt właściwości tych wód
      • Gość: Lenka Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.chello.pl 08.03.05, 09:39
        Bardzo lubię Nałęczowiankę.Poza tym Aqua Minerale,Arctic,Danone.
        • Gość: Ania Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.lot.pl 08.03.05, 10:10
          OSTROMENCKO - takie małe zielone szklane (!! - to podstawa) buteleczki. Woda
          pycha! Drugie miejsce Vitelinea!
          • agnie_szka9 Nałęczowianka i Staropolanka 08.03.05, 10:31
            ta pierwsza n/gaz, ta druga naturalnie mineralizowana
    • Gość: livett Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 10:56
      Muszynianka i Piwniczanka - dla mnie obie są ok i pod względem smaku i pod
      względem składu:)
    • Gość: aniołek Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.businessman.com.pl 08.03.05, 11:04
      a ja uwielbiam Nałeczowiankę - i do konsumpcji i do przemywania twarzy. W obu
      przypadkach jest rewelacyjna:)
      • paputerek Re: Najlepsza woda mineralna 08.03.05, 11:30
        pamiętam dokładnie te wyniki bada bo zawsze byłam wielką fanką żywca a w tych
        badaniach niestyty wypadł fatalnie, głównie chodziło o to że po pozostawieniu
        otwartej butelki przez kilka dni mogą się zalęgnąć jakieś niekorzystne mikroby
        czy coś
        w innych wodach to zagrożenie prawie nie występowało i dlatego żywiec wypadł
        tak słabiutko
        rzeczywiście na pierwszym miejscu była staropolanka, a na trzecim lub czwartym
        nałęczowianka.
        Niestyty mi Nałęczowianka wogóle nie podchodzi, ktos już wyżej dobrze opisał
        jaki ma smak...

Piję żywca pomimo wyników badań bo bardzo mi smakuje i poprostu staram się ją
        wypijać szybciutko, żeby butelka nie stała.

pzdr
        • setorika Re: Najlepsza woda mineralna 08.03.05, 11:52
          a tak w ogóle to zupełnie inaczej smakuje woda w szkalnych butelkach! Czasem w
          dobrej restauracji można dostać taka miniaturkę. SZkoda, że mineły czasy
          wymiany butelek (ale nie tych jak po oranżadzie) tylko dużych, w sześciopakach.
          W Niemczech wciąż można kupować taką wodę i napoje gazowane o krótkim terminie
          ważności na bazie takiej wody, tez w szklanych butlach.
          • Gość: kiwi Re: Najlepsza woda mineralna IP: 217.8.163.* 08.03.05, 12:21
            Zdecydowanie Piwniczanka, nic z nią nie kombinują, tylko nalewają prosto do
            butelek. Posiada najwięcej minerałów ze wszystkich wód, w tym mnóstwo potasu,
            co jest nie bez znaczenia dla dziewczyn, które zażywają hormony (hormony
            wypłukują potas z organizmu).
            • Gość: Nicky Re: Najlepsza woda mineralna IP: *.org 08.03.05, 13:13
              To jeszcze parę newsów ode mnie:) :

-nie dajcie się nabrać na chwyty producentów,że skąd oni to nie czerpali wody-a
              to jakieś górskie źródła,a to odwierty na 100 m;)- np "Wielkopolanka"
              jest "wydobywana" przy ul.Szarych szeregów w Poznaniu na Piątkowie,w
              sąsiedztwie wielkich blokowisk,a "Arctic" i kilka innych wód w zakładzie obok
              Galerii Mokotów w Warszawie:)Ale wiadomo,że na etykiecie nikt tego nie napisze.

-najlepsze są wody lecznicze typu "Jan",ale picie ich trzeba konsultować z
              lekarzem;)Ze zwykłymi mineralnymi też nie można przesadzać-wbrew pozorom
              nadmiar składników mineralnych,zwłaszcza sodu i potasu,bardziej nam zaszkodzi
              niż pomoże.Dlatego najlepiej wybierać wody średniozmineralizowane.

-i jeszcze cosik o smakach-smaki wód są charakterystyczne dla rejonów,z których
              się je wydobywa-i tak,wody z Piwnicznej,Krynicy Zdroju mają zawsze
              słodkawy,nieraz cierpki posmak,wody z Polanicy Zdr. czy Kudowy-orzeźwiający,ze
              Świeradowa Zdr. i Czerniawy-żelaziany.

To by było chyba na tyle ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka