Dodaj do ulubionych

ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;(

IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.03.05, 12:19
MAm rozszerzone i zatkane pory;( tego nei da zakryc sie podkladem.. jakie
znacie dobre specyfiki??? pomozcie!! pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kitty20 Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( 20.03.05, 12:24
      ja mam to samo. ostatnio byłam u kosmetyczki na czyszczeniu, ale nie pozbyłam
      się wszystkich, a potem i tak problem powrócił.wyciskanie strasznie niszczy
      skórę, ale to chyba jedyny sposób. są podobno specjalne zakłady kosmetyczne,
      gdzie robi się to bardziej prfesjonalnie za pomocą "łyżeczki", ale jeszcze się
      nie spotkałam z takim miejscem :(
    • Gość: .. Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.03.05, 12:48
      up
    • Gość: paprotka Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: *.chello.pl 20.03.05, 13:23
      polecam maszeczkę wygładzającą i zwężającą pory dr eris, do cery tłustej i
      mieszanej, naprawde niezła:)
      • Gość: Karolina Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 20.03.05, 15:08
        stosuje te maseczke ale nie widze powalajacych rezultatow. Cos tam daje ale
        rozszerzone pory jak byly tak sa. Slyszalam ze seria peelingow (jakis tam -
        dokladnej nazwy nie pamietam) wykonana u dermatologa daje swietne rezultaty a
        skora po nich jest jak pupcia niemowlaczka
        • Gość: Sandra Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: 80.51.249.* 20.03.05, 15:19
          Zmienic diete - jesli jest za duzo białka (w postaci nabiału)- wywalić.
          Ograniczyc skrobie, tłuste potrawy i mączne [jesli takowe są...].
          Wywalic z organizmu szlaki, nadmiar toksyn, bo to co Ci wylazi z porów, to
          wylazi w wiekszosci z wewnątrz...

Sandra

www.harmonny.pl
          GG: 19735
          sandra@namyslow.com
          • Gość: Karolina Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 20.03.05, 15:33
            A mozesz napisac konkretnie co nalezy jesc???
            • Gość: Sandra Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: 80.51.249.* 20.03.05, 15:42
              Karolina,
              każdy ma swoja diete.
              Podstawy jednak sa wspolne, czyli:
              - owoce, warzywa - jest w nich rewelacyjna woda, tzw. woda strukturalna, wiec
              polecam picie naturalnych, swiezych soków.
              ! Ale unikac warzyw psiankowatych - ziemniaki oraz pomidory.
              - mięso - cielęcina, baranina, wołowina; z drobiem uważac, bo hormony ktorymi
              sa karmione fatalnie wplywaja na kobiece gruczoły, takze jak masz swoje kury w
              domu to je jedz a jak nie, to lepiej je na cos wymien
              - rybki - karp, łosoś, pstrąg, grunt zeby miały łuski
              - pieczywo - i tu znow male schody, zaleca sie ciemne, ale ciemne zakwasza
              organizm, wiec na dobra sprawe lepsze jest pszenne. ja po prostu zaczelam piec
              swoj wlasny chleb. A tak najlepiej zachowac umiar i jesc go niewiele i
              różnorodnie.
              - kasza gryczana! bardzo polecam
              - dodawac oliwe z oliwek albo jescze lepsze masło Ghee. Albo zamiennie, aby
              bylo urozmaicenie

Wywalic sprzedawana w sklepach sól, cukier, bo sa guzik warte. Jesli masz
              dostep do "prawdziwej" soli, takiej brązowej to mozna troche jej dodawac.

Jak chcesz, to moge Ci podeslac konkretny artykul o grupach produktow
              zywieniowych:
              mieso
              nabial
              owoce
              warzywa
              etc...
              ...bo ja tu moge pół dnia pisac.

Sandra

www.harmonny.pl
              sandra@namyslow.com
    • Gość: Sandra z "Drogi do zdrowia" M.Tombaka.. IP: 80.51.249.* 20.03.05, 15:28
      Uwaga, cytuje ciekawy fragment.
      Jest to tylko cytat, ponieważ sama nie miałam potrzeby ani okazji stosować tego
      naturalnego sposobu.
      "Chociaż wszystkie zmiany na skórze związane są ze stanem organów wewnętrznych
      organizmu, tym niemniej naturalna kosmetyka może wyświadczyć skórze nieocenione
      usługi. W książce "Uleczyć nieuleczalne" na s. 134-138 posałem o leczniczej
      sile ziemniaków. Ten teni i łatwo dostępny artykuł okazuje się bardzo skuteczny
      w pielegnacji skóry.
      (...)Tym. którzy maja rozszerzone naczynia włosowate widoczne na skórze, radzę
      nastepująca maseczkę.
      Wytnijcie w gazie lub cienkim ręczniczku otwory na oczy, nos, usta, zmoczcie
      gaze sokiem z ziemniaków i połóżcie na twarz na 30 minut".

jak wiadomo ziemniak to skrobia, ktora wode pochlania, wiec na pewno po takiej
      maseczce warto zastosowac dobry krem odzywczy.
      Tombak zaleca takze picie soku z ziemniaka.
      Taka maseczka jesli doda sie żółtko jajka jest stosowana na skore zwiotczała
      oraz sucha i powoduje odmlodnienie.

Pozdrawiam
      Sandra

www.harmonny.pl
      sandra@namyslow.com
    • Gość: aaa Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: *.zin.lublin.pl 20.03.05, 16:47
      Sandro czy tu chodzi o naczynka krwionosne rozszerzone?
      • Gość: Sandra Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: 80.51.249.* 20.03.05, 17:03
        Chodzi o rozszerzone naczynka włosowate...te zaś pochodzą niejako z naczynek
        krwionośnych. Tzn. krwionosne rozdzielaja sie w pewnym momencie na naczynka
        własnie włosowate.
        Najlepiej przeczytac caly rozdzial ksiazki, czy tez ksiazke, aby miec ogolny
        zarys sytuacji, jak bede miala troche czasu, to znajde ten rozdział o ziemniaku
        w "Uleczyć nieuleczalne" o wkleje, tam zapewne bedzie to rozszerzony opis.

Sandra

www.harmonny.pl
    • Gość: aaa Re: ROZSZERZONE I ZATKANE PORY!!!!!!! ;( IP: *.zin.lublin.pl 20.03.05, 17:19
      dzieki:)W takim razie czekam na ten opis:)
      • Gość: Sandra Kontakt...please IP: 80.51.249.* 20.03.05, 18:34
        Prosilabym o jakis kontatk, typu e-mail. Watek moze uciec gdzie daleko na dol,
        lub dalsze strony, a mnie sprawa wypadnie z glowy, a tak sobie zapisze i bede
        pamietala, a skoro tak to w najblizszym czasie podam i na forum i na adres...

Sandra

www.harmonny.pl
        sandra@namyslow.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka