24.03.05, 14:47
Czy wiecie coś o tej firmie?
www.fitomed.pl
W składzie mają jakieś sodium laureth'y i inne, ale dla mnie to nie problem.
Zresztą jest ich tam mało. Chodzi o to, czy są cruelty-free, czy nie.
Pozdrawiam ciepło!
Obserwuj wątek
    • asiek_asiekowaty Re: Fitomed 24.03.05, 19:13
      Właśnie - co z SLS? Na ich stronie jest napisane, że zastepują detergenty i
      mydła wyciągiem z mydlincy. Patrzę na Wizaż, a tam w składzie, owszem, mydlnica
      i zioła są, ale dalej jest również SLS (to w przypadku szamponu). Jestem
      ciekawa, jak dokładnie wygląda skład żelu do mycia twarzy.

Co do Cruelty Free - myślę, że raczej powinni być ok, używają ziół i generalnie
      nie mają czego testować, poza tym to chyba za mała i za biedna firma, żeby
      sobie mogła na to pozwolić.
      • kraxa Re: Fitomed zawiera SLS? 29.03.05, 11:18
        No to dyskwalifikacja:-( Nawet jesli skladnik nie jest umieszczany na pierwszym
        miejscu. SLS jest wyjatkowo paskudna substancja, ktora znajduje sie doslownie
        we wszystkich syntetycznych srodkach czystosci. wnika w skóre i moze odkladac
        sie w narzadach wewnetrznych, a dlugofalowego oddzialyania takich zlogów na
        organizm nikt szczególowo nie badal, ale pewnie pozytywne nie sa...Szkoda
        fitomedu, bo robili dobre wrazenie. Pozostaje zasada ograniczonego zaufania i
        czytanie skladów ZAWSZE.
      • galazka_miety cruelty-free 29.03.05, 23:39
        No, na testowanie to na pewno ich nie stać, ale mogą kupować składniki od firm,
        które testują na zwierzach, chociażby te sls'y :( Skąd się tego dowiedzieć?
        • kraxa jak jest podejrzenie to nie kupowac po prostu :-( 30.03.05, 12:05
          To za malo znaczaca dla rynku firma, zeby znalazla sie na wykazach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka