galazka_miety 24.03.05, 14:47 Czy wiecie coś o tej firmie? www.fitomed.pl W składzie mają jakieś sodium laureth'y i inne, ale dla mnie to nie problem. Zresztą jest ich tam mało. Chodzi o to, czy są cruelty-free, czy nie. Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiek_asiekowaty Re: Fitomed 24.03.05, 19:13 Właśnie - co z SLS? Na ich stronie jest napisane, że zastepują detergenty i mydła wyciągiem z mydlincy. Patrzę na Wizaż, a tam w składzie, owszem, mydlnica i zioła są, ale dalej jest również SLS (to w przypadku szamponu). Jestem ciekawa, jak dokładnie wygląda skład żelu do mycia twarzy. Co do Cruelty Free - myślę, że raczej powinni być ok, używają ziół i generalnie nie mają czego testować, poza tym to chyba za mała i za biedna firma, żeby sobie mogła na to pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Fitomed zawiera SLS? 29.03.05, 11:18 No to dyskwalifikacja:-( Nawet jesli skladnik nie jest umieszczany na pierwszym miejscu. SLS jest wyjatkowo paskudna substancja, ktora znajduje sie doslownie we wszystkich syntetycznych srodkach czystosci. wnika w skóre i moze odkladac sie w narzadach wewnetrznych, a dlugofalowego oddzialyania takich zlogów na organizm nikt szczególowo nie badal, ale pewnie pozytywne nie sa...Szkoda fitomedu, bo robili dobre wrazenie. Pozostaje zasada ograniczonego zaufania i czytanie skladów ZAWSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
galazka_miety cruelty-free 29.03.05, 23:39 No, na testowanie to na pewno ich nie stać, ale mogą kupować składniki od firm, które testują na zwierzach, chociażby te sls'y :( Skąd się tego dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa jak jest podejrzenie to nie kupowac po prostu :-( 30.03.05, 12:05 To za malo znaczaca dla rynku firma, zeby znalazla sie na wykazach. Odpowiedz Link Zgłoś