Dodaj do ulubionych

krem pod oczy dla 20-latki

24.03.05, 21:37
chyba powinnam juz zaczac uzywac.mam przesuszona skore i drobne
zmarszczki,przez nie noszenie okularow.okulary juz nosze,ale okolice oczu
dalej nie wygladaja najlepiej.do tej pory uzywalam tego samego kremu co do
twarzy,czy polecily byscie mi jakis delikatny kremik,cena nie ma znaczenia.
Obserwuj wątek
    • kosmisia Re: krem pod oczy dla 20-latki 24.03.05, 21:56
      może nivea visage pod oczy? bardzo fajny
      ja używałam kiedyś kremu AA pod oczy nie pamiętam dokładnie jak się nazywa,
      taki w tubce białej z pomarańczowymi napisami, nawilżający
      odpowiał mi też aloesowy zel pod oczy oriflame, nawilża i odświeża
      wszystkie są odpowiednie dla młodej skóry, są nawilżające i odpowiednie dla
      maleńkich zmarszczek bo nie działają agresywnie przeciwzmarszczkowo

wandalas napisała:

> chyba powinnam juz zaczac uzywac.mam przesuszona skore i drobne
      > zmarszczki,przez nie noszenie okularow.okulary juz nosze,ale okolice oczu
      > dalej nie wygladaja najlepiej.do tej pory uzywalam tego samego kremu co do
      > twarzy,czy polecily byscie mi jakis delikatny kremik,cena nie ma znaczenia.
    • wandalas Re: krem pod oczy dla 20-latki 24.03.05, 22:04
      dzieki,chyba wybrobuje tego nivea.ale uzywalam kiedys normalnego do twarzy nivea
      visage i podklad mi sie walkowal,czy na tym pod oczy bedzie mi sie trzymal
      korektor,bo niestet since pod oczami tez mi sie zdarzaja?
      • kosmisia Re: krem pod oczy dla 20-latki 24.03.05, 22:11
        czy Tobie będzie się trzymał nie wiem :)
        ja nie miałam problemów z makijażem a kremik uważam za bardzo fajny
        możesz też poczytać recenzje na wizażu
        na te cienie powinien tez zadziałać

wandalas napisała:

> dzieki,chyba wybrobuje tego nivea.ale uzywalam kiedys normalnego do twarzy
        nive
        > a
        > visage i podklad mi sie walkowal,czy na tym pod oczy bedzie mi sie trzymal
        > korektor,bo niestet since pod oczami tez mi sie zdarzaja?
    • ziyi Re: krem pod oczy dla 20-latki 24.03.05, 23:41
      20 lat i krem pod oczy?
      hmmmm.....
      Czy to nie aby za wczesnie?
      Zepsujesz sobie cere, bo takie kremy maja zwykle duzo skladnikow odzywczych.
      • naila Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 07:53
        Mam wrażenie, że jesteś pierwszy raz na tym forum????
        Kremy nie dobiera się pod wiek, a według potrzeb skóry! Jeśli skóra pod oczami
        jest wysuszona i tworzą się zmarszczki, to nawet nie ma się czego zastanawiać.
        Mało tego, należało się właśnie wcześniej zastanowić, aby do tego nie dopuścić.

Polecam krem przeciwzmarszczkowo-regenerujący pod oczy AA z serii Perfect Eye,
        a jeszcze lepiej maseczkę z tej serii, jeśli wolałabyś coś lżejszego, w formie
        żelowej, to albo lekki krem kojąco-nawilżający lub żel kojąco-ochronny.
        Ewentualnie coś mocniejszego (przez jakiś czas, aż do unormowania się skóry) na
        noc, a lżejszego na dzień.

Pozdrawiam,
        • naila Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 08:00
          O kremach możesz sobie poczytać na:
          Stronie Oceanic oraz na Wizażu
        • ziyi Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 09:26
          Tak czy inaczej, mam 22 lata a balabym sie uzywac kremu pod oczy. Chyba jestem
          mocno uprzedzona do takich dzialan, bo mi sie to kojarzy ze starszymi kobietami.
          Zmarszczki w wieku 20 lat? Moze chodzi o takie od smiechu?
          Wystarczy sie dobrze odzywiac a cera od razu nabierze blasku!
          • chicaelectronica Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 10:42
            zmarszczki od smiechu tez trzeba likwidować, poza tym są tez inne problemy:
            sińce, opuchlizna, niezależnie od wieku. Znasz takie powiedzenie ze jak się ma
            50 lat to juz sie nie da nic zrobic, mozna jedynie patrzec w lustro i na cerze
            odczytac jakiej jakosci kremów uzywało się gdy miało sie 20. Skóra nie
            uodparnia sie na kremy, podobnie jak na lekarstwa stosowane zewnetrznie, wiec
            mozna stosowac bez obawy kremy dostosowane do wieku, ponizej 25 lat pod oczy
            zwykle sa to żele nawilzajace i drenujace...
          • justa_79 Re: krem pod oczy dla 20-latki 30.03.05, 12:20
            skóra pod oczami jest o wiele cieńsza niż w innych miejscach, więc dlaczego
            traktować ją tak po macoszemu i pozbawiać kremu?? przecież oprócz kremów
            przeciwzmarszczkowych (jeśli już tak się ich boisz, chociaż one nie likwidują
            zmarszczek, tylko im zapobiegają), istnieją też kremy nawilżające.
    • Gość: monia76 Re: krem pod oczy dla 20-latki IP: *.u.mcnet.pl 25.03.05, 09:33
      polecam lekki krem nawilzajacy ocenica z serii eyes perfect. ma duza pojemnosc
      a kosztuje 40 zl. znakomity
    • wandalas Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 10:22
      ja odrozniam zmarszczki od smiechu od takich drobnych spowodowanych
      przesuszeniem!nie zamierzam chekac do 30 zeby sie ich pozbyc,bo czuje dyskomfort
      z ich powodu.nie bede uzywac kremu ujedrniajacego,bo wiem ze w moim wieku to
      przesada.dziekuje za pomoc.pozdrawiam.
    • bursztynowa1 Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 10:24
      Hydraphase LRP, zel pod oczy Iwostin, zel Vichy Thermal Eye
      • wandalas Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 10:33
        a moze widzicie roznice w dzialaniu kremu i zelu.slyszalam ze zel dzieki swojej
        konsystencji dziala intensywniej.chciala bym cos jak najdelikatniejszego.od
        vichy thermal s do twarzy dostalam uczulenia-twarz strasznie szczypala,wiec pod
        oczy sobie chyba odpuszcze.a ten iwostin nie ma dzialania przeciwzmarszczkowego?
        • chicaelectronica Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 10:43
          zele zwykle likwiduja opuchlizne poniewaz drenują: odsysaja wodę. Moze spróbuj
          serii floslek? Albo ziaja pietruszkowy? LRP nic nie daje, drenuje mocno Lierac
          i Matis
        • sitc Re: krem pod oczy dla 20-latki 25.03.05, 10:56
          Ja żeli unikam jak diabeł święconej wody, jak ktoś ma wrażliwą i skłonną do
          podrażnień skórę to powinien wybierać konsystencję krem, żel dogłębniej
          penetruje skóre i może częściej niż krem podrażnić.
          Ja po raz kolejny tu na forum zachwalam krem na dzień AA eye perfect, dla mnie
          idealny bo nie potrzebuje nic silnie przeciw zmarszczkowego (jest w zbliżonym
          do Ciebie wieku) a też mam bruzdy wynikające z mróżenia oczu jak czasem chodze
          bez okularów no i z wysuszenia. Tego kremu używam czasem też na noc i rano
          skóra jest super, żadnych cieni i opuchnięć.
          A kremy z tej serii na noc, mają już silniej przeciwzmarszczkowe działanie,
          więc wybór zależy od potrzeb.
          Ja jak ten wykończe to mam ochotę przetestować All about eyes Cliniqua, bardzo
          zachwalany jest też Anty gravity (nie wiem czy dobrze napisałam) tej firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka