Dodaj do ulubionych

Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:06
Czesc dziewczyny! Napiszcie jakie sa Wasze domowe sposoby:)
Obserwuj wątek
    • Gość: szukajcie w archiw Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.05, 13:43
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html
    • malgosia60011 Kawowy peeling 05.04.05, 16:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=22363395
      • Gość: kawa moje sposoby IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.05, 16:33
        wątek bardzo fajny i warto wszystko w jednym miejscu wpisać , w wyszykiwarce
        wszystko może i jest ale każde z osobna , twarz, włosy , skóra , cera , nogi
        bikini włosy- depilacja , włosy -rozjaśnianie, włosy- laserowanie itd itp.

piszę więc moje:
        -peeling cukrowy do rąk - cukier + balsam pod prysznic masujemy ręce
        -depilacja pastą cukrową własnej roboty
        -z forum - wit. c + olej rycynowy na twarz
        - z apteki polecam maść z wit. A na usta
        tyle pamiętam teraz
        czy wit. a+e pod oczy daje jakieś efekty ? może ktoś stosuje?
        kawa

• malgosia60011 Re: moje sposoby 05.04.05, 17:03
          Hej piszesz o depilacji pastą cukrowa własnej roboty.Mozesz cos wiecej napisac?
        • Gość: Ania Re: moje sposoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:02
          tez uzywam tego kremu z wit A,a pozatym miód na usta,cukier na stopy, herbata i
          ogórki na oczy,żółtko jajka =olejek rycynowy na włosy a białko jajka ubite na
          dekolt;)
    • Gość: anula Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.04.05, 07:53
      Fajny watek.Podciagam go
      • Gość: kawa pasta cukrowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.05, 10:30
        paste cukrową robie z kilograma cukru i wody : średni garnek - nie może być za
        mały wypełniam wodą do połowy zagotowuje i wsypuje cukier , gotuje całość dość
        długo - wszystko robie na oko ,mieszam i pilnuje żeby się nie przypalało, tak
        żeby powstała ciągnąca sie pasta tak jak miód , kolor też jak miód , jak
        zanurzysz łyżke w paście i ją wyjmiesz to ciągnie sie podobnie jak miód. lekko
        ciepłe nakładam na nogi tak jak normalny wosk przykładam paski z materiału-
        pocięte prześcieradłow paski ok.8cm x 30cm i odrywam.
        na początku trzeba sie troche nagimnastykować żeby wyszła dobra pasta , mi
        zajęło to trochę czasu , pozatym niemiłosiernie sie wszystko lepiło w koło ,
        cierpliwości.
        pozdrawiam
        kawa
        • v.i.k.k.a do kawy 10.04.05, 19:32
          a podaj ile wody potrzeba do zrobienia tej pasty?(na szklanki/ml/cokolwiek-bo
          "średni garnek"to pojecie względne)

dzieki
          • Gość: kawa Re: do kawy IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.05, 21:52
            wszystko robię na oko a garnek ma 3 litry , ale w większym też robie jak ten
            średni jest zajęty , wszystko zależy od proporcji i co dziwne nigdy nie
            wychodzi mi dokładnie z takich samych ilości wody i cukru co poprzednim razem ,
            jakby ten cukier był inny czy co.
            poprostu próbować , próbować aż w końcu wyjdzie a mojej koleżance toto zawsze
            wychodzi a ona nie wie jak.
            pozdrawiam
            kawa
            • v.i.k.k.a Re: do kawy 11.04.05, 11:22
              dzięki,może się za to zabiore kiedys:)pewnie niezła zabawa bedzie z tym cukrem;)
            • kraxa Re: do kawy 11.04.05, 13:50
              wychodzi mi dokładnie z takich samych ilości wody i cukru co poprzednim razem ,
              jakby ten cukier był inny czy co.

to pewnie wina róznej zawrtosci cukru w cukrze w zaleznosci od podziemnego
              promieniowania :-))))))))))
        • Gość: meg Re: pasta cukrowa IP: 217.153.113.* 11.04.05, 12:57
          Czy trzeba taką pastę zużyć od razu czy może sobie stać i w zależności od
          potrzeby tylko ją podgrzewać?
    • szalona_kredka to wpisujcie jeszcze jaka nacie cere... 06.04.05, 10:33
      ...czy sucha, mieszana, ze sklonnoscia do wypryskow, wrazliwa... wiecie o co
      chodzi:)
    • szalona_kredka Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 06.04.05, 10:34
      i wlasnie - piszcie od razu co i jak robic i na co to dziala to sie fajny watek
      nam utworzy:D
      • Gość: kaja Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 06.04.05, 16:35
        fajny watek!!! :)
        jak sobie cos przypomne to napisze!
        (nie lubie szperac w archiwum)
        • malgosia60011 Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 06.04.05, 18:06
          Przypomnialo mi sie jeszcze cos.Jogurt naturalny na twarz.Trzymac go ok 20-30
          min.Ale zimny.Swietny efekt.Mile uczucie swiezosci i delikatniejsza sora.polecam
          • Gość: kawa Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.05, 11:33
            podciągam bo wątek fajny , ja też nie lubie szperać w archiwum
            kawa
            • mari.na Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 10.04.05, 19:27
              peeling z kawy zuzytej do ciala
              jogurt danona, bo tlusty na twarz, super
              plukanka z octu jablkowego do wlosow, ze trzy lyzki na litr wody, blysk jak po
              silikonach
              peeling z platkow owsianych i jogurtu na twarz
              oczyszczanie twarzy olejem z pestek winogron albo nawet slonecznikowym
              maska na wlosy oliwa - 2 zoltka
              awocado na twarz, super robi na cere pocieranie owocem codziennie, nawilza
              olej z drzewa herbacianego, albo z manuki na pryszcze, olej jojoba (czysty) na
              tradzik

pzdr
              mari
              • mgielka83 Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 10.04.05, 19:40
                popieram oliwę z oliwek + żółtka + sok z cytryny!!
                nie ma nic lepszego na włosy.. żadna chemia tak nie zrobi
                trzymam pod folią i turbanem ze dwie godzinki, potem myję kudły. I tak raz w
                miesiącu, nie chce mi się częściej:)
                • mgielka83 Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 11.04.05, 00:06
                  właśnie wypróbowałam oliwę z oliwek na moją tłustą twarz... wchłonęła się po 2
                  minutach, zostawiając buzię matową i gładką jak pupa niemowlęcia!! nie wiem jak
                  to może wpływać na zaskórniki, ale szyję od dziś smaruję oliwą na bank:)
    • modlisshka Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 11.04.05, 13:32
      Na twarz stosuję co dzień wieczorem lekki krem do cery młodej. Polecam krem
      Soraya- winogronowy ( czy cos takiego) miałam go kiedyś i był rewelacyjny.
      Lubię eksperymentować, więc za każdym razem kupuje inny, teraz mam krem Kwiaty
      polskie i nie jestem z niego zadowolona.
      Na ciało zaczęłam stosować peeling z fusów kawy ( ponieważ mam problemy z
      cellulitem), oraz budyń wyszczuplająco- modelujacy który na razie nie daje zbyt
      widocznych rezultatów. Często okładam oczy plasterkami ogórków ( np. po
      solarium), lub przy dużym zmęczeniu torebkami z herbaty.
      Szorstkie dłonie szoruję solą z cytryną ( pod warunkiem że nie mam skaleczeń).
      potem smaruję dłonie kremem. Są jak jedwab i takie biekutkie.
      Ponieważ zawsze mam lakier na paznokciach, po każdym zmyciu moczę je przez 5
      minut w ciepłum oleju. Są bardzo mocne, lecz nie nadaje się to dla osób które
      nie maluja paznokci, gdyż robią się one zółtawe. Oprócz tego piję bardzo dużo
      wody niegazowanej i trochę ziółek- dla ogólnej poprway przemiany materii. Być
      może niektóre moje sposoby wydaja się dziwne i smieszne. Ja przekonałam się ,
      że odpowiadaja mi i mojej skórze. Polecam!!! SPróbujcie!!!
      • mgielka83 Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 11.04.05, 14:11
        coś mi się wydaje że żółtawe paznokcie robią się od lakieru, mi wystarczyło raz
        pomalować ciemniejszym bez bazy. i już!
      • Gość: Asia budyń wyszczuplająco- modelujacy ????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:56
        co to za budyn napisz prosze, bo brzmi interesujaco :)
        • justa_79 Re: budyń wyszczuplająco- modelujacy ???????????? 11.04.05, 16:50
          to balsam Dax Cosmetics:
          www.dax.com.pl/perfecta/body.html
          • Gość: Asia Re: budyń wyszczuplająco- modelujacy ???????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:15
            Aha. DZIEKUJE Justa :)
    • deczi Re: Domowe sposoby na piękne ciało,włosy i twarz! 11.04.05, 17:48
      Peeling do stópz soli i oliwy z oliwek. Efekt przechodzi najśmielsze
      oczekiwania...;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka