Gość: eewcia IP: 212.244.37.* 25.06.02, 12:31 Jako ze bardzo lubie ciagle probowac czegos nowego, moj wybor padl na shiseido, ze wzgledu na ciekawa oferte, np seria pureness. Co sadzicie, czy warto? Jakie ceny przecietnie? pzdr Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agul Re: shiseido- co polecacie? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 12:33 Ceny są dośc wysokie, porównywalne do diora czy chanel, ale ja z tych trzech najbardziej lubię jednak shiseido. Polecalam już dzisiaj rewelacyjne bibułki, róż duo blush ale moimi ulubionymi produktami shiseido są podkłady do cery mieszanej chyba, nie pamietam nazwy jak sobie przypomne to napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: shiseido- co polecacie? IP: *.se.com.pl 25.06.02, 12:35 Na pewno warto, ja zaczynam się powoli skłaniac ku mysli, ze to najfajniejsza firma kosmetyczna:) Niezmiennie polecam płynny kompakt, bo jest genialny. Z serii Pureness uzywałam tylko żelu do mycia buzi, bardzo fajny, z pompką. Najlepiej wejdź sobie na stronkę internetową shiseido, zrób analize skóry i kup coś z polecanych rzeczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: shiseido- co polecacie? 25.06.02, 12:46 gandzia, podlinkuj mi prosze miejsce na shiseido.com, gdzie sie analizuje skore... albo mac czegos nie wyswietla, albo ja jestem niewidoma i niedorozwinieta internetowo:> xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: shiseido- co polecacie? IP: *.se.com.pl 25.06.02, 12:57 anexxa napisał(a): > gandzia, podlinkuj mi prosze miejsce na shiseido.com, > gdzie sie analizuje skore... albo mac czegos nie > wyswietla, albo ja jestem niewidoma i niedorozwinieta > internetowo:> > > xx. annexa, ja sobie robiłam na stronce niemieckiej, jesli cie to urządza, to proszę:) www.shiseido.de/shiseido/home/skintest Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: shiseido- co polecacie? 25.06.02, 14:18 pewnie, ze mnie urzadza, co prawda troche musialam sie zastanowic nad niektorymi niemieckimi slowkami, ale spoko. mam skore mieszana wedlug nich (co jest zgodne z prawda, wiec nic mi sie nie pozajaczkowalo) i podali mi, czego mam uzywac:) co prawda puszcze na to pewnie pol pensji, ale sprobuje. moze na aukcjach cos bedzie;) wlasnie. skoro shiseido jest takie popularne i tanie w japonii, moze na japonskim ebayu cos jest? niestety, moja japonski nie jest wystarczajacy, moze koralik...? xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coralin Re: shiseido- co polecacie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 12:49 Polecam puder trójkolorowy rozświetlający w pięknęj niezniszczalnej puderniczce z obłędnym pędzelkiem. Z serii Pureness dobre są preparaty do mycia buzi(kilka wersji) i maseczki.Ja mam Hydro Purifying Mask , ale kapitalna jest Deep Cleansing Pore Mask(niestety nieosiągalna w Polsce, tylko nie wiem po co dają w perfumerii próbki skoro produktu nie ma).Miałam próbki podkładów,ale mi nie podeszły.Firma ma też oryginalne zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja do gAndzi IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 13:41 gAndzia, skarbie, proszę Cię napisz coś więcej o tym płynnym kompakcie. Wypróbowałam go już w Sephorze, faktycznie b. dobry! Ale na ile wystarcza? Jest go dość mało.... I czy nadaje się do mieszanej cery? Ja nakładałam go po pracy, więc "nie przeżył" całego dnia w klimatyzowanym biurze. Anja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: do gAndzi IP: *.se.com.pl 25.06.02, 14:13 Gość portalu: Anja napisał(a): > gAndzia, skarbie, proszę Cię napisz coś więcej o tym płynnym kompakcie. > Wypróbowałam go już w Sephorze, faktycznie b. dobry! Ale na ile wystarcza? Jest > > go dość mało.... I czy nadaje się do mieszanej cery? Ja nakładałam go po pracy, > > więc "nie przeżył" całego dnia w klimatyzowanym biurze. > > Anja aha, już Ci tam odpisałam, widzę, że przetestowałaś go:) trudno mi określić wydajność, ten pierwszy miałam jakoś długo, na pewno (mimo rozmiarów) nie krócej niż inne "normalne" podkłady płynne czy kremowe. teraz mam drugi już, gdzies od miesiąca i powierzchnia jest jeszcze równa, bez wgłebien, mimo, że go na co dzien uzywam, nawet teraz w upały. tak mi się zlewa ze skórą, że trudno określić, czy przetrwał czy nie,w kazdym razie w lusterze nie widzę jakichś ubytków:) Odpowiedz Link Zgłoś
rauser Re: shiseido- co polecacie? 25.06.02, 19:19 ja używam Zen, bardzo trwały zapach ale dość ostry, dla niektórych nosów może być za ostry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocurka Re: shiseido- co polecacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 14:57 A ja nie jestem zadowolona z tego podkładu - u mnie jak na kompakt słabo kryje, podkreśla nierówności, nie ujednolica przebarwień, cera jest po nim jakaś ziemista, no i spływa w połowie dnia - tzn. nos zaaczyna się świecić a na policzkach zwyczajnie się waży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: shiseido- co polecacie? IP: *.se.com.pl 25.06.02, 15:01 czyli trzeba przetestować na sobie. mnie nic nie podkresla, nie spływa, nie świeci, bardzo ładnie wyglada. uzywałam wielu podkładów, bo dostaję nowości - i ten jest dla mnie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIA21 Re: shiseido- co polecacie? IP: *.nas53.somerville1.ma.us.da.qwest.net 25.06.02, 15:06 Gość portalu: Kocurka napisał(a): > A ja nie jestem zadowolona z tego podkładu - u mnie jak na kompakt słabo kryje, > > podkreśla nierówności, nie ujednolica przebarwień, cera jest po nim jakaś > ziemista, no i spływa w połowie dnia - tzn. nos zaaczyna się świecić a na > policzkach zwyczajnie się waży. jak najbardziej potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: shiseido- co polecacie? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 15:08 A ja go uwielbiam, to mój numer 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: shiseido- co polecacie? IP: *.se.com.pl 25.06.02, 15:11 hehe, mój też! może macie za tłustą cere czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: shiseido- co polecacie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:46 Czy ktos używał Shiseido Sun Block Compact SPF 32? Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa shiseido test skory na www 25.06.02, 19:29 www.shiseido.co.jp/e/e9704car/html/car_qu01.htm gandzia podawala tez niemieckojezyczny test, jest tutaj: www.shiseido.de/shiseido/home/skintest to znaczy nie jest to nic, czego i tak bym nie wiedziala, ale jesli ktos planuje sobie dobrac kosmetyki pielegnacyjne tej firmy, to dobry pomysl. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: shiseido- co polecacie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 20:05 Pureness - zdecydowanie warto, dla mnie rewelka, z wyjatkiem kremu nawilzajacego ktory jest dla mnie raczej za ciezki, ale na zime sie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thea Re: shiseido- co polecacie? IP: 62.99.160.* 25.06.02, 22:02 Ogolnie kosmetyki bardzo dobre i godne polecenia. Z serii pureness mialam chusteczki do demakijazu i maseczke gleboko oczyszczajaca. Przyjemne w stosowaniu i skuteczne. Osobiscie polecam serie Benefiance i Bio-Performance (szczegolnie serum intensive essence czy cos w tym stylu - jest po prostu rewelacyjne, a efekty widac po pierwszym zastosowaniu). Teraz sie przymierzam do kremu pod oczy, ale mam kilka innych nadpoczetych, wiec przeczekam. Kolorowka tez fajna, chociaz na kolana mnie nie rzucilo (troche sie rozczarowalam wychwalanym Liquid Compact, ale chyba jestem wyjatkiem), blyszczyk przyjemny, ale za te cene mozna kupic rownie dobry, natomiast rewelacyjne sa pedzle do makijazu - lepszych jeszcze nie mialam. Pozdrawiam, t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: shiseido- co polecacie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 00:13 Nikt nie używał Shiseido Sun Block Compact SPF 32? Odpowiedz Link Zgłoś
eremka Re: shiseido- co polecacie? 26.06.02, 09:53 Ja uzywam jakis sun block Shiseido, ale nie 32, tylko SPF35, i jest przeznaczony tylko do twarzy. W domu sprawdzę dokładnie. Ma niebiesko- pomarańczowe opakowanie. Dla mnie - dobry kosmetyk, nie zostawia mi na twarzy białego osadu, i nawet jak zapomnę użyć wcześniej kremu - a mam sucha cerę - jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: shiseido- co polecacie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 09:59 Ale ja mówię o kompakcie! Podkład w kompakcie z serii słonecznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka zen?global zen????? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 30.06.02, 19:50 Tez lubie takie ostrawe zapachy. Czy te perfumy Zen to te same co Global Zen, ktore sie pojawily przy shiseido na Strawberrynet? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś