Gość: monias1 IP: 213.195.141.* 25.06.02, 15:32 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agul Re: super odchudzajace tabletki - MERIDIA IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 15:39 No co z tymi tabletkami? o co chodzi??? Czy to ma być taka niezbyt ciekawa reklama?? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 To nie są tabletki odchudzające!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.06.02, 18:00 Meridia nie jest tabletką odchudzającą, jest lekiem!!! I to wcale nie takim rewelacyjnym i mogącym dawać poważne efekty uboczne. Stosowana odpowiednio i DOBRZE tolerowana przez organizm może dać widoczny spadek wagi. Z tego co pamiętam obniża łaknienie i zmniejsza wchłanianie tłuszczów. Ale jest TYLKO i WYŁĄCZNIE na receptę i musi być stosowana pod kontrolą lekarską!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: To nie są tabletki odchudzające!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.06.02, 18:01 Ale lekiem na co, na otyłość czy na coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: To nie są tabletki odchudzające!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:55 Meridia pomaga zredukować otyłość. Hamuje łaknienie działając na mózg (mówiąc najogólniej). Żeby ją stosować trzeba być zdrowym (oprócz otyłości). Jest to lek, i musi go przepisać lekarz. Nie powiniem być stosowany w przypadku, gdy chcemy pozbyć się jedynie kilku kilogramów. Meridia jest bardzo droga (dwieście z hakiem- trzysta kilka zł; w zależności od dawki). Obecnie jest to jeden z dwóch skutecznych leków na otyłość, jednak nie jest bez wad. W niektórych krajach europejskich zaczęto ją wycofywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: super odchudzajace tabletki - MERIDIA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 20:11 Brałam onegdaj jedną serię ale odstawiłam ze względu na efekty uboczne w postaci zawrotów głowy i braku realnego skutku. Po prostu nie każdy na to reaguje. Meridia hamuje łaknienie natomiast nie wpływa na przyswajanie tłuszczów - na to wpływa Xenical. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silie Re: super odchudzajace tabletki - MERIDIA IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 25.06.02, 20:18 Ja równiez brałam dwa miesiące, na trzeci zabrakło mi kasy. Schudłam 10 kg, w połączeniu z dietą niskowęglowodanową i ćwiczeniami. Mój apetyt baaaaardzo wstrzymywała; jadłam właściwie z rozsądku, bo jakbym nie zjadła, to nawet bym nie zauważyła...Ale fakt: jest to LEK, wyłącznie na receptę, i na OTYŁOŚĆ.Ze skutków ubocznych: duża suchość w ustach i lekkie otępienie przez pierwszych kilka dni. Generalnie polecam, ale też słyszałam , że w niektórych krajach jest wycofywana. pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś