Dodaj do ulubionych

Dobry peeling do twarzy

26.06.02, 16:59
Dziewczyny! Czy możecie polecić mechaniczny peeling do twarzy, który:
- byłby wyczuwalny, ale nie podrażniał
- ładnie pachniał
- był skuteczny ?
Dotąd stosowałam Nivea Visage, jestem z niego nawet zadowolona, ale potrzebuje jakiejs odmiany...
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 26.06.02, 17:03
      Ja uwielbiam peeling avonu antybakteryjny, cudownie oczyszcza cere ale jest
      dosc mocny wiec nie wiem czy dla ciebie sie nada. polecam tez platki
      oczyszczajace ktore dzialaja jak peeling diora z serii iod takie dwustronne i
      naprawde swietnie oczyszczaja buzie przy okazji ja nawilzajac a to rzadkie:)
    • Gość: magamaga Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.ost-poland.com.pl 26.06.02, 18:09
      Polecam peeling z serii Biotherm Biopur. Jest wyczuwalny, ma duzo drobinek i
      mozna sie porzadnie zetrzec, zostawia bardzo gladka buzie, jest 2 w 1, tzn.
      zawiera tez enzymy rozpuszczajace naskorek. Ladnie pachnie i ladnie wyglada
      (niebieski zel z kuleczkami). Kosztuje 90 zl za 75ml, wystarcza mi na rok przy
      stosowaniu 2 razy w tygodniu. Nie podraznia, ale tu nie jestem miarodajna, bo
      mnie nic nie podraznia. Jeden z nielicznych kosmetykow, ktorym jestem wierna od
      lat.
      • Gość: Aga Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.future-net.pl 26.06.02, 18:16
        fajny jest nowy Vichy z ubichinonem, bardzo delikatny, a skuteczny:) z
        serii "Purete Thermale".
        • Gość: Julka Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 22:04
          A mi bardzo odpowiada peeling antybakteryjny firmy St.Ives, z tej nowej
          serii.Jest bardzo gęsty, gruboziarnisty, mocno czuć go na twarzy, a jak fajnie
          drapie...takie peelingi lubię, stosuje go codziennie.Jest wydajny, bardzo duża
          tubka kosztuje ok 15 zł.Są trzy nowe peelingi z tej serii, mi chodzi o ten w
          białej tubce.
          • Gość: inez Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 23:48
            czy to jest ten,ktorego probki byly w wielu gazetach swego czasu ?
            tamten 'gazetowy' byl faktycznie bardzo fajny :)
            pozdrawiam
            • Gość: justy Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 00:45
              Nie, ten z gazet nazywał się Invigorating Apricot Scrub. Mi tez się spodobał :)
              • Gość: Julka Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 06:52
                ten którego ja używam to BLEMISH CONTROL APRIOCOT SCRUB firmy St.Ives, w serii
                tej są 3 rodzaje, dwa sa dość delikatne,a ten którego ja uzywam jest w duzej
                białej tubie,bardzo mi on pasuje, takiego dobrego peelingu jeszcze nie
                miałam.Polecam.
    • Gość: Sara Re: Dobry peeling do twarzy IP: 212.160.137.* 27.06.02, 08:28
      też polecam Vichy, który pięknie pachnie a buzia po nim jest wyraźnie
      odświeżona i gładziutka
      • Gość: Kim Re: Dobry peeling do twarzy IP: 213.77.91.* 27.06.02, 08:37
        Wszystkimi łapkami polecam peeling Avene. Ma podwójne działanie, bo zawiera
        drobinki i dodatkowo złuszcza enzymatycznie. Mam wrażliwą skórę i mi nie
        podrażnia. Kosztuje ok. 50 PLN.
    • Gość: koralik Re: Dobry peeling do twarzy IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 27.06.02, 09:10
      wg mnie najlepszy jest Nivea Visage, ale skoro potrzebujesz odmiany ... :-)))
      ja zakupilam Eris20 (dla nastolatek :-))))))))) peeling+zel do mycia twarzy
      2w1, myje i skrobie i bardzo odswieza - generalnie jestem zadowolona, bo przy
      tym wielka tuba kosztowala ok.12zl
      mialam tez probke Clinique 7days peeling cos tam i byl to najlepszy peeling, o
      jakim moglabym marzyc

pozdrowienia,
      Koralik
      • Gość: aga71 Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.06.02, 10:20
        Ja lubilam kiedys peeling do twarzy Garniera z serii Synergie. Drobinki scierne byly delikatne, zawieszone w wodnistym zelku, ale efekt byl dobry. Peeling byl wydajny. Pisze "byl", bo dawno go nie kupowalam i nie wiem, czy jeszcze jest w sprzedazy.

wymieniane wyzej peelingi St.Ives moim zdaniem raczej nadaja sie do ciala, bo sa naprawde bardzo ostre. Ja uzywam teraz tego Invigorating Apricot Scrub, i do ciala jest swietny - przede wszystkim jest bardzo duzo drobinek sciernych, przez co jest naprawde wydajny. Do twarzy jednak bym go nie zastosowala....

Aga
    • Gość: Teri Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.abo.wanadoo.fr 27.06.02, 13:29
      A ja uzywalam jakis czas i bylam zadowlona, dawaly efekty i ladnie pachnialy
      peelingi z serii 24H Erisa (sa rozne, grubo i drobnoziarnste, polecam ten
      miodowy) T.
      • mokka Re: Dobry peeling do twarzy 27.06.02, 13:32
        No to teraz mam dylemat. Tyle propozycji....
        Najbardziej mnie kusi Vichy i Avene, bo lubie kosmetyki z apteki.
        Powiedzcie dziewczyny czy są wydajne?
        • Gość: agul Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.06.02, 13:34
          Wiekszosc peelingow jest wydajna bo na twarz to bierzesz tego malutko i
          rozcierasz. Mi kazdy peeling starczal na ponad 3 miesiace a uzywam dwa razy w
          tygodniu.
          • mokka Re: Dobry peeling do twarzy 27.06.02, 13:42
            Wiem, wiem. Chodziło mi konkretnie o pojemnosć.
            • Gość: agul Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.06.02, 13:43
              Vichy, ktory kiedys kupowalam mial 100 ml.
              • agus7 Re: Dobry peeling do twarzy 27.06.02, 13:48
                Avene ma pojemność 50 ml.
              • Gość: Kim Re: Dobry peeling do twarzy IP: 213.77.91.* 27.06.02, 13:53
                Avene ma 50 ml i jest bardzo wydajny, szacunkowo starczy mi na pół roku.
              • Gość: Sara Re: Dobry peeling do twarzy IP: 212.160.137.* 27.06.02, 13:57
                Mój Purete Thermale ma chyba 75 ml (sprawdzę jeszcze w domu i jutro mogę
                napisać dokładnie).
    • dzokejka Re: peeling a naczynka 27.06.02, 13:51
      troszkę zmienię temat, moze któraś z was wie, jak to jest z peelingiem a cerą
      naczynkową? czy peelingi mogą nasilić pękanie naczynek?
      • Gość: agul Re: peeling a naczynka IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.06.02, 13:53
        Podobno mogą trochę nasilić, ale polskie firmy robia serie na naczynka wiec
        moze w ktorejs jest tez specjalny peeling?
        • Gość: gAndzia Re: peeling a naczynka IP: *.se.com.pl 27.06.02, 14:03
          na naczynka to tylko enzymatyczny - jest w serii naczynkowej Erisu (czerwonej)
          • dzokejka Re: peeling a naczynka 27.06.02, 14:13
            a co wtedy z peelingiem do ciała? wtedy wszystkich masaży anty- cellu nalezy
            zaprzestać?

a Erisu enzymatyczny miałam- twarz po nim robiła mi sie jeszcze bardziej
            czerwona:((((
    • Gość: coralin Re: Dobry peeling do twarzy IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 27.06.02, 14:29
      mokka napisał(a):

> Dziewczyny! Czy możecie polecić mechaniczny peeling do twarzy, który:
      > - byłby wyczuwalny, ale nie podrażniał
      > - ładnie pachniał
      > - był skuteczny ?

Wszystkie te kryteria spełnia peeling do twarzy Lumene(wersja o "podwójnym
      działaniu").To mój jedyny używany kosmetyk tej firmy.Najlepszy peeling do twarzy
      jaki miałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka