Dodaj do ulubionych

Fryzjer w Krakowie

27.06.02, 15:22
Dziewczyny wiem ze to juz bylo, ale prosze dajcie namiary na jakiegos dobrego i
sprawdzonego fryzjera w Krakowie. W ogole przez to, ze nie mam szczescia
spotkac dobrych specjalistow, nie lubie bardzo obcinac wlosow. Wygladam teraz
jak wygladam i musze sie oddac, ale chcialabym w dobre rece:).
Dzieki jezeli ktos odpowie:) Pozdrawiam:))
Obserwuj wątek
    • Gość: Mia Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 27.06.02, 21:02
      Już gdzieś pisałam, ale bede reklamować do zudzenia, bo warto: ani Ewa (tylko!)
      z salonu na Karmelickiej - nie znam obecnej nazwy, dawny Gabriel, na pierwszym
      piętrze. Anioł, nie fryzjerka... ;-)
      • Gość: Donata Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 27.06.02, 21:30
        Mia bądź tak dobra i podaj namiary (chociaż w przybliżeniu zlokalizuj bo nie
        wiem gdzie był Gabriel) na tego "Anioła". Jutro w desperacji miałam pójść do
        jakiegoś osiedlowego fryzjera!!!???? ale wstrzymam się i chętnie oddam się w
        jej ręce.
        Już jestem baardzo zadowolona!!!
        POzdrawiam
        • Gość: Mia Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 27.06.02, 22:10
          Mniej więcej w połowie Karmelickiej, idac od Bagateli po lewej stronie. Na dole
          jest (w tej albo sąsiedniej kamienicy) sklep Sony. Szyld na pierwszym piętrze
          na balkonie. Nr tel.6335845. Raczej trzeba sie umówić. Ale tylko do Ewy warto,
          bo jak mnie taka inna kiedys oskubala, to zlituj się, Panie Boże..
          • Gość: Donata Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 28.06.02, 00:23
            Oj niespodziewałam się tak szybciutkiej odpowiedzi za co bardzo bardzo
            dziękuję. Jutro postaram się umówić ale dopiero na koniec przyszłego tygodnia.
            Jak już bęę PIĘKNA to dam znać!!!
            Pozdrawiam
            • Gość: Mia Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 28.06.02, 07:28
              Życze powodzenia w stawtaniu się piękną! ;-)))
      • Gość: JoP Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.tpg.pl 28.06.02, 10:08
        Gość portalu: Mia napisał(a):

> Już gdzieś pisałam, ale bede reklamować do zudzenia, bo warto: ani Ewa (tylko!)
        > z salonu na Karmelickiej - nie znam obecnej nazwy, dawny Gabriel, na pierwszym
        > piętrze. Anioł, nie fryzjerka... ;-)

Jesteś pewna, że pani Ewa tam jeszcze pracuje? Bo ja dawniej chodziłam właśnie
        tam, do pani Ewy, rzeczywiście świetnej, ale się wyniosła i ma swój salon w
        Herbewie, tylko umówienie się do niej jest tam niemożnością, przynajmniej dla
        mnie, bo na tam jest głównie rano...

A ta "Twoja" pani Ewa jak wygląda? (Ta "moja" to taka krótko ostrzyżona blondynka
        pod 40-tkę.) Może to inna osoba?

Jola
        • Gość: Donata Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 28.06.02, 11:52
          No to ładnie bo panią Ewę z Herbewa to ja znam i z jej usług już korzystałam.
          Po jej artystycznym ścięciu przez pierwsze 3 tyg byłam dziwnie niezadowolona
          ale poźniej zaczęło mi się coraz to bardziej podobać.
          Pani Ewa jest krótko oszczyżoną blondynką (a przynajmniej była) średniego
          wzrostu po 30.
          Na termin wizyty musiałam czekać ok. tygodnia więc całkiem przyzwoicie.
          Na Karmelicką jeszcze nie dzwoniłam ale jak to uczynię i coś wyniucham to dam
          znać.
          A może by tak wrócić do Herbewa???
          Pozdrawiam
          • Gość: katrina Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 14:56
            Dziewczyny, a jakie tam sa ceny? na Karmelickiej i w Herbewie?
            Przez Herbewo przechodzę kilka razy w tygodniu (skrót) ale do tego salonu
            zajrzałam tylko raz i pani przy tej ladzie nie była specjalnie miła :(
            zaliczyłam go do takich miejsc, do których, żeby być w miare dobrze
            traktowanym, trzeba się ubrać "w pieniądze", tzn. odstrzelić, tak żeby one
            zobaczyły we mnie potencjalna klientkę. W przeciwieństwie do logicznie
            myślącycej obsługi w USA w Polsce nie sa w stanie pomyślec że ubrana w dżinsy i
            bluzę mam w portfelu te same pieniądze co na obcasach i w płaszczu od
            Benettona :(((
            • muzaaa Re: Fryzjer w Krakowie 28.06.02, 15:10
              Czesc dziewczyny:)
              A co to jest za miejsce to Herbewo? Dajcie jakies namiary, prosze:) Chetnie
              zobacze co wyniknelo z Waszej rozmowy o paniach Ewach. Czy to ta sama osoba?
              Pozdrawiam:)
              • Gość: katrina Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 15:16
                Na Alejach, tam gdzie nowy kleparz i wrocławska. od strony alej najbardziej
                rzuca się w oczy Vision Express. salon jest w środku, tam gdzie resta sklepów,
                knajpa i szkoła językowa Berlitza. To taki pasaż gandlowo-biurowy.
              • Gość: JoP Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.tpg.pl 28.06.02, 16:04
                muzaaa napisał(a):

> Czesc dziewczyny:)
                > A co to jest za miejsce to Herbewo? Dajcie jakies namiary, prosze:)

Al. Słowackiego 64, Salon Fryzur "Image". W środku, z zewnątz nie widać.

>Chetnie
                >zobacze co wyniknelo z Waszej rozmowy o paniach Ewach. Czy to ta sama osoba?

To musiałaby się Mia wypowiedzieć, bo pani Ewa Donaty i pani Ewa moja to
                ewidentnie ta sama osoba. Ponieważ wyniosła się z Gabriela (czy jak to się tam
                teraz nazywa) i to chyba raczej w jakoś niezbyt przyjaznym klimacie, wydaje mi
                się mało prawdopodobne, żeby pojawiała się Gabrielu teraz - bo w Herbewie
                występuje.

IMHO jest OK, strzyże nieźle, ja w każdym razie byłam raczej zadowolona, tylko
                jakoś nie mogę się do niej umówić, bo ja mogę tylko późnym popołudniem, a ona
                bywa rzadko. Niestety, ostatnio z braku laku, a w sytuacji dramatycznej (z
                odrostami chodzić nie będę) wpadłam tam w łapska jakieś nieszczęsnej panienki,
                która pytała mnie dosłownie o wszystko, a ja niestety preferuję model fachowca,
                któremu mówi się albo pokazuje, jak ma być, fachowiec zrobi po swojemu, a ja mam
                być zadowolona.

Dawniej chodziłam do Gabriela, ale mi podpadli, kiedy zrobili w marcu remont i
                przerwę - przed tą przerwą (a ze sporym wyprzedzeniem) nie udało mi się umówić na
                wizytę, więc wylądowałam u pani Ewy i przez parę razy było OK, ale - kurczę -
                widzę, że trzeba będzie sobie poszukać czegoś innego, przecież nie będę się
                umawiać do fryzjera z miesięcznym wyprzedzeniem tylko dlatego, że ja mogę od
                17:00...

JoP
            • Gość: JoP Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.tpg.pl 28.06.02, 16:06
              Gość portalu: katrina napisał(a):

> Dziewczyny, a jakie tam sa ceny? na Karmelickiej i w Herbewie?

Ja płaciłam chyba 140 zł za farbę, strzyżenie i modelowanie w Herbewie, na
              Karmelickiej było chyba podobnie - kiedy byłam tam ostatni raz.

> Przez Herbewo przechodzę kilka razy w tygodniu (skrót) ale do tego salonu
              > zajrzałam tylko raz i pani przy tej ladzie nie była specjalnie miła :(

Eeee, nie odniosłam takiego wrażenia, koło mnie zawsze tam skakano...

Jola
              • muzaaa Re: Fryzjer w Krakowie 28.06.02, 17:21
                Jola,
                nie moge doszukac sie w internecie numeru telefonu do tego Salonu
                Fryzur "Image". Moglabys napisac, jezeli znasz go?
                Dzieki w ogole za info:)
                • Gość: JoP Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 21:29
                  muzaaa napisał(a):

> Jola,
                  > nie moge doszukac sie w internecie numeru telefonu do tego Salonu
                  > Fryzur "Image". Moglabys napisac, jezeli znasz go?
                  > Dzieki w ogole za info:)

632 33 35

Tylko nie polecam pani Gosi. ;->> W czwartek testuję panią Renatę - bodajże, a
                  pani Ewa ma przypilnować dobierania mojego koloru. Napiszę, jak było.

Jola

• Gość: Donata Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 21:45
                    Przez tą okropną pracę nie zdążyłam dzisiaj zadzwonić na Karmelicką. Spróbuję
                    jutro. Z tego jednak co piszecie to odnoszę wrażenie, że pani Ewa z Herbewa i z
                    Karmelickiej to ten sam Anioł.
                    Gdyby ona tak wiedziała o naszych pogawędkach na temat jej osoby. Myślę, że
                    byłaby zadowolona.
                    Acha moja (czyli ta z Herbewa)pani Ewa nazywa się Anton. Może to rozwieje
                    jakieś wątpliwości która jest która??

Pozdrawiam cieplutko
                    • Gość: Donata Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.06.02, 10:33
                      Dodzwoniłam się na Karmelicką i faktycznie pracuje tam pani Ewa ale ma czarne
                      włosy. Pracuje już dosyć długo więc teraz pozostaje poczekać na informację od
                      Mia, która powinna wszystko wyjaśnić
                      Pozdrawiam
              • Gość: katrina Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 22:36
                Gość portalu: JoP napisał(a):

> Gość portalu: katrina napisał(a):
                >
                > > Dziewczyny, a jakie tam sa ceny? na Karmelickiej i w Herbewie?
                >
                > Ja płaciłam chyba 140 zł za farbę, strzyżenie i modelowanie w Herbewie, na
                > Karmelickiej było chyba podobnie - kiedy byłam tam ostatni raz.
                >
                > > Przez Herbewo przechodzę kilka razy w tygodniu (skrót) ale do tego salonu
                > > zajrzałam tylko raz i pani przy tej ladzie nie była specjalnie miła :(
                >
                > Eeee, nie odniosłam takiego wrażenia, koło mnie zawsze tam skakano...

Widocznie jesteś lepiej ubrana :-)

• Gość: JoP Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.tpg.pl 01.07.02, 07:45
                  Gość portalu: katrina napisał(a):

> Widocznie jesteś lepiej ubrana :-)

Dżinsy i sprany t-shirt z logo pracodawcy? ;-)Jak już, to chyba dlatego, że tam
                  pracuje sporo byłych pracownic z Gabriela, które znają mnie jeszcze stamtąd.

Tak czy inaczej, nie powinno się różnie traktować klientek w zależności od stroju
                  i jeśli rzeczywiście tak było, to panie z "Image" mają u mnie krechę.

JoP
    • Gość: Mia Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.07.02, 19:08
      Wyjedzie człowiek na pare dni na urlop, a tu takie zamieszanie!!!

Pani Ewa z Karmelickej, jak już stwierdziłyście, jest brunetką z włosami
      poniżej ramion i jest taka od kiedy pamiętam. Nie jest to zdecydowanie ta sama
      pani, co w Herbewie. Ręcze tylko za tę pierwszą...

I jescze coś. To nie jest wizjonerka - fryzury Wam od zera nie wymyśli. Ja
      zazwyczaj mowię jej, jai bym chciała osiągnąć efekt, a ona uzgadnia ze mną, co
      zrobimy. Bardzo szczegółowo, bo ja jestem straszna panikara... :-)))
      • Gość: Donata Re: Fryzjer w Krakowie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 19:21
        Czyli już wszystko wiemy. No i którą Ewę teraz wybrać???? Chyba zaryzykuję
        pójście na Karmelicką bo ja też jestem panikara i lubię dokładnie wiedzieć co
        mi robią z włosami a p. Ewa z Herbewa sama wymiśliła co mi zrobić i zrobiła
        wcześniej oczywiście tłumacząc ale ja z tego i tak nic nie wiedziałam.
        Jak znajdę czas to postaram się jeszcze w tym tygodniu upiększyć!!!!
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka