Dodaj do ulubionych

CELLULIT - JAKI KREM?

24.04.05, 12:38
WITAJCIE stosowałam juz kilka kremów ale bez efektów? Znacie jakis, którego
efekty są faktycznie widoczne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.echostar.pl 24.04.05, 12:50
      W sumie to ja przestaję wierzyć w ich efekty. Nic nie zadziała jeśli nie
      ćwiczysz i obiadasz się słodyczami.
      • bzzzk Re: CELLULIT - JAKI KREM? 24.04.05, 16:18
        używam ostatnio Clarinsa, jest dosyć drogi (więc to był taki jednorazowy
        wydatek chyba...) ale rzeczywiście są efekty, mimo że ja w ogóle nie ćwiczę i
        niewiele się ruszam ze względów zdrowotnych. tyle że nie jem słodyczy itp., na
        diecie jestem i tak, bo muszę... teraz szukam jakiegoś trochę tańszego
        specyfiku, chyba wypróbuję Vichy. stosowała któraś może?
        pzdr.
        • Gość: Ja Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.echostar.pl 24.04.05, 17:02
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=23124652
          • Gość: ANIA Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 24.04.05, 22:53
            SŁYSZAŁYSCIE O KREMIE VENITA???

• Gość: anais9 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.05, 23:03
          witaj;) stosowałam i to 8 butelek pod rząd... nie zauważyłam efektów... może
          skóra nieco sie ujędrniła- ale nie bardziej niz po stosowaniu tego nowego
          balsamu garniera do ujędrniania skóry... takze nie polecam...
          Miałam tez skondensowany elancyl... na mocniejszy cellulit i tez zero efektów...
          Próbowałam avonu, vyes rocher... klapa!!!
          Guam tez stosowałam... co drugi dzień błotka, przedtem ż3el do mycia, a potem
          kremy... nic nic nic... ja juz sama nie wiem... nie jestem mega tłusciochem;)
        • Gość: anais9 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.05, 23:03
          witaj;) stosowałam i to 8 butelek pod rząd... nie zauważyłam efektów... może
          skóra nieco sie ujędrniła- ale nie bardziej niz po stosowaniu tego nowego
          balsamu garniera do ujędrniania skóry... takze nie polecam...
          Miałam tez skondensowany elancyl... na mocniejszy cellulit i tez zero efektów...
          Próbowałam avonu, vyes rocher... klapa!!!
          Guam tez stosowałam... co drugi dzień błotka, przedtem ż3el do mycia, a potem
          kremy... nic nic nic... ja juz sama nie wiem... nie jestem mega tłusciochem;)
        • Gość: Lila Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.71.99-84.rev.gaoland.net 06.05.05, 11:28
          Ja stosowalam Vichy i uwazam, ze jest bardzo dobry. Tylko ze naprawde trzeba go
          stosowac regularnie co dzien i im wiecej masazu tym lepiej.
    • Gość: Gosiek Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.devs.futuro.pl 25.04.05, 15:10
      Hej :-)
      Wydaje mi się, że te kremy dopiero działają pod folią. Wcześniej nic nie
      ruszało tych zwałów tłuszczu a jak zaczęłam owijać, nagle zaczęło. Ja mam
      balsam Hean, stosuję na noc pod folię od miesiąca i jest dużo lepiej :-)
      • Gość: anais9 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.05, 19:05
        witaj a co to za krem ? jaka cena?
        M<i pod folią np. guam nie działało:(
        Pozdrawiam
        • Gość: Gosiek Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.devs.futuro.pl 26.04.05, 08:23
          www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=af8928182eaa23879768b11d92b8be12&cmd=details&itemid=8650
          Jakiś długi ten link... to jest balsam firmy Hean ujędrniajaco wyszczuplajacy.
          Kupiłam w Rossmanie, za 11zł. Mam miesiąc, pół tubki jeszcze zostało :-)
      • beberebe Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 17:38
        hej ja też tak próbowałam z tym kremem ale niestety dostałam takie uczulenie że
        przez tydzień niemogłam się go pozbyć
    • Gość: Agusia Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:19
      Sorry za głupie pytanie, ale co to ma byc za folia?????
      • Gość: anais9 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.05, 20:57
        hehe;) może być nawet zwykła, spozywca;0 ta przeźroczysta;)
    • babe_1 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 08:37
      No nie wiem, ja za rada kogos tu na forum zdecydowalam sie na Sublime Slim
      L'oreala i mimo wszystkiego, co tu padlo na forum o tej firmie jestem naprawde
      zdziwiona efektami... Fakt, ze do tego chodze na silownie , ale krem jest
      super !!!! ( ale nie polski tylko hamerykanski, moze jest roznica, nie
      wiem :)) ) Dziala !!!! Uzywam go dopiero tydzien, wiec cellulit rzecz jasna
      nie zniknal, ale moja skora jest ZDECYDOWANIE jedrniejsza i cellulit jest przez
      to jakby "przykryty", musze go posciskac, zeby sie ujawnil. Moje uda wygladaja
      o niebo lepiej i juz sie ciesze na efekty po miesiacu :) Obym sie tylko nie
      przeliczyla, to bedzie fajnie. :)
    • Gość: mia Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 26.04.05, 10:28
      a ja polecam balsam antycellulite firmy Hean.

po dwoch tygodniach zauwazylam znaczne wygladzenie skory. jest duzo jedrniejsza
      i mila w dotyku, taka gladka i napieta. cellulit oczywiscie nie zniknal calkiem
      w zastraszajacym tempie, bo to raczej niemozliwe, ale teraz sie zawzielam na
      folie i czekam na efekty. koniecznie przed wmasowaniem balsamu kilkuminutowy
      masaz szorstka gabka, najlepiej taka myjka sizalowa.

i dziala :)
      • m-habibi Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 11:16
        nabylam sobie jakies 2 tyg temu HEAN i faktycznie skora jest fajnie napieta i
        gladka i (nie wiem czy to zludzenie czy fakt) wydaje mi sie, ze cellulit sie
        troche zmniejszyl!!!
        na promocji kupilam za 8zl z groszami :) faktycznie jest bardzo wydajny i
        grzeje ostro :) jak smaruje sie na noc i klade do lozka to jak mam zlaczone
        nogi to strasznei mi w nie goraco a co dopiero jakbym sie owijala folia...
        mogloby byc skutecznie ale jak dla mnie za duzo roboty ;)
    • modlisshka Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 14:38
      Miałam krem z firmy DAX Cosmetics. Nazywał się budyń wyszczuplajaco-
      modelujący.... na darmo wydałam 27 zł. Goraco go nie polecam!!!!!!
      Ostatnio stosuję peeling z kawy.
      Przeczytałam wczoraj na tym forum że dobry jest żel z firmy Venita.
      Kupiłam go dzisiaj. Zapłaciłam jedyne 5,90. Zaczynam wierzyć w skuteczność
      niektórych tanich kosmetyków ( przekonałam się już na odzywkach do włosów).Za
      parę tygodni napiszę, czy zadziałał, czy nie.
      • dz1dka Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 15:35
        A gdzie go kupiłaś ja w Katowicach nie znalazłam (szukałam wczoraj) - w
        rossmanie np. nie ma ale HEAN jest
        • dana20 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 16:09
          Clarinsa jest rzeczywiscie bardzo skuteczny tylko niestety drogi :(
          Jak robic to owijanie folia? na cala noc sie owijacie czy na kilka godzin?
          Mysle o zakupie tanszego srodka ,podobno skuteczny jest balsam Norel,ale
          jeszcze nie sprawdzilam na sobie tej opinii,moze w polaczeniu z tym owijaniem
          cos poskutkuje?
          • bzzzk Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 19:33
            też mnie raczej nie stać na Clarinsa co 1,5 miesiąca:/... więc następny, żeby
            podtrzymać efekt, chcę kupić jakiś tańszy i też szukam czegoś w miarę
            skutecznego, ale w rozsądniejszej cenie...
            z tego, co rozumiem, to Hean jest sam w sobie rozgrzewający? znacie coś
            dobrego, co nie ma takiego działania? bo ja mam słabe naczynka i trochę mi
            pękają, a od takich rozgrzewających kosmetyków tym bardziej:/
            a używała któraś z Was może Vichy? albo AA, tej serii z dwoma tubkami- na dzień
            i na noc? słyszałam od koleżanki że jej AA pomógł i jej mamie też, może taki
            kupię... kosztuje ok. 35 zł, a w rossmanie w promocji teraz jakieś 26 chyba.
            tylko właśnie nie wiem czy spróbować ten czy Vichy. miałyście z nimi jakieś
            doświadczenia?
            pzdr.
            • dana20 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 19:45
              Vichy juz kupowalam ,ale ten w starszej wersji ,nawet dobry.Nie tak skuteczny
              jak clarins ,ale jest niezly i po dwoch miesiacach widac efekty.
              Wlanie krem wyszczuplajacy Norel jest w wersji dla skory z popekanymi
              naczynkami badz ze sklonnoscia do pekania.
              Slyszalam opinie,ze jest skuteczny ,ale ciagle trzeba uzywac- zreszta chyba jak
              kazdy inny balsam nie daje trwalych efektow .
              • bzzzk Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 21:09
                tak, chyba cały czas trzeba się czymś smarować, bo efekty nie są na stałe,
                niestety... o, jak jest wersja do skóry z problemami naczynkowymi, to chyba się
                nim zainteresuję:) tyle teraz jest tych preparatów, że ciężko się zdecydować, a
                do lata już nie tak dużo zostało;) chyba po prostu zastosuję je po kolei;) no,
                chyba, że któryś okaże się tak dobry, że nie będę chciała już zmieniać:)
                a wiesz może ile mniej więcej kosztuje Norel?
                pzdr.
                • polojama Re: CELLULIT - JAKI KREM? 26.04.05, 21:43
                  Norel w opakowaniu bez pompki niewiele ponad 30 PLN.
            • Gość: anais9 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.05, 21:29
              witaj, ja miałam... Vichy... 8 buteleczek:( beznadzieja... może ujędrnił nieco-
              ale podobne efekty ujędrnienia miałam po uzyciu tego nowego balsamy garnier do
              ujędrniania.
      • Gość: anais9 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.05, 21:27
        czekam z niecierpliwością;) i zycze aby było co pisać;)
    • Gość: ol Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:30
      a ja od paru dni smaruję się żelem ujędrniającym, antycellulitusowym Dove (z
      tej serii, którą reklamowały swego czasu kobiety o różnych kształtach).
      Słyszałam wypowiedzi dziewczyn, które mówiły, że nie jest rewelacyjny, dlatego
      też nigdy go nie kupiłam. Ale ostatnio dostałam tubkę za darmo, więc
      wypróbowałam. Uważam, że jest bardzo dobry. Już po kilku dniach skóra jest
      jędrniejsza i bardzo napięta. Pewnie jest tak, że każdemu pasuje co innego. Ja
      z Dove jestem bardzo zadowolona.
      • komosia Re: CELLULIT - JAKI KREM? 27.04.05, 10:03
        Ja wypracowałam inną metodę: smaruję się kremem Bielendy,potem owijam folią uda
        oraz brzuch i ćwiczę w domu (aerobik). Po kilku razach skóra zrobiła się ładnie
        napięta, a cellulit widocznie się zmniejszył. Myślę, że po miesiącu takiej
        kuracji efekt bedzie jeszcze lepszy.
        Moim zdaniem nie należy wierzyć w cuda - od samego kremu sie tego nie
        pozbędziemy i cena kremu nie gra tu roli. Najlepsze efekty osiąga się poprzez
        regularne pływanie - sprawdziałm na sobie - nie dość że ćwiczymy w wodzie, to
        dodatkowo woda masuje ciało.
        Generalnie kolejnośc zabiegów dzięki którym można zmniejszyć lub pozbyc się
        cellulitu to sport,odpowiedni sposób odżywiania i krem. Sam krem napina skórę i
        wydaje się nam, że cellulit zniknął, a wystarczy odstawić krem i... No
        właśnie,same wiecie.
        Czas chyba wziąć się za siebie i przestać wierzyć reklamom !!!
        Pozdrawiam
    • gloria25 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 27.04.05, 10:32
      Ja uzywam nowego balsamu do ciała antycellulitowego OCEANIC (ok. 11 pln za 300
      ml). Co drugi dzien stosuje piling z kawy. Efekty sa duzo lepsze niz po
      drozszych preparatach... wiec nie ma sensu przeplacac.
      Pewien niemiecki magazyn konsumencki zrobil kiedys test roznych preparatow na
      cellulit z wyzszej i sredniej polki. Kobiety smarowaly jedno udo zwyklym
      balsamem, a drugie jednym z preparatow (myslaly, ze oba sa na cellulit...) W
      opinii kobiet oba uda wygladaly po kuracji tak samo, a w opinii specjalistow
      struktura skory na udzie smarowanym preparatem nie zmienila sie w ogole, albo
      tylko w niewielkim stopniu. Eksperyment opisany zostal w ksiazce "Cena Urody"
    • Gość: sylvi4 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: 195.69.80.* 27.04.05, 11:55
      Serum Lirene Eris. Choc najlepsze efekty kiedy stosuje 4 produkty, czyli zel
      na dzien ok.20zł., zel pod prysznic 8zl., peeling 10zl. i serum na noc 25zl..
      Chociaz ja stosuje samo serum na noc i moj cellullit 2 stopnia zmniejsza sie a
      mam dosyc grube uda. Goraco polecam.
      • Gość: Gosiaczek Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:14
        Ja stosowałam krem AA i byłam bardzo zadowolona. Mój chłopak wmasowywał mi go
        wieczorami przed snem dość intensywnie, więc może dlatego efekty były większe,
        niż przy normalnym nakłądaniu. Krem jest wydajny i bardzo przyjemnie pachnie.
        Teraz chyba wypróbuję ten Hean, skoro tak zachwalacie.
    • Gość: karolinn Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:21
      A czy któras z was uzywala serum i kremu Everline Slim Extreme 3D??
      Bo ja wlasnie kupilam dzis te dwa produkty i mam zamiar przetestowac ich
      dzialanie razem z dietka... zobaczymy co z tego wyjdzie..

Pozdrawiam
      • Gość: karina Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.gl.digi.pl 27.04.05, 16:07
        po 3 tygodniach zauwazylam poprawe, skóra bardziej gładka i w udach jakby mniej
        tłuszczyku, smarowałam raz dziennie
      • Gość: karina serum jest skuteczniejsze IP: *.gl.digi.pl 27.04.05, 16:08
    • Gość: karolinn Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:22
      Oczywiscie mialo byc Eveline... (-:
      • Gość: sloggi Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 27.04.05, 15:59
        a słyszałyście o Dermedic Cellu End? Z opisów na wizażu wynika że dobry.Używała
        go może któraś z Was? Ja mam ochotę, tylko nie mogę nigdzie znaleźć...A moze Wy
        wiecie gdzie go dostanę w Lublinie? w centrum?
        • kaemka Re: CELLULIT - JAKI KREM? 27.04.05, 16:47
          Dermedic to kosmetyki apteczne, więc nie szukaj ich raczej w drogeriach.
          • asiek76 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 27.04.05, 17:29
            seria bilendy "fitness line" dla mnie rewelacja za taką cenę
          • Gość: sloggi Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 27.04.05, 17:59
            wiem:] ale w zadnej aptece jak narazie nie spotkałam tego balsamu. Inne
            kosmetyki(kremy do twarzy np.)-owszem, ale cellu end i lipidio end nie:(. no
            nic-szukam dalej:]
            • m-habibi Re: CELLULIT - JAKI KREM? 27.04.05, 18:15
              na esentii jest :)
              • anais9 VICHY... DR IRENA ERIS 27.04.05, 19:43
                MOMO, ŻE ZABSOLUTNIE NIE ZADOWOALAJĄCY BYŁ VICHY ... WCZORAJ GO DOSTAŁAM:( AŻ
                DWIE BUTELKI... NO TRUDNO... POUZYWAM GO:) ALE KUPIŁA... BO JEST SWIETNY...
                PEELING DR IRENY ERIS... TAKI POMARAŃCZOWY NA CELLULIT... SUPER!!! [POLECAM...
                JAKIBY KREM NIE BYŁ... PEELING ZNAKOMITY
                • bzzzk Re: VICHY... DR IRENA ERIS 28.04.05, 00:14
                  zgadzam się, że ten peeling jest świetny:) ja nawet chciałam kupić sobie Vichy,
                  ale miałam próbkę, więc użyłam- i mam na niego uczulenie:/ jestem w szoku, bo
                  ja nie mam wrażliwej skóry, skłonnej do podrażnień itp. no i preparat dobrej
                  firmy, ale widać mojej skórze się nie spodobał... dobrze że nie kupiłam:) chyba
                  nabędę teraz ten Norel do skóry naczynkowej albo może L'Oreal... dobry jest
                  L'Oreal?? bo ja się cellulitu w zasadzie pozbyłam, ale chcę czegoś używać, żeby
                  nie zniweczyć efektu, przynajmniej do wakacji;)
                  pzdr.
                  • babe_1 Re: VICHY... DR IRENA ERIS 28.04.05, 03:31
                    Hej, napisalam wczesniej o L'orealu ( w tym watku ) - ja jestem zadowolona
                    z "pierwszych " efektow. No i konsystencje ma fajna - forma zaelu, szybciutko
                    sie wchlania, nie trzeba czekac.... No i widze efekt po tygodniu stosowania :)
                  • Gość: kas Re: VICHY... DR IRENA ERIS IP: *.eranet.pl 28.04.05, 14:50
                    a co robiłas, że się pozbyłaś????
                    • bzzzk Re: VICHY... DR IRENA ERIS 28.04.05, 22:10
                      pozbyłam się Clarinsem, nic zupełnie nie robiłam poza smarowaniem tym żelem:)
                      ale mnie na niego nie stać po raz drugi na razie, więc szukałam czegoś tańszego-
                      nabyłam dziś L'Oreala, pod wpływem jakiegoś nagłego impulsu:) zobaczymy co z
                      tego wyniknie... mam nadzieję, że dla mnie też będzie odpowiedni:)
                      pzdr.
                  • Gość: anais9 Re: VICHY... DR IRENA ERIS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 22:42
                    Witaj;0 a jak sie pozbyłas cellulitu? Będę wdzieczna za rady;)
        • dzieciak2103 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 28.04.05, 15:34
          a co myslicie dziewczyny o kremie ROC? moze ktoras z was moze mi pomuc bo moj
          cellulit jes 3-ciego stopnia i nie wiem co by bylo najlepsze zeby go zwalczyc.
        • Gość: sufin dermedic IP: *.awf.poznan.pl 29.04.05, 14:33
          szukaj w aptekach Schoola - ja tam kupiłam ,ale kończę 2 opak i nic...:( i do
          tego brzydko pachnie...
    • Gość: agunia Re: CELLULIT - JAKI KREM?TOŁPA!!!!!! IP: *.fnet.pl 28.04.05, 10:32
      Wypróbujcie preparaty tołpy, są na bazie borowiny. Wieczorem podczas kąpieli
      peeling( tani:troszkę zwykłego +sól gruboziarnista)póżniej maska antycelulitowa
      i owinięta w folię leżę sobie 40 minut pod kocykiem. Teraz już po przeczytaniu
      waszych wypowiedzi zostanę sobie tak na noc, tylko co na to powie mój mąż?:-)
      Gorąco polecam zwłaszcza ,że w tym roku jest nowy preparat: serum
      antycelulitusowy:) czy któraś z was już wypróbowała/ czekam na opinie ,jestem
      ciekawa
    • aquarius1980 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 28.04.05, 12:57
      A jak oceniacie skuteczność serii Lipocell bloker firmy Ziaja?
      • dana20 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 28.04.05, 13:53
        Ja z Loreala nie jestem zadowolona ,zuzylam co prawda tylko jedno
        opakowanie ,ale zadnego efektu nie zauwazylam ,faktycznie szybko sie wchlania
        bo ma zelowa konsystencje.
    • Gość: majeczka Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: 195.69.230.* 28.04.05, 15:15
      polecam Vichy-jest rewelacyjny przynajmniej dla mnie:)widac efekty w zasadzie
      po dwóch tygdniach:)teraz sa dośc ciekawe promocje:)
      • Gość: yves4 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:35
        galenic- elancyl plus codzienny poranny joging :))
    • anutka1 venita 28.04.05, 15:53
      czytalam wczesniej posty o tym kremie anty celluitowym...jest strasznie tani
      (6zł) i nie mozna sprawdzic jak pachnie bo jest zaklejony :(
      Jedna z osob powyzej zachwalala inna nie, moze jest jesszcze ktos kto sie
      wypowie. Zostanawiam sie czy warto :)
      • Gość: stokrotka Re: venita IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.05, 16:09
        Gdzie znalazłaś ten krem?
        • anutka1 Re: venita 28.04.05, 16:16
          znalazlam go w Krakowie na Karmelickiej w drogerii a'propos
          ;)
    • dori7 skuteczna metoda :)) 28.04.05, 16:17
      Trzy razy w tygodniu basen ew. jogging, najlepiej na zmiane z cwiczeniami
      silowymi na dolne partie ciala (byle sie dobrze potem porozciagac!). Do tego
      dwa razy dziennie smarowanko jakimkolwiek balsamem ujedrniajacym, najlepiej
      tanim, zeby mozna bylo sie smarowac hektolitrami plus regularny piling i do
      picia czerwona herbatka. Efekty sa po prostu ***rewelacyjne***.
    • Gość: aga Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.co.sprintbbd.net 29.04.05, 17:08
      Ja stusuje codzienne poranne bieganie, a jak pogoda nie dopisuje, to domowa joga, i do tego
      wieczorem po prysznicu stosuje Palmer's Cocoa Butter Formula jest bardzo tani, mankament jest
      mazisto-tlusty.
    • babedoll2 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 29.04.05, 20:45
      NIE WIERZĘ!!! Czyżbyście jeszcze nie słyszały o serum lirene ERISA? A zresztą
      przejrzyjcie opinie tego kosmetyku na www.wizaz.pl
      Naprawdę polecam! Wczesniej nie wierzyłam w to, że cellulit może zniknąć bez
      ćwiczeń i diety...A JEDNAK!!!
    • babedoll2 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 29.04.05, 20:46
      aha....zapomniałam dodać! Nie pomylcie serum z kremem z tej serii, bo wg mnie
      krem nie daje nawet w połowie takich efektów.
      • bzzzk Re: CELLULIT - JAKI KREM? 29.04.05, 22:38
        też czytałam recenzje na wizażu i brzmią zachęcająco, ale wspominają tam też,
        że pękają po nim naczynka, jak ktoś ma podatne, więc to mnie powstrzymało przed
        jego zakupem niestety:/
        pzdr.
    • Gość: tunia75 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.petrus.pl 29.04.05, 22:41
      Kochane "cellulitki"- sama po dwóch ciążach patrzeć na me uda nie mogłam,
      smarowałam ... i nic. POszłam na takie zabiegi vacu well- to taka maszyna
      bieznia, w której pod ciśnieniem łazisz i spalasz tłuszcz z partii ud w
      piankowym kołnierzu. Zabieg trwał 30 min i było ich 20 dzien po dniu. Za 20 tych
      zabiegów zapłaciłam w Chojnicach (pomorskie) 300 zł. Podczas każdego nalezy
      wypić min. 0,5 l wody. Cellulit nie zginał zupełnie, ale prawie zupelnie i to w
      zasadzie na trwałe. Teraz dostałam w prezence Clarinsa (mówicie że super) więc
      posmaruję przez 1,5 m-ca i może sie pozbędę tego okropieństwa z ud. VACU WELL
      polecam!!!!
      • Gość: tunia75 Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.petrus.pl 29.04.05, 23:05
        Czy używając Clarinsa mam się "foliować"? Jak Wy robicie?
        • anais9 "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? 30.04.05, 00:47
          WITAJCIE KOCHANE;)
          JA MAM TAKIE PYTANIE... ODNOŚNIE BIEZNI ;) MÓIE O TYM URZĄDZENIU, KTÓRE RZEKOMO
          MA PRAWIE ZUPEŁNIE ZNIWELOWAĆ CELLULIT...
          CZY TO FAKTYCZNIE DZIAŁA...?
          • Gość: tunia75 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.petrus.pl 30.04.05, 09:47
            Witam w sobotę
            Ja pisałam o tym! Wg mnie działa, ale trzeba sumiennie pracować. Codziennie
            przez 20 dni po pół godziny, robiłam ok 3,5 km w kapsule. Dodatkowo spaceruje
            duzo ,bo mam małe dzieci. Jak ćwiczyłam to jeść mi się nie chciało- ale dużo
            piłam wody. Teoretycznie na wadze straciłam ok 3 kg a w udach... trudno
            powiedzieć ile, ale weszłam we wszytkie spodnie, które kiedys były opięte.
            Minęło od tego 3 m-ce i efekt narazie pozostał, ale przyda sie moim udkom
            smarowanie jakimś specyfikiem, więc zaczynam clarinsa i chyba jeszce wezmę 10
            zabiegów w kapsule- to uzaleznia, bo sie człowiek świetnie czuje!!!! pozdrawiam
            • dana20 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? 30.04.05, 12:50
              Tunia
              ja stosowalam Clarinsa bez folii.to jedyny naprawde skuteczny krem jaki
              znam.Jedyna jego wada jest wysoka cena i tylko z tego powodu szukam czegos
              tanszego co moge na codzien stosowac .Do preparatu Clarinsa nie potrzeba ani
              folii ani zadnych cwiczen zeby juz po 1 opakowaniu widziec efekty,jak dla mnie
              jest bezkonkurencyjny jesli chodzi o skutecznosc i szybkie dzialanie.
              • bzzzk Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? 30.04.05, 13:32
                dokładnie tak:) żadnej folii (wtedy jeszcze nawet nie słyszałam o tej metodzie
                owijania się folią), żadnych ćwiczeń, żadnej drakońskiej diety (ja nie jadłam
                tłuszczu i słodyczy, ale też bez przesady, czasem się zdarzało:)...) ani nawet
                jakiegoś wymyślnego masażu, tylko dokładne wsmarowanie. byłam sceptycznie
                nastawiona, ale efekt był rewelacyjny, u mnie też już po 1 opakowaniu, a nawet
                jeszcze przed jego końcem:)
                folia nie zaszkodzi, ale przy tym preparacie chyba nie ma takiej potrzeby:)
                pzdr.
                • Gość: tunia75 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.petrus.pl 30.04.05, 14:58
                  No to od maja zaczynam Clarinsa. pozdrawiam
                  • Gość: pyza Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 23:43
                    ile kosztuje krem Clarisa?? gdzie można go nabyć w Lublinie?
                • Gość: tunia75 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.petrus.pl 03.05.05, 00:45
                • Gość: tunia75 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.petrus.pl 03.05.05, 00:51
                  do bzzzk
                  Najpierw piszesz ,ze po clarinsie mialas efekty, a potem, że nie masz cellulitu.
                  To w końcu jak jest? Wiem juz że nie możesz ćwiczyc, jestes na diecie, ale
                  polecasz krem na celluli, żeby on sie nie pojawił czy żeby go zlikwidować? Ja
                  Clarisna i tak zuzyje, bo go dostałam w prezencie ,ale dziewczyny wydzadzą 200
                  zł, sugerując się Twoja opinią, a może on nie działa wcale tak rewelacyjnie.
                  Oczywiście ruchu najlepszy specyfik nie zastąpi- taka prawda!!! Po kapsule mi
                  cellulity zmniejszył sie i teraz go "pogonie " jeszce kremem- za miesiąc opiszę
                  efekt!!!! pozdrawiam
                  • bzzzk Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? 03.05.05, 11:08
                    dla jasności- aktualnie nie mam cellulitu, bo zniknął właśnie po Clarinsie:)
                    ale miałam. spory. zaczęłam stosować krem pod koniec marca (wtedy cellulit był)
                    i po miesiącu w zasadzie pozbyłam się problemu. a dalej chcę coś stosować, żeby
                    utrzymać efekt po prostu. więc podsumowując, krem pomógł mi NA CELLULIT, a nie
                    na zapobieganie jego nawrotom:) teraz już się skończył i mam L'Oreala od paru
                    dni. wiadomo, że jeśli mnie coś pomogło, to nie znaczy, że każda będzie
                    zadowolona, trzeba się z tym liczyć zawsze, mówię tylko, że dla mnie to
                    najskuteczniejszy specyfik.
                    ps. myślałam, że to logiczne- mówię że Clarins skuteczny, więc nie mam już
                    cellulitu. przepraszam, że moja wypowiedź wyglądała na niespójną:)
                    pzdr.
                    • Gość: tunia75 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.petrus.pl 03.05.05, 12:39
                      cześć bzzzk
                      No to mnie jeszcze bardziej pocieszyłaś- może i mi zniknie ten cellulit po
                      clarinsie!!! Smarję już 4 dzień, tylko jeszcze muszę jedzonko ograniczyć, a to
                      trudne, bo karmię poiersią moje maleństwo i mam wilczy apetyt.
                      pozdr
                      • bzzzk Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? 03.05.05, 18:48
                        może przerzuć się na warzywa, owoce, jogurty, chude mięsko itp:) wtedy i wilczy
                        apetyt nie zaszkodzi. pod warunkiem, że da się tak zrobić, żeby był to apetyt
                        akurat na takie rzeczy;)
                        pozdrawiam i życzę równie dobrych efektów, jak u mnie:)
                        • Gość: tunia75 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.petrus.pl 03.05.05, 21:40
                          I to właśnie ten problem- apetyt to ja mam głównie na czekoladę, ciastka i
                          frytki. Staram się to eliminowac, ale... Owoców to prawie w ogóle nie jem, bo
                          nie lubię. Jogurty to i owszem. Gotuję obiady dla mojej rodzinki i trudno mi sie
                          oprzeć i ich nie jeść. ALE PROBUJĘ!!!!!! pozdrawiam
                          • bzzzk Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? 03.05.05, 21:54
                            wiesz, ja też tak miałam, ale jak musiałam przejść na dietę i niestety unikać
                            całkiem słodyczy, to przestawiłam się na owoce, choć nie lubiłam wcześniej, ale
                            to też dosyć słodkie przynajmniej;) a zawsze jednak mniej tuczące:) frytki...
                            też lubię;) ale przestałam jadać na mieście i jakoś żyję bez nich i tego typu
                            rzeczy, choć łatwo nie jest;) a jeśli chodzi o obiady, to możesz zmienić dietę
                            też całej rodzinie:) nie chodzi mi oczywiście o typowo odchudzającą, ale raczej
                            jakąś zwykłą lekkostrawną, ja jestem na wątrobowej i choć ona nie ma na celu
                            odchudzania, to chudnę:) cudo to nie jest, ale nienajgorsza, u mnie w domu
                            wszyscy zaczęli tak jeść, więc z podjadaniem czyjegoś obiadu nie ma problemu;)
                            pozdrawiam.
                            • Gość: tunia75 Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.petrus.pl 05.05.05, 14:01
                              Mi się wydaje,że gotuję leekostrawnie, nie używam soli, nie robię żadnych
                              zasmażek, sosów, używam oliwy z oliwek, żadnych tłustych mięs nie robię, jemy
                              dużo ryb, bo dzicko uwielbia. Co prawda jemy dużo serów, bo lubimy. Tylko
                              słodyczom trudno mi się oprzeć. A najgorzej to z ruchem, leniwa jestem i tytlko
                              spaceruję z dziećmi, ale za to ze 2 godziny dziennie. Jak chodziłam na vacu
                              well, czułam\się super, ale teraz nie mam z kim malucha zostawiać i nie chodzę.
                              Po basenie miałam ciągle infekcje ucha. Ogólnie nie jestem aż ntaka gruba, ale z
                              8 kg to bym komuś oddała. Waże 67 kg przy 170cm wzrostu i mąż się śmieje z moich
                              "boczków"!!!!
                              pozdrawiam Cię Bzzzk
                              • bzzzk Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? 10.05.05, 22:22
                                a, to rzeczywiście lekkostrawnie gotujesz:) a ze słodyczami to ja wiem, że
                                niestety bywa ciężko się odzwyczaić... :) no, właśnie, nie jesteś przecież
                                gruba, więc nie trzeba się katować, może odrobinę więcej ruchu, odrobinę mniej
                                słodyczy i może nie od razu, ale samo zejdzie, chociaż te parę kilo:) w końcu
                                nie masz niewiadomo ile do zrzucenia. a dzidziusia może chociaż z raz w
                                tygodniu zostaw z np. przyjaciółką i pójdź na ten ulubiony zabieg.
                                również pozdrawiam.
              • Gość: renik Re: "BIEŻNIA W KAPSULE... NA CELLULIT? IP: *.c157.petrotel.pl 04.07.05, 20:54
                Jaką nazwę ma tem krem Clarinsa?
    • bagarmosen Re: CELLULIT - JAKI KREM? 01.05.05, 07:02
      zastosujcie metodę dziewczyny ktora opisala ja na kafeterii , chociaz to tez
      nie jej przepis - ale myśle ,że autor tego specyfiku sie nie pogniewa: ""Nie
      zrażajcie się ilością składników, bo to tylko tak strasznie wygląda...
      zresztą...efekty są zaskakujące (przynajmniej dla mnie, bo do niedawna niei
      wierzyłam w takie "miksturki").
      Lista zakupów i proporcje:

Olejek kminkowy – 2 ml
      Olejek herbaciany – 1 ml
      Olejek cytrynowy – 1 ml
      Olejek cyprysowy lub jałowcowy – 1 ml
      Olej rycynowy – 10 ml
      Nafta kosmetyczna 50 ml
      Glicerol (dostępny w aptekach) 20 ml + sok z jednej cytryny
      Spirytus kamforowy – 20 ml
      Spirytus salicylowy – 20 ml
      Witamina C – 800 mg (4 draż. 0,2 g)
      Witamina A+E w kroplach – 2 ml

Drażetki witaminy C obmyć z otoczki żółtej w przegotowanej wodzie. Następnie
      oczyszczoną drażetkę rozpuścić w soku cytrynowym, potem wlać glicerynę i
      spirytusy. Naftę wymieszać z olejkami i witaminą A+E. Następnie obie mieszaniny
      połączyć przez silne wstrząsanie w butelce.

Wskazania: plamy i przebarwienia na skórze, w tym również po trądziku i
      ukąszeniach owadów; cellulitis, rozstępy na skórze, zapalenie mieszków
      włosowych, drobne wypryski ropne, nadmierne i przedwczesne starzenie skóry,
      zaburzenia troficzne skóry. Lek silny w działaniu.
      Skórę przemywać 2-3 razy dz. Wstrząsnąć przed użyciem.

Wszystkie składniki do kupienia w aptece lub w sklepie zielarskim. Zakup
      WSZYSTKIEGO to koszt ok. 50 zl, ale wychodzą z tego 2 porcje - "na spółkę" z
      koleżanką na przykład. (wg. ilości podanych w przepisie) no i jeszcze trochę
      zostaje (olejki np. do kominków, nafta do włosów itd).

Preparat jest bardzo bardzo wydajny, ma konsystencję niemalże wody
      (rzadziutki), bardzo dobrze sie rozprowadza.
      Już po pierwszym użyciu skóra jest gładka i sprężysta. Na efekty
      antycellutisowe trzeba trochę poczekać. W moim przypadku dużo szybsze były
      efekty anty-rozstępowe (choć problem miałam i z tym i z tym).
      Naprawdę polecam. A biorąc pod uwagę koszt (ok. 25 zł) to chyba warto
      zaryzykować....

[20.04] 16:13 Black Pyra
      hmm...receptura
    • Gość: ilka Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.247.81.adsl.skynet.be 01.05.05, 13:19
      Nie wierze w skutecznosc zadnych kremow - wyprobowalam na sobie wszystko
      poczawszy od Clarinsow poprzez Ziaje i inne. Pozbylam sie cellulitu skutecznie
      dzieki diecie, cwiczeniom i masazystce. Nie warto kupowac kolejnego kremu jesli
      zamierzasz siedziec w domu przed telewizorem i objadac sie chipsami!! Zamiast
      tego rower, spacery z psem i wprawne rece profesjonalnej masazystki.
      • Gość: b Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.aster.pl 01.05.05, 13:53
        Poleć masażystke i napisz cene zabiegów.(jaki masaż) Napisz a jakim mieście
        jestes?Pozd
      • bzzzk Re: CELLULIT - JAKI KREM? 01.05.05, 17:57
        no tak, też popieram ruch, który pewnie daje dużo więcej, niż kremy, ale ja nie
        stosuję ich z lenistwa, tylko z przymusu, bo nie mogę ćwiczyć:/ chipsów zresztą
        też nie mogę, więc dobre i to;) co prawda jestem na diecie, bo muszę, a krem
        stosuję jako "wspomaganie", wolałabym się poruszać, żeby tłuszczyk szybciej
        zelciał, a skóra nie "zwisła" po schudnięciu, więc pozostaje mi krem, który u
        mnie jakoś poskutkował na szczęście... też myślałam o masażach, ale to chyba
        jest dosyć drogie, a trzeba przynajmniej kilku zabiegów żeby były efekty, tak?
        jeśli nie mogę ćwiczyć, biegać itp. to sam masaż i dieta będą wystarczające,
        żeby cellulit się nie pojawiał? (bo aktualnie za bardzo nie mam)
        pozdrawiam!
    • Gość: ela Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.ghnet.pl 05.05.05, 14:08
      Kiedys na dwójce był program o cellulicie. Dermatolodzy powiedzieli tak.
      Smarować sie trzeba chocby oliwka dla dzieci bo to regularny masaz może
      zmniejszyc cellulit. Zaawansowane stadia powiniem leczyc lekarz. Dlatego ja
      masuje sie oliwka ziaji bo ładnie pachnie i fajnie nawilża. A cellulit mam i
      juz. Postaram sie aby sie nie powiększał a to osiagne regularnym masazem.
      • Gość: kika Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.chello.pl 05.05.05, 22:05
        Polecam krem antycellulitowy firmy TANITA.Rewelacja!!!
        • Gość: myszka Re: CELLULIT - JAKI KREM? IP: *.org 07.07.05, 21:12
          a czy któraś z Was używała może maski borowinowej lub serum Tołpa i mogłaby
          podzielić się opinią na temat tych kosmetyków? :)
          • esensja9301 Re: CELLULIT - JAKI KREM? 07.07.05, 21:17
            Witam !Używałam tej maski i prawdę mówiąc nie widziałam żadnych efektów mimo
            sytematycznego stosowania.Teraz smaryję się ampułkami chromoaktywnymi firmy
            FARMONA rano i na noc i zobacze jakie będą efekty.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka