Dodaj do ulubionych

Pore Minimizer czy Idealist?

27.04.05, 10:21
No właśnie który? Może są dziewczyny, które stosowały oba te kosmetyki i mają
porównanie? Generalnie z trądziku się juz wyleczyłam, mam jednak rozszerzone
pory i nieliczne, raczej delikatne (ale jednak są) przebarwienia po krostach.
Wybieram się na jakiś peeling do dermatologa ale to dopiero jesienią, bo zbyt
dużo słońca już za oknem. W Galerii Centrum prosiłam o próbki obu preparatów,
jednak usłyszałam ze nie ma - po co dawać klientom, skoro na allegro trzymają
niezłą cenę? Nie odpuszczę, bo nie kupię kosmetyku za ponad 100 zł bez
przetestowania go, jednak chciałam się was poradzić, co bardziej polecacie?
Obserwuj wątek
    • chlupek Re: Pore Minimizer czy Idealist? 27.04.05, 12:25
      uzywam Pore Minimizer Clinique i jestem bardzo zadowolona, a mam cerę, która
      zaczyna się świecić zazwyczaj juz po godzinie od zrobienia makijażu. nakładam
      go tylko na środek czoła, nos i tereny na policzkach dookoła nosa, a także na
      brodę. jak dla mnie matuje świetnie, ale pory niestety dalej są widoczne. mniej
      niż przed nałożeniem kremu, ale może to wynika z tego, że są bardzo ale to
      bardzo rozszerzone.
      • Gość: monikaz Re: Pore Minimizer czy Idealist? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:53
        Bez względu co wybierzesz, polecam jako ostatni szlif makijazu Pore Minimizer Instant Perfector, jestem z niego bardzo zadowolona:)
        Matuje i zamyka optycznie pory, kosztuje w sephorze ok 89zł, za 15ml, ale jest bardzo wydajny.
        Pozdrawiam
        • Gość: azja Re: Pore Minimizer czy Idealist? IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 13:18
          ja tez mam Pore Minimizer i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. nakladam go na
          krem, podem puder. podkladu ostatnio wcale nie uzywam.
    • voluptas Re: Pore Minimizer czy Idealist? 27.04.05, 14:03
      Co do brania próbek - to polecam Ci Sephorę w Empiku na rogu Aleji i Nowego
      Światu - zawsze dostaję to, o co poproszę, zdarza mi się tak kupować, choć nie
      za często - więc raczej sądzę, że jestem traktowana jak każda klientka z ulicy.
      A jesli chodzi o kremy - nie uzywałam Pore Minimizer'a, za to Idealista EL
      bardzo sobie chwalę - pory sa zmniejszone, więc efekt jest, choć ja chciałabym w
      tej materii jeszcze troszkę więcej. Poza tym podoba mi się efekt wygładzenia,
      jaki daje. Poważną jego wada jest niestety brak filtrów, więc summa summarum
      robi się z niego baza pod krem.
      Jesli natomiast chodzi o redukcję porów - myślę, że powinnaś spróbować Total
      Turnaround Clinique. Właśnie kończę 3 próbkę i "po pierwszym" nabędę cały
      kremik. Nakładam go na noc - efekt poranny jest bardziej, niż zadowalający, cera
      świetlista, pory rzeczywiście mniejsze, skóra gładka. W moim wypadku duet
      Idealist + Total Turnaround sprawdza się doskonale.
      • ruda_80 Re: Pore Minimizer czy Idealist? 27.04.05, 16:39
        Wielkie dzięki za rady :-)
    • Gość: matylda17 Re: Pore Minimizer czy Idealist? IP: *.rain.fr 27.04.05, 17:48
      Zdecydowanie wybrałabym Idealist. Używałam go orzez dłuższy czas i byłam bardzo
      zadowolona - zmatowił i wygładził twarz, widocznie zmniejszył pory. Pore
      Minimizer na mojej skórze dał tylko efekt matujący.
      • Gość: aaa Re: Pore Minimizer czy Idealist? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:52
        a jak się wyleczylas z tradziku? Możesz zdradzić?
        • ruda_80 Re: Pore Minimizer czy Idealist? 28.04.05, 09:41
          Trądzik nie był jakiś strasznie dramatyczny, ale ciąle coś tam wyskakiwało na
          twarzy. Moja walka z nim to bardzo złożone działanie. Piję bratka zamiast
          herbaty, 2x w tygodniu peeling Avon Clear Skin i maseczka z glinki zielonej
          Argiletz. Zimą stosowałam Glico A wieczorem (obecnie nie bo trzeba przy nim
          używać wysokich filtrów, a ja jestem słońcolubna istota :-)) a rano Acne Derm.
          Obecnie zastanawiam się co zacząć stosować zamiast Glyco i Acne Dermu, więc
          narazie używam Biodermine, ale właśnie zastanawiam się nad Idealistem i Pore
          Minimizerem, żeby ukryć rozszerzone pory i wygładzić buzię.
          • lambadynka Re: Pore Minimizer czy Idealist? 28.04.05, 09:53
            ruda_80,mam pytanie,
            Ja rowniez zakupilam Acne Derm i chcialabym uzywac go wlasnie w ciagu dnia, ale
            kolezanka powiedziala mi ze absolutnie nie moge juz na ten specyfik nic
            nalozyc, a przeciez jeszcze jakis fluid lekki bym chciala, wiec jak to jes?
            Smarowalam sie tylko Acne Dermrm i tyle, czy nakladas na buzie cos jeszcze?
            Bede wdzieczna za odpowiedz.

L
            • ruda_80 Re: Pore Minimizer czy Idealist? 28.04.05, 10:01
              Po umyciu i przetarciu twarzy tonikiem nakładam Acne Derm, gdy się wchłonie
              nakładam na to krem nawilżający Hydrain2 a gdy i ten się wchłonie na to
              normalny makijaż (fluid, puder)
              • lambadynka Re: Pore Minimizer czy Idealist? 28.04.05, 12:11
                Dziękuję, ruda_80. Tez bede tak robic. zazdroszcze ze pod taka kolderka tradzik
                Ci sie nie nasilil :) Dostalam ostatnio probke tego kremu Hydrain2 ale dla mnie
                jest za ciezki. Generalnie, im mniej mam na twarzy tym lepiej

Pozdrawiam

L

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka